Quantcast
Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Γαλάζιο θρίλερ με τη στάση Τζιτζικώστα για το δεύτερο γύρο των εκλογών

Έντονο παρασκήνιο και κορύφωση των εσωκομματικών ζυμώσεων κρύβει η ανακοίνωση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα για τη σημερινή συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει ενόψει του δεύτερου γύρου των εκλογών για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, την ώρα μάλιστα που ούτως ή άλλως το επίκεντρο της γαλάζιας μάχης μεταφέρεται στη Θεσσαλονίκη με τους Βαγγέλη Μεϊμαράκη και Κυριάκο Μητσοτάκη να ταξιδεύουν στη συμπρωτεύουσα για επαφές με στελέχη και μέλη του κόμματος.

Στην τελευταία στροφή πριν ξαναστηθούν οι κάλπες και ενώ Βαγγέλης Μεϊμαράκης και Κυριάκος Μητσοτάκης κλιμακώνουν τα εσωκομματικά πυρά, η στάση που θα τηρήσει ο τρίτος του πρώτου γύρου μπορεί σύμφωνα με στελέχη της Συγγρού να κρίνει εν πολλοίς το αποτέλεσμα των εκλογών.

Κορυφαία στελέχη της Νέας Δημοκρατίας τόνιζαν χθες μετά τη διαρροή από το στρατόπεδο Τζιτζικώστα πως ουδείς δεν μπορεί να υπολογίζει στο 20% που συγκέντρωσε στον πρώτο γύρο ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας καθώς οι ψηφοφόροι δεν είναι… πρόβατα. Ωστόσο τυχόν εκδήλωση σαφούς στήριξης υπέρ ενός από τους δύο μονομάχους θα δημιουργήσει μία δυναμική, η οποία στις τελευταίες πέντε μέρες που απομένουν μέχρι να ανοίξουν οι κάλπες μπορούν να γείρουν την πλάστιγγα υπέρ του ενός ή του άλλου υποψηφίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Απόστολος Τζιτζικώστας από την επομένη της 20ης Δεκέμβρη δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του για τη στάση που θα τηρήσει στο δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών της ΝΔ.

Πληροφορίες από το στρατόπεδο του Απόστολου Τζιτζικώστα κάνουν λόγο για ασφυκτικές πιέσεις του καραμανλικού «μπλοκ» της Νέας Δημοκρατίας για να υπάρξει δήλωση στήριξης του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, με το σκεπτικό ότι στην παρούσα φάση προέχει η ενότητα της παράταξης που διασφαλίζεται καλύτερα με τη στήριξη της συγκεκριμένης υποψηφιότητας.

Ωστόσο, δεδομένη θεωρείται η πρόθεση του κ. Τζιτζικώστα για «ανανέωση» της παράταξης, αίτημα το οποίο αποτέλεσε και τον ακρογωνιαίο λίθο της προεκλογικής του εκστρατείας μέχρι τον πρώτο γύρο. Η θέση του αυτή «κολλάει» περισσότερο με την υποψηφιότητα Μητσοτάκη, με τον οποίο ο Περιφεριάρχης διατηρεί εξάλλου καλούς διαύλους επικοινωνίας.

Το πιθανότερο σενάριο πάντως είναι ο Απόστολος Τζιτζικώστας να προβεί σε μία δήλωση με έντονα συναινετικά χαρακτηριστικά και χωρίς να πάρει σαφή θέση υπέρ κάποιου από τους δύο υποψηφίους.

 

 

Click to comment

Απάντηση

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος συνόδευσε τον Πρωθυπουργό στην περιοδεία του στην Θεσσαλονίκη

Όπως ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο κ. Παναγιωτόπουλος :

Σήμερα βρέθηκα στη Θεσσαλονίκη, συνοδεύοντας τον πρωθυπουργό Kyriakos Mitsotakis στην περιοδεία του στη συμπρωτεύουσα.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σκρέκας: Τα μέτρα για τον πληθωρισμό αντιμετωπίζουν στη ρίζα του το πρόβλημα της ακρίβειας

Με τον υπουργό Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα να τονίζει ότι «τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση και θα συνεχίσει να το κάνει μέχρι να αποκλιμακωθεί ο πληθωρισμός, είναι διαρθρωτικού χαρακτήρα, αντιμετωπίζουν στη ρίζα του το πρόβλημα της ακρίβειας και ήδη αποδίδουν» και την αντιπολίτευση να τα χαρακτηρίζει «ημίμετρα και αποσπασματικά, που βοηθούν μόνο τις μεγάλες επιχειρήσεις αλλά όχι τους καταναλωτές», ξεκίνησαν οι διεργασίες της Γενικής Συνέλευσης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος στην Κεφαλονιά.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Κεραμέως: Χωρίς την επιστολική ψήφο πολλοί συμπατριώτες μας δεν θα μπορούσαν να ψηφίσουν

«Χωρίς την επιστολική ψήφο οι Έλληνες πολίτες, πολλοί συμπατριώτες μας, δεν θα μπορούσαν να ψηφίσουν», ανέφερε η Υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως μιλώντας σήμερα στο ΕΡΤNews.

Επίσης η κ. Κεραμέως επισήμανε «πάνω από τρεις στους τέσσερις που έχουν γραφτεί έχουν ήδη παραλάβει το εκλογικό υλικό στο σπίτι τους, στο γραφείο τους, σε όποια διεύθυνση έχουν. Πάνω από εκατό χιλιάδες τα έχουν ήδη παραλάβει» και πρόσθεσε «αυτό είναι ένα μεγάλο κέρδος. Ό, τι και να ψηφίζει κανείς, σημασία έχει να ψηφίζει, νa ακούγεται, να μπορεί να ακουστεί ακριβώς η φωνή του».

Οι παραδόσεις προχώρησαν πάρα πολύ γρήγορα σημείωσε η υπουργός Εσωτερικών «Ξεκίνησαν πριν από μόλις λίγες μέρες και ήδη είμαστε σχεδόν πολύ κοντά στην ολοκλήρωση της παράδοσης». Παράλληλα η κ. Κεραμέως έδωσε διευκρινίσεις και για το ποια είναι η τελευταία ημέρα για κατάθεση του φακέλου: «Εάν ζω στο εξωτερικό, η τελευταία μέρα για να έρθει η εταιρεία ταχυμεταφοράς να παραλάβει τον φάκελο είναι η 28η Μαΐου. Στην Ελλάδα, η τελευταία μέρα για να έρθει η εταιρεία ταχυμεταφοράς είναι η 3η Ιουνίου».

Τέλος, η κ. Κεραμέως τόνισε ό,τι «πρέπει να φέρουμε την επέκταση της επιστολικής ψήφου στις εθνικές εκλογές για τους Έλληνες του εξωτερικού».

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
tractor in the background of the text
white night text
food track
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en