ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

Απένταξη επιχειρήσεων από προγράμματα… διά ασήμαντον αφορμήν!

Πολλές είναι οι επιχειρήσεις που τα προηγούμενα χρόνια εντάχθηκαν σε προγράμματα επιδότησης εργασίας του ΟΑΕΔ όπως το Ειδικό Διετές Πρόγραμμα Ενίσχυσης εργοδοτών με επιχορήγηση Ασφαλιστικών εισφορών.
Ωστόσο το κράτος λειτουργώντας ως αντίπαλος της επιχειρηματικότητας φρόντισε να βάλει τρικλοποδιές στις επιχειρήσεις «πετώντας» πολλές από αυτές εκτός προγράμματος για διάφορους τυπικούς λόγους.
Για παράδειγμα εάν μία επιχείρηση δεν πλήρωνε για ένα ΜΟΝΟ μήνα τις ασφαλιστικές εισφορές και παρά το ότι τις είχε ρυθμίση αργότερα, ο έλεγχος (που συνήθως γίνεται 2 και 3 χρόνια αργότερα) πετούσε έξω από το πρόγραμμα την συγκεκριμένη επιχείρηση και ταυτόχρονα ζητούσε να καταβάλει τις επιδοτούμενες εισφορές, με 2 χρόνια τόκους και προσαυξήσεις.
Ενώ αποτελεί παγκόσμια προτοτυπία το ΙΚΑ να μην δέχεται εκπρόθεσμα τις ασφαλιστικές εισφορές παραπέμποντας τους επιχειρηματίες στην ρύθμιση των 100 δόσεων, την οποία εντάχθηκαν χιλιάδες επιχειρήσεις με αποτέλεσμα αυτή η ρύθμιση να θεωρείται εκπρόθεση για την συμμετοχή μιάς εταιρίας σε πρόγραμμα επιδότησης ασφαλιστικών εισφορών.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version