Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

ΕΚΛΟΓΕΣ 2019 ΘΑΣΟΣ | Θεοδωρίδης Δημήτρης Βιογραφικό

Δημοσιεύτηκε

στις

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

 

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στoν Πρίνο της Θάσου. Σπούδασα Θεολογία και Φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο  Θεσσαλονίκης.

Εργάστηκα 24 χρόνια ως καθηγητής στη Μέση Εκπαίδευση και τα τελευταία 12 χρόνια ως διευθυντής στο Γυμνάσιο Πέρνης, στο 3ο Λύκειο Καβάλας και στο 5ο Γυμνάσιο Καβάλας, όπου και ολοκληρώνω την εκπαιδευτική μου σταδιοδρομία.

Υπήρξα μέλος του  Διοικητικού  Συμβουλίου της Θασιακής Ένωσης Καβάλας από το 1996 έως το 2015. Διετέλεσα μάλιστα Πρόεδρος του Δ. Σ. από το 2004 έως το 2008.

Επίσης, είμαι από τα ιδρυτικά μέλη της Εταιρείας Θασιακών Μελετών και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.

Συμμετείχα ως μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής και ως Σύνεδρος στο 3ο, 4ο , 5ο και 6ο Συμπόσιο Θασιακών Μελετών, που γίνονται κάθε τέσσερα χρόνια στη Θάσο.

Το γενικότερο ερευνητικό μου έργο έχει καλύψει θέματα Εκπαίδευσης, Ιστορίας,  Πολιτικής και Τέχνης.

Οι εργασίες μου που δημοσιεύτηκαν στην περιοδική έκδοση της Θασιακής Ένωσης Καβάλας «Θασιακά» είναι:

 • Θάσιοι μαθητές που φοίτησαν στο εξατάξιο Γυμνάσιο Καβάλας (1919-1940), τ. 10 (1996-1997).
 • Το αρχείο της οικογένειας Λογοθέτη από το Μικρό Καζαβίτι, τ. 12 (2001-2003).
 • Αύγουστος Θεολογίτης: Η ζωή και η πολιτική του δράση, τ. 13 (2004-2006).
 • Ο αγιογράφος Ιωάννης Ζωγράφος από το Καζαβίτι της Θάσου, τ. 14 (2007-2008).
 • Το κληροδότημα του ιατρού Κωνσταντίνου Δημητριάδη, τ. 15 (2011-2014)
 • Γεγονότα των ετών 1917-1922 μέσα από την αλληλογραφία της οικογένειας του αγιογράφου Ιωάννου Ζωγράφου, τ. 18 (2017)

Έγραψα ακόμη τα κείμενα του λευκώματος της Θασιακής Ένωσης Καβάλας «Η Θάσος του χθες σε άσπρο μαύρο-Αναμνήσεις από το παρελθόν 1885-1965», 1η έκδοση 2010.

Δημοσίευσα επίσης την ανακοίνωση «Αρχιμανδρίτης Καλλίνικος Σταματιάδης (1792-1877), ένας λόγιος κληρικός από το Καζαβίτι της Θάσου», στο περιοδικό «Καζαβιτιανά», περίοδος 1997.

Το 2010 δημοσιεύθηκε το βιβλίο μου «Αύγουστος Θεολογίτης, ο θάσιος πολιτικός» που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Νιραγός του Σωτήρη Γερακούδη.

Το 2014 κατέβηκα ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στις δημοτικές εκλογές με το συνδυασμό «Ανθρώπων Έργα» του Βασίλη Παπαφιλίππου.

Το 2018 η αγάπη μου για τη γενέτειρα Θάσο και η ανάγκη για συσπείρωση όλων των συνδημοτών μου σε ένα κοινό όραμα για μια συμμετοχική, δημιουργική τοπική κοινωνία, με οδήγησαν μετά από ώριμη σκέψη να πάρω την απόφαση να διεκδικήσω την ψήφο των Θασίων στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές για το Δήμο Θάσου ως υποψήφιος δήμαρχος, επικεφαλής μιας νέας ανεξάρτητης και αδέσμευτης δημοτικής παράταξης της «Δημοτικής Ενωτικής Θασιακής Κίνησης».

 

Δημήτρης Θεοδωρίδης

logo 2019

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Τα σημεία πώλησης των καρτών ελεγχόμενης στάθμευσης στην Καβάλα

Δημοσιεύτηκε

στις

Ο Δήμος Καβάλας ενημερώνει ότι τα σημεία πώλησης των καρτών ελεγχόμενης στάθμευσης είναι τα εξής:

 1. Σαϊρίδης Γεώργιος, Ίωνος Δραγούμη – Πλατεία Ελευθερίας,
 2. Σαϊρίδου Σουλτάνα, Ίωνος Δραγούμη – Πλατεία Ελευθερίας,
 3. Dimitrova Emmanuela, Δοϊράνης 16 – Πλατεία Ελευθερίας,
 4. Μπακογιάννης Ηλίας, Δαγκλή 1,
 5. Shahverdyan Mariana, Μητροπολίτου Χρυσοστόμου 5,
 6. Χουλιάρας Δημήτριος, Ίωνος Δραγούμη & Ομονοίας – Πλατεία Ελευθερίας,
 7. Εσιρπέογλου Βασιλική, Κύπρου & Αβέρωφ γωνία,
 8. Φωκά Ελένη, Βενιζέλου 28Α,
 9. Χασιρίδης Ρώμαν, Κουντουριώτου 15,
 10. Τσακίρη Αθηνά, Ομονοίας 104,
 11. Αναπλιώτου Κ. – Χουλιάρας Δ. , Δαγκλή 24,
 12. Ιώβη Παναγιώτα, Δοϊράνης και Ομονοίας – Πλατεία Ελευθερίας.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΚΑΒΑΛΑ

Δ. Παγγαίου | 13α Τσαμκιράνεια στη Δημοτική Ενότητα Ελευθερών

Δημοσιεύτηκε

στις

Για ακόμα μια χρονιά η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Παγγαίου διοργανώνει το Σάββατο 20 Ιουλίου 2019 έναν ιδιαίτερο αγώνα δρόμου από τη Νέα Πέραμο έως την Τοπική Κοινότητα Ελευθερών για να κρατήσει ζωντανή τη μνήμη του ήρωα ανθυπολοχαγού Δημητρίου Τσαμκιράνη που έχασε τη ζωή του στις 22 Ιουλίου του 1974, στα τραγικά γεγονότα της εισβολής των τουρκικών στρατευμάτων στην Κύπρο. 

Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί στις 17:30 από την κεντρική πλατεία της Νέας Περάμου ενώ ο τερματισμός θα γίνει στην Τοπική Κοινότητα Ελευθερών, στο μνημείο του ήρωα. Οι διοργανωτές καλούν όλους τους συμμετέχοντες να προσέλθουν τουλάχιστον μία ώρα πριν την εκκίνηση στη γραμματεία του αγώνα για την εγγραφή τους.

 Μετά το πέρας του αγώνα και πριν την απονομή των μεταλλίων και των αναμνηστικών συμμετοχής θα πραγματοποιηθεί επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΚΑΒΑΛΑ

Πρόσκληση για συμμετοχή στην 27η  ΔΙΕΘΝΗ  ΕΚΘΕΣΗ «KAVALAEXPO2019»

Δημοσιεύτηκε

στις

Με μία ανακοίνωση το Επιμελητήριο Καβάλας ενημερώνει τους επαγγελματίες για την διεξαγωγή και φέτος της έκθεσης «KAVALAEXPO2019» που θα πραγματοποιηθεί στο Εκθεσιακό κέντρο Απόστολος Μαρδύρης από 27 έως 30 Σεπτεμβρίου 2019. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση :

Αγαπητοί Εκθέτες,

Η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Καβάλας είναι στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσει ότι διοργανώνει και φέτος για 27η χρονιά την  έκθεση KAVALAEXPO η οποία αποτελεί θεσμό για την περιοχή μας και θα πραγματοποιηθεί από τις 27 έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2019 στο Εκθεσιακό Συνεδριακό Κέντρο του Επιμελητηρίου Καβάλας «Απόστολος Μαρδύρης» στην Νέα Καρβάλη Καβάλας.

Σκοπός της έκθεσης είναι να στηρίξει τον επιχειρηματία, προκειμένου να προβάλλει και να προωθήσει τα προϊόντα του και ταυτόχρονα να του δώσει την ευκαιρία να ενημερωθεί για νέες συνεργασίες και νέες αγορές καθώς και η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη προς όφελος των επιχειρήσεων και της ανάπτυξης τους.

Η φετινή διοργάνωση της «KAVALAEXPO 2019»  θα περιλαμβάνει δυναμικές εκδηλώσεις και δράσεις με σκοπό την καλύτερη προσέλκυση των επισκεπτών και των επιχειρηματιών από την ευρύτερη περιοχή, αλλά και από τις γειτονικές Βαλκανικές χώρες, που προσκλήθηκαν από δυναμικούς κλάδους, δίνοντας τη δυνατότητα επαφών, με σκοπό την αναπτυξιακή προοπτική, που θα ενισχύσουν την προσπάθειά μας για καλύτερες εμπορικές συμφωνίες και συναλλαγές.

H συμμετοχή σας είναι ιδιαίτερη τιμή και καθοριστική για την επιτυχία της φετινής διοργάνωσης καθώς και της οικονομικής ανάπτυξης του τόπου μας. Παρακαλούμε να μας δηλώστε έγκαιρα, τη συμμετοχή σας στην Έκθεση μέχρι 23 Αυγούστου 2019. Σας ευχαριστούμε και σας αναμένουμε να σας καλωσορίσουμε στην «KAVALAEXPO 2019».

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΚΑΒΑΛΑ

Cosmopolis 2019 | Παρέλαση των αποστολών στον Δημοτικό Κήπο

Δημοσιεύτηκε

στις

Με την παρέλαση των συγκροτημάτων στο κέντρο της Καβάλας ξεκίνησαν την Πέμπτη (18/7) το μεσημέρι οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Cosmopolis 2019.

Μουσική, χορός, χρώματα και χαμόγελα ξεχείλισαν το κέντρο της πόλης. Μουσικοί και χορευτές από οκτώ χώρες, την Βραζιλία, την Ουγγαρία, την Κίνα, την Ουκρανία, την Βοσνία Ερζεγοβίνη, τον Παναμά, τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και την Σύρο που εκπροσωπεί την Ελλάδα, αφού ξεσήκωσαν την οδό Βενιζέλου και το εμπορικό κέντρο έφτασαν στον δημοτικό κήπο όπου χόρεψαν δίνοντας στους καβαλιώτες και τους επισκέπτες της πόλης ένα μικρό δείγμα αυτού που θα επακολουθήσει το βράδυ στην κεντρική σκηνή, στην χερσόνησο της Παναγίας, κατά την τελετή έναρξης του φεστιβάλ. 

Μιλώντας σε ζωντανή μετάδοση στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, η πρόεδρος της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Καβάλας «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» που διοργανώνει το φεστιβάλ Cosmopolis του δήμου Καβάλας, κάλεσε τους κατοίκους τους δήμου και τους επισκέπτες να «Cosmoπλημμυρίσουν την χερσόνησο της Παναγίας σήμερα το βράδυ» αλλά και τις επόμενες μέρες που θα είναι σε εξέλιξη οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ.  

 

 

 

 

 

 

 

 

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ
teliko filiagkos-plio
HOLIDAY-Car-Rental-banner
aigaion
Island-thassos-banner
professional camera ad
filippidis marmara banner
post_head_image
300x250_ANOIKSI

300x250_ANOIKSI

karta 1
geotech_banner
old_town_inn
ergasia_syn
epikairotita

Social

Facebook
INSTAGRAM
Twitter
YOUTUBEΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ