ΘΑΣΟΣ

Έναρξη Φεστιβάλ Θάσου 2014

Για μια ακόμη χρονιά, όλες οι δυνάμεις του νησιού, συνεργάστηκαν άψογα και με μεγάλη χαρά άνοιξαν την αυλαία και υποδέχτηκαν το Φεστιβάλ Θάσου 2014.

Η προσπάθειά τους επιβραβεύτηκε από ένα καταπληκτικό αποτέλεσμα.

Η συμμετοχή του κοινού ήταν αθρόα και καταχειροκρότησε όλους τους συμμετέχοντες για το καλλιτεχνικό και ποιοτικά αξιοζήλευτο πρόγραμμα που παρουσίασαν. Συνέδεσαν όμορφα τον λόγο, την ποίηση, τη μουσική,  το θέαμα, την διασκέδαση, τον χορό, την φύση και την Ελλάδα .

Στο ειδυλλιακό περιβάλλον του  Αρχαιολογικού Μουσείου Θάσου, ο Δήμαρχος

κ. Κώστας Χατζηεμμανουήλ κηρύσσοντας την Έναρξη του Φεστιβάλ Θάσου στο σύντομο χαιρετισμό του ανέφερε:

«Θέλω να συγχαρώ, να ευχαριστήσω και πρώτος να χειροκροτήσω την κ. Πελαγία Αναγνωστάκη, τα πρώτα, δεύτερα και τρίτα νιάτα του νησιού μας, την Φιλαρμονική του Δήμου Θάσου και το χορευτικό της Ποταμιάς. Με τα τραγούδια, τη μουσική, τις υπέροχες φωνές και τις νότες θα ανοίξουμε την αυλαία να υποδεχτούμε το καλοκαίρι της μουσικής, του θεάτρου και των εκδηλώσεων. Γεγονότα που μας δίνουν την χαρά να συναντιόμαστε σ’ αυτούς τους υπέροχους χώρους του τόπου μας. Τέλος ευχήθηκε σε όλους καλό καλοκαίρι».

Επίσης λίγα λόγια για την Ελλάδα και την Θάσο, ακούσθηκαν από την ποιήτρια-πεζογράφο κ. Ανδρομάχη Διαμαντοπούλου-Φιλιππίδη.

«Ναι, σήμερα για άλλη μια φορά αγγίζουμε το μαρμαρολαξεμένο σώμα της Θάσου και ανοίγουμε αυτό το Φεστιβάλ  Αγάπης για το νησί μας, μιας και στο μεγαλύτερο μέρος του στηρίζεται και πάλι στην γενεσιουργό δύναμη του εθελοντισμού και της συνδημιουργίας.

Και να, δείτε ανοίγει μέσα στα χέρια μας το Φεστιβάλ σαν όστρακο και μας  προσφέρει  μαργαριτάρια…

Και είναι πρώτο μαργαριτάρι, η ακούραστη μουσικός που εδώ και χρόνια δονεί όλο το νησί μας μουσικά η κυρία Πελαγία Αναγνωστάκη αλλά και η κόρη της Αργυρώ Παπαλάσκαρη ζωντανή της συνέχεια, είναι και αυτή μαργαριτάρι.

Άλλα πολύτιμα και ακριβά μαργαριτάρια αυτού του Φεστιβάλ είναι και τα παιδιά μας, τα παιδιά της Δημοτικής Χορωδίας, που στελέχωσαν με πείσμα αυτόν το θεσμό ανελλιπώς καθώς επίσης και η Δημοτική Χορωδία των μεγάλων που είναι πάντα άλκιμοι εδώ.

Ολάκερη η Θάσος είναι το οικόπεδό μας!

Και είναι τώρα που όλοι μας πρέπει να νιώσουμε και ευπατρίδεις και φιλέλληνες, δεν χρειαζόμαστε ξένη βοήθεια, χρειάζεται εμείς οι ίδιοι να αγαπήσουμε αυτά τα ιερά χώματα με πάθος!

Ποιώντας τέτοιες συναντήσεις σαν αυτή εδώ απόψε σε αυτόν τον υπέροχο μοναδικό χώρο τον φορτισμένο από το ρίγος και την αίγλη του ένδοξου παρελθόντος».

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version