ΕΚΛΟΓΕΣ

Απόστολος Τζιτζικώστας | “Δε με κρατάνε από πουθενά”

“Δε με κρατάνε από πουθενά. Μιλώ για τον εαυτό μου και μπορώ να βεβαιώσω ότι δεν με κρατάνε από πουθενά. Κι αυτό με καθιστά ανεξέλεγκτο απέναντι σε συστήματα, σε μηχανισμούς, σε διαπλοκές”, επισήμανε ο υποψήφιος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Απόστολος Τζιτζικώστας σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Real Fm 97,8 και τη δημοσιογράφο Κάτια Μακρή, υπογραμμίζοντας πως “την Κυριακή θα έχουμε μαζική συμμετοχή στις εκλογές για να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι η Ελλάδα χρειάζεται περισσότερο από ποτέ σήμερα μια αξιόπιστη και ισχυρή αξιωματική αντιπολίτευση” 

“Με θλίβει ότι κάποιοι επιχειρούν ακόμη και σήμερα αυτή την πληγή του πρόσφατου φιάσκου να τη συντηρούν ανοιχτή, λέγοντας ότι δεν ξέρω αν θα γίνουν εκλογές, δεν μπορώ να εγγυηθώ τη διαδικασία”, είπε ο κ. Τζιτζικώστας, ενώ κάλεσε “τα μέλη αυτής της παράταξης, αλλά και εκείνους που στεναχωρήσαμε μέσα στα χρόνια, να γυρίσουν στο σπίτι τους, για να γυρίσουμε τη σελίδα οριστικά στη παράταξη μας”. 
 

Τα βασικά σημεία της συνέντευξης του κ. Τζιτζικώστα:

Να ξαναμιλήσουμε σε όσους μας εγκατέλειψαν 

Μπορώ να ξαναμιλήσω σε αυτούς τους 2 εκ. Έλληνες που εγκατέλειψαν την παράταξη μας τα τελευταία χρόνια, που την είχαν εμπιστευτεί, αλλά με δική μας ευθύνη έφυγαν, θύμωσαν, πικράθηκαν, προδόθηκαν και μπορώ να τους ξαναμιλήσω γιατί πολύ απλά δε συμμετείχα στις πολιτικές των τελευταίων ετών που τους απομάκρυναν από την παράταξή μας και άρα μπορώ να τους μιλήσω ξανά για το αύριο και να είμαι πιστευτός, να μη χρειάζεται να απολογηθώ, όπως και τα στελέχη μας. Η ΝΔ δε θα απολογείται από Δευτέρα αν έχω εκλεγεί πρόεδρος.

Από τη μεγάλη συμμετοχή, ενισχύεται η ΝΔ

 Από τη μεγάλη συμμετοχή, ενισχύεται κατ’ αρχήν η ΝΔ. Όσοι περισσότεροι έρθουν, ενισχύεται η ίδια η παράταξη. Και γι’ αυτό είναι οξύμωρο το γεγονός ότι ενώ με τη μεγάλη συμμετοχή ενισχύεται η παράταξη, κάποιοι προτάσσουν το προσωπικό τους συμφέρον και προτιμούν να μην έχουμε μεγάλη συμμετοχή την Κυριακή το βράδυ στις εκλογές. Πράγματι, η αλήθεια είναι ότι όσο λιγότεροι, τόσο πιο πολύ συστηματική θα είναι η ψήφος, τόσο πιο πολύ θα είναι ψήφος μηχανισμών και άρα επωφελείται προφανώς ο πρώην μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος είναι ο κατ’ εξοχήν εκφραστής των μηχανισμών και των συστημάτων. Από εκεί και πέρα είναι προφανές επίσης, ότι όλα τα συστήματα, οι μηχανισμοί, οι βαρονίες, έχουν πέσει και στηρίζουν τη συγκεκριμένη υποψηφιότητα. 

Θα αξιοποιήσω την εμπειρία αλλά το ζητούμενο είναι η ανανέωση 

Θα κάνω ένα άτυπο συμβούλιο, για τα εξωτερικά θέματα, στο οποίο θα συμμετέχουν οι πρώην πρωθυπουργοί και οι πρώην υπουργοί εξωτερικών της παράταξης. Θεωρώ ότι αυτή η συσσωρευμένη εμπειρία που έχουν αυτά τα στελέχη, πρέπει να αξιοποιηθεί, όχι να μείνει αναξιοποίητη. Τι καλύτερο από τα εξωτερικά θέματα, που έχουμε μία σειρά από εθνικά θέματα ανοιχτά σήμερα και η εμπειρία ενός πρώην πρωθυπουργού, ή ενός πρώην υπουργού εξωτερικών και μάλιστα με τις προσωπικότητες που έχουμε εμείς στην παράταξή μας, τι καλύτερο για να έχουμε μία συντονισμένη και εμπεριστατωμένη αντιμετώπιση των θεμάτων αυτών. Ο κάθε άνθρωπος, ο κάθε πολιτικός έχει προσφέρει. Από εκεί και πέρα μία παράταξη, μια χώρα προχωράει μπροστά. Σήμερα το ζητούμενο στη ΝΔ είναι η αλλαγή, είναι η ανανέωση. Ασφαλώς συνδυάζοντας την εμπειρία των παλαιοτέρων, αλλά και την ορμή και τις νέες ιδέες των νεότερων ανθρώπων. Αλλά σε κάθε περίπτωση, σήμερα είναι το ζητούμενο και στη χώρα, όχι μόνο στην παράταξη μας, είναι αυτό που εγγυώμαι ότι μπορώ να κάνω, γι’ αυτό είμαι υποψήφιος σήμερα, είναι η αλλαγή και των παλιών νοοτροπιών αλλά και προσώπων όπου χρειάζεται. 

Καμία συναίνεση με τον ΣΥΡΙΖΑ

 Με εμένα στην προεδρία δεν υπάρχει απολύτως καμία συναίνεση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ξεκάθαρο. Οι άνθρωποι βρίσκονται αλλού. Έχουν επιλέξει την υπερφορολόγηση, ως επιλογή για την οικονομική τους πολιτική, έχουν επιλέξει για την επίλυση του ασφαλιστικού την αύξηση των εισφορών, που είναι καταστροφική, έχουν επιλέξει σε μια σειρά από θέματα, όπως το προσφυγικό και το μεταναστευτικό, την πολιτική των ανοιχτών θυρών και γι’ αυτό έχουμε φτάσει σήμερα το 30% όλης της μεταναστευτικής ροής της Ευρώπης να περνάει από την Ελλάδα και σήμερα που κλείνουν τα βόρεια σύνορά μας, να έχουμε πρόβλημα και να συζητάει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να ξαναανοίξει την Αμυγδαλέζα. Δηλαδή μιλάμε για πισωγυρίσματα, αφού καταστράφηκε η χώρα, γυρνάμε πάλι πίσω στις πολιτικές που εφαρμόζονταν πριν τον Ιανουάριο. Αυτό το πράγμα είναι επικίνδυνο για μια χώρα. Ειδικά όταν μιλάμε για εθνικά θέματα και για μια οικονομία, η οποία καταρρέει αυτή τη στιγμή. Η πραγματική οικονομία καταρρέει. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις κλείνουν η μία μετά την άλλη. Και η απάντησή τους είναι η περαιτέρω φορολόγηση; Και όχι μόνο των επιχειρήσεων και των επαγγελματιών, αλλά και της μέσης ελληνικής οικογένειας. Βάζουνε φόρους παντού. Στο ΦΠΑ, στα αυτοκίνητα, στην εκπαίδευση, στην ιδιωτική υγεία, παντού. Για πρώτη φορά το επίδομα θέρμανσης θα το λάβουν 600.000 λιγότερες οικογένειες. Από 800.000 θα το πάρουν μόνο 200.000. Αυτή είναι η κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης της Αριστεράς που θα έφερνε; Ή μήπως η κοινωνική πολιτική είναι η αύξηση των εισιτηρίων των ΜΜΜ που ανακοίνωσαν χτες;

Ακούστε το ηχητικό στο ακόλουθο link

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version