Quantcast
Connect with us

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Γραφεία Τουριστικής Αστυνομίας σε διεθνή και κρατικά αεροδρόμια της χώρας

Ξεκίνησε η λειτουργία Γραφείων Τουριστικής Αστυνομίας σε διεθνή και κρατικά αεροδρόμια της χώρας

Πρόκειται για τα αεροδρόμια της Θεσσαλονίκης, του Ηρακλείου, της Ρόδου, των Χανίων, της Κέρκυρας, της Μυκόνου, της Κω, της Σαντορίνης και της Ζακύνθου, ενώ σύντομα αναμένεται να λειτουργήσει και στο αεροδρόμιο της Αθήνας.
Σκοπός είναι η αναβαθμισμένη και ταχύτερη εξυπηρέτηση και διευκόλυνση των επισκεπτών και των τουριστών της χώρας μας .

Τα Γραφεία Τουριστικής Αστυνομίας συνεργάζονται στενά με όλες τις συναρμόδιες Υπηρεσίες και Φορείς του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (Ε.Ο.Τ) και των οικείων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας στο πλαίσιο του ευρύτερου στρατηγικού σχεδιασμού της Πολιτείας για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών στους τουρίστες και γενικότερα τους επισκέπτες της χώρας μας, αποφάσισαν τη λειτουργία Γραφείων Τουριστικής Αστυνομίας σε δέκα διεθνή και κρατικά αεροδρόμια της χώρας μας.
Η βασική αποστολή των νέων Γραφείων Τουριστικής Αστυνομίας είναι κυρίως η εξυπηρέτηση των επισκεπτών της χώρας μας σε θέματα τουριστικού και ευρύτερου αστυνομικού ενδιαφέροντος.
Στις προτεραιότητες των Γραφείων εντάσσεται μια σειρά δράσεων που στοχεύουν στη διευκόλυνση των τουριστών κατά την άφιξη και παραμονή τους στη χώρα μας, όπως η ενημέρωση και η πληροφόρηση τους και η διευθέτηση ζητημάτων σχετικά με εφαρμογή της τουριστικής και γενικότερα της εθνικής νομοθεσίας.
Τα Γραφεία Τουριστικής Αστυνομίας έχουν ήδη ξεκινήσει τη λειτουργία τους σε επιλεγμένα αεροδρόμια όπου παρατηρούνται αυξημένες αφίξεις και μετακινήσεις επισκεπτών και ειδικότερα:
• στον κρατικό Αερολιμένα Θεσσαλονίκης «Μακεδονία»,
• στον κρατικό Αερολιμένα Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης»,
• στο διεθνές Αεροδρόμιο Ρόδου «Διαγόρας»,
• στο διεθνές Αεροδρόμιο Χανίων «Ιωάννης Δασκαλογιάννης»,
• στο διεθνή Αερολιμένα Κέρκυρας «Ιωάννης Καποδίστριας»,
• στον κρατικό Αερολιμένα Μυκόνου,
• στο διεθνές Αεροδρόμιο Κω,
• στον κρατικό Αερολιμένα Σαντορίνης και
• στον κρατικό Αερολιμένα Ζακύνθου «Διονύσιος Σολωμός»,
ενώ σύντομα αναμένεται να λειτουργήσει και στο διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».
Οι χώροι που λειτουργούν τα Γραφεία βρίσκονται σε εμφανή σημεία, στην αίθουσα αφίξεων των αεροδρομίων με τη σήμανση «TOURIST POLICE», προκειμένου να γίνονται αντιληπτά από τους επισκέπτες και να εξυπηρετείται άμεσα και έγκαιρα κάθε ενδιαφερόμενος.
Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας αποδίδουν ιδιαίτερη σημασία στην εύρυθμη και αποδοτική λειτουργία των Γραφείων και για το λόγο αυτό έχουν στελεχωθεί με κατάλληλο προσωπικό, κυρίως ξενόγλωσσους αστυνομικούς που έχουν ενημερωθεί επαρκώς για την αποστολή και τις αρμοδιότητες τους, καθώς και για τα ειδικότερα θέματα που καλούνται να διαχειριστούν.
Επιπλέον, για να επιτευχθεί η μεγίστη ετοιμότητα και ανταπόκριση τους, τα Γραφεία συνεργάζονται στενά με όλες τις συναρμόδιες Υπηρεσίες και Φορείς που υπάγονται στον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού (Ε.Ο.Τ) και τους οικείους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Τέλος, σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου η Ελληνική Αστυνομία ενισχύει τα ολοκληρωμένα προγράμματα αστυνόμευσης τα οποία εφαρμόζονται στις περιοχές που παρουσιάζουν αυξημένη τουριστική κίνηση. Αυτό με σκοπό να διατηρείται σε υψηλό επίπεδο το εσωτερικό περιβάλλον ασφάλειας, κάτι που αποτελεί βασική προϋπόθεση για την προσέλκυση τουριστών και την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της χώρας μας.

Click to comment

Απάντηση

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Έβρο | Συνελήφθησαν 3 διακινητές οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθησαν την Τετάρτη (8-5-2024) σε περιοχές του Έβρου, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, τρεις αλλοδαποί διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, το μεσημέρι σε αγροτική περιοχή του Έβρου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου συνέλαβαν τους δύο διακινητές, διότι τους εντόπισαν να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρουν παράνομα στο εσωτερικό της χώρας, έντεκα (11) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός – διακινητής, ο οποίος στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης, αρχικά δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και συνέχισε την πορεία του. Τελικά το όχημα ακινητοποιήθηκε, ενώ οι δύο διακινητές επιχείρησαν να διαφύγουν πεζοί χωρίς να τα καταφέρουν. 

Στη δεύτερη περίπτωση, το απόγευμα ο τρίτος διακινητής οδηγώντας Δ.Χ.Φ. αυτοκίνητο (ρυμουλκό μετά ρυμουλκούμενου), μετέβη στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων Έβρου, προκειμένου να πραγματοποιήσει είσοδο στη χώρα.

Κατά τον ενδελεχή έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπων με τη βοήθεια μηχανήματος ανίχνευσης καρδιακών παλμών και τη συνδρομή τελωνιακών υπαλλήλων, διαπίστωσαν ότι ο δράστης είχε αποκρύψει επιμελώς στο ρυμουλκούμενο, μεταξύ των εμπορευμάτων, δεκαοχτώ (18) μη νόμιμους μετανάστες, μεταφέροντάς τους με αυτόν τον τρόπο παράνομα στο εσωτερικό της χώρας.

Κατασχέθηκαν τα ανωτέρω οχήματα και κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ την  προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου και Φερών Αλεξανδρούπολης.

Continue Reading

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

«Αστυνομικοί δεν σηκώνουν τα τηλέφωνα σε καταγγελίες πολιτών»

Προβληματισμός επικρατεί στις ανώτερες τάξεις της ΕΛΑΣ μετά τις καταγγελίες πολιτών ότι αστυνομικοί του τηλεφωνικού κέντρου της Άμεσης Δράσης δεν σηκώνουν τα τηλέφωνα, για να τους εξυπηρετήσουν.

Τη σχετική αποκάλυψη έκανε η εφημερίδα «Τα Νέα», η οποία σημειώνει πως η ηγεσία της ΕΛΑΣ έστειλε έγγραφο με συστάσεις, μετά τις αναφορές πολιτών για περιστατικά βίας, που προσπάθησαν να τα καταγγείλουν, χωρίς αποτέλεσμα.

Μάλιστα, οι αστυνομικοί είτε δεν απαντούσαν στα τηλέφωνα είτε τους άφηναν για αρκετή ώρα στην αναμονή, με τις περισσότερες καταγγελίες να είναι αρκετά πρόσφατες, ειδικότερα μετά τη γυναικοκτονία της Κυριακής Γρίβα, στους Αγίους Αναργύρους.

Γι’ αυτόν τον λόγο, η ηγεσία της ΕΛΑΣ αναγκάστηκε να κάνει σύσταση –την 1η Μαΐου– στους αστυνομικούς, ζητώντας τους το αυτονόητο.

Continue Reading

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Σιδηρόκαστρο: Καταγγελία για βιασμό 14χρονης από τον πατριό της

Σοκ προκαλεί η καταγγελία, που υπέβαλαν στην αστυνομία μια 14χρονη και η μητέρα της, με καταγωγή από τη Βουλγαρία, που διαμένουν στο Σιδηρόκαστρο, υποστηρίζοντας ότι το 14χρονο κορίτσι έπεφτε θύμα βιασμού τα τελευταία επτά χρόνια από τον πατριό της.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, η 14χρονη με την μητέρα της πήγαν στην αστυνομία για να καταγγείλουν περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας κι εκεί το κορίτσι έκανε καταγγελία, ότι έχει πέσει θύμα βιασμού από τον πατριό της.

Με εντολή του εισαγγελέα το κορίτσι θα εξεταστεί από ιατροδικαστή για να εξακριβωθεί, αν υπέστη κακοποίηση και σε ποιο βαθμό, ενώ θα δώσει κατάθεση παρουσία παιδοψυχολόγου.

Την υπόθεση διερευνά η υποδιεύθυνση ασφαλείας Σερρών.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
white night text
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en