Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Μάκης Παπαδόπουλος: «Η Καλαμίτσα ανήκει στους Καβαλιώτες»

Δημοσιεύτηκε

στις

Οι δηλώσεις στελεχών της διοίκησης του Δήμου ότι «Καλαμίτσα τέλος για τον Δήμο Καβάλας» δείχνουν ότι η εγκατάλειψη της Καλαμίτσας από τον Δήμο Καβάλας είναι πολιτική απόφαση της κ. Τσανάκα.

Αντί να φροντίσει να περιποιηθεί την Καλαμίτσα, η διοίκηση Τσανάκα “έτρεχε” στην Ινδία και σπαταλούσε τα χρήματα των δημοτών.

Αυτή είναι η “αντίληψη” της διοίκησης του Δήμου για την τουριστική ανάπτυξη…

Με τη διοίκηση Τσανάκα χάνουμε το στρατόπεδο Ασημακόπουλου, χάνουμε το Κάτω Νοσοκομείο, χάνουμε το παλιό Πρωτοδικείο, χάνουμε την Καλαμίτσα, χάνουμε και τη Γαλάζια Σημαία, κινδυνεύουμε να χάσουμε και το ανοιχτό Κολυμβητήριο!

Όχι άλλα χαμένα χρόνια, όχι άλλες χαμένες ευκαιρίες!

Η απόφαση αυτή της διοίκησης Τσανάκα αποτελεί “ομολογία” ανικανότητας και αποτυχίας της να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της Καβάλας και των Καβαλιωτών.

Είναι επίσης αποτέλεσμα της αδιαφορίας και της προηγούμενης διοίκησης Σιμιτσή – Μουριάδη να προετοιμαστεί σωστά, ώστε ο Δήμος Καβάλας να ξεκινήσει έγκαιρα τις συζητήσεις με τους αρμόδιους φορείς και να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος. Σε μια περίοδο μάλιστα που οι αρνητικές εξελίξεις σε βάρος των δήμων ήταν ραγδαίες.

Εμείς δεσμευόμαστε: η κατάσταση αυτή θα αλλάξει μετά τις δημοτικές εκλογές, με εμάς στη διοίκηση του Δήμου.

Η Καλαμίτσα ανήκει στους Καβαλιώτες. Αυτή είναι η δική μας άποψη. Τελεία και παύλα!

Με όραμα, με σχέδιο, με σκληρή δουλειά, με ικανή ομάδα,

με έναν ΔΗΜΑΡΧΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, ανεβάζουμε τον τόπο μας ψηλά, εκεί που του αξίζει!

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Πασχαλίδης προς Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης | Λύση εδώ και τώρα για τα Τενάγη των Φιλίππων

Δημοσιεύτηκε

στις

Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης συναντήθηκε την Πέμπτη 4 Ιουνίου με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάκη Βορίδη για τα τρέχοντα αγροτικά ζητήματα της Π.Ε. Καβάλας.

Πιο συγκεκριμένα, ο Βουλευτής τόνισε πως η Π.Ε. Καβάλας πλήττεται τα τελευταία τρία χρόνια τουλάχιστον από καταστροφικές χαλαζοπτώσεις, με τους αγρότες να βλέπουν τις καλλιέργειες τους να καταστρέφονται χωρίς να μπορούν να αντιδράσουν. Ενδεικτικά από τον Ιούλιο του 2019 έχουν σημειωθεί τέσσερις χαλαζοπτώσεις, με την τελευταία να πλήττει πολύ σοβαρά μόλις προ ολίγων ημερών περιοχές του Δήμου Νέστου και Δήμου Παγγαίου.

Με αυτά τα δεδομένα, ο Βουλευτής ζήτησε να λυθεί το ζήτημα όσο το δυνατόν γρηγορότερα, και κατέθεσε εκ νέου τη πρόταση του για εγκατάσταση γεννητριών εδάφους ιωδιούχου αργύρου μέσω πιλοτικού προγράμματος, κάτι το οποίο έχει στεφθεί με επιτυχία στις χώρες της Γαλλίας και της Ισπανίας. Ο Υπουργός είδε πολύ θετικά μια τέτοια λύση και υπογράμμισε πως είναι ανάγκη να λυθεί αυτό το τόσο σοβαρό πρόβλημα.

Επίσης, ο Βουλευτής επέστησε στην προσοχή του Υπουργού στο γεγονός πως ενώ το έργο της κατασκευής της Γέφυρας Παλαιοχωρίου έχει αποφασισθεί ήδη από τη Κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά και με ενέργειες του Γιάννη Πασχαλίδη τον Δεκέμβρη του 2014, αυτό δεν πραγματοποιήθηκε από τη προηγούμενη κυβέρνηση και εκκρεμεί.

Μεταξύ άλλων, ο Γιάννης Πασχαλίδης αναφέρθηκε στην ανάγκη να αποζημιωθούν οι επαγγελματίες αγρότες της περιοχής των Τεναγών Φιλίππων, οι οποίοι έχουν πληγεί επί συναπτά έτη λόγω καταστροφικών πλημμυρών. Ο Βουλευτής ανέφερε, πως παρά την επιτυχή έκβαση των ενεργειών του και τη δέσμευση 200.000 ευρώ για αντιπλημμυρικά έργα στη περιοχή των Τεναγών, ήδη αυτή τη στιγμή 10.000 στρέμματα μένουν πλημμυρισμένα, και συνεπώς ακαλλιέργητα, με απώλειες γύρω στα 70-100 ευρώ/στρέμμα. Επίσης, τόνισε πως οι αγρότες κινδυνεύουν να χάσουν και την επιδότηση από το πρασίνισμα, ενώ εξέφρασε στον Υπουργό ανησυχίες για τη καλλιέργεια της σόγιας (προϊόν το οποίο παράγεται κατά 80-85% πανελλαδικά στη περιοχή των Τεναγών). Έχοντας έλθει σε επικοινωνία με έμπειρους γεωπόνους της περιοχής, ο Βουλευτής υπογράμμισε πως ενδέχεται η παραγωγή να μην υπερβεί το 30%, και ζήτησε από τον Υπουργό την αποζημίωση των αγροτών της περιοχής μέσω του προγράμματος De Minimis. Ο Υπουργός κατάλαβε το πρόβλημα και αντιλήφθηκε πως οι αγρότες των Τεναγών έχουν ήδη σοβαρή απώλεια εσόδων. Γι’ αυτό και θα εξετάσει πολύ σοβαρά την περίπτωση τους.

Τέλος, ο Βουλευτής βρέθηκε στην ευχάριστη θέση να είναι μαζί με τον Υπουργό κατά την υπογραφή της συμφωνίας για εξαγωγή ακτινιδίων στην αγορά της Νοτίου Κορέας, γεγονός που γέμισε και τους δυο με χαμόγελο και αισιοδοξία. Ιδιαίτερα, στη περιοχή του Νέστου οι καλλιεργητές ακτινιδίων δύνανται πλέον να εξάγουν το προϊόν τους σε μια ακόμη πλούσια χώρα.

Ο Γιάννης Πασχαλίδης σημειώνει: «Ευχαριστώ τον Υπουργό κ. Μάκη Βορίδη για το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που εκδηλώνει για τα ζητήματα του αγροτικού κόσμου της Π.Ε. Καβάλας και μας συμπαραστέκεται. Δίνει μεγάλη προσοχή κάθε φορά που τον ενημερώνω για τα προβλήματα μας και αγκαλιάζει καινοτόμες λύσεις και προτάσεις. Αποδεικνύουμε για άλλη μια φορά πως βρισκόμαστε δίπλα στον αγροτικό κόσμο, τον πυλώνα της πρωτογενούς παραγωγής της χώρας. Οι προσπάθειες συνεχίζονται…».

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Κατεδαφίζεται η ταβέρνα ”Αχιλλέας” στο Περιγιάλι

Δημοσιεύτηκε

στις

Κατεδαφίζεται μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα, και συνεχή ρεπορτάζ, το πασίγνωστο κτίριο της ταβέρνας Αχιλλέας που βρισκόταν για χρόνια ολόκληρα στην Ακτή του Περιγιαλίου Καβάλας.

Την είδηση έκανε γνωστή στο ENA Channel ο Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Καβάλας Μάκης Χαραλαμπίδης

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Ο Δήμος Σερρών εγκαινιάζει το σύστημα Κοινόχρηστων Ποδηλάτων στο πλαίσιο της Ημέρας Ποδηλάτου

Δημοσιεύτηκε

στις

Τα κοινόχρηστα ποδήλατα του Δήμου Σερρών θα κάνουν την επίσημη εμφάνισή τους στους ηλεκτρονικούς σταθμούς που έχουν ήδη εγκατασταθεί σε 5 σημεία στην πόλη, την Τετάρτη, 3 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου. Η επίσημη έναρξη, θα πραγματοποιηθεί στις 12:00 το μεσημέρι, απ’ το Δήμαρχο της πόλης, κ. Αλέξανδρο Χρυσάφη, στο σταθμό της Πλατείας Ελευθερίας. Πρόκειται για ένα καινοτόμο σύστημα αστικής μετακίνησης, σχεδιασμένο απ’ την εταιρεία BrainBox Α.Ε., που διαθέτει μεγάλη εμπειρία σε αντίστοιχες εγκαταστάσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Το νέο σύστημα ποδηλάτων, θα λειτουργεί υπό την αιγίδα του Δήμου Σερρών και η  μίσθωση των ποδηλάτων θα είναι δωρεάν (υπό τις προϋποθέσεις ορθής χρήσης). Με το σύστημα αυτό, ο Δήμος δίνει την ευχέρεια στους πολίτες να χρησιμοποιήσουν ένα ποδήλατο για τις μετακινήσεις τους, επιστρέφοντάς το σε κάποιο απ’ τα εγκατεστημένα σημεία στάθμευσης. Μπορεί να εξυπηρετήσει μόνιμους χρήστες, με ειδική ηλεκτρονική κάρτα, αλλά και περιστασιακούς, με τη χρήση κινητού τηλεφώνου.

Η πρωτοβουλία, εντάσσεται σ’ ένα ευρύτερο πλαίσιο προγραμματισμού της Δημοτικής Αρχής για την υιοθέτηση μορφών εναλλακτικής μετακίνησης, που διευκολύνουν τους πολίτες και συμβάλλουν σ’ ένα καλύτερο αστικό περιβάλλον. Ιδιαίτερα στην παρούσα συγκυρία της πανδημίας του κορωνοϊού, ο Δήμος Σερρών ενισχύει την μετακίνηση με ποδήλατο, σε μια προσπάθεια οι πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις με μέσα μαζικής μεταφοράς

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Ρομά στην ΕΕ | συζήτηση για την κατάσταση και τις στρατηγικές ενσωμάτωσής τους

Δημοσιεύτηκε

στις

Συζήτηση την Πέμπτη με την Επιτροπή και τον Οργανισμό Θεμελιωδών Δικαιωμάτων για τις εθνικές στρατηγικές κοινωνικής ένταξης των Ρομά και την καταπολέμηση των διακρίσεων.

Ο εισηγητής Romeo Franz (Πράσινοι, Γερμανία) θα παρουσιάσει στην επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το σχέδιο έκθεσής του για την εφαρμογή των εθνικών στρατηγικών ένταξης των Ρομά (NRIS) και το υφιστάμενο ευρωπαϊκό πλαίσιο για την καταπολέμηση των προκαταλήψεων απέναντι στα άτομα με καταβολές Ρομά στην Ευρώπη.

Στην έκθεση, ο εισηγητής τονίζει την ανάγκη να εκδοθεί Οδηγία της ΕΕ που να καλύπτει το διάστημα μετά το 2020, η οποία να περιλαμβάνει νομικά δεσμευτικούς για τα κράτη μέλη στόχους για την κοινωνική ένταξη των Ρομά. Η νομοθεσία της ΕΕ θα πρέπει να λάβει υπόψη επίσης την ετερογένεια μιας κοινωνικής ομάδας που στιγματίζεται συλλήβδην με το χαρακτηρισμό «γύφτος» και να διασφαλίσει ότι θα παρασχεθούν ικανοί πόροι από τις εθνικές αρχές, σύμφωνα με τον εισηγητή.

Οι ευρωβουλευτές της επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών θα ανταλλάξουν απόψεις για την κατάσταση των Ρομά στην ΕΕ με την επίτροπο Ισότητας Helena Dalli, τον επικεφαλής του Οργανισμού Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ Michael O’Flaherty και εκπρόσωπο της γερμανικής ΜΚΟ RomnoKher.

Πότε: Πέμπτη 4 Ιουνίου, 16.50 – 18.15 (τοπική ώρα)

Πού: Κτίριο Jozsef Antall, αίθουσα 2Q2, ΕΚ στις Βρυξέλλες, καθώς και μέσω τηλεδιάσκεψης.

Η πλήρης ημερήσια διάταξη της συνάντησης είναι διαθέσιμη εδώ.

Σχετικές πληροφορίες

Οι Ρομά αποτελούν τη μεγαλύτερη εθνική μειονότητα της Ευρώπης, με το συνολικό πληθυσμό τους να εκτιμάται στα 10-12 εκατομμύρια. Μεταξύ αυτών, περίπου 6 εκατομμύρια ζουν στην ΕΕ, οι περισσότεροι ως Ευρωπαίοι πολίτες, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ωστόσο, πολλοί ζουν σε άσχημες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες ή στο κοινωνικό περιθώριο, τόσο σε αγροτικές όσο και σε αστικές περιοχές.

Σύμφωνα με τη δεύτερη δημοσκοπική έρευνα του Οργανισμού για τα Θεμελιώδη Δικαιώματα της ΕΕ για τις μειονότητες που δημοσιεύθηκε το 2016, 80% των Ρομά στα εννέα κράτη μέλη με τις πολυπληθέστερες σχετικές μειονότητες ζει κάτω από το αντίστοιχο όριο της φτώχειας. Η πανδημία του κορονοϊού και η οικονομική κρίση που προκάλεσε έχουν μεγεθύνει ακόμη περισσότερο το φαινόμενο της μακροπρόθεσμης φτώχειας και του αποκλεισμού που αντιμετωπίζουν οι Ρομά.

Το 2011, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζήτησε τη σύνταξη εθνικών στρατηγικών για την ένταξη των Ρομά μέχρι το 2020. Στόχος του πλαισίου αυτού ήταν η προώθηση της ίσης αντιμετώπισης των Ρομά και η ένταξή τους στις κοινωνίες της Ευρώπης μέσω της θέσπισης συγκεκριμένων στόχων σχετικά με την πρόσβασή τους στην εκπαίδευση, την απασχόληση, την περίθαλψη και τη στέγαση. Η πρωτοβουλία αυτή ενισχύθηκε και από τη Σύσταση του Συμβουλίου του 2013, η οποία επικεντρώθηκε στην καταπολέμηση των διακρίσεων και τη μείωση της φτώχειας, καθώς και από τη θέσπιση της ετήσιας υποχρέωσης των κρατών μελών να συντάσσουν σχετικές εκθέσεις από το 2016 και έπειτα.

Η έκθεση ιδίας πρωτοβουλίας του ΕΚ αποσκοπεί στην χρησιμοποίησή της από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία θα πρέπει να υποβάλει μια νέα πρόταση στρατηγικής για την ενσωμάτωση των Ρομά μετά το 2020.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

.

Monopolio Delivery

Popular posts:

PABTEBOY ME GIATRO

Mladen Group 01

Mladen Group 02

Mladen Group 03

Mladen Group 04

Mladen Group 05

Mladen Group 06

Mladen Group 07

Mladen Group 08

Mladen Group 09

Mladen Group 10

Mladen Group 11

Mladen Group 12

Mladen Group 13

Mladen Group 14

Mladen Group 15

Mladen Group 16

Mladen Group 17

Free Group 01

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ