Quantcast
Connect with us

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ

Το 2ο Πανελλήνιο Πολιτιστικό Αντάμωμα Αν. Μακ. Θράκης στις 18, 19 & 20, Ιουλίου 2014

image_print

Στην όμορφη πόλη της Ξάνθης θα πραγματοποιηθούν από τις 18 έως 20 Ιουλίου οι τριήμερες εκδηλώσεις που σκοπό έχουν να φέρουν κοντά την ομογένεια του εξωτερικού με τους κατοίκους της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Η πανέμορφη περιοχή της Ξάνθης με τους φιλόξενους κατοίκους και τη μαγευτική φύση που την περιβάλλει, ετοιμάζονται από τις πρώτες μέρες του 2014, να συναντήσουν τους αδελφούς μας, που ζουν και δραστηριοποιούνται σε όλες τις χώρες του πλανήτη μας.

Η οργάνωση του 2ου Πανελλήνιου Πολιτιστικού Ανταμώματος στην Θράκη έχει αρχίσει, με πρωτοβουλία του Hellenic Electronic Center (HEC) , του οργανισμού, που συνδέει τους απανταχού Έλληνες και φιλέλληνες παρέχοντας υπηρεσίες διαδικτύου σε περισσότερους από 120.000 χρήστες του παγκόσμιου ιστού. Το HEC σκοπό έχει να προβάλλει και να διαδώσει τον Ελληνικό πολιτισμό και την πολιτιστική μας παράδοση.

Φέτος, οι οργανωτές εκτός του Λυκείου των Ελληνίδων της Ξάνθης και της Φιλοπροόδου Ένωσης Ξάνθης, που σήκωσαν το μεγαλύτερο βάρος της διοργάνωσης του 2013, προστέθηκε και ο Δήμος Ξάνθης. Με τη βοήθειά του οι εκδηλώσεις του Ιουλίου θα είναι ακόμη πιο λαμπρές.

Όπως και στο 1ο Πανελλήνιο Πολιτιστικό Αντάμωμα στη Θράκη, έτσι και φέτος εκατοντάδες εθελοντές των δυο πολιτιστικών συλλόγων προσφέρουν εθελοντική εργασία για να κάνουν ακόμα πιο λαμπρό το Αντάμωμα των Ελλήνων που θα ζωντανέψει την παράδοσή μας μέσα από την μουσική, τους χωρούς και τα έθιμά μας.

Ο απανταχού Ελληνισμός πρέπει να υποστηρίξει αυτό το φολκλορικό αντάμωμα στην Θράκη μας, η καμπάνια για την οικονομική υποστήριξη θα ξεκινήση σύντομα μέσου διαδυκτίου.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στη διεύθυνση www.greece.com

Για την Οργανωτική Επιτροπή , τα μέλη του ΕΗΚ,

Δημήτριος Γεωργίου – Στέλιος Μανιάς

Ευχαριστούμε

Hellenic Electronic Center

Click to comment

Απάντηση

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Αλεξανδρούπολη: Η Ζωή Τηγανούρια στη Ναυτική Εβδομάδα

Αλεξανδρούπολη-Ζωή Τηγανούρια με τη Μπάντα της ΑΣΔΙΘ στη Ναυτική Εβδομάδα
image_print

Μία ξεχωριστή συναυλία με τίτλο «Μαζί στον ίδιο ρυθμό» θα παρουσιάσει η Ζωή Τηγανούρια το Σάββατο 11 Ιουλίου, στις 21:00, στον Φάρο της Αλεξανδρούπολης, στο πλαίσιο της Ναυτικής Εβδομάδας.

Η γνωστή συνθέτρια και σολίστ θα συμπράξει με τη Μπάντα της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Θράκης, σε ένα μουσικό ταξίδι βασισμένο στις δικές της συνθέσεις.

Στη συναυλία, η ελληνική παράδοση συναντά τον βαλκανικό ήχο, το tango και σύγχρονες μουσικές επιρροές, μέσα από τραγούδια και ορχηστρικές μελωδίες.

Μαζί με τους μουσικούς της ΑΣΔΙΘ θα συμμετάσχουν οι Βασίλης Κατσούλης στο βιολί, Γιώργος Πολίτης στο ηλεκτρικό μπάσο και Στέλιος Γενεράλης στα τύμπανα.

Στη σκηνή θα βρεθούν επίσης η σοπράνο Βασίλεια Καλλίτση, ο Γιάννης Τσαρσιταλίδης και η Αθανασία Μιχαλακίδου, καθώς και η Χορωδία του Καλλιτεχνικού Ομίλου Αλεξανδρούπολης.

Τη μουσική διεύθυνση έχει ο μαέστρος Απόστολος Κουγιουμτζής, ενώ τις διασκευές των ενορχηστρώσεων για τη μπάντα υπογράφουν οι Απόστολος Κουγιουμτζής και Κώστας Κάλλιας.

Η καλλιτεχνική διεύθυνση της συναυλίας ανήκει στη Ζωή Τηγανούρια.

Continue Reading

ΘΕΑΤΡΟ

Η «Μήδεια» με την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων

Η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη ως Μήδεια στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων για το 69ο Φεστιβάλ Φιλίππων.
image_print

Μία από τις σημαντικότερες θεατρικές παραγωγές του φετινού καλοκαιριού φιλοξενεί το 69ο Φεστιβάλ Φιλίππων, καθώς η εμβληματική «Μήδεια» του Ευριπίδη ανεβαίνει στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Ιουλίου, στις 21:30.

Η παράσταση, σε σκηνοθεσία του διεθνώς αναγνωρισμένου Nikita Milivojević, σηματοδοτεί την επιστροφή της Καρυοφυλλιάς Καραμπέτη στον εμβληματικό ρόλο της Μήδειας, 29 χρόνια μετά την ιστορική της ερμηνεία που άφησε το δικό της αποτύπωμα στο ελληνικό θέατρο.

Ο Σέρβος σκηνοθέτης προσεγγίζει το έργο του Ευριπίδη μέσα από μια σύγχρονη ματιά, εστιάζοντας όχι μόνο στον μύθο αλλά και στην ανθρώπινη διάσταση της ηρωίδας. Η Μήδεια παρουσιάζεται ως μια γυναίκα που βιώνει την προδοσία, την εξορία και την απόλυτη σύγκρουση ανάμεσα στον έρωτα και την αξιοπρέπεια, χωρίς να αντιμετωπίζεται ως «τέρας», αλλά ως μια τραγική ανθρώπινη ύπαρξη που οδηγείται στα άκρα.

Δίπλα στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη πρωταγωνιστούν οι Λάζαρος Γεωργακόπουλος, Άρης Λεμπεσόπουλος, Τάσος Σωτηράκης, Διονύσης Πιφέας, ενώ στον ρόλο της Τροφού εμφανίζεται η Ρένη Πιττακή. Συμμετέχει επίσης εξαμελής χορός και δύο μουσικοί επί σκηνής, με τη ζωντανή μουσική του Δημήτρη Καμαρωτού να αποτελεί οργανικό μέρος της παράστασης.

Η παραγωγή αποτελεί μία από τις κορυφαίες του φετινού θεατρικού καλοκαιριού, συνδυάζοντας δυνατές ερμηνείες, σύγχρονη σκηνοθετική προσέγγιση και υψηλή αισθητική.

Πληροφορίες παράστασης

  • Ημερομηνίες: Σάββατο 11 & Κυριακή 12 Ιουλίου
  • Ώρα έναρξης: 21:30
  • Χώρος: Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων

Εισιτήρια

Η γενική είσοδος ανέρχεται στα 25 ευρώ, ενώ φοιτητές, άνεργοι και ΑμεΑ δικαιούνται μειωμένο εισιτήριο 20 ευρώ.

Η προπώληση πραγματοποιείται ηλεκτρονικά, ενώ στην Καβάλα εισιτήρια διατίθενται και από το Κέντρο Πληροφόρησης Επισκεπτών Δήμου Καβάλας (πρώην ΕΟΤ), καθώς και στις Κρηνίδες από το Café «Προσκήνιο». Τις ημέρες των παραστάσεων θα λειτουργεί και το ταμείο του Αρχαίου Θεάτρου από τις 19:30.

Για ακόμη μία χρονιά θα υπάρχει δυνατότητα μεταφοράς των θεατών με λεωφορείο του ΚΤΕΛ Καβάλας, με αναχώρηση στις 19:15 και επιστροφή μετά το τέλος της παράστασης, με ειδικό εισιτήριο.

DNews Widget
Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Χαλκερό: Μεγάλη συμμετοχή στο καλοκαιρινό γλέντι των Κ.Α.Π.Η. του Δήμου Καβάλας

image_print

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 6 Ιουλίου το καθιερωμένο καλοκαιρινό γλέντι των Κ.Α.Π.Η. του Δήμου Καβάλας στην πλατεία του Χαλκερού, συγκεντρώνοντας περισσότερα από 600 μέλη από τα Κ.Α.Π.Η. Χαλκερού, Τιμίου Σταυρού, Βύρωνα, Ποταμουδίων, Αγίου Λουκά, Νέας Καρβάλης, Κρηνίδων και Παληού.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης και Πρόνοιας, Έλσας Βακιρτζή, σε συνεργασία με την Προϊσταμένη του Τμήματος Υποστήριξης Ηλικιωμένων, Κίττυ Λαΐου, προσφέροντας στους ηλικιωμένους μια ξεχωριστή βραδιά γεμάτη μουσική, χορό και ψυχαγωγία.

Οι συμμετέχοντες απόλαυσαν πλούσια εδέσματα, κρασί και γλυκίσματα, με τη συμβολή του Πολιτιστικού Συλλόγου Χαλκερού «Το Τζάρι», ενώ το πρόγραμμα περιλάμβανε παραδοσιακούς χορούς και λαϊκά τραγούδια, δημιουργώντας μια γιορτινή ατμόσφαιρα.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, ο οποίος ευχήθηκε καλό καλοκαίρι στα μέλη των Κ.Α.Π.Η., συνεχάρη τους διοργανωτές και υπογράμμισε ότι ο Δήμος θα συνεχίσει να στηρίζει έμπρακτα τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας, μέσα από δράσεις που ενισχύουν τόσο την κοινωνική τους συμμετοχή όσο και την ποιότητα ζωής τους.

Ιδιαίτερη στιγμή της βραδιάς αποτέλεσε η βράβευση των γηραιότερων μελών του Κ.Α.Π.Η. Χαλκερού, καθώς και η απονομή αναμνηστικών δώρων και ανθοδεσμών στους εκπροσώπους των εργαζομένων στα Κ.Α.Π.Η. και στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», ως ένδειξη αναγνώρισης της προσφοράς τους.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en