Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Βασίλης Κοργιανόγλου | «Η εργασία είναι δικαίωμα αλλά και ευθύνη»

Ο Βασίλης Κοργιανόγλου,  Πρόεδρος σωματείου εργαζομένων P.F.I.C.  εργοστασίου λιπασμάτων Ν. Καρβάλης έστειλε Δελτίο Τύπου στα ΜΜΕ με τίτλο «Η εργασία είναι δικαίωμα αλλά και ευθύνη» αναφέροντας τις απόψεις του σχετικά με το δικαίωμα επιλογής των εργαζομένων, που συνέχισαν να εργάζονται συμβάλλοντας  έτσι  στην βιωσιμότητα του εργοστασίου μ΄ ότι αυτό συνεπάγεται…  

“Κατ αρχήν ευχαριστώ για την ευκαιρία που μου δίνεται να εκφράσω τις απόψεις, αλλά  και το όλο σκεπτικό των μελών του σωματείου της P.F.I.C. Θα ήθελα να σας αναφέρω ότι, στο εργοστάσιο εγώ προσωπικά, όπως και πολλές – πολλοί εργαζόμενοι  ακόμη,  ξεκίνησα το 1996 ως συμβασιούχος, ενώ από το 2008  με πρόσληψη. Ως γνωστόν τον Δεκέμβριο του 2015, είχαν λήξει οι συλλογικές συμβάσεις κι έτσι από τον Ιούνιο του 2016, όσοι επιθυμούσαμε υπογράψαμε συμβάσεις με  νέα δεδομένα που μας προτάθηκαν και συνεχίσαμε να εργαζόμαστε. Έτσι φυσικά συνέχισε και το εργοστάσιο την λειτουργία του, γιατί σε κάθε άλλη περίπτωση κι αυτό όπως και εκατοντάδες άλλα στην χώρα μας, τώρα θα ήταν ένα κουφάρι που θα κατοικούσαν μόνο νυχτερίδες και αράχνες.

Γνωρίζοντας τα γεγονότα και τα δεκάδες θέματα που δημιουργήθηκαν από τον Ιούνιο του 2016, δεν θα τα επαναλάβω, αφού αυτό που θεωρώ ως το πλέον σημαντικό να αναφερθεί σήμερα  είναι η επίτευξη στην  λειτουργία του εργοστασίου, που  εκτός από πηγή εσόδων για όλους εμάς  τους εργαζόμενους και οικονομικό πνεύμονα για την αγορά της Καβάλας, παίζει  έναν ακόμη σημαντικό ρόλο. Συμβάλει καθοριστικά και στον πρωτογενή τομέα, αφού είναι το μοναδικό εργοστάσιο παραγωγής λιπασμάτων στην χώρα μας. Έτσι ο Έλληνας αγρότης υποστηρίζεται με την διάθεση Ελληνικού λιπάσματος και μάλιστα σε τιμή που δεν αυξάνει το κόστος παραγωγής του. Αυτό σημαίνει ότι, εκτός από την εργασιακή σχέση που υπάρχει μεταξύ εργαζομένων και εργοδοσίας, έχουμε κι έναν ακόμη παράγοντα, που για  όσους το αντιλαμβάνονται πρέπει  να τον προσμετρήσουμε, αν θέλουμε  να πιστεύουμε ότι, έχουμε και ευθύνες εκτός από δικαιώματα και μάλιστα με προεκτάσεις στην Ελληνική αγροτική κοινωνία, που κι αυτή δοκιμάζεται από χίλιες πλευρές.

Μπορεί η κοινωνική ευθύνη για κάποιους να αναφέρεται  μόνο όταν αφορά τα δικά τους εργασιακά συμφέροντα, όπως σε πολλούς τομείς του δημοσίου, αλλά αυτό δεν αφορά εμάς. Εμείς σκεπτόμενοι ότι, υπογράφοντας νέες συμβάσεις με μικρότερες ενδεχομένως αποδοχές θα συνεχίσουμε να έχουμε αντικείμενο εργασίας και θα βάλουμε και το δικό μας λιθαράκι στην γενικότερη αντιμετώπισης της κρίσης που βιώνουμε ως χώρα, σκεφθήκαμε υπεύθυνα . Ως εργαζόμενοι βεβαίως σε ιδιωτική επιχείρηση γνωρίζουμε ότι, πληρωνόμαστε από το συνολικό αποτέλεσμα και τα οικονομικά δεδομένα της εταιρίας.  Επομένως,  προσπάθεια όλων,  είναι να αυξηθεί η κερδοφορία του εργοστασίου και φυσικά να ανταμειφθούμε κι εμείς καλύτερα, όπως συνέβη στο παρελθόν και το γνωρίζω καλά  κι εγώ στα 20 χρόνια που εργάζομαι.

Στο κλείσιμο της σημερινής μου αναφοράς, θέλω να ευχαριστήσω κι όλα τα μέλη των εργαζομένων, που με συνέπεια και αξιοπιστία υποστηρίζουν την εύρυθμη λειτουργία του εργοστασίου και συμβάλλουν καθοριστικά  σ αυτήν. Γιατί τελικά,  η εργασία εκτός από  δικαίωμα  είναι και ευθύνη. Κάτι που στην χώρα μας αρχίζουμε να το αντιλαμβανόμαστε (όσοι μπορούμε ή θέλουμε) τα τελευταία χρόνια.”  

 

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Ανάσταση με πυροτεχνήματα | Eικόνες από drone στην Καβάλα

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Η Ανάσταση του Κυρίου στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Ελευθερουπόλεως

Με την προβλεπομένη εκκλησιαστική τάξη εορτάσθηκε το Άγιο Πάσχα στην Ελευθερούπολη.

Η τελετή της Αναστάσεως πραγματοποιήθηκε στην αυλή του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου με προεξάρχοντα τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Χρυσόστομο, πλαισιωμένο υπό των Ιερών του Μητροπολιτικού Ναού.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Με λαμπρότητα η Ανάσταση στις Σέρρες

Με τη δέουσα λαμπρότητα τελέσθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στην πόλη των Σερρών η Ανάσταση χοροστατούντος του Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτας Θεολόγου.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en