ΓΥΝΑΙΚΑ

Δήμος Προσοτσάνη | Πρόληψη του Καρκίνου του Μαστού

Την Κυριακή 12 Μαρτίου 2017 διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων του Δήμου Προσοτσάνης σε συνεργασία με το Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνου του Μαστού ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ Ν. Θεσσαλονίκης, δράση η οποία αφορούσε στην Πρόληψη του Καρκίνου του Μαστού. Πλήθος γυναικών, αλλά και ανδρών ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και παρευρέθησαν στο Δημαρχείο της Προσοτσάνης προκειμένου να ενημερωθούν για τον Καρκίνο του Μαστού αλλά και για να εξετασθούν.

Ο διακεκριμένος χειρούργος μαστού Άρης Τσιφτσόγλου μαζί με την επιστημονική ομάδα του, τον χειρούργο μαστού Ανανία Ανανιάδη, τον χειρούργο μαστού Κλέαρχο Δεσίρη και την ακτινοδιαγνώστρια Μαρία Μαλανδρή, εξέτασαν καθ’ όλη της διάρκεια της ημέρας 58 γυναίκες του Δήμου Προσοτσάνης.

Στην ομιλία, που έλαβε χώρα την 11:00 π.μ., η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων του Δήμου Προσοτσάνης, κυρία Ελένη Τσαούση αναφέρθηκε στην Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας και καλωσόρισε τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνου του Μαστού ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ Ν.Θεσσαλονίκης, και ευχαρίστησε θερμά τον κύριο Άρη Τσιφτσόγλου και την επιστημονική ομάδα του για την παρουσία τους στην Προσοτσάνη, την εξέταση των γυναικών του Δήμου και την καθοριστική συμβολή τους στην επιτυχία της εκδήλωσης. Στη συνέχεια χαιρέτησαν την εκδήλωση ο Δήμαρχος Προσοτσάνης κύριος Άγγελος Λύσσελης και η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνου του Μαστού ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ Ν. Θεσσαλονίκης κυρία Κούλα Δερεκενάρη. Έπειτα ο κύριος Τσιφτσόγλου, ο κύριος Δεσίρης και η κυρία Μαλανδρή πήραν με αντίστοιχη σειρά το λόγο και αναφέρθηκαν στη σπουδαιότητα της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης όσο αφορά στην ίαση του Καρκίνου του Μαστού, μίλησαν για τους ανασταλτικούς παράγοντες της πρόληψης, για την αναγκαιότητα των εξετάσεων, τις εξεταστικές μεθόδους, τα συμπτώματα, τους τρόπους αντιμετώπισης και τους κινδύνους της ασθένειας. Ο λόγος τους ήταν σύντομος και περιεκτικός, και με την επιστημονική τους κατάρτιση και εμπειρία προέτρεψαν όλες τις γυναίκες να πραγματοποιούν προληπτικούς ελέγχους.

Μετά τις τοποθετήσεις των ομιλητών ακολούθησε συζήτηση κατά τη διάρκεια της οποίας οι παρευρισκόμενοι έθεσαν τα ερωτήματά τους στους ιατρούς και ενημερώθηκαν ακόμα πιο εμπεριστατωμένα και πρακτικά. Ας ελπίσουμε ότι η εκδήλωση αυτή θα αποτελέσει αφορμή για ακόμη περισσότερες γυναίκες να φροντίζουν τον εαυτό τους και να εξετάζονται τακτικά.

 

 

 

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version