Quantcast
Connect with us

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ

Έγινε ροζ η λίμνη Βιστωνίδα…

Η εποχή των φλαμίνγκο είναι ο Μήνας Ιανουάριος για τη λίμνη Βιστονίδα.

flamingo-petros-3 (1)

Τα διάσημα για το ροζ χρώμα τους αποδημητικά πουλιά σταθμεύουν και ξεχειμωνιάζουν για περίπου ενάμιση μήνα εκμεταλλευόμενα την υψηλή θερμοκρασία των νερών της λιμνοθάλασσας, που αποτελεί ιδανικό προορισμό αυτή την εποχή, Όπως όπως είναι γνωστό, η Βιστονίδα αποτελεί υδροβιότοπο στον οποίο συναντώνται μια σειρά από σπάνια είδη πουλιών.

Το ροζ και άσπρο χρώμα των φλαμίγκο  δένει αρμονικά με το γύρω τοπίο και συμπληρώνει την ειδυλλιακή εικόνα της λίμνης.

flamingo-petros-2 (1)

Αυτό αποτύπωσε στις φωτογραφίες του ο Ξανθιώτης Αρχιτέκτονας Πέτρος Κονταρίδης που «μοιράστηκε» τις φωτογραφίες στο προφίλ του, θυμίζοντας ότι ένα μήνα πριν το Ξανθιώτικο Καρναβάλι, η ευρύτερη περιοχή υπενθυμίζει ότι αποτελεί εξαιρετικό τουριστικό προορισμό με απαράμιλλο φυσικό κάλος.

timthumb (17)

flamingo-petros-4

flamingo-petros-3 (1)

flamingo-petros-2 (1)

flamingo-petros-5

Πηγή:xanthipress

Click to comment

Απάντηση

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ

Γιάννης Βεζυργιαννίδης: “Δημογραφικό, ακρίβεια και ανάπτυξη στην πρώτη γραμμή της πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας”

Στη συνέντευξη που παραχώρησε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Ν.Δ. από την Ροδόπη, Γιάννης Βεζυργιαννίδης στον Αναλυτή αναφέρεται στις βασικές προτεραιότητες της πολιτικής του ατζέντας, εστιάζοντας στην αντιμετώπιση της ακρίβειας, το δημογραφικό πρόβλημα, και την ανάπτυξη της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

Επιπλέον, σχολιάζει το ζήτημα του μειονοτικού κόμματος Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας.

Δημοσιογράφος: Κύριε Βεζυργιαννίδη, ως υποψήφιος ευρωβουλευτής της Ν.Δ. από την Ροδόπη, ποιες είναι οι προτεραιότητές σας για την αντιμετώπιση της ακρίβειας που πλήττει τους πολίτες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης;

Γιάννης Βεζυργιαννίδης: Η ακρίβεια είναι ένα σοβαρό ζήτημα που πλήττει ιδιαίτερα τις περιφερειακές περιοχές, όπως η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Πρώτη μου προτεραιότητα είναι η ενίσχυση των τοπικών αγορών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων μέσω της μείωσης της φορολογίας και της προώθησης της ψηφιοποίησης.

Δημοσιογράφος: Ποια είναι η άποψή σας για το δημογραφικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η περιφέρειά μας και τι μέτρα προτείνετε για την αντιμετώπισή του;

Γιάννης Βεζυργιαννίδης: Το δημογραφικό είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της περιοχής μας. Χρειαζόμαστε πολιτικές που θα ενθαρρύνουν τις νέες οικογένειες να μείνουν και να δραστηριοποιηθούν εδώ. Προτείνουμε κίνητρα για την αύξηση των γεννήσεων, όπως η παροχή οικονομικής στήριξης σε νέες οικογένειες και η βελτίωση των υποδομών εκπαίδευσης και υγείας. Επίσης, είναι απαραίτητη η δημιουργία ευκαιριών απασχόλησης για τους νέους, ώστε να μην χρειάζεται να μεταναστεύουν σε άλλες περιοχές ή χώρες.

Δημοσιογράφος: Πώς σκοπεύετε να συμβάλετε στην ανάπτυξη της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης;

Γιάννης Βεζυργιαννίδης: Η ανάπτυξη της περιφέρειας απαιτεί μια ολιστική προσέγγιση. Πρώτα απ’ όλα, πρέπει να εκμεταλλευτούμε τα πλεονεκτήματα της γεωγραφικής μας θέσης. Προωθούμε την ανάπτυξη του λιμένα Αλεξανδρούπολης και της σιδηροδρομικής σύνδεσης με τα Βαλκάνια και την Ευρώπη, γεγονός που θα καταστήσει την περιοχή μας κόμβο διαμετακόμισης. Παράλληλα, επενδύουμε στην καινοτομία και την τεχνολογία, δημιουργώντας θερμοκοιτίδες επιχειρήσεων και κέντρα έρευνας και ανάπτυξης. Ο αγροτικός τομέας και ο τουρισμός είναι επίσης κλειδιά για την τοπική οικονομία, και εκεί επικεντρωνόμαστε στην υποστήριξη των παραγωγών και στην προώθηση της περιοχής μας ως τουριστικού προορισμού.

Δημοσιογράφος: Ένα θέμα που έχει προκαλέσει συζητήσεις είναι η παρουσία του μειονοτικού κόμματος Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας (ΚΙΕΦ). Ποια είναι η θέση σας σε αυτό το ζήτημα;

Γιάννης Βεζυργιαννίδης: Ως εκπρόσωπος της Ν.Δ., πιστεύω στην ενότητα και τη συνεργασία όλων των πολιτών, ανεξάρτητα από την εθνική ή θρησκευτική τους ταυτότητα. Είναι σημαντικό να διασφαλίσουμε ότι όλοι οι πολίτες της περιοχής απολαμβάνουν τα ίδια δικαιώματα και ευκαιρίες. Προτεραιότητά μου είναι η ένταξη και η συνεργασία, προωθώντας πολιτικές που ενισχύουν την κοινωνική συνοχή και την οικονομική ανάπτυξη για όλους τους κατοίκους της περιφέρειας, κάτι που προωθεί φυσικά και το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Δημοσιογράφος: Τι μήνυμα θέλετε να στείλετε στους ψηφοφόρους της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης ενόψει των ευρωεκλογών;

Γιάννης Βεζυργιαννίδης: Θέλω να διαβεβαιώσω τους πολίτες ότι η Νέα Δημοκρατία και εγώ προσωπικά δεσμευόμαστε για την ανάπτυξη και την ευημερία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Είμαστε εδώ για να ακούσουμε τις ανάγκες σας και να δουλέψουμε σκληρά για να επιτύχουμε τους στόχους μας. Με τη στήριξή σας, μπορούμε να δημιουργήσουμε μια περιφέρεια που προσφέρει ευκαιρίες σε όλους, που αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τα προβλήματα της ακρίβειας και του δημογραφικού και που προωθεί την ανάπτυξη με σεβασμό σε όλους τους πολίτες της.

Δείτε την συνέντευξη :

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Το Σανατόριο οριστικά στην Ιατρική Εταιρία Καβάλας

Η Ιατρική Εταιρία Καβάλας απέκτησε οριστικά το Σανατόριο μετά την καθαρογραμμένη απόφαση του Αρείου Πάγου.

Η εταιρία προγραμματίζει την νομιμοποίηση της πρώην ψυχιατρικής κλινικής, η οποία κατασκευάστηκε με κονδύλια ΕΣΠΑ σε δασικό οικόπεδο τη δεκαετία του 1990.

Μετά την επίλυση αυτών των θεμάτων, θα πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση για να αποφασιστεί η αξιοποίηση του Σανατορίου, πιθανώς μέσω ιδιωτικής πρωτοβουλίας.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Συνήγορος του πολίτη για πυροπροστασία ακινήτων: «Υπέρμετρο οικονομικό κόστος για τους ιδιοκτήτες»

Τις παρατηρήσεις του σχετικά με την πυροπροστασία των ακινήτων εντός ή πλησίον δασικών εκτάσεων δημοσιοποίησε ο Συνήγορος του Πολίτη, απευθυνόμενος μεταξύ άλλων στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θεόδωρο Σκυλακάκη, κάνοντας λόγο για «υπέρμετρο οικονομικό κόστος» για τους ιδιοκτήτες.

Ειδικότερα, ασκώντας κριτική στη σχετική ΚΥΑ που εκδόθηκε, ο Συνήγορος του Πολίτη τονίζει ότι «το πλήθος των πολιτών που θα αναγκαστούν να συμμορφωθούν με αυτά τα μέτρα είναι εξαιρετικά μεγάλο, γιατί η εν λόγω ΚΥΑ θεσπίζει οριζόντιες διατάξεις – με μόνη παράμετρο μερικής διαφοροποίησης των υποχρεωτικών εργασιών την κλίμακα επικινδυνότητας του ακινήτου –, που αφορούν τόσο στα ακίνητα εντός όσο και τα ακίνητα εκτός σχεδίου, τα ακίνητα μόνιμης ή εξοχικής κατοικίας, όπως και τα ακίνητα οποιασδήποτε χρονολογίας κατασκευής, όσο και αυτά που πρόκειται να ανεγερθούν.

Πρέπει να τονιστεί ότι η συγκεκριμένη ΚΥΑ προκύπτει ότι εστιάζει στην προστασία των ιδιωτικών περιουσιών, παρά στην προστασία της δημόσιας περιουσίας από την πυρκαγιά».

Ο Συνήγορος του Πολίτη επισημαίνει στη συνέχεια πως «το κράτος μέχρι σήμερα επιτρέπει την εκτός σχεδίου δόμηση, χωρίς να έχει προηγηθεί συγκεκριμένος χωροταξικός σχεδιασμός, χωρίς να έχει επιλύσει τα ζητήματα των κοινόχρηστων οδών σε συνάρτηση με την οικοδομησιμότητα των γηπέδων κλπ., ενώ έχει κρίνει ως ανεκτά και τα μορφώματα οικισμών εντός δασών και δασικών εκτάσεων, με τις αντίστοιχες διατάξεις για τις οικιστικές πυκνώσεις. Πολλώ δε μάλλον, παραμένουν ακίνητα εντός δασικών και αναδασωτέων εκτάσεων, τα οποία, εάν και έχουν κριθεί ως τελεσιδίκως αυθαίρετα, δεν κατεδαφίζονται».

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
worker and red cross as logo
tractor in the background of the text
text about elections
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en