ΚΑΒΑΛΑ

Δ. Τσανάκα προς Καβαλιώτες | «Σηκωθείτε από τους καναπέδες και αντιδράστε!»

Η συμμετοχή περισσότερου κόσμου, σε σύγκριση με την πρώτη κινητοποίηση, είναι ο στόχος της νέας διαμαρτυρίας, για την κατασκευή και λειτουργία μετωπικού σταθμού διοδίων στην Εγνατία οδό στη θέση 476χλμ (πάνω από το Περιγιάλι), που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017, στις 7μ.μ., στον κόμβο του Αγίου Σίλα.

Γι’ αυτό το λόγο, όπως ανέφερε η δήμαρχος Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα, στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 17 Ιουλίου 2017, επιλέχθηκε η ημέρα της Τετάρτης, ώστε η αγορά της πόλης να είναι κλειστή. Για τη διευκόλυνση των Καβαλιωτών που επιθυμούν να συμμετέχουν στη διαμαρτυρία, θα αναχωρήσουν λεωφορεία μπροστά από τον δημοτικό κήπο μισή ώρα πριν την έναρξη του συμβολικού αποκλεισμού του αυτοκινητόδρομου.

Ωστόσο, όπως αναφέρθηκε επίσης, η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εγνατία οδό δεν θα διακοπεί όσο θα διαρκέσει, μισή ώρα κατά πάσα πιθανότητα, ο αποκλεισμός του οδοστρώματος, αφού η Τροχαία Καβάλας θα εκτρέψει την κίνηση σε παρακαμπτήριο δρόμο.

Η Δ. Τσανάκα κάλεσε τους Καβαλιώτες και τις Καβαλιώτισσες να αφήσουν τους καναπέδες και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να συμμετέχουν στη διαμαρτυρία, γιατί η λειτουργία του σταθμού διοδίων πάνω από το Περιγιάλι, θα είναι ένα ακόμα καίριο πλήγμα για την πόλη. «Εδώ και χρόνια, υπάρχει μία απαξιωτική αντιμετώπιση του Δήμου Καβάλας από την κεντρική διοίκηση. Ο Δήμος Καβάλας αντιμετωπίζεται ως Δήμος τρίτης κατηγορίας. Πρέπει το δημοτικό συμβούλιο, οι φορείς και οι πολίτες, να δηλώσουμε ρητά και κατηγορηματικά, ότι δεν θα επιτρέψουμε να εφαρμοστεί αυτή η απόφαση έκτρωμα, που θα μετατρέψει την Καβάλα σε «τρελοκομείο». Καλώ τους Καβαλιώτες να σηκωθούνε από τους καναπέδες και να κλιμακώσουμε την αντίδραση μας», είπε, ενώ στη συνέχεια έδωσε τον λόγο στον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Θόδωρο Μαρκόπουλο, στους επικεφαλής των υπόλοιπων παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου και στους εκπροσώπους των τοπικών φορέων, που παραβρέθηκαν στη συνέντευξη Τύπου.

Όλοι και όλες τάχθηκαν υπέρ της πραγματοποίησης δυναμικότερων ενεργειών, προκειμένου να γίνει πιο γνωστή η αντίδραση σε πανελλαδικό επίπεδο και έτσι, να ασκηθεί μεγαλύτερη πίεση στην κεντρική διοίκηση, αλλά και στη διοίκηση της εταιρείας «Εγνατία Οδός Α.Ε.», να μην προχωρήσουν στην υλοποίηση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (Κ.Υ.Α.).

Επιπλέον, ο Κωστής Σιμιτσής, επικεφαλής της μείζονος παράταξης της μειοψηφίας, ζήτησε να υπάρξει δημόσια καταδίκη της δήλωσης του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας «Εγνατία Οδός Α.Ε.», ότι στις παραμεθόριες περιοχές οι πολίτες δεν θα πληρώνουν διόδια. «Είναι μία απαράδεκτη δήλωση και διασπαστική στον αγώνα που γίνεται από τους Δήμους όλης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης», σχολίασε. Ο Θ. Μαρκόπουλος, τέλος, δήλωσε ότι: «Δεν είναι δυνατό, να αποδεχτούμε την ανάσχεση του αναπτυξιακού σχεδιασμού του τόπου, με την κατασκευή των καινούργιων σταθμών διοδίων».

k-tipos.gr

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version