ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΚΑΣ και ΕΝΦΙΑ «τρομάζουν» την κυβέρνηση

Αναπλήρωση του ΕΚΑΣ μετά την κατάργηση για χιλιάδες συνταξιούχους θέλει ο πρωθυπουργός.

Πιεσμένη στον κοινωνικό τομέα εμφανίζεται η κυβέρνηση, μια πίεση και δυσαρέσκεια που αναπόφευκτα θα αυξηθεί μόλις θα ξεκινήσουν οι πληρωμές των φόρων.

Το θέμα απασχόλησε τη χθεσινή συνεδρίαση του μίνι υπουργικού, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, με κύριο θέμα την αναπλήρωση του εισοδήματος όσων έχασαν το ΕΚΑΣ.

Κατά πληροφορίες ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από τους υπουργούς να δώσουν άμεσα λύση, ακόμη και μέσα στην εβδομάδα, για τους συνταξιούχους που έχασαν το ΕΚΑΣ, ζητώντας να βρεθεί τρόπος για την αναπλήρωσή του, ειδικά με την ψυχρολουσία που υπέστησαν οι χαμηλοσυνταξιούχοι. Ένα από τα σενάρια που εξετάζεται είναι οι εκπτώσεις σε φόρους και ΕΝΦΙΑ, αλλά τίποτα δεν έχει ξεκαθαρίσει.

Ταυτόχρονα στο επίκεντρο βρέθηκε ο τρόπος διαχείρισης των φουσκωμένων εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ. Με την εκκαθάριση θα προκύψει αυξημένος φόρος για εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων, ενώ η κυβέρνηση έχει να διαχειριστεί το θέμα των δόσεων του ΕΝΦΙΑ.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης μίλησε αρχικά για τέσσερις δόσεις, στη συνέχεια για έξι και τελικά έκανε λόγο για πέντε δόσεις, γεγονός που προκάλεσε ένα θολό τοπίο. Ταυτόχρονα υπάρχουν αντιδράσεις εντός της κυβέρνησης για τη φορολόγηση των αγροτεμαχίων.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version