ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αστέρας Τρίπολης – Ξάνθη 1-1

Για τρίτο σερί ματς ο Αστέρας Τρίπολης δεν κατάφερε να γευτεί τη χαρά της νίκης μιας και έμεινε στην ισοπαλία (1-1) στην έδρα του με την Ξάνθη. Έχασαν πέναλτι οι Αρκάδες με τον Παπαδόπουλο, ενώ αγωνίστηκαν με παίκτη λιγότερο για 40 λεπτά.

Τον Μπαντή επέλεξε να ξεκινήσει κάτω από τα δοκάρια ο τεχνικός του Αστέρα, Στάικος Βεργέτης, αφήνοντας στον πάγκο τον Θεοδωρόπουλο, ενώ δεν άλλαξε το κλασσικό πλέον 4-2-3-1. Από την άλλη ο Ράζβαν Λουτσέσκου προέβη αναγκαστικά σε rotation καθώς κατέβηκε με απουσίες στην Τρίπολη.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να επιβάλλουν το ρυθμό τους από την αρχή, όμως η Ξάνθη κατάφερε να καταγράψει την πρώτη καλή ευκαιρία του αγώνα. Στο 18′ ο Βασιλακάκης βρέθηκε σε θέση βολής μέσα στην περιοχή, όμως η κεφαλιά που έπιασε δεν ήταν καλή. Ο Αστέρας απάντησε οκτώ λεπτά αργότερα, με τον Μπερτόλιο να έχει δοκάρι σε απευθείας εκτέλεση φάουλ. Αναμφίβολα η μεγαλύτερη ευκαιρία του Αστέρα να ανοίξει το σκορ ήρθε στο 31′. Ο Φλίσκας βρήκε τη μπάλα με το χέρι μέσα στην περιοχή σε σουτ του Φερνάντες, ο διαιτητής έδειξε το σημείο του πέναλτι, όμως ο Παπαδόπουλος που ανέλαβε την εκτέλεσή του έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι.

Ο,τι δεν κατάφερε αυτός όμως, το έκανε τρία λεπτά μετά ο Σκούρτης. Ο Μπερτόλιο τον βρήκε υπέροχα μέσα στην περιοχή κι εκείνος με διαγώνιο σουτ άνοιξε το σκορ στην Τρίπολη. Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου δεν άλλαξε κάτι, αλλά με την αρχή του δεύτερου ο Αστέρας έχασε νέα σπουδαία ευκαιρία με κεφαλιά του Παπαδόπουλου, όμως ο Τσέναμο είπε “όχι”. Στο 55′ άλλαξαν οι οι ισορροπίες του αγώνα. Αυτό γιατί ο Τορμένα είδε την δεύτερη κίτρινη κάρτα κι άφησε την ομάδα του με 10 παίκτες. Η Ξάνθη ανέβασε στροφές και έφτασε στην ισοφάριση με τη συμπλήρωση 68 λεπτών. Ο Μπέρτος βρήκε υπέροχα τον Νιέτο μέσα στην περιοχή κι εκείνος με πλασέ πέρασε την μπάλα κάτω από τα πόδια του Μπαντή για το 1-1.

Στο τελευταίο 20λεπτο το ματς έγινε ροντέο. Η Ξάνθη έδωσε ό,τι είχε για να πετύχει το γκολ της νίκης, όμως η άμυνα του Αστέρα κράτησε. Κι όχι μόνο αυτό, μιας και οι γηπεδούχοι έβγαιναν συχνά σε αντεπιθέσεις. Το σκορ ωστόσο δεν άλλαξε με τις δύο ομάδες να αποχωρούν απογοητευμένες.
MVP

Ο Λουίτζι Τσέναμο ήταν καθοριστικός κάτω από τα δοκάρια της Ξάνθης. Στο 50′ μάλιστα με την τρομερή του επέμβαση στην κεφαλιά του Παπαδόπουλου έσωσε την ομάδα του από σίγουρο γκολ και την κράτησε στο παιχνίδι.
Αδύναμος Κρίκος

Ο Έντερσον Τορμένα. Δεν “μπήκε” ποτέ στο παιχνίδι. Από τη στιγμή που πήρε την πρώτη κίτρινη κάρτα στο πρώτο ημίχρονο έδειχνε να… ψάχνει τη δεύτερη. Τελικά την αντίκρισε στο 55′ αφήνοντας την ομάδα του με 10 κάτι που επηρέασε το παιχνίδι της.
Σχόλιο

Ένα παιχνίδι που θα μπορούσε να “πάει” οπουδήποτε. Ο Αστέρας θα μπορούσε να “καθαρίσει” νωρίτερα και να μην αφήσει το 1-0 μέχρι το δεύτερο μέρος. Ο Παπαδόπουλος στάθηκε άτυχος στην εκτέλεση του πέναλτι, ενώ η αποβολή του Τορμένα δυσκόλεψε πολύ το έργο της ομάδας του. Η Ξάνθη αγωνίστηκε με παίκτη παραπάνω για 40 λεπτά και θα μπορούσε κι αυτή από τη μεριά της να “κλέψει” τη νίκη. Έχασε ευκαιρίες, όμως ακόμη κι ο βαθμός σε μια έδρα όπως αυτή της Τρίπολης, δεν είναι κακός. Η ακριτική ομάδα έβγαλε ένα αρκετά δύσκολο πρόγραμμα τις τελευταίες αγωνιστικές και με αφετηρία από το επόμενο παιχνίδι κόντρα στον Πανθρακικό, μπορεί να ανακάμψει.
Οι συνθέσεις

Αστέρας: Μπαντής, Λούι, Έντερσον, Αλόκο, Παντελιάδης, Ιγκλέσιας, Χαμντανί (71′ Γιάννου), Φερνάντες (57′ Σανκαρέ), Μπερτόλιο, Παπαδόπουλος, Σκουρτάι (62′ Κουρμπέλης)

Ξάνθη: Τσέναμο, Μπέρτος, Γουάλας, Φλίσκας, Μπαξεβανίδης (55′ Νιέτο), Παπαστεριανός, Βασιλακάκης, Ντιμιτρόφ, Ράνος (72′ Καπετάνος), Φαρκάς, Λουσέρο (46′ Χερέα)

 

Contra.gr

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version