Quantcast
Connect with us

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ

Ανεξέλεγκτη η κατάσταση στη Βισαλτία Σερρών

«Αναμένουμε το μεσημέρι τα χειρότερα» λέει η δήμαρχος Αγνή Δοβίτσα – Δείτε το βίντεο
Προσπάθειες να σώσουν τα ζώα και τις καλλιέργειές από τα ορμητικά νερά του Στρυμόνα δίνουν οι κάτοικοι του δήμου Βισαλτίας στο νομό Σερρών. Μετά το αναγκαστικό άνοιγμα των θυροφραγμάτων της λίμνης Κερκίνης, η στάθμη της οποίας «έχει ξεπεράσει τα όριά της κι έφτασε στα 36,36 μέτρα», σύμφωνα με τη δήμαρχο Βισαλτίας Αγνή Δουβίτσα η κατάσταση «είναι ανεξέλεγκτη» καθώς ο Στρυμόνας κατάφερε να σπάσει το προστατευτικό ανάχωμα του Αχινού και να διεισδύσει στον κάμπο της περιοχής.

«Πλημμυρίζουμε συνέχεια, το νερό καταστρέφει ό,τι βρει μπροστά του. Χάνονται καλλιέργειες μέχρι τα Ίβηρα και ακόμη δεν είδαμε τίποτα» δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η κ. Δουβίτσα, ενώ την ίδια ώρα μηχανικοί της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών βρίσκονται, από νωρίς το πρωί, στην περιοχή και πραγματοποιούν υψομετρικές μετρήσεις της στάθμης του νερού.

«Έρχεται πολύ νερό. Η λίμνη Κερκίνη δέχεται 500 κυβικά νερό ανά δευτερόλεπτο. Η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη. Αναμένουμε το μεσημέρι τα χειρότερα» είπε χαρακτηριστικά η δήμαρχος Βισαλτίας, εκτιμώντας πως «αν συνεχιστεί η ροή των υδάτων μπορεί να κινδυνεύσει και ο οικισμός του Φλάμπουρου, που βρίσκεται πολύ πιο κάτω από τη στάθμη του νερού».

«Κλείσαμε όλους τους αγροτικούς δρόμους και τα κανάλια για να μην επιτραπεί η είσοδος σε κανέναν αγρότη ή κτηνοτρόφο, γιατί αν έρθει μεγαλύτερος όγκος νερού θα τους χάσουμε» υπογράμμισε η κ. Δουβίτσα.

Από χθες το μεσημέρι, ο δήμος Βισαλτίας, σε συνεργασία με το στρατό, υψώνουν αναχώματα, δημιουργώντας μία ασπίδα προστασίας γύρω από τις κτηνοτροφικές μονάδες που κινδυνεύουν άμεσα να «πνιγούν».

Δείτε το βίντεο από το fonh.gr:

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ

Σεισμός τώρα στην Ηλεία

Η δόνηση ήταν επιφανειακή με βάθος μόλις 10 χλμ

 

Σεισμική δόνηση 3,9 Ρίχτερ σημειώθηκε, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, στις 6:52 στην Ηλεία και συγκεκριμένα 28 χλμ νότια-νοτιοδυτικά του Πύργου. Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται στα 10 χλμ.

Το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο υπολόγισε τον σεισμό στα 4 Ρίχτερ, 22 χλμ νότια-νοτιοδυτικά του Πύργου, με εστιακό βάθος στα 10 χλμ.

newsbeast

Continue Reading

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ

Κατάρρευση κτηρίου στο Μανχάταν – Αναφορές για εγκλωβισμένους

Μεγάλη η κινητοποίηση των αρχών

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη κινητοποίηση των αρχών στη Νέα Υόρκη μετά την κατάρρευση κτηρίου και τις αναφορές για εγκλωβισμένους στα ερείπια. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που μεταδίδει το δίκτυο CBS, πρόκειται για ιδιωτικό χώρο στάθμευσης οχημάτων, που βρίσκεται επί της οδού Αν στο Μανχάταν

Η κατάρρευση σημειώθηκε γύρω στις 16:00 (τοπική ώρα, 23:00 ώρα Ελλάδος) και τα αίτια παραμένουν αδιευκρίνιστα.

Continue Reading

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ

Εφιαλτικές εικόνες από το κτύπημα του Εγκέλαδου στην Τουρκία

Νέο βίντεο που σοκάρει από τον φονικό σεισμό στην Τουρκία: Κτίριο διαλύεται και μετατρέπεται σε… σκόνη

Μπορεί να έχουν περάσει αρκετές εβδομάδες, όμως οι εφιαλτικές εικόνες από τον φονικό σεισμό στην Τουρκία εξακολουθούν να προκαλούν σοκ.

Στο φως της δημοσιότητας έρχεται νέο βίντεο από τη στιγμή που κτυπά ο Εγκέλαδος τη γειτονική χώρα, αυτή τη φορά από κάμερα που βρισκόταν στο εσωτερικό ενός κτιρίου.

Με το ξέσπασμα του σεισμού, το κτίριο αρχίζει να διαλύεται και να μετατρέπεται σε… σκόνη.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
tractor in the background of the text
white night text
food track
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en