Quantcast
Connect with us

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ

“Έκραξαν” τον Δένδια οι κάτοικοι στην Κεφαλονιά

Έφτασε στην Κεφαλονιά ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας, ο οποίος επισκέφθηκε κατευθείαν το Ληξούρι, που έχει υποστεί τις μεγαλύτερες καταστροφές από την επέλαση του εγκέλαδου…

Σύμφωνα με πληροφορίες από το νησί πάντως, οι κάτοικοι δεν τον υποδέχθηκαν με τις καλύτερες διαθέσεις,καθώς κατά το πέρασμά του από τον κεντρικό πεζόδρομο του Ληξουρίου, έγινε αποδέκτης έντονων παραπόνων και φραστικών επιθέσεων. Μάλιστα, οι πλήροφορίες κάνουν λόγο για έντονη δυσαρέσκεια από τους πολίτες, καθώς ο υπουργός έφτασε να δει τους σεισμόπληκτους με πολυπληθή συνοδεία αστυνομικών για ασφάλεια.

Μετά την επίσκεψή του στο λιμάνι της πόλης, σε σχολικά κτήρια και το Μαντζαβινάτειο νοσοκομείο ο υπουργός Δημόσιας Τάξης ανέφερε σε δηλώσεις του ότι το Ληξούρι «έχει υποστεί πολλές και σημαντικές ζημιές, οι οποίες σε ένα βαθμό επηρεάζουν άμεσα τη δυνατότητα των κατοίκων να έχουν μία ομαλή ζωή».

«Υπό αυτή την έννοια», πρόσθεσε, «το κράτος έχει άμεση υποχρέωση να ανταποκριθεί». Όπως είπε, θα ενημερώσει τον Πρωθυπουργό και από εκεί και πέρα η κρατική μηχανή πρέπει να κάνει το καθήκον της.

Στη συνέχεια ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη μετέβη στο Αργοστόλι, όπου συμμετείχε στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Περιφέρειας (ΣΟΠΕ), κατά την οποία έγινε αποτίμηση της κατάστασης.

Αμέσως μετά ο κ. Δένδιας δήλωσε ότι αποφασίστηκε «να ενισχυθεί το κράτος στο Ληξούρι και στην περιοχή της Παλικής και πρόσθεσε πως έδωσε τις σχετικές εντολές και στην Αστυνομία και στην Πυροσβεστική.

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ

Σεισμός τώρα στην Ηλεία

Η δόνηση ήταν επιφανειακή με βάθος μόλις 10 χλμ

 

Σεισμική δόνηση 3,9 Ρίχτερ σημειώθηκε, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, στις 6:52 στην Ηλεία και συγκεκριμένα 28 χλμ νότια-νοτιοδυτικά του Πύργου. Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται στα 10 χλμ.

Το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο υπολόγισε τον σεισμό στα 4 Ρίχτερ, 22 χλμ νότια-νοτιοδυτικά του Πύργου, με εστιακό βάθος στα 10 χλμ.

newsbeast

Continue Reading

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ

Κατάρρευση κτηρίου στο Μανχάταν – Αναφορές για εγκλωβισμένους

Μεγάλη η κινητοποίηση των αρχών

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη κινητοποίηση των αρχών στη Νέα Υόρκη μετά την κατάρρευση κτηρίου και τις αναφορές για εγκλωβισμένους στα ερείπια. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που μεταδίδει το δίκτυο CBS, πρόκειται για ιδιωτικό χώρο στάθμευσης οχημάτων, που βρίσκεται επί της οδού Αν στο Μανχάταν

Η κατάρρευση σημειώθηκε γύρω στις 16:00 (τοπική ώρα, 23:00 ώρα Ελλάδος) και τα αίτια παραμένουν αδιευκρίνιστα.

Continue Reading

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ

Εφιαλτικές εικόνες από το κτύπημα του Εγκέλαδου στην Τουρκία

Νέο βίντεο που σοκάρει από τον φονικό σεισμό στην Τουρκία: Κτίριο διαλύεται και μετατρέπεται σε… σκόνη

Μπορεί να έχουν περάσει αρκετές εβδομάδες, όμως οι εφιαλτικές εικόνες από τον φονικό σεισμό στην Τουρκία εξακολουθούν να προκαλούν σοκ.

Στο φως της δημοσιότητας έρχεται νέο βίντεο από τη στιγμή που κτυπά ο Εγκέλαδος τη γειτονική χώρα, αυτή τη φορά από κάμερα που βρισκόταν στο εσωτερικό ενός κτιρίου.

Με το ξέσπασμα του σεισμού, το κτίριο αρχίζει να διαλύεται και να μετατρέπεται σε… σκόνη.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
tractor in the background of the text
white night text
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en