Quantcast
Connect with us

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Αλεξανδρούπολη | Συνελήφθησαν στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων 2 διακινητές οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας συνολικά 67 μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθησαν την Κυριακή (27-12-2015) το πρωί, στην Εθνική Οδό Αρδανίου – Ορμενίου, στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την αντιμετώπιση της μη νόμιμης μετανάστευσης, από αστυνομικούς των Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού και Σουφλίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, δύο (2) αλλοδαποί διακινητές, υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 47 και 29 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά εξήντα επτά (67) μη νόμιμους μετανάστες. Σαράντα (40) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Ιράκ, είκοσι πέντε (25) υπήκοοι Συρίας και δύο (2) υπήκοοι Τουρκίας και Αφγανιστάν.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, οι αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού συνέλαβαν τον 47χρονο, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, με ρουμάνικες πινακίδες και να μεταφέρει με αυτό, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας τριάντα επτά (37) μη νόμιμους μετανάστες.

Στη δεύτερη περίπτωση, οι αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου συνέλαβαν τον 29χρονο, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, με βουλγάρικες πινακίδες και να μεταφέρει με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα τριάντα (30) μη νόμιμους μετανάστες.

Συνολικά κατασχέθηκαν:

  • 2 Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητα
  • 3 κινητά τηλέφωνα

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησαν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού και Σουφλίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης.

 490f2d69-d5c9-49fe-8406-97880b64f093 13ca6ea6-4f27-42a7-88ec-e987f36a8472

Click to comment

Απάντηση

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Ροδόπη | Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί για παράνομη διακίνηση μεταναστών

Συνελήφθησαν την Πέμπτη (30-5-2024) το βράδυ, σε επαρχιακή οδό της Ροδόπης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης , δύο αλλοδαποί διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, μη νόμιμους μετανάστες.  

Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους δράστες, διότι τους εντόπισαν να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρουν παράνομα στο εσωτερικό της χώρας πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός – διακινητής, αρχικά δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα, οδηγώντας επικίνδυνα, ενώ το όχημα τελικά προσέκρουσε σε προστατευτικές μπάρες και ακινητοποιήθηκε, χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός. Οι δύο δράστες (οδηγός – συνοδηγός) επιχείρησαν να διαφύγουν πεζοί, χωρίς όμως να τα καταφέρουν καθόσον ακινητοποιήθηκαν αντιστεκόμενοι στη σύλληψη.

Κατασχέθηκαν το παραπάνω όχημα, χρηματικό ποσό και δύο κινητά τηλέφωνα. 

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών.

Continue Reading

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Κομοτηνή | Συνελήφθη Έλληνας για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών

Συνελήφθη στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης Έλληνας κατηγορούμενος για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών.

Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων 14 δενδρύλλια κάνναβης, 110,6 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και σπόροι κάνναβης.

Συνελήφθη την Πέμπτη (30-5-2024) το μεσημέρι σε περιοχή της Ροδόπης, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής ένας Έλληνας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί στο πλαίσιο κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων σχετικά με την καλλιέργεια φυτών κάνναβης από τον δράστη, εντόπισαν περιφραγμένο χώρο, στο εσωτερικό του οποίου ο ημεδαπός καλλιεργούσε φυτά κάνναβης και διακριβώθηκε να μεταβαίνει στο σημείο με όχημα για την φροντίδα και περιποίησή τους.

Από τον χώρο της φυτείας κατασχέθηκαν 14 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 1,5 μέτρων και ένα πλαστικό ποτιστήρι με νερό για το πότισμά τους, ενώ σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του συλληφθέντα με τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών “AS” της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επίσης:

  • 6 γυάλινα βάζα που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη σε φυτικά αποσπάσματα και 2 νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 110,6 γραμμαρίων,
  • πλήθος σπόρων κάνναβης,
  • κενές συσκευασίες και 
  • υγρό λίπασμα για τη φροντίδα των φυτών κάνναβης. 

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.

Continue Reading

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Ξάνθη: Άγρια συμπλοκή με καραμπίνα, ρόπαλα και στειλιάρια, για κτηματικές διαφορές | Τραυματίστηκαν δύο άτομα

Δύο άτομα τραυματίστηκαν μετά από συμπλοκή για κτηματικές διαφορές, ενώ για το περιστατικό συνελήφθη ένας ημεδαπός από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ξάνθης, κατηγορούμενος για τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, της επικίνδυνης σωματικής βλάβης και της παράβασης του νόμου περί όπλων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική καταγγελία, χθες το μεσημέρι ο δράστης, ενεργώντας από κοινού με τρεις ακόμη ημεδαπούς συνεργούς του, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται, συνεπλάκησαν με άλλα δύο άτομα για κτηματικές διαφορές.

Κατά τη διένεξη, ένας εκ των δραστών πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο στον αέρα και έστρεψε, κατ’ εντολήν του συλληφθέντος, το όπλο στον πρώτο παθόντα, ο οποίος στην προσπάθειά του να απομακρύνει το όπλο τραυματίσθηκε στο αυτί, ενώ και οι τέσσερις δράστες χτύπησαν τον δεύτερο παθόντα με ρόπαλα και στειλιάρια, προκαλώντας του σωματικές βλάβες.

Οι παθόντες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Ξάνθης για παροχή πρώτων βοηθειών, ενώ στη συνέχεια συνελήφθησαν κατηγορούμενοι για απλή σωματική βλάβη, απειλή και εξύβριση.

ΑΠΕ-ΜΠΕ Πηγή:iefimerida.gr

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
worker and red cross as logo
tractor in the background of the text
text about elections
food track
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Αλεξανδρούπολη | Συνελήφθησαν στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων 6 διακινητές που μετέφεραν συνολικά 21 μη μονιμους μετανάστες

Συνελήφθησαν στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την αντιμετώπιση της μη νόμιμης μετανάστευσης 6 διακινητές οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις συνολικά 21 μη νόμιμους μετανάστες

 Συνελήφθησαν το Σάββατο (17-10-2015), στον Έβρο, στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την αντιμετώπιση της μη νόμιμης μετανάστευσης, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, τέσσερις (4) αλλοδαποί διακινητές, δύο (2) υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 39 και 31 ετών, ένας 26χρονος υπήκοος Πακιστάν και μία 44χρονη υπήκοος Τουρκίας, καθώς και δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 50 και 35 ετών, διότι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά 21 μη νόμιμους μετανάστες. Δέκα (10) από τους διακινούμενούς ήταν υπήκοοι Ιράκ και έντεκα (11) υπήκοοι Συρίας.

 

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες τις πρώτες πρωινές ώρες, πλησίον του οικισμού Απαλού, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φερών και του Τμήματος Τροχαίας Αλεξανδρούπολης, συνέλαβαν τους δύο αλλοδαπούς, ηλικίας 26 και 44 ετών, διότι, όπως προέκυψε, ο 26χρονος αρχικά καθοδήγησε πεζός, προωθώντας στο εσωτερικό της χώρας, δέκα (10) μη νόμιμους μετανάστες και στη συνέχεια επιβιβάστηκε μαζί τους στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας της 44χρονης, που οδηγούσε άγνωστος μέχρι στιγμής δράστης, ο οποίος διέφυγε τη σύλληψη και αναζητείται.

 

Στη δεύτερη περίπτωση, χθες το πρωί, στην Εθνική Οδό Ορμενίου – Αρδανίου (ύψος οικισμού Μάνδρας), αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου συνέλαβαν τους τρεις δράστες, ηλικίας 50, 31 και 39 ετών, διότι εντόπισαν τον 50χρονο να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει με αυτό, παράνομα στην ενδοχώρα έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες και τους άλλους δύο δράστες, να επιβαίνουν σε έτερο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, λειτουργώντας ως προπομπός για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων.

 

Στην τρίτη περίπτωση, χθες το πρωί, σε θαμνώδη περιοχή της Δαδιάς, κατά τη διάρκεια οργανωμένης επιχείρησης, αστυνομικοί των Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης Φερών και Σουφλίου συνέλαβαν τον 35χρονο, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο μετέφερε πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες, προωθώντας τους με αυτόν τον τρόπο παράνομα στο εσωτερικό της χώρας.

 

Σημειώνεται ότι σε βάρος του 35χρονου η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει και το αδίκημα της πλαστογραφίας, καθόσον οδηγούσε το παραπάνω όχημα με πλαστά έγγραφα και πινακίδες κυκλοφορίας.

 

Επισημαίνεται ότι ο 31χρονος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για το ίδιο αδίκημα, ενώ ο 35χρονος για κλοπές και παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.

Κατασχέθηκαν συνολικά :

  • 3 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα
  • 1 Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο
  • 3 πλαστά έγγραφα
  • 1 ζεύγος πλαστών πινακίδων κυκλοφορίας
  • το χρηματικό ποσό των 240 ευρώ
  • 9 κινητά τηλέφωνα

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου και Φερών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης.

3 (2) 2 (3) 4 1 (5)

 

Click to comment

Απάντηση

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Ροδόπη | Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί για παράνομη διακίνηση μεταναστών

Συνελήφθησαν την Πέμπτη (30-5-2024) το βράδυ, σε επαρχιακή οδό της Ροδόπης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης , δύο αλλοδαποί διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, μη νόμιμους μετανάστες.  

Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους δράστες, διότι τους εντόπισαν να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρουν παράνομα στο εσωτερικό της χώρας πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός – διακινητής, αρχικά δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα, οδηγώντας επικίνδυνα, ενώ το όχημα τελικά προσέκρουσε σε προστατευτικές μπάρες και ακινητοποιήθηκε, χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός. Οι δύο δράστες (οδηγός – συνοδηγός) επιχείρησαν να διαφύγουν πεζοί, χωρίς όμως να τα καταφέρουν καθόσον ακινητοποιήθηκαν αντιστεκόμενοι στη σύλληψη.

Κατασχέθηκαν το παραπάνω όχημα, χρηματικό ποσό και δύο κινητά τηλέφωνα. 

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών.

Continue Reading

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Κομοτηνή | Συνελήφθη Έλληνας για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών

Συνελήφθη στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης Έλληνας κατηγορούμενος για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών.

Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων 14 δενδρύλλια κάνναβης, 110,6 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και σπόροι κάνναβης.

Συνελήφθη την Πέμπτη (30-5-2024) το μεσημέρι σε περιοχή της Ροδόπης, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής ένας Έλληνας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί στο πλαίσιο κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων σχετικά με την καλλιέργεια φυτών κάνναβης από τον δράστη, εντόπισαν περιφραγμένο χώρο, στο εσωτερικό του οποίου ο ημεδαπός καλλιεργούσε φυτά κάνναβης και διακριβώθηκε να μεταβαίνει στο σημείο με όχημα για την φροντίδα και περιποίησή τους.

Από τον χώρο της φυτείας κατασχέθηκαν 14 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 1,5 μέτρων και ένα πλαστικό ποτιστήρι με νερό για το πότισμά τους, ενώ σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του συλληφθέντα με τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών “AS” της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επίσης:

  • 6 γυάλινα βάζα που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη σε φυτικά αποσπάσματα και 2 νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 110,6 γραμμαρίων,
  • πλήθος σπόρων κάνναβης,
  • κενές συσκευασίες και 
  • υγρό λίπασμα για τη φροντίδα των φυτών κάνναβης. 

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.

Continue Reading

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Ξάνθη: Άγρια συμπλοκή με καραμπίνα, ρόπαλα και στειλιάρια, για κτηματικές διαφορές | Τραυματίστηκαν δύο άτομα

Δύο άτομα τραυματίστηκαν μετά από συμπλοκή για κτηματικές διαφορές, ενώ για το περιστατικό συνελήφθη ένας ημεδαπός από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ξάνθης, κατηγορούμενος για τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, της επικίνδυνης σωματικής βλάβης και της παράβασης του νόμου περί όπλων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική καταγγελία, χθες το μεσημέρι ο δράστης, ενεργώντας από κοινού με τρεις ακόμη ημεδαπούς συνεργούς του, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται, συνεπλάκησαν με άλλα δύο άτομα για κτηματικές διαφορές.

Κατά τη διένεξη, ένας εκ των δραστών πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο στον αέρα και έστρεψε, κατ’ εντολήν του συλληφθέντος, το όπλο στον πρώτο παθόντα, ο οποίος στην προσπάθειά του να απομακρύνει το όπλο τραυματίσθηκε στο αυτί, ενώ και οι τέσσερις δράστες χτύπησαν τον δεύτερο παθόντα με ρόπαλα και στειλιάρια, προκαλώντας του σωματικές βλάβες.

Οι παθόντες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Ξάνθης για παροχή πρώτων βοηθειών, ενώ στη συνέχεια συνελήφθησαν κατηγορούμενοι για απλή σωματική βλάβη, απειλή και εξύβριση.

ΑΠΕ-ΜΠΕ Πηγή:iefimerida.gr

Continue Reading

espa logo

espa_logo_en