Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ομάδα Αγροτών Παγγαίου | Δεν θέλουμε γενικολογίες από τους βουλευτές, θέλουμε συγκεκριμένες απαντήσεις για τις αποζημιώσεις

Μπήκε το 2020 και οι αγρότες του δήμου Παγγαίου ακόμα περιμένουν τις εκτιμήσεις και αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ από τις χαλαζοπτώσεις του Ιουνίου και Ιουλίου του 2019 και από τις βροχοπτώσεις του Σεπτεμβρίου 

Οι εκκλήσεις προς τους αρμόδιους φορείς για πιέσεις προς τον ΕΛΓΑ και το αρμόδιο υπουργείου δεν είχαν αποτέλεσμα, όπως αναφέρει σε νέα ανακοίνωσή της η Ομάδα Αγροτών Παγγαίου, έχοντας παράπονα τόσο από τους κυβερνητικούς βουλευτές της Καβάλας Μακάριο Λαζαρίδη και Γιάννη Πασχαλίδη όσο και από την βουλευτή Καβάλας με τον ΣΥΡΙΖΑ Τάνια Ελευθεριάδου, ενώ τα παράπονα «πιάνουν» και τη διοίκηση και την αντιπολίτευση του Δημοτικού Συμβουλίου Παγγαίου.

Οι αγρότες τονίζουν ότι οι βουλευτές «με γενικολογίες δεν βοηθάνε την ήδη τραγική κατάστασή μας. Θέλουμε συγκεκριμένες απαντήσεις και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα», σημειώνουν ότι παλεύουν μόνοι τους και ότι η οικονομική τους κατάσταση είναι, πλέον, τραγική, ενώ υπάρχουν σκέψεις ακόμα και για κινητοποιήσεις, αν δεν αλλάξει η κατάσταση.

Η ανακοίνωση της Ομάδας Αγροτών Παγγαίου

Αγαπητό διαδικτυακό ενημερωτικό site Kavalapost,

Σας ευχαριστούμε για την προβολή των προβλημάτων μας όσον αφορά τις ζημιές που έχουμε υποστεί το περασμένο χρονικό διάστημα εμείς οι αγρότες του Δήμου Παγγαίου εξαιτίας των εντόνων καιρικών συνθηκών που επικράτησαν το καλοκαίρι και τον Σεπτέμβριο με αποτέλεσμα οι αμπελοκαλλιεργητές να υποστούν έως και 100% ζημιά.

Μέχρι και σήμερα δεν έχουμε δει κανένα ΠΟΡΙΣΜΑ του ΕΛΓΑ και εν συνεχεία και χρηματική αποζημίωση και το είχαμε αναφέρει και σε προηγούμενη ανακοίνωση 

Σκοπός της ηλεκτρονικής επιστολής μας είναι οι απορίες που μας δημιουργήθηκαν με τις δηλώσεις των τοπικών βουλευτών κ. Πασχαλίδη και κ. Λαζαρίδη στα social media οι οποίες αναφέρουν γενικά ότι θα υπάρξουν πληρωμές στο τέλος Ιανουαρίου. Πράγματι είναι ενθαρρυντικό να μπει ένα τέλος στο μαρτύριό μας στα τέλη του μήνα, όμως μας προξενεί εντύπωση ότι για να υπάρξει πληρωμή θα πρέπει πρώτα ο παραγωγός να γνωρίζει το ποσοστό της ζημιάς από τα πορίσματα των ελεγκτικών μηχανισμών του ΕΛΓΑ τα οποία όμως ΔΕΝ έχουν επικαιροποιηθεί στους παραγωγούς. Επίσης κάποιες ήμερες μετά την επικαιροποίηση δίνεται και ένα χρονικό διάστημα για πιθανές ενστάσεις.

Πώς λοιπόν μιλάμε για πληρωμές τέλη Ιανουαρίου;

Μέσα λοιπόν από τις δηλώσεις των Βουλευτών μας δεν μπορούμε να καταλάβουμε και για ποιες ζημιές αναφέρονται διότι είχαμε τις χαλαζοπτώσεις του καλοκαιριού σε μικρό βαθμό, καθώς έπληξαν συγκεκριμένα αγροκτήματα κοινοτήτων και τις ζημιές από τις βροχές του Σεπτεμβρίου σε μεγαλύτερο βαθμό, καθώς όσο αφορά τη βροχόπτωση αυτή έπληξε όλον τον Δήμο Παγγαίου στο ακριβότερο προϊόν που είναι η σουλτανίνα.

Έτσι λοιπόν είμαστε αναγκασμένοι να θεωρούμε ότι με γενικολογίες δεν βοηθάνε την ήδη τραγική κατάστασή μας. Θέλουμε συγκεκριμένες απαντήσεις και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Αν δεν το γνωρίζουν να το μάθουν και να μας το αναφέρουν.

Όλον αυτόν το καιρό αγωνιζόμαστε μόνοι μας για να πάρουμε απαντήσεις και να πιέσουμε καταστάσεις. Θα θέλαμε η διοίκηση του Δήμου Παγγαίου να ήταν ουσιαστικά δίπλα μας και να πίεζε δυναμικά. Θα θέλαμε και η αντιπολίτευση να ήταν παρούσα αλλά μέχρι και σήμερα δεν είναι. Θα θέλαμε και η Βουλευτής του Σύριζα με τα δικά της μέσα και τους τρόπους να ήταν και αυτή δίπλα μας αλλά μέχρι και σήμερα είναι απούσα. Δεν αναφέρουμε τους κυβερνητικούς βουλευτές διότι έχουμε μιλήσει μαζί τους πολλές φορές για το θέμα αλλά δεν οδηγηθήκαμε μέχρι και σήμερα στο τέλος του μαρτυρίου μας.

Είμαστε μόνοι μας και σε αυτό το τεράστιο οικονομικό πρόβλημα 100δων συνάδελφων αλλά και συνδημοτών μας και σας θέλαμε δίπλα μας.

Ως νεότερη πληροφόρηση προς εσάς είναι η σκέψη για κινητοποιήσεις με συμβολικές καταλήψεις αρχικά στα γραφεία των εμπλεκόμενων φορέων. Είναι μια πρόταση που έχει τεθεί από συνάδελφους και δεν αποκλείουμε την υλοποίηση μιας τέτοιας δυναμικής παρέμβασης αν το χρονικό όριο που μας ανακοίνωσαν οι δυο βουλευτές μας ξεπεραστεί.

Φθάσαμε στο τέλμα, ξύνουμε τον πάτο του οικονομικού βαρελιού. Θα πρέπει όλοι που μας λένε για υπομονή να καταλάβουν ότι υπάρχει οικονομική καταστροφή. Φθάσαμε στο σημείο να δεχόμαστε πιέσεις από συνεργαζόμενους επαγγελματίες και τραπεζικά καταστήματα στα οποία χρωστάμε χρήματα και τα διεκδικούν και με νομικό τρόπο με συνέπεια να έρθουν και πιθανές κατασχέσεις στις περιουσίες μας.

kavalapost

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Εφαρμογή στη Σύγχρονη Ορθοπαιδική | Ενημερωτική εκδήλωση για το πλάσμα

Το Κέντρο Υγείας Καβάλας, σε συνεργασία με την 4η Υγειονομική Περιφέρεια, τον Ιατρικό Σύλλογο Καβάλας και τον Δήμο Καβάλας διοργανώνει την Δευτέρα 20 Μαΐου 2024 στις 19:30 στην αίθουσα της Μεγάλής Λέσχης Καβάλας μια ενδιαφέρουσα, πρωτότυπη ενημερωτική εκδήλωση, με θέμα: <<Πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια (PRP) Η εφαρμογή στη Σύγχρονη Ορθοπαιδική>>, επίσης θα παρουσιαστεί το Ιατρείο Αναγεννητικής Ιατρικής Μυοσκελετικών  Παθήσεων του Κέντρου Υγείας Καβάλας. Οι συνδιοργανωτές της εκδήλωσης θα είναι ο Σύλλογος Εβριτών Ν. Καβάλας και ο Σύλλογος Φίλων Κλασσικού Αθλητισμού Καβάλας. 

Η θεραπεία με PRP είναι μια σύγχρονη, βιολογική μορφή θεραπείας μυοσκελετικών παθήσεων, η οποία συνίσταται στην έγχυση πλάσματος πλούσιου σε αιμοπετάλια στην πάσχουσα περιοχή. Ενισχύει σημαντικά τη διαδικασία επούλωσης των τραυματισμένων ιστών (τενόντων, χόνδρων, οστών και μυών), με φυσικό τρόπο και χωρίς να εμπεριέχει κανέναν απολύτως κίνδυνο. Η θεραπεία με PRP χρησιμοποιείται με πολύ καλά αποτελέσματα σε αρκετές μυοσκελετικές παθήσεις.

Επίσης θα παρουσιαστεί το Ιατρείο Αναγεννητικής Ιατρικής Μυοσκελετικών  Παθήσεων του Κέντρου Υγείας Καβάλας. Η εκδήλωση θα είναι ανοιχτή σε όλους.

Ο ομιλητής θα είναι ο Ορθοπαιδικός-Χειρουργός, Επιμελητής Κέντρου Υγείας Καβάλας, αρμοδιότητας 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Μαυρόπουλος Ροδίων.

 

Continue Reading

ΔΟΞΑΤΟ

Συνάντηση του Δημάρχου Δοξάτου με τον Περιφερειάρχη Α.Μ.Θ. για στρατηγικά θέματα

Πραγματοποιήθηκε εποικοδομητική συνάντηση εργασίας μεταξύ του Δημάρχου Δήμου Δοξάτου, κ. Γιώργου Βογιατζή, και του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κ. Χριστόδουλου Τοψίδη. Παρών ήταν επίσης ο χωρικός Αντιπεριφερειάρχης, κ. Μιχάλης Μουρβετίδης, κ. Αργύρης Πατακακης Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής και ο Κωνσταντίνος Κόντος Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος σε θέματα Επαγγελματικής Κατάρτισης , Αντιδήμαρχοι και Εντεταλμένοι Συμβουλοι του Δήμου Δοξάτου καθώς και συνεργάτες του περιφερειάρχη.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε σε μια σειρά από κρίσιμα θέματα για την περιοχή όπως ο Αναδασμός του Δοξάτου, ο καθαρισμός των αποστραγγιστικών καναλιών, την εξειδίκευση του τεχνικού προγράμματος της περιφέρειας για τον Δήμο Δοξάτου καθώς και τα ζητήματα του ξεροχείμαρρου Δοξάτου.

Εξετάστηκαν θέματα πολιτιστικών δράσεων της περιοχής και θέματα αρμοδιότητας της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας.

Τέλος τονίστηκε η σημασία του κάθετου άξονα ως εργαλείο ανάπτυξης του Δήμου.

Η συνάντηση αυτή σηματοδοτεί την αρχή μιας στενότερης και πιο οργανωμένης συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Δοξάτου και της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με κοινό στόχο την πρόοδο και την ανάπτυξη της περιοχής.

Continue Reading

ΔΡΑΜΑ

Η Δράμα τιμά την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου – Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Με την καθιέρωση της 19ης Μαΐου ως Ημέρας Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, θα πραγματοποιηθούν στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας/Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, την Κυριακή 19 Μαΐου 2024, οι παρακάτω εκδηλώσεις: 

-Γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων, Περιφερειακών και Δημοτικών καταστημάτων, των ΝΠΔΔ, των Τραπεζών, των ΝΠΙΔ σε όλη την επικράτεια της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας από την ογδόη πρωινή ώρα μέχρι τη δύση του ηλίου της 14ης Μαΐου 2024.

-Φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του Δημοσίου, των ΟΤΑ, καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών, από τη δύση του ηλίου της 14ης Μαΐου 2024 μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης.

Κυριακή 19 Μαΐου 2024

09:00 π.μ.: Αρχιερατική Θεία Λειτουργία-Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Δράμας. Ομιλία από τον κ. Ευστάθιο Παπαδόπουλο.

11:00 π.μ.: Προσέλευση στο μνημείο της

Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου στον 

Δημοτικό Κήπο Δράμας 

(επί της οδού Πατριάρχου Διονυσίου)

  • Επιμνημόσυνη Δέηση
  • Απόδοση Θρήνου-Τραγούδι
  • Απαγγελία ποιήματος από τον ποιητή και στιχουργό Συμεών Αθανασιάδη 
  • Κατάθεση στεφάνων 
  • Εθνικός Ύμνος
  • Λήξη τελετής

Παράλληλες εκδηλώσεις :

Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 – Πλατεία Ελευθερίας Δράμας 

20:00 : Ομιλία από την Βούλα Πατουλίδου-Χρυσή Ολυμπιονίκης, με θέμα «Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου-Κατάθεση Ψυχής μας», με συμμετοχή της χορωδίας των μαθητών του Μουσικού Σχολείου Δράμας.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, θα ακολουθήσει πορεία προς το Μνημείο Ποντιακού Ελληνισμού στον Δημοτικό Κήπο Δράμας. 

Σάββατο 18 Μαΐου 2024 – Α΄ Νεκροταφείο Δράμας 

10:30 π.μ.:  Τρισάγιο στον τάφο του Στυλιανού Κοσμίδη (Ιστύλ Αγά) ! με ομολητή τον κ. Μιχάλη Παπαδόπουλο.

Απόδοση χορού Σέρρα προς τιμήν του Στυλιανού Κοσμίδη. 

Τα σχετικά με το μνημόσυνο και την επιμνημόσυνη δέηση παρακαλείται να ρυθμίσει η Ιερά Μητρόπολη Δράμας.

Τα σχετικά με τον σημαιοστολισμό και τη φωταγώγηση ο Δήμος Δράμας.

Τα σχετικά με τη στρατιωτική παράταξη η Ανώτερη Διοίκηση Φρουράς Δράμας.

Τα σχετικά με την τήρηση της τάξης η Αστυνομική Διεύθυνση Δράμας.

Τελετάρχη ορίζουμε τον κ. Θωμά Πετρίδη, υπάλληλο Δήμου Δράμας. 

Παρακαλούνται οι εκπρόσωποι των φορέων που θα καταθέσουν στεφάνι να επικοινωνήσουν με το Δήμο Δράμας στο τηλέφωνο 2521350733 έως και την Πέμπτη 16/05/2024 και ώρα 15:00

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας

Μιχαήλ Μουρβετίδης  

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
white night text
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en