ΔΙΑΚΟΠΕΣ

Δωρεάν ασφάλιση για ταξίδια στην Ευρώπη

Θες να ταξιδέψεις, να σπουδάσεις, να δουλέψεις στο εξωτερικό (στη Γηραιά Ήπειρο) και ανησυχείς για το ποιος θα φροντίσει την περίθαλψη της υγείας σου σε περίπτωση που πάθεις κάτι;

Αν έχεις ασφαλιστήριο συμβόλαιο σε Ασφαλιστική εταιρεία τότε δεν έχεις να ανησυχείς για τίποτα. Απλά κάλεσε τον Ασφαλιστικό σου Σύμβουλο, ενημέρωσέ τον για την απόφασή σου και εκείνος ανάλογα το συμβόλαιο που έχεις θα σου δώσει τις κατάλληλες πληροφορίες που χρειάζεσαι (η δουλειά του είναι άλλωστε). Τα περισσότερα συμβόλαια ισχύουν με μικρές παρεκκλίσεις σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Δεν έχεις Ασφαλιστήριο συμβόλαιο; Δε πειράζει. Δικαίωμα σου.  

Αν δεν έχεις λοιπόν Ασφαλιστήριο Συμβόλαιο και θες να φύγεις στο Εξωτερικό τότε το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να επικοινωνήσεις με τον φορέα ασφάλισης υγείας στον οποίον είσαι ασφαλισμένος/η και ο οποίος είναι αρμόδιος να αναλάβει τα έξοδα υγειονομικής σου περίθαλψης και τους ζητάς να σου εκδώσουν την Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης Ασθένειας.

Μια δωρεάν κάρτα που σου προσφέρει πρόσβαση σε ιατρικά αναγκαία, κρατική περίθαλψη κατά την προσωρινή διαμονή σου σε μια από τις 28 χώρες της ΕΕ, την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν, τη Νορβηγία και την Ελβετία, με τους ίδιους όρους και το ίδιο κόστος (σε ορισμένες χώρες, δωρεάν) με τους ασφαλισμένους της εν λόγω χώρας.

Προσωρινά όμως. Αν θες να μεταφέρεις τη συνήθη κατοικία σου σε μια άλλη χώρα, τότε πρέπει να εγγραφείς εκεί μέσω του εντύπου S1 αντί να χρησιμοποιείς την εν λόγω κάρτα.

Προσοχή η Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης Ασθένειας:

  • δεν υποκαθιστά την ταξιδιωτική ασφάλιση. Δεν καλύπτει την ιδιωτική υγειονομική περίθαλψη, ούτε δαπάνες όπως το αεροπορικό εισιτήριο επιστροφής στη χώρα σας ή την απώλεια/κλοπή περιουσιακών στοιχείων,
  • δεν καλύπτει τις δαπάνες σας αν ταξιδεύετε ειδικά για να λάβετε ιατρική περίθαλψη,
  • δεν εγγυάται τη δωρεάν παροχή υπηρεσιών.. Δεδομένου ότι τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης κάθε χώρας διαφέρουν, υπηρεσίες που παρέχονται δωρεάν στη χώρα σας μπορεί να μην παρέχονται δωρεάν σε μια άλλη.

Αυτά τα παρέχουν μόνο Ασφαλιστικές Εταιρείες.

*Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την κάρτα πατήστε εδώ.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version