Quantcast
Connect with us

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Απαντήσεις στα ερωτήματα για τον περιορισμό στις αναλήψεις

image_print

Αθήνα: Κλειστές τουλάχιστον μέχρι και την επόμενη Δευτέρα θα παραμείνουν οι τράπεζες, ενώ οι αναλήψεις στα ATM περιορίζονται σε 60 ευρώ ημερησίως ανά κάρτα.  Για πρώτη φορά η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια νέα πραγματικότητα, που περιλαμβάνει κλειστές τράπεζες, περιορισμούς στις αναλήψεις και capital controls. Το in.gr απαντά σε βασικά ερωτήματα που θα καθορίσουν την πορεία των πολιτών τις επόμενες ημέρες. Τις λεπτομέρειες για τον τρόπο με τον οποίο θα τεθεί σε εφαρμογή το μέτρο της τραπεζικής αργίας δίνει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία δημοσιεύθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Μέχρι πότε θα μείνουν κλειστές οι τράπεζες;
Σύμφωνα με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου οι τράπεζες θα κλείσουν τουλάχιστον μέχρι και τη Δευτέρα 6 Ιουλίου. Δεν αποκλείεται όμως η ημερομηνία να αλλάξει, ανάλογα με τις πολιτικές εξελίξεις, καθώς η ΠΝΠ δίνει τη δυνατότητα στον υπουργό των οικονομικών να αλλάξει τα χρονικά όρια.

Θα κλείσουν και τα ATM;

Ναι, μόνο όμως για κάποιες ώρες, προκειμένου να γίνουν οι αναγκαίες ρυθμίσεις. Σύμφωνα με το κείμενο της ΠΝΠ τα ATM θα λειτουργήσουν σε 12 ώρες από την εφαρμογή της πράξης και η εκτίμηση είναι ότι οι συναλλαγές θα πραγματοποιούνται στα ATM ξανά από το βράδυ της Δευτέρας ή το αργότερο το πρωί της Τρίτης.

Θα υπάρχει όριο αναλήψεων;

Ναι, και αυτό ορίζεται σε σε 60 ευρώ ημερησίως ανά κάρτα. Δηλαδή, αν κάποιος έχει λογαριασμούς σε δύο τράπεζες θα μπορεί να σηκώσει συνολικά 120 ευρώ ανά ημέρα.

Τι σημαίνει «τραπεζική αργία»;

Σημαίνει ότι οι τράπεζες παραμένουν κλειστές, δεν εκτελούνται συναλλαγές στο γκισέ, δεν εκκαθαρίζονται συναλλαγές, δεν γίνονται μεταφορές και γενικότερα δεν ολοκληρώνεται καμία τραπεζική πράξη.

Θα κλείσει και το Χρηματιστήριο;

Ναι, εφόσον δεν μπορεί να εκκαθαριστούν συναλλαγές από τις τράπεζες, δεν μπορεί να γίνουν και αγοραπωλησίες μετοχών.

Θα υπάρξουν επιπλέον capital controls;

Ο περιορισμός των αναλήψεων μέσω ATM είναι ούτως ή άλλως ένα είδος κεφαλαιακού ελέγχου. Είναι ωστόσο πολύ πιθανό, όταν ανοίξουν οι τράπεζες, να επιβληθούν και άλλοι περιορισμοί στις αναλήψεις, στις μεταφορές, στα εμβάσματα και στις ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Πότε θα αρθούν οι περιορισμοί;

Κανείς δεν ξέρει. Ολα θα εξαρτηθούν από τις πολιτικές εξελίξεις. Στην περίπτωση πάντως της Κύπρου, οι τελευταίοι περιορισμοί ήρθησαν δύο χρόνια μετά την επιβολή τους.

Θα λειτουργούν οι πιστωτικές και οι χρεωστικές κάρτες;

Κατά τη διάρκεια τραπεζικής αργίας οι συναλλαγές με πιστωτικές κάρτες γίνονται κανονικά, υπό την προϋπόθεση ότι αφορούν πληρωμές στο εσωτερικό της Ελλάδος. Δεν γίνονται δηλαδή συναλλαγές με «πλαστικό χρήμα» στο εξωτερικό. Σημειώνεται ότι είναι στη διακριτική ευχέρεια της εκάστοτε επιχείρησης να δεχθεί «πλαστικό χρήμα».

Θα λειτουργούν οι υπηρεσίες e-banking;

Εντολές θα μπορούν να καταχωρίζονται κανονικά μέσα από τα ψηφιακά συστήματα των τραπεζών, και πάλι όμως υπό την προϋπόθεση ότι αφορούν το εσωτερικό της χώρας.

Θα πληρωθούν οι μισθοί;

Εφόσον μπορούν να γίνουν μεταφορές χρημάτων μέσω Web-banking τα χρήματα δύναται να μπουν στους λογαριασμούς των εργαζομένων. Από εκεί και πέρα ισχύει το ημερήσιο όριο των 60 ευρώ ανά κάρτα.

Τι θα γίνει με τις συντάξεις;

Ειδικά για τις συντάξεις, προβλέπεται ότι αυτές εξαιρούνται από την τραπεζική αργία και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα θα ανακοινώσουν συγκεκριμένα υποκαταστήματα από όπου θα γίνεται η καταβολή τους.

Θα μπορώ να πληρώσω δόσεις δανείων ή άλλα χρέη;

Οσοι θέλουν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους μπορούν να καταθέσουν τις σχετικές εντολές μέσω ATM ή web-banking. Σε κάθε περίπτωση όμως, όπως ορίζει η ΠΝΠ, για το διάστημα της τραπεζικής αργίας δεν οφείλεται τόκος υπερημερίας ενώ αναστέλλονται όλες οι προθεσμίες λήξης των οφειλών.

Μπορώ να στείλω χρήματα στο εξωτερικό;

Κατά τη διάρκεια της τραπεζικής αργίας δεν μπορούν να γίνουν μεταφορές χρημάτων στο εξωτερικό. Αφού ανοίξουν οι τράπεζες, όλα θα εξαρτηθούν από το αν θα έχουν επιβληθεί επιπλέον κεφαλαιακοί περιορισμοί..

Βρίσκομαι στο εξωτερικό. Μπορώ να σηκώσω χρήματα από λογαριασμό σε ελληνική τράπεζα;

Ναι, σε καθεστώς τραπεζικής αργίας γίνονται κανονικά αναλήψεις από ATM του εξωτερικού. Εντούτοις, το όριο αναλήψεων σε αυτή την περίπτωση είναι κατά κανόνα περιορισμένο σε σχέση με την Ελλάδα.

Τι θα συμβεί με τους τουρίστες που βρίσκονται στην Ελλάδα;

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει περιορισμός για τις αναλήψεις μέσω καρτών που εκδόθηκαν στο εξωτερικό. Ενδέχεται όμως να τεθούν με απόφαση του υπουργού Οικονομικών.
– See more at: http://www.philenews.com/el-gr/oikonomia-ellada/152/264466/apantiseis-sta-erotimata-gia-ton-periorismo-stis-analipseis#sthash.xOIElWcB.dpuf

DNews Widget
Click to comment

Απάντηση

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Κρουαζιέρα στην Καβάλα: Νέα δυναμική για τον τουρισμό και την τοπική οικονομία

image_print

Η Καβάλα συνεχίζει να ενισχύει τη θέση της στον χάρτη της κρουαζιέρας, προσελκύοντας ολοένα και περισσότερα κρουαζιερόπλοια και χιλιάδες επισκέπτες από το εξωτερικό. Το λιμάνι της πόλης εξελίσσεται σε σημαντικό σταθμό για εταιρείες κρουαζιέρας που δραστηριοποιούνται στη Βόρεια Ελλάδα και το Αιγαίο, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην ανάπτυξη του τοπικού τουρισμού.

Κάθε άφιξη κρουαζιερόπλοιου δίνει ζωή στο ιστορικό κέντρο της Καβάλας, όπου οι επιβάτες περιηγούνται στα γραφικά σοκάκια της Παναγίας, επισκέπτονται το Κάστρο, το Ιμαρέτ και το Υδραγωγείο (Καμάρες), ενώ πολλοί επιλέγουν οργανωμένες εκδρομές στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων και σε άλλους προορισμούς της ευρύτερης περιοχής.

Η αυξημένη επισκεψιμότητα ενισχύει σημαντικά την τοπική αγορά, με καταστήματα, εστιατόρια, καφέ και επιχειρήσεις τουριστικών υπηρεσιών να καταγράφουν αυξημένη κίνηση κατά τις ημέρες των προσεγγίσεων. Παράλληλα, οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την τοπική γαστρονομία, τα παραδοσιακά προϊόντα και τη φιλοξενία των κατοίκων.

Οι προοπτικές για τα επόμενα χρόνια εμφανίζονται ιδιαίτερα θετικές, καθώς το ενδιαφέρον των εταιρειών κρουαζιέρας για νέους, αυθεντικούς προορισμούς αυξάνεται. Η στρατηγική θέση της Καβάλας, σε συνδυασμό με τον πλούσιο πολιτιστικό της χαρακτήρα και τις φυσικές ομορφιές της περιοχής, δημιουργούν τις προϋποθέσεις για περαιτέρω ανάπτυξη, με πολλαπλά οφέλη για την τοπική οικονομία, την απασχόληση και την τουριστική προβολή της πόλης.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ευαγγελία Λαούντου: «Οι Λειψοί είναι ένα διαμάντι του Αιγαίου»

Η Δήμαρχος Λειψών Ευαγγελία Λαούντου κατά τη διάρκεια της συνέντευξής της στην εκπομπή «Olga On Air».
image_print
Τη Δήμαρχο Λειψών, Ευαγγελία Λαούντου, φιλοξένησε η εκπομπή «Olga On Air», σε μια συζήτηση αφιερωμένη στην ομορφιά, την ιστορία και την ιδιαίτερη ταυτότητα του ακριτικού νησιού.
Η κ. Λαούντου μίλησε για τη μοναδική αρχιτεκτονική των Λειψών, τα γραφικά σοκάκια που διατηρούν αναλλοίωτο τον παραδοσιακό τους χαρακτήρα και τις εντυπωσιακές παραλίες με τα κρυστάλλινα νερά, που αποτελούν πόλο έλξης για επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην πλούσια ιστορία του νησιού, η οποία εκτείνεται σε βάθος αιώνων και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτιστικής του κληρονομιάς. Όπως τόνισε, οι Λειψοί συνδυάζουν αρμονικά την παράδοση με τη φυσική ομορφιά, διατηρώντας τον αυθεντικό χαρακτήρα τους.
Η Δήμαρχος υπογράμμισε ακόμη τη σημασία της φιλοξενίας των κατοίκων, επισημαίνοντας ότι οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν έναν τόπο που προσφέρει ηρεμία, αυθεντικές εμπειρίες και εικόνες απαράμιλλης ομορφιάς.
Οι Λειψοί, αν και ένα μικρό νησί του Αιγαίου, αποτελούν έναν ξεχωριστό προορισμό, με πλούσια ιστορία, σημαντική πολιτιστική κληρονομιά και φυσικό κάλλος που κερδίζει τις εντυπώσεις. Ένα πραγματικό διαμάντι του Αιγαίου, που αποδεικνύει πως η αυθεντικότητα και η παράδοση αποτελούν τα μεγαλύτερα συγκριτικά του πλεονεκτήματα.
Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κυριάκος Κώτσογλου: «Ένας στους πέντε τουρίστες από την Ελλάδα επιλέγει την Κρήτη»

Ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Κρήτης Κυριάκος Κώτσογλου κατά τη διάρκεια της συνέντευξης στην εκπομπή «Olga On Air».
image_print
Μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Κρήτης, Κυριάκος Κώτσογλου, στην Όλγα Σμαγάδου και την εκπομπή «Olga On Air», αναλύοντας τη δυναμική του τουρισμού στο νησί, τις προοπτικές ανάπτυξης και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κρήτης.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο κ. Κώτσογλου υπογράμμισε τη σημαντική θέση που κατέχει η Κρήτη στον ελληνικό τουρισμό, σημειώνοντας χαρακτηριστικά «Ένας στους πέντε τουρίστες από την Ελλάδα επιλέγει την Κρήτη», γεγονός που αναδεικνύει τη διαχρονική ελκυστικότητα του μεγαλύτερου νησιού της χώρας.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο μοναδικό φυσικό περιβάλλον της Κρήτης, τονίζοντας ότι το νησί διαθέτει περισσότερα από 1.000 χιλιόμετρα ακτογραμμής, με παραλίες που συγκαταλέγονται στις ομορφότερες της Ελλάδας και της Μεσογείου. Από τα εξωτικά νερά του Ελαφονησίου και του Μπάλου έως τις αμέτρητες μικρές και μεγάλες παραλίες, η Κρήτη προσφέρει μοναδικές εμπειρίες σε κάθε επισκέπτη.
Παράλληλα, ο Αντιπεριφερειάρχης στάθηκε στην πλούσια γαστρονομική παράδοση του νησιού, η οποία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της τουριστικής εμπειρίας. Τα τοπικά προϊόντα, η αυθεντική κρητική κουζίνα και η φιλοξενία των ανθρώπων συνθέτουν ένα ισχυρό τουριστικό «brand», που προσελκύει επισκέπτες από κάθε γωνιά του κόσμου.
Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απαντήσεις στα ερωτήματα για τον περιορισμό στις αναλήψεις

image_print

Αθήνα: Κλειστές τουλάχιστον μέχρι και την επόμενη Δευτέρα θα παραμείνουν οι τράπεζες, ενώ οι αναλήψεις στα ATM περιορίζονται σε 60 ευρώ ημερησίως ανά κάρτα.  Για πρώτη φορά η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια νέα πραγματικότητα, που περιλαμβάνει κλειστές τράπεζες, περιορισμούς στις αναλήψεις και capital controls. Το in.gr απαντά σε βασικά ερωτήματα που θα καθορίσουν την πορεία των πολιτών τις επόμενες ημέρες. Τις λεπτομέρειες για τον τρόπο με τον οποίο θα τεθεί σε εφαρμογή το μέτρο της τραπεζικής αργίας δίνει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία δημοσιεύθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Μέχρι πότε θα μείνουν κλειστές οι τράπεζες; Σύμφωνα με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου οι τράπεζες θα κλείσουν τουλάχιστον μέχρι και τη Δευτέρα 6 Ιουλίου. Δεν αποκλείεται όμως η ημερομηνία να αλλάξει, ανάλογα με τις πολιτικές εξελίξεις, καθώς η ΠΝΠ δίνει τη δυνατότητα στον υπουργό των οικονομικών να αλλάξει τα χρονικά όρια. Θα κλείσουν και τα ATM; Ναι, μόνο όμως για κάποιες ώρες, προκειμένου να γίνουν οι αναγκαίες ρυθμίσεις. Σύμφωνα με το κείμενο της ΠΝΠ τα ATM θα λειτουργήσουν σε 12 ώρες από την εφαρμογή της πράξης και η εκτίμηση είναι ότι οι συναλλαγές θα πραγματοποιούνται στα ATM ξανά από το βράδυ της Δευτέρας ή το αργότερο το πρωί της Τρίτης. Θα υπάρχει όριο αναλήψεων; Ναι, και αυτό ορίζεται σε σε 60 ευρώ ημερησίως ανά κάρτα. Δηλαδή, αν κάποιος έχει λογαριασμούς σε δύο τράπεζες θα μπορεί να σηκώσει συνολικά 120 ευρώ ανά ημέρα. Τι σημαίνει «τραπεζική αργία»; Σημαίνει ότι οι τράπεζες παραμένουν κλειστές, δεν εκτελούνται συναλλαγές στο γκισέ, δεν εκκαθαρίζονται συναλλαγές, δεν γίνονται μεταφορές και γενικότερα δεν ολοκληρώνεται καμία τραπεζική πράξη. Θα κλείσει και το Χρηματιστήριο; Ναι, εφόσον δεν μπορεί να εκκαθαριστούν συναλλαγές από τις τράπεζες, δεν μπορεί να γίνουν και αγοραπωλησίες μετοχών. Θα υπάρξουν επιπλέον capital controls; Ο περιορισμός των αναλήψεων μέσω ATM είναι ούτως ή άλλως ένα είδος κεφαλαιακού ελέγχου. Είναι ωστόσο πολύ πιθανό, όταν ανοίξουν οι τράπεζες, να επιβληθούν και άλλοι περιορισμοί στις αναλήψεις, στις μεταφορές, στα εμβάσματα και στις ηλεκτρονικές συναλλαγές. Πότε θα αρθούν οι περιορισμοί; Κανείς δεν ξέρει. Ολα θα εξαρτηθούν από τις πολιτικές εξελίξεις. Στην περίπτωση πάντως της Κύπρου, οι τελευταίοι περιορισμοί ήρθησαν δύο χρόνια μετά την επιβολή τους. Θα λειτουργούν οι πιστωτικές και οι χρεωστικές κάρτες; Κατά τη διάρκεια τραπεζικής αργίας οι συναλλαγές με πιστωτικές κάρτες γίνονται κανονικά, υπό την προϋπόθεση ότι αφορούν πληρωμές στο εσωτερικό της Ελλάδος. Δεν γίνονται δηλαδή συναλλαγές με «πλαστικό χρήμα» στο εξωτερικό. Σημειώνεται ότι είναι στη διακριτική ευχέρεια της εκάστοτε επιχείρησης να δεχθεί «πλαστικό χρήμα». Θα λειτουργούν οι υπηρεσίες e-banking; Εντολές θα μπορούν να καταχωρίζονται κανονικά μέσα από τα ψηφιακά συστήματα των τραπεζών, και πάλι όμως υπό την προϋπόθεση ότι αφορούν το εσωτερικό της χώρας. Θα πληρωθούν οι μισθοί; Εφόσον μπορούν να γίνουν μεταφορές χρημάτων μέσω Web-banking τα χρήματα δύναται να μπουν στους λογαριασμούς των εργαζομένων. Από εκεί και πέρα ισχύει το ημερήσιο όριο των 60 ευρώ ανά κάρτα. Τι θα γίνει με τις συντάξεις; Ειδικά για τις συντάξεις, προβλέπεται ότι αυτές εξαιρούνται από την τραπεζική αργία και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα θα ανακοινώσουν συγκεκριμένα υποκαταστήματα από όπου θα γίνεται η καταβολή τους. Θα μπορώ να πληρώσω δόσεις δανείων ή άλλα χρέη; Οσοι θέλουν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους μπορούν να καταθέσουν τις σχετικές εντολές μέσω ATM ή web-banking. Σε κάθε περίπτωση όμως, όπως ορίζει η ΠΝΠ, για το διάστημα της τραπεζικής αργίας δεν οφείλεται τόκος υπερημερίας ενώ αναστέλλονται όλες οι προθεσμίες λήξης των οφειλών. Μπορώ να στείλω χρήματα στο εξωτερικό; Κατά τη διάρκεια της τραπεζικής αργίας δεν μπορούν να γίνουν μεταφορές χρημάτων στο εξωτερικό. Αφού ανοίξουν οι τράπεζες, όλα θα εξαρτηθούν από το αν θα έχουν επιβληθεί επιπλέον κεφαλαιακοί περιορισμοί.. Βρίσκομαι στο εξωτερικό. Μπορώ να σηκώσω χρήματα από λογαριασμό σε ελληνική τράπεζα; Ναι, σε καθεστώς τραπεζικής αργίας γίνονται κανονικά αναλήψεις από ATM του εξωτερικού. Εντούτοις, το όριο αναλήψεων σε αυτή την περίπτωση είναι κατά κανόνα περιορισμένο σε σχέση με την Ελλάδα. Τι θα συμβεί με τους τουρίστες που βρίσκονται στην Ελλάδα; Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει περιορισμός για τις αναλήψεις μέσω καρτών που εκδόθηκαν στο εξωτερικό. Ενδέχεται όμως να τεθούν με απόφαση του υπουργού Οικονομικών. 

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ευαγγελία Λαούντου: «Οι Λειψοί είναι ένα διαμάντι του Αιγαίου»

Η Δήμαρχος Λειψών Ευαγγελία Λαούντου κατά τη διάρκεια της συνέντευξής της στην εκπομπή «Olga On Air».
image_print
Τη Δήμαρχο Λειψών, Ευαγγελία Λαούντου, φιλοξένησε η εκπομπή «Olga On Air», σε μια συζήτηση αφιερωμένη στην ομορφιά, την ιστορία και την ιδιαίτερη ταυτότητα του ακριτικού νησιού.
Η κ. Λαούντου μίλησε για τη μοναδική αρχιτεκτονική των Λειψών, τα γραφικά σοκάκια που διατηρούν αναλλοίωτο τον παραδοσιακό τους χαρακτήρα και τις εντυπωσιακές παραλίες με τα κρυστάλλινα νερά, που αποτελούν πόλο έλξης για επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην πλούσια ιστορία του νησιού, η οποία εκτείνεται σε βάθος αιώνων και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτιστικής του κληρονομιάς. Όπως τόνισε, οι Λειψοί συνδυάζουν αρμονικά την παράδοση με τη φυσική ομορφιά, διατηρώντας τον αυθεντικό χαρακτήρα τους.
Η Δήμαρχος υπογράμμισε ακόμη τη σημασία της φιλοξενίας των κατοίκων, επισημαίνοντας ότι οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν έναν τόπο που προσφέρει ηρεμία, αυθεντικές εμπειρίες και εικόνες απαράμιλλης ομορφιάς.
Οι Λειψοί, αν και ένα μικρό νησί του Αιγαίου, αποτελούν έναν ξεχωριστό προορισμό, με πλούσια ιστορία, σημαντική πολιτιστική κληρονομιά και φυσικό κάλλος που κερδίζει τις εντυπώσεις. Ένα πραγματικό διαμάντι του Αιγαίου, που αποδεικνύει πως η αυθεντικότητα και η παράδοση αποτελούν τα μεγαλύτερα συγκριτικά του πλεονεκτήματα.
Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κυριάκος Κώτσογλου: «Ένας στους πέντε τουρίστες από την Ελλάδα επιλέγει την Κρήτη»

Ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Κρήτης Κυριάκος Κώτσογλου κατά τη διάρκεια της συνέντευξης στην εκπομπή «Olga On Air».
image_print
Μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Κρήτης, Κυριάκος Κώτσογλου, στην Όλγα Σμαγάδου και την εκπομπή «Olga On Air», αναλύοντας τη δυναμική του τουρισμού στο νησί, τις προοπτικές ανάπτυξης και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κρήτης.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο κ. Κώτσογλου υπογράμμισε τη σημαντική θέση που κατέχει η Κρήτη στον ελληνικό τουρισμό, σημειώνοντας χαρακτηριστικά «Ένας στους πέντε τουρίστες από την Ελλάδα επιλέγει την Κρήτη», γεγονός που αναδεικνύει τη διαχρονική ελκυστικότητα του μεγαλύτερου νησιού της χώρας.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο μοναδικό φυσικό περιβάλλον της Κρήτης, τονίζοντας ότι το νησί διαθέτει περισσότερα από 1.000 χιλιόμετρα ακτογραμμής, με παραλίες που συγκαταλέγονται στις ομορφότερες της Ελλάδας και της Μεσογείου. Από τα εξωτικά νερά του Ελαφονησίου και του Μπάλου έως τις αμέτρητες μικρές και μεγάλες παραλίες, η Κρήτη προσφέρει μοναδικές εμπειρίες σε κάθε επισκέπτη.
Παράλληλα, ο Αντιπεριφερειάρχης στάθηκε στην πλούσια γαστρονομική παράδοση του νησιού, η οποία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της τουριστικής εμπειρίας. Τα τοπικά προϊόντα, η αυθεντική κρητική κουζίνα και η φιλοξενία των ανθρώπων συνθέτουν ένα ισχυρό τουριστικό «brand», που προσελκύει επισκέπτες από κάθε γωνιά του κόσμου.
Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Πρέσβης της Ιαπωνίας επισκέφθηκε το Άγιο Όρος με πρόσκληση του Πασχαλίδη

Ο Πρέσβης της Ιαπωνίας στην Ελλάδα, Ίτο, με τον βουλευτή Καβάλας Γιάννη Πασχαλίδη και μοναχούς έξω από μοναστήρι στο Άγιο Όρος.
image_print

Επίσκεψη στην Αυτόνομη Μοναστική Πολιτεία του Αγίου Όρους πραγματοποίησε στις 17 και 18 Ιουλίου ο Πρέσβης της Ιαπωνίας στην Ελλάδα, κ. Ίτο (Ito), έπειτα από πρόσκληση του βουλευτή Καβάλας και μέλους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας – Ιαπωνίας, Γιάννη Πασχαλίδη.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο Πρέσβης επισκέφθηκε τον Ιερό Ναό του Πρωτάτου στις Καρυές, το διοικητικό κέντρο του Αγίου Όρους.

Στη συνέχεια μετέβη στην Ιερά Μονή Ιβήρων, όπου συναντήθηκε με τον Ιάπωνα μοναχό Τιμόθεο, ο οποίος τον ενημέρωσε για τη μοναχική ζωή στην Αθωνική Πολιτεία και την ορθόδοξη πνευματική παράδοση.

Ακολούθως, ο κ. Ίτο φιλοξενήθηκε στην Ιερά Μονή Φιλοθέου, όπου είχε συνάντηση με τον Καθηγούμενο της Μονής.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, κατά τη διάρκεια της συζήτησης αντάλλαξαν απόψεις για ζητήματα πνευματικότητας και παράδοσης, συμβάλλοντας στην περαιτέρω ενίσχυση της αμοιβαίας κατανόησης και των σχέσεων φιλίας μεταξύ της Ιαπωνίας και του Αγίου Όρους, στη βάση του αμοιβαίου σεβασμού προς τις πολιτιστικές και πνευματικές τους παραδόσεις.

Continue Reading

espa logo

espa_logo_en