ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Έρχεται τσουνάμι ηχηρών αποχωρήσεων στον Ολυμπιακό

Ποιοι αναμένεται να ακολουθήσουν τον Ρομπέρτο στην έξοδο.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο βρίσκεται σε βαθιά κρίση, η οποία τη φετινή σεζόν έχει φτάσει στο αποκορύφωμά της. Μάλιστα, τα νέα επεισόδια στην Τούμπα και η ματαίωση του Κυπέλλου Ελλάδας δεν αποκλείεται να είναι για πολλούς η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. 

Την ίδια στιγμή, είναι γεγονός ότι ο Ολυμπιακός είναι ο σύλλογος που προσπαθεί τα τελευταία χρόνια να αλλάξει επίπεδο κάνοντας σημαντικές επενδύσεις και φέρνοντας σπουδαίους παίκτες στη Σούπερ Λιγκ. Ωστόσο, ο ποδοσφαιρικός μεσαίωνας που επικρατεί στην Ελλάδα δεν μπορεί παρά να επηρεάσει αρνητικά την προσπάθεια των Ερυθρολεύκων να διατηρήσουν τους παίκτες αξίας που διαθέτουν στο ρόστερ τους.

Μόνο τυχαίο δεν είναι, άλλωστε, το γεγονός ότι ο Ρομπέρτο έκανε δηλώσεις περί πιθανής αποχώρησής του το καλοκαίρι αμέσως μετά τα έκτροπα της Τούμπας. Μπορεί ο ίδιος να ανασκεύασε αργότερα τα λεγόμενά του, εντούτοις είναι φανερό ότι οι ξένοι παίκτες των πρωταθλητών έχουν κουραστεί να ρισκάρουν τη σωματική τους ακεραιότητα σε κάθε εχθρική έδρα.

Εξξάλου, ο εκπρόσωπος Τύπου της ομάδας, Κώστας Καραπαπάς, δήλωσε με απόλυτη ειλικρίνεια χθες, πως αν συνεχιστούν τα φαινόμενα βίας, οι ελληνικές ομάδες δεν πρόκειται να έχουν τη δυνατότητα να φέρουν καλούς ξένους παίκτες στην Ελλάδα, ούτε να κρατήσουν αυτούς που ήδη έχουν.

Βέβαια, αυτό ισχύει και για άλλους παίκτες του Ολυμπιακού και όχι μόνο για τον Ρομπέρτο. Πρωτοκλασάτοι ξένοι, όπως είναι ο Μαζουακού και ο Ελαμπντελαουί, οι οποίοι έτσι κι αλλιώς βρίσκονται στο στόχαστρο μεγάλων ευρωπαϊκών ομάδων, παρουσιάζονται να είναι ιδιαίτερα ξενερωμένοι με όσα συμβαίνουν στα ελληνικά γήπεδα.

Μάλιστα, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, σε περίπτωση που “σκάσουν” νέες προτάσεις το καλοκαίρι από το εξωτερικό, οι συγκεκριμένοι παίκτες πολύ δύσκολα θα πεισθούν να παραμείνουν σε ένα πρωτάθλημα που γίνονται όλα αυτά τα κωμικοτραγικά.

Και φυσικά τα δεδομένα είναι τα ίδια και για τον Μάρκο Σίλβα. Ο Πορτογάλος τεχνικός έχει αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις με τη δουλειά του στους πρωταθλητές και ήδη το όνομά του έχει ακουσθεί για την Πόρτο. 

Ο νεαρός τεχνικός γνώρισε από πρώτο χέρι στην Τούμπα τι θα πει γήπεδο-ζούγκλα, όταν χτυπήθηκε στην πλάτη με ποτήρι. Γιατί, λοιπόν, να παραμείνει στην Ελλάδα κάτω από τέτοιες συνθήκες και να μην αποδεχθεί μία πρόταση από κάποια σημαντική ομάδα μεγάλου ευρωπαϊκού πρωταθλήματος;  

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version