ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Αγροκτηνοτροφικός Σύλλογος Θάσου | Διαμαρτυρία για την τιμή του λαδιού

Οι εξευτελιστικές τιμές που δίνονται από τους εμπόρους για το ελαιόλαδο (από 2,35 εως 2,45 ευρώ) δικαιολογημένα προκαλούν την αγανάκτηση των ελαιοπαραγωγών που βλέπουν να μειώνεται κάθε χρόνο το εισόδημα τους, κάθε χρόνο να είναι μειωμένη η τιμή του ελαιολάδου.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της «ελεύθερης αγοράς», των «ανοιχτών τιμών», της αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ που εφαρμόζει η κυβέρνηση, όπως έκαναν και όλες οι κυβερνήσεις μέχρι τώρα. Αυτή την πολιτική στηρίζουν και υλοποιούν και η δημοτική και περιφερειακή αρχή. Είναι η συνέχεια των χαμηλών τιμών που δόθηκαν για τα αμνοερίφια το προηγούμενο Πάσχα και το γάλα, το αυξημένο κόστος παραγωγής, τις νόμιμες και παράνομες εισαγωγές αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων που γίνονται από άλλες χώρες με αποτέλεσμα να «μένει» η ντόπια παραγωγή.
Είναι η συνέχεια των εισαγωγών κινέζικων μελιών που αφήνουν τα δικά μας απούλητα.

Καλούμε την κυβέρνηση, την Τοπική Διοίκηση εδώ και τώρα να πάρουν μέτρα για την στήριξη του εισοδήματός μας:
 Κατώτερες εγγυημένες τιμές στα προϊόντα μας, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνει ένα μεροκάματο για μπορέσουμε να ζήσουμε
 Αφορολόγητο πετρέλαιο όπως οι εφοπλιστές
 Κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια.
 Μέτρα προστασίας από τις αθρόες εισαγωγές και τις παράνομες ελληνοποιήσεις.
 Δακοκτονία με την ευθύνη του κράτους, πλήρη στελεχωμένη και με επιστημονική στήριξη.
 Συντήρηση του αγροτικού δικτύου
 Επαρκή συντήρηση και επέκταση της αρδευτικής ικανότητας

Καλούμε τους αγροτοκτηνοτρόφους να συσπειρωθούν στον Αγροτοκτηνοτροφικό Σύλλογο Θάσο για να αγωνιστούμε για την επιβίωσή μας.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version