ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ

Απαραίτητο έργο για την παλιά γέφυρα Κομψάτου, που δέχεται όλη την κυκλοφορία

Στον “αέρα” βρίσκεται διαγωνισμός για έργο απαραίτητο για την  παλιά γέφυρα Κομψάτου, που σήμερα δέχεται όλη την κυκλοφορία οχημάτων, μετά την κατάρρευσης της νέας γέφυρας τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Ο κόμβος του Σώστη μπορεί να έδωσε μία προσωρινή λύση στο πρόβλημα που προέκυψε μετά την κατάρρευση, δεχόμενος την κίνηση βαρέων οχημάτων, όμως η παλιά γέφυρα είναι αυτή που δέχεται καθημερινά τη διέλευση των ΙΧ, μικρών φορτηγών, αλλά και αγροτικών οχημάτων.

Αυτό σημαίνει επιβάρυνση της γέφυρας η οποία δεν έχει συντηρηθεί για πολλές δεκαετίες, όπως άλλωστε συμβαίνει με το σύνολο τέτοιων υποδομών στη Ροδόπη.

Και μπορεί η παλιά γέφυρα του Κομψάτου να δοκιμάστηκε πριν αποδοθεί στην κυκλοφορία, όμως η χρήση της πλέον έχει παγιωθεί και πρέπει να υπάρξει μέριμνα για την ασφάλεια των διερχόμενων οδηγών. Διερχόμενος ο “Χ” από την παλιά γέφυρα Κομψάτου διαπίστωσε την κακή κατάσταση του οδοστρώματος, πριν και μετά τη γέφυρα, όπως και την έλλειψη σήμανση και φωτισμού, απαραίτητα ιδιαίτερα τις βραδινές ώρες. 

Το έργο που θα εκτελεστεί μέσω αναδόχου είναι «Εργασίες σήμανσης και ασφάλειας οδού στο παλαιό τμήμα Πολυάνθου – Ιάσμου, και στατικής επάρκειας παλαιάς γέφυρας», προϋπολογισμού 80.645,16 € (χωρίς Φ.Π.Α.), μετά και από απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας ΑΜ-Θ. Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί με τη χρήση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Δημοσίων Συμβάσεων. Η αποσφράγιση των προσφορών θα γίνει την 1-10-2018. Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου, έχει οριστεί σε οχτώ μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.
 

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version