ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Γ. Πασχαλιδης | Επίσκεση στο ΥπΑΑΤ για ζημιές στους αμπελοπαραγωγούς

Μετά τις επισκέψεις που πραγματοποίησε τις προηγούμενες ημέρες στα τοπικά διαμερίσματα Κάρυανης, Φωληάς, Μυρτοφύτου, Πλατανοτόπου,  Ελαιοχωρίου και Ν. Περάμου Δήμου Παγγαίου, ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης μετέβη χθες στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, προκειμένου να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τους αρμόδιους για τις ζημιές που έχουν υποστεί για άλλη μια χρονιά οι αμπελοπαραγωγοί

Πιο συγκεκριμένα, ο Βουλευτής παρουσίασε χρησιμοποιώντας οπτικο-ακουστικό υλικό, όπως συνηθίζει, τις ζημιές που έχουν υποστεί οι παραγωγές λόγω δευτερογενών ασθενειών λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων. Οι συγκεκριμένες ζημίες έρχονται να προστεθούν σε αυτές που έχουν υποστεί οι παραγωγοί τα τρία τελευταία χρόνια. Λαμβάνοντας υπόψη και τη μειωμένη ζήτηση, καθώς και τις πολύ χαμηλές τιμές στις αγορές του εξωτερικού, γίνεται εύκολα αντιληπτό πως η συγκεκριμένη παραγωγική ομάδα έχει περιέλθει σε απόγνωση.

Ο Γιάννης Πασχαλίδης σημειώνει: «Είναι σαφές πλέον πως πρέπει να γίνει κάτι γι’ αυτούς τους ανθρώπους. Λόγω και των γενικευμένων συνεπειών της πανδημίας, χρειάζονται βοήθεια και άμεσα. Μετέφερα τα προβλήματα τους στους ιθύνοντες του Υπουργείου και έλαβα τη διαβεβαίωση πως οι αμπελοπαραγωγοί θα στηριχθούν! Οι προσπάθειές μου θα συνεχισθούν αμείωτες…»

 

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version