ΕΒΡΟΣ

Εβρος | 12ο αντάμωμα απανταχού Πυθιωτών

Στο προαύλιο χώρο του δημοτικού σχολείου πυθίου του δήμου Διδυμότειχου πραγματοποιήθηκε και φέτος το 12 αντάμωμα απανταχού πυθιωτων. Πλήθος κόσμου από την ευρύτερη περιοχή του βόρειου Έβρου και όχι μόνο παραβρεθήκαν στο πύθιο προκειμένου να παρακολουθήσουν το 12 αντάμωμα των πυθιωτων. Χορευτικά συγκροτήματα από την περιοχή αλλά και από την Βουλγαρία χάρισαν ένα μοναδικό θέαμα στους παραβρισκόμενους.

Το χορευτικό συγκρότημα από την Βουλγαρία παρουσίασε χορούς από την γειτονική χώρα στους 1.500 θεατές που παραβρεθήκαν στην εκδήλωση. Συμφώνα με τον πρόεδρο του πολιτιστικού συλλόγου πυθίου το αντάμωμα ήταν μια απαίτηση των απανταχού πυθιωτων να πραγματοποιείται κάθε χρόνο προκειμένου να μπορούν να συναντιούνται όλη μαζί στο χωριό τους. Στην εκδήλωση τον παρών έδωσε και ο δήμαρχος του Ουζούν Κιοπρού από την γειτονική Τουρκία ο όποιος μαζί με τους κατοίκους διασκέδασε έως αργά.

Με πολύ φαγητό και ποτό κάτοικοι και επισκέπτες διασκέδασαν μέχρι της πρωινές ώρες στο πύθιο ανανεώνοντας το ραντεβού τους του χρόνου για την 13 συνάντηση απανταχού πυθιωτων.

 

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version