ΕΚΛΟΓΕΣ

Ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ για τις εκλογές

Η παράταξη ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ με επικεφαλής τον Βασίλη Παπαφιλίππου για τις εκλογές αναφέρει:

Όλοι εμείς που συμμετείχαμε στη Δημοτική Κίνηση Πολιτών Θάσου ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ, αισθανόμαστε βαθιά την ανάγκη να ευχαριστήσουμε θερμά όλους τους συνδημότες και τις συνδημότισσες που μας εμπιστεύτηκαν και μας στήριξαν με την ψήφο τους, στον δύσκολο και άνισο προεκλογικό μας αγώνα.

Είμαστε περήφανοι που ανταποκριθήκαμε με ευλάβεια και προσήλωση στις αυτοδιοικητικές μας αρχές, επιλέγοντας από την αρχή να δοκιμαστούμε με πρωτόγνωρες για το νησί μας διαδικασίες. Ξέραμε εκ των προτέρων την «περιπέτεια του εγχειρήματος». Γνωρίζαμε τις πιέσεις που θα υποστούμε. Είχαμε γνώση των μεθόδων που θα χρησιμοποιούσαν οι αντίπαλοι μας. Τολμήσαμε την κάθοδό μας στις εκλογές τοποθετώντας τον πήχη ψηλά. Όχι για να ξεχωρίσουμε αλλά για υπηρετήσουμε την τοπική αυτοδιοίκηση με όρους Δημοκρατίας. Μακριά από καιροσκοπικά φαινόμενα, μακριά από παρακμιακές καταστάσεις, μακριά από κάθε πρακτική που υποβιβάζει τον πολίτη σε ρόλο «πολιτικό επαίτη» και «πελάτη της εξουσίας».

Σε αυτή μας την πορεία προς την κάλπη, δεν είχαμε την παραμικρή ψευδαίσθηση για το μέγεθος της αποδοχής που θα συναντούσε η πρόταση μας. Ήταν κάτι πολύ νέο σε σχέση με τον παραδοσιακό τρόπο που πολιτεύονται συνήθως όλες εκείνες παρατάξεις που θέλουν να διεκδικήσουν με αξιώσεις μια εκλογική νίκη. Ως εκ τούτου, ούτε μας εκπλήσσει, ούτε μας πτοεί η τελική κατάταξη. Τουναντίον. Από δω και πέρα θα προσπαθήσουμε να αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την τεράστια εμπειρία που αποκτήσαμε μέσα σε αυτή την εξαίσια και γόνιμη διαδρομή, και να τιμήσουμε στο έπακρο την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων μας.

Από εδώ και πέρα, το ραντεβού μας δεν θα είναι μόνο στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά μέσα στην ίδια την κοινωνία του νησιού.

Τέλος, και με δεδομένη την απόλυτη εκτίμηση στην πολιτική ωριμότητα των ψηφοφόρων μας, αρνούμαστε συνειδητά οποιαδήποτε «υπόδειξη» για την εκλογική διαδικασία της επόμενης Κυριακής. Από εδώ και πέρα η ευθύνη του καθενός είναι προσωπική.

 

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version