ΔΡΑΜΑ

Δράμα | Ερώτηση Κυριαζίδη για το τμήμα οινολογίας του ΤΕΙ ΑΜΘ

Το ζήτημα της λειτουργίας του Τμήματος Οινολογίας και Τεχνολογίας Ποτών Δράμας και τα προβλήματα που δημιουργούνται από την κατανομή των διατεθεισών πιστώσεων επιστημονικού προσωπικού του ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης συζητήθηκε χθες στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων, σύμφωνα με τον βουλευτή Δράμας Δημήτρη Κυριαζίδη. 

Ειδικότερα, το όλο θέμα ήρθε προς συζήτηση μετά από επίκαιρη ερώτηση του Τομεάρχη Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και Βουλευτή Δράμας Δημήτρη Κυριαζίδη εν όψει. Η αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας κα. Σία Αναγνωστοπούλου, απαντώντας στην σχετική ερώτηση, απεδέχθη τις αιτιάσεις του κ. Κυριαζίδη, αναφέροντας σχετικά ότι ήδη προέβη σε σχετική επαφή για το ζήτημα αυτό με τον Πρόεδρο του ΤΕΙ. Ειδικότερα, η κα. Αναπληρώτρια Υπουργός επεσήμανε την αδυναμία του Υπουργείου για άμεση διοικητικής φύσεως παρέμβαση λόγω του αυτοδιοίκητου των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Αθανάσιος Μητρόπουλος τονίζει πως είναι ένα ζήτημα που αφορά την ακαδημαϊκή κοινότητα του ΤΕΙ και δεν προσφέρεται για πολιτική αντιπαράθεση, ενώ σημειώνει ότι έγιναν και λάθη κατά τον πρώην υπουργό παιδείας, επί Νέας Δημοκρατίας κ. Αρβανιτόπουλο.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version