ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Ένα νέο τμήμα Εργοθεραπείας στην Κομοτηνή,το δεύτερο πανελλαδικά

Σε φάση διερεύνησης βρίσκονται τα πανεπιστήμια της χώρας, με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης να διεκδικεί την ίδρυση νέων τμημάτων και σχολών, ανάμεσά τους και το Τμήμα Εργοθεραπείας. Όμως στην σχεδιαζόμενη ίδρυση Τμήματος Εργοθεραπείας στη Σχολή Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, κάθετα αντίθετος δηλώνει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργοθεραπευτών καταγγέλλοντας ότι είναι “μοναδικό φαινόμενο ελληνικής προχειρότητας να σχεδιάζεται νέο τμήμα Εργοθεραπείας στο ΔΠΘ, τη στιγμή που δεν έχει ακόμα στελεχωθεί το νεοϊδρυθέν Τμήμα Εργοθεραπείας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής”.

Με αφορμή την παραπάνω αντίδραση τέθηκε από τον “Χ” σχετικό ερώτημα στον πρύτανη ΔΠΘ Αλέξανδρο Πολυχρονίδη ο οποίος αποκρίθηκε ως εξής: “Είμαστε της γνώμης ότι θα πρέπει να στηριχτούν όλα τα τμήματα των πανεπιστημίων γιατί λειτουργούν οριακά και αναφορικά με τον αριθμό των μελών ΔΕΠ και με την χρηματοδότηση. Όμως εμείς έχουμε έτοιμους φακέλους και διεκδικούμε τμήματα και το τμήμα εργοθεραπείας είναι ανάμεσα στα νέα τμήματα. Αυτά μπορούμε να τα υποστηρίξουμε εφόσον υπάρξει η αντίστοιχη χρηματοδότηση και ο αριθμός μελών ΔΕΠ”.

Συμπληρωματικά η Μαρία Μιχαλοπούλου, αντιπρύτανης Έρευνας και Διά Βίου Εκπαίδευσης, καθηγήτρια του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Δ.Π.Θ., είπε τα παρακάτω “καθώς τα πανεπιστήμια βρίσκονται σε φάση διερεύνησης και τα ΤΕΙ μπαίνουν στη φάση της ανωτατικοποίησής τους, δημιουργούνται διάφορα ερωτηματικά και ανησυχίες. Όμως η πρότασή μας που έχει κατατεθεί από πέρσι, είναι πλήρως τεκμηριωμένη. Υπάρχει έκθεση βιωσιμότητας και σκοπιμότητας, καθώς υπάρχουν στο πανεπιστήμιο μας μέλη ΔΕΠ επιστήμονες με ερευνητικό και διδακτικό έργο που καλύπτουν μέρος των διδακτικών αντικειμένων”. Το ανθρώπινο δυναμικό για να στηρίξει ένα τμήμα Εργοθεραπείας υπάρχει, πρόσθεσε η κα Μιχαλοπούλου, για να διευκρινίσει ότι ένα νέο τμήμα Εργοθεραπείας στην Κομοτηνή, θα είναι μόλις το δεύτερο πανελλαδικά, αφού σήμερα λειτουργεί μόνο ένα στο  Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

Το Τμήμα Εργοθεραπείας θα είναι μία θετική προσθήκη στο πανεπιστήμιό μας, είπε η αντιπρύτανης και ανέδειξε και τις προοπτικές απορρόφησης των αποφοίτων του. Το επάγγελμα του εργοθεραπευτή προσελκύει όλο και περισσότερους υποψηφίους των πανελληνίων εξετάσεων. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι το μοναδικό τμήμα που λειτουργεί σήμερα στην χώρα μας το δήλωσαν στο μηχανογραφικό τους 10.470 υποψήφιοι της κατηγορίας 90% από το ημερήσια και εσπερινά λύκεια ενώ περισσότεροι από 400 υποψήφιοι είχαν την εργοθεραπεία ως πρώτη τους επιλογή. Δείγμα της υψηλής ζήτησης του τμήματος είναι ότι υπάρχουν σπουδαστές που έχουν τελειώσει ιατρική, ψυχολογία και εισήχθησαν στο τμήμα μέσω κατατακτηρίων εξετάσεων . 

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version