ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Έβρο | Συνελήφθησαν 3 διακινητές οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθησαν την Τετάρτη (8-5-2024) σε περιοχές του Έβρου, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, τρεις αλλοδαποί διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.
Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, το μεσημέρι σε αγροτική περιοχή του Έβρου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου συνέλαβαν τους δύο διακινητές, διότι τους εντόπισαν να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρουν παράνομα στο εσωτερικό της χώρας, έντεκα (11) μη νόμιμους μετανάστες.
Σημειώνεται ότι ο οδηγός – διακινητής, ο οποίος στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης, αρχικά δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και συνέχισε την πορεία του. Τελικά το όχημα ακινητοποιήθηκε, ενώ οι δύο διακινητές επιχείρησαν να διαφύγουν πεζοί χωρίς να τα καταφέρουν.
Στη δεύτερη περίπτωση, το απόγευμα ο τρίτος διακινητής οδηγώντας Δ.Χ.Φ. αυτοκίνητο (ρυμουλκό μετά ρυμουλκούμενου), μετέβη στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων Έβρου, προκειμένου να πραγματοποιήσει είσοδο στη χώρα.
Κατά τον ενδελεχή έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπων με τη βοήθεια μηχανήματος ανίχνευσης καρδιακών παλμών και τη συνδρομή τελωνιακών υπαλλήλων, διαπίστωσαν ότι ο δράστης είχε αποκρύψει επιμελώς στο ρυμουλκούμενο, μεταξύ των εμπορευμάτων, δεκαοχτώ (18) μη νόμιμους μετανάστες, μεταφέροντάς τους με αυτόν τον τρόπο παράνομα στο εσωτερικό της χώρας.
Κατασχέθηκαν τα ανωτέρω οχήματα και κινητά τηλέφωνα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου και Φερών Αλεξανδρούπολης.
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Σαρωτικές συλλήψεις για ναρκωτικά σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Στις Φυλακές Γρεβενών ο 61χρονος από τη Θάσο

Στις φυλακές των Γρεβενών οδηγήθηκε την Παρασκευή 9 Μαΐου 2025, ο 61χρονος άνδρας από τη Θάσο, ο οποίος κατηγορείται για τον βιασμό μιας 31χρονης φίλης του την Πρωτομαγιά. Σύμφωνα με την καταγγελία, το περιστατικό έλαβε χώρα σε ταβέρνα στον Λιμένα της Θάσου, όταν η γυναίκα βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ.
Η καταγγέλλουσα πέρασε την πόρτα του ανακριτή την Τετάρτη 7 Μαΐου για να καταθέσει, ενώ ο κατηγορούμενος παρουσιάστηκε την επόμενη μέρα στο δικαστικό μέγαρο Καβάλας προκειμένου να απολογηθεί. Μετά από πολυήμερη διαδικασία, κρίθηκε προφυλακιστέος με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα.
Ο 61χρονος, μέσω του δικηγόρου του Μωυσή Γιοκαρτίδη, αρνείται όλες τις κατηγορίες. «Για την υπόθεση δεν μπορώ να σας πω πολλά. Μπορώ να σας πω μόνο ότι ο πελάτης μου αρνείται τα πάντα», δήλωσε ο συνήγορος υπεράσπισης.
Απαντώντας σε φήμες ότι η κράτηση του 61χρονου σχετίζεται με άλλο αδίκημα, ο κ. Γιοκαρτίδης ξεκαθάρισε: «Προφυλακίστηκε για τις αποδείξεις που υπήρχαν στη δικογραφία. Η απόφαση στηρίχθηκε κυρίως στην κατάθεση της καταγγέλλουσας. Ο ίδιος αρνείται τα πάντα. Έχει το δικαίωμα να στραφεί κατά του θεσπίσματος της προσωρινής κράτησης και να ζητήσει αποφυλάκιση όταν ωριμάσουν οι συνθήκες».
Σημειώνεται ότι οι φυλακές Γρεβενών, όπως και της Τρίπολης, έχουν μετατραπεί σε καταστήματα κράτησης αποκλειστικά για υποθέσεις εγκλημάτων κατά της γενετήσιας ελευθερίας.
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Αττική: Πέταξε 20.000€ σε Κάδο – Τα Βρήκαν και τα Παρέδωσαν

Μια απίστευτη, αλλά απόλυτα αληθινή ιστορία εκτυλίχθηκε στην Αττική, όταν ηλικιωμένος πολίτης πέταξε κατά λάθος 20.000 ευρώ σε κάδο ανακύκλωσης. Η κατάληξη, ευτυχώς, ήταν θετική, χάρη στην τιμιότητα ενός υπαλλήλου καταστήματος που βρήκε τα χρήματα και ενημέρωσε άμεσα την αστυνομία.
Τα χρήματα πετάχτηκαν σε κουτί προς ανακύκλωση
Όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ., ο ηλικιωμένος είχε τοποθετήσει το ποσό των 20.000 ευρώ μέσα σε ένα κουτί συσκευασίας modem, μαζί με άλλα αντικείμενα που επρόκειτο να πετάξει για ανακύκλωση. Χωρίς να αντιληφθεί τι έκανε, τα χρήματα βρέθηκαν σε κάδο ανακύκλωσης ηλεκτρονικών συσκευών.
Η τιμιότητα σε πρώτο πλάνο
Το ποσό εντόπισε ο υποδιευθυντής του καταστήματος “Πλαίσιο”, ο οποίος δεν το κράτησε, αλλά ενημέρωσε αμέσως την αστυνομία, επιδεικνύοντας παραδειγματική εντιμότητα.
Η κινητοποίηση της αστυνομίας
Η Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Βορειοανατολικής Αττικής κινητοποιήθηκε άμεσα. Μέσω ανάλυσης βιντεοληπτικού υλικού, οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν τον ηλικιωμένο, ο οποίος σοκαρισμένος δήλωσε ότι τα χρήματα προορίζονταν για την πληρωμή συνεργείου ανακαίνισης στο σπίτι του.
Η ανάρτηση της ΕΛ.ΑΣ.
Σε ανάρτησή της η αστυνομία αναφέρει:
«Αν έβρισκες 20.000 ευρώ σε κάδο ανακύκλωσης, τι θα έκανες; Άξιος συγχαρητηρίων είναι ο υποδιευθυντής καταστήματος τεχνολογίας, ο οποίος βρήκε το ποσό και ενημέρωσε την Αστυνομία. Η συνεργασία πολιτών και αστυνομικών οδήγησε στην ταυτοποίηση του κατόχου και την επιστροφή των χρημάτων».