Quantcast
Connect with us

ΕΚΛΟΓΕΣ

Ε. Στυλιανίδης | Έχω υποχρέωση να αφυπνίσω συνειδήσεις και να πολεμήσω για τα δίκαια και τα συμφέροντα του τόπου μου

Ενώπιον φίλων και συναγωνιστών, ανθρώπων όλων των ηλικιών, από διαφορετικούς κομματικούς και ιδεολογικούς χώρους, αλλά με κοινό παρανομαστή την αγωνία για το μέλλον της Ροδόπης και της χώρας πραγματοποίησε την προεκλογική του ομιλία ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, εχθές το απόγευμα, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου, επιλέγοντας να αφήσει κατά μέρος τις κλασικές φόρμες μιας πολιτικής ομιλίας και να μιλήσει αυθόρμητα και με ειλικρίνεια για την κρισιμότητα αυτής της εκλογικής αναμέτρησης, τα αποτελέσματα της οποίας θα κρίνουν το μέλλον της Ελλάδας, αλλά και της ιδιαίτερης πατρίδας μας.

Η κρίση δεν είναι ελληνική

Μιλώντας σ’ ένα μεγάλο και γεμάτο αγωνιστικό παλμό ακροατήριο έκανε μια αναδρομή στην κατάσταση που βιώνουν οι πολίτες τα τελευταία πέντε χρόνια σημειώνοντας ότι οι Έλληνες ενοχοποιήθηκαν για την κρίση, η οποία ωστόσο, όπως είπε δεν ήταν ελληνική. «Η κρίση γεννήθηκε στην Αμερική και εισήχθη στην Ευρώπη δια της Ελλάδας που ήταν ο αδύναμος κρίκος, λόγω των λαθών που κάναμε όλοι μας. Μόνον που αυτός ο αδύναμος κρίκος κατέστη το “μαύρο πρόβατο” της διεθνούς πολιτικής και οικονομικής κριτικής».

Επεσήμανε ότι η ΕΕ δεν ήταν έτοιμη να αντιμετωπίσει την κρίση, ακριβώς γιατί εκτός από την Οικονομική Ένωση δεν εργάστηκε ώστε να φτάσει στην Πολιτική Ένωση, όπως την είχαν οραματιστεί οι Πατέρες της Ευρώπης. «Η ευρωπαϊκή ηγεσία δε δημιούργησε κανόνες και εσωτερικούς μηχανισμούς στήριξης για να αντιμετωπίσουν μια πιθανή πτώχευση ενός κράτους-μέλους και άνοιξε την πόρτα στο ΔΝΤ, δηλαδή στον ανταγωνιστή της για να διευθετήσει τα του οίκου της», είπε. Αναφέρθηκε ωστόσο και στα «δικά μας λάθη», την απομάκρυνσή μας από την πραγματική οικονομία και την υιοθέτηση μιας «εικονικής οικονομίας», μια οικονομία του Χρηματιστηρίου, του δανεισμού και του πλαστικού χρήματος. Παράλληλα, «επιδιώξαμε να μπούμε στην ευρωζώνη και ορθώς, όμως δεν προετοιμαστήκαμε σωστά», τόνισε αναφερόμενος στην αυθαιρεσία που σημειώθηκε σε ό,τι αφορά στην ισοτιμία δραχμής και ευρώ, με αποτέλεσμα να εκτιναχθούν οι τιμές στα ύψη και η αισχροκέρδεια να καλπάζει ανεξέλεγκτα.

Ο ίδιος υπεραμύνθηκε της προσπάθειας να τεθούν κανόνες και να παταχθεί η αισχροκέρδεια από τις κυβερνήσεις Καραμανλή η οποία ωστόσο προσέκρουσε στα κατεστημένα και διαπλεκόμενα συμφέροντα, τα οποία ξεκίνησαν έναν πόλεμο λάσπης, παραπληροφόρησης και συκοφάντησηςγια να κλονίσουν, τελικά, τη σχέση ανάμεσα στον πολίτη και τον πολιτικό. Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης επεσήμανε τις εξορθολογιστικές κινήσεις της κυβέρνησης Καραμανλή (ιδιωτικοποίηση Ολυμπιακής και λιμανιού του Πειραιά, μετοχοποίηση της Εθνικής Τράπεζας, ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ με εξαιρετικούς όρους για το ελληνικό δημόσιο, ενεργειακή και οικονομική διπλωματία) αλλά και την πρόσκληση προς το Γιώργο Παπανδρέου να συμφωνήσουν σε ένα εθνικό σχέδιο, για την αντίκρουση της κρίσης που ερχόταν – πρόσκληση που έπεσε στο κενό. Ο κ. Στυλιανίδης υπενθύμισε ότι το 2009 η χώρα μας βρέθηκε ανάμεσα στην υποχρέωση δημοσιονομικής πειθαρχίας και διόρθωσης λαθών και στο «λεφτά υπάρχουν», με τους Έλληνες να επιλέγουν το δεύτερο, «να επιλέγουν αυτό που ακούγεται βολικό και ευχάριστο», τόνισε.

Ο «άλλος δρόμος» και ο… μονόδρομος

Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης επεσήμανε ότι υπήρχε κι άλλος δρόμος από αυτόν που η κυβέρνηση Παπανδρέου επεφύλασσε στον ελληνικό λαό. Αυτόν το δρόμο τον αποκάλυψε ο πρώην πρόεδρος της Deutsche Bank, J. Ackermann, στο συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στη Σαμοθράκη πριν από τρεις μήνες, ο οποίος πρότεινε στον Παπανδρέου να καταβάλει η Deutsche Bank 15 δισ. και άλλα 15 δισ. η Ε.Ε., ενεργοποιώντας το μηχανισμό της αλληλεγγύης, ώστε η Ελλάδα να καταφέρει να παρακολουθήσει τις εξελίξεις ομαλά χωρίς να στοχοποιηθεί. «Από την ελληνική κυβέρνηση δεν έγινε καμία προσπάθεια να ακολουθηθεί ο δεύτερος δρόμος κι έτσι δεσμεύτηκε η χώρα», τόνισε και πρόσθεσε πως όταν το 2012 δημιουργήθηκε η συγκυβέρνηση βρέθηκε σε ένα μονόδρομο και δεν μπορούσε να κάνει τίποτα διαφορετικό από το να τρέξει γρήγορα, ώστε να βγει από αυτόν».

Σημείωσε ότι όλο αυτό το διάστημα πάρθηκαν μέτρα που ήταν σκληρά, άλλα άδικα και άλλα κόντρα στις κλασικές ιδεολογικές γραμμές και αξίες που υποστήριξε διαχρονικά η ΝΔ, ωστόσο, επεσήμανε ότι η οικονομία μπορούσε να καταρρεύσει ανά πάσα στιγμή και πως έπρεπε να γίνει ό,τι ήταν δυνατόν για να απομακρυνθούμε από την καταστροφή.

«Αποφύγαμε την άτακτη χρεοκοπία, παραμείναμε στον σκληρό πυρήνα της ευρωζώνης και πετύχαμε στόχους υψηλότερους από αυτούς που μας είχαν θέσει οι δανειστές, όπως τον ισοσκελισμένο προϋπολογισμό, την εξαφάνιση του πρωτογενούς ελλείμματος, καθώς και ένα μικρό ποσοστό ανάπτυξης και μια πρώτη μείωση της ανεργίας. Δε λύθηκαν τα προβλήματα, όμως καταφέραμε να διανύσουμε τη μεγαλύτερη απόσταση και να είμαστε κοντά στην έξοδο από την κρίση», σημείωσε.

Το δίλημμα των εκλογών

Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης ανέφερε ότι σε αυτήν τη φάση δεν έπρεπε να γίνουν εκλογές επιρρίπτοντας βαριά ευθύνη στην αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος, είπε, θα πληρώσει αυτήν την ανευθυνότητά του, αρκεί βεβαίως, όπως σημείωσε να μην την πληρώσει και η Ελλάδα. Κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα για υποκρισία, αφού, όπως είπε, άλλα λέει όταν μιλάει στο εσωτερικό κι άλλα στο εξωτερικό καθησυχάζοντας τους βασικούς χρηματοδότες της χώρας.

Ο κ. Στυλιανίδης έθεσε το δίλημμα των εκλογών σε κεντρικό επίπεδο. «Θα διαλέξουμε τη λογική και την ευθύνη, η οποία μπορεί να έχει δυσκολίες στην εφαρμογή να μην ακούγεται ευχάριστα, αλλά είναι ρεαλιστική και αν δείξουμε συνέπεια, θα μπορέσουμε να φτάσουμε στην άλλη άκρη του ποταμού και να ανακτήσουμε τις δυνάμεις μας για να διορθώσουμε τα πράγματα ή θα πάμε, όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, πίσω, εκεί που ξεκινήσαμε με κίνδυνο να μας παρασύρει το ρεύμα;».

Το τοπικό διακύβευμα

Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης τόνισε πως σε αυτές τις εκλογές, τα κόμματα, οι ιδεολογίες και οι φανατισμοί του παρελθόντος δεν μπορεί να προσδιορίσουν την επιλογή των ψηφοφόρων, όπου τα πληθυσμιακά και πολιτικά δεδομένα έχουν αλλάξει και πρόσθεσε πως ένα λάθος μπορεί να γυρίσει τη Ροδόπη και τη Θράκη πίσω, σε εποχές αδικίας, αδιαφορίας από την κεντρική διοίκηση, σε εποχές εγκατάλειψης, υπενθυμίζοντας ότι η Ροδόπη έμεινε 50 χρόνια έξω από τα κέντρα των αποφάσεων.

Υπενθύμισε ότι ο Κώστας Καραμανλής του εμπιστεύθηκε από την αρχή της πολιτικής του σταδιοδρομίας σημαντικούς ρόλους. «Η πολιτική είναι η αναμέτρηση με τα προβλήματα, η ανταπόδοση στον τόπο με έργα την εμπιστοσύνη που σου έδειξαν οι συμπολίτες σου», τόνισε.

Η κρίση, σημείωσε, προκάλεσε δημογραφική απογύμνωση στη Θράκη. Νέοι άνθρωποι κυρίως χριστιανοί, το πιο δημιουργικό κομμάτι της εγκατέλειψαν τη Ροδόπη αναζητώντας μια καλύτερη τύχη. «Αυτή τη στιγμή έχει μειωθεί ο πληθυσμός της Ροδόπης και θα έλεγα ότι έχει ανατραπεί και η ισορροπία των δύο σύνοικων στοιχείων, εις βάρος των χριστιανών, κυρίως.

Αυτό το εκμεταλλεύεται η Αριστερά, με τον τρόπο μάλιστα που χειρίζεται αυτή τη στιγμή το μόνο που επιδιώκει είναι να βγάλει τρεις βουλευτές, δύο από το ΣΥΡΙΖΑ κι ένα από το Ποτάμι, μόνο από τη μειονότητα».

Υπογράμμισε ότι η δίκαιη και ισόρροπη εκπροσώπηση είναι προς το συμφέρον όλων μας και των χριστιανών και των μουσουλμάνων και κυρίως είναι προς το συμφέρον του τόπου διότι εγγυάται την ομαλότητα, τη συνεργασία, τη συνύπαρξη, την ανάπτυξη –ό,τι δηλαδή οικοδόμησε η ελληνική πολιτεία στη Θράκη, για το οποίο θα πρέπει όλοι να είμαστε περήφανοι- την ώρα μάλιστα που ο τζιχαντισμός και ο φονταμενταλισμός αυξάνουν επικίνδυνα.

Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης αναφέρθηκε στο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών υπογραμμίζοντας ότι αντί κριτήριο επιλογής να είναι το ήθος, η αξιοσύνη, η αποτελεσματικότητα, η ιδεολογία είναι ο θρησκευτικός ή ο εθνικιστικός φανατισμός. Τόνισε πως ένα λάθος μπορεί να οδηγήσει τη Ροδόπη πολλά χρόνια πίσω. «Εάν φυλακιστούμε στην τιμωρητική ψήφο, ή σε μια ψήφο αγανάκτησης, για να τιμωρήσουμε την κυβέρνηση, τιμωρούμε τον εαυτό μας, κόβουμε τα χέρια με τα οποία την επόμενη μέρα πρέπει να παλέψουμε για τον τόπο μας. Η πολυδιάσπαση του νομού σε μικρά κόμματα, η αποχή από τις εκλογές μπορεί να δημιουργήσουν καταστάσεις χωρίς επιστροφή. Η μονομερής εκπροσώπηση την επόμενη μέρα μπορεί να δημιουργήσει εκρήξεις και θα αποβεί μοιραία όχι μόνο για τα σύνοικα στοιχεία, αλλά κυρίως για τον τόπο μας».

Παράλληλα, επισήμανε ότι δούλεψε για τη Ροδόπη βάσει ενός συγκεκριμένου σχεδίου, το οποίο οικοδομούσε συστηματικά μια ανοιχτή δημοκρατική κοινωνία που σέβεται απόλυτα τα μειονοτικά και ανθρώπινα δικαιώματα, και μία εναλλακτική οικονομική ανάπτυξη που αξιοποιεί τις ευκαιρίες, τις δυνατότητες και το ανθρώπινο δυναμικό της περιοχής μας. Ενδεικτικά ανέφερε την κατασκευή σχολείων ύψους 65 εκατ. ευρώ, την κατασκευή του κάθετου άξονα (101 εκατ. ευρώ), την Εγνατία οδό, την αξιοποίηση αρχαιολογικών μνημείων, που αποδεικνύουν τη διαχρονική παρουσία του ελληνισμού στην περιοχή, τη στήριξη της αγοράς, την απόδοση του 12%, στις επιχειρήσεις, τη στήριξη των αγροτών και του πρωτογενούς τομέα.

«Ως ιδεολόγος πολιτικός της ελληνικής κεντροδεξιάς που πιστεύει στο φιλελευθερισμό και που αγαπάει και εμπιστεύεται τις δυνάμεις αυτού του τόπου έχω υποχρέωση να αφυπνίσω συνειδήσεις και να πολεμήσω για τα δίκαια και τα συμφέροντα του τόπου μου».

Παράλληλα, υπενθύμισε ότι ως βουλευτής αυτού του τόπου δε διέκρινε τους συμπολίτες του με κριτήριο του αν τον ψήφισαν ή όχι, αλλά ανταποκρίθηκε στα δίκαια αιτήματά τους, όπου μπορούσε, με αίσθημα δικαίου και αλληλεγγύης.

Επεσήμανε ότι στήριξε κριτικά την κυβέρνηση Σαμαρά στην εθνική της προσπάθεια, χωρίς όμως να διστάζει να λέει τις απόψεις του όταν θεωρούσε ότι αυτό ήταν προς όφελος των συμπατριωτών του. «Δε δίστασα και δε διστάζω να υπερασπιστώ τις πολιτικές αξίες στις οποίες πιστεύω περί Κοινωνικής Οικονομίας της Αγοράς ή τα συμφέροντα της ιδιαίτερής μου πατρίδας της Θράκης, δε σκέφτηκα την “καρέκλα”, αλλά τους ανθρώπους, τους συμπατριώτες μου που μου την εμπιστεύθηκαν».

Υπογράμμισε ότι η μεγαλύτερη κρίση μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο σε λίγο θα είναι παρελθόν και πως οι τοπικές κοινωνίες που θα έχουν ισχυρή εκπροσώπηση θα διεκδικήσουν την αποκατάσταση αδικιών και το μερίδιο που τους ανήκει από το μέλλον. «Αν η Ροδόπη στην εποχή που ξεκινά δεν έχει ισχυρή εκπροσώπηση κινδυνεύει να επιστρέψει στην εποχή της εγκατάλειψης. Αντίθετα, αν λειτουργήσουμε ενωτικά, συνειδητοποιημένα, τοπικά και εθνικά τότε θα είμαστε και πάλι οι πρωταγωνιστές. Η Ροδόπη θα παίξει ρόλο – το λέω και το εννοώ», υπογράμμισε.

Στο τέλος της ομιλίας του και εν μέσω δυνατών χειροκροτημάτων και επευφημιών ο Ευριπίδης Στυλιανίδης ευχαρίστησε όλους όσους έδειξαν με τη μαζική τους παρουσία ότι η Ροδόπη δεν ενδίδει στο λαϊκισμό και στα ευχάριστα λόγια και πως επιθυμεί με μια υπεύθυνη πολιτική την επιστροφή στην ομαλότητα.

Ιδιαίτερα ευχαρίστησε τους νέους και τις νέες που αποτελούν το μέλλον, τους μουσουλμάνους που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, καθώς και τους συνυποψηφίους του, Αχμέτ Αμέτ, Βούλα Ελευθεριάδου, Μαρία Λιακάκη Μανίτσα και Χουσέ Μουσταφά Ισμαήλ, που δίνουν όπως είπε, ώθηση στην προσπάθεια που γίνεται.

Click to comment

Απάντηση

ΕΚΛΟΓΕΣ

Δήμητρα Πανταζίδου | «Πρώτη προτεραιότητα σε έναν δήμο θα πρέπει να είναι ο Κοινωνικός Τομέας»

Με τον συνδυασμό «Ώρα Δημιουργίας» της υποψήφιας δημάρχου Καβάλας, Αναστασίας Ιωσηφίδου, κατέρχεται ως υποψήφια τοπική σύμβουλος Καβάλας, η Δήμητρα Πανταζίδου, η οποία σε συνέντευξή της στον «Αναλυτή» εξηγεί τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να ασχοληθεί με τα κοινά.

Ποιος ήταν ο λόγος που σας ώθησε να κατέλθετε ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στις εκλογές του ερχόμενου Οκτωβρίου;

«Ο λόγος της καθόδου μου στις επικείμενες δημοτικές εκλογές, ως υποψήφιας τοπικής συμβούλου Καβάλας, είναι η ειλικρινής διάθεσή μου για προσφορά στον Δήμο μας. Προσφορά κυρίως στο κομμάτι της κοινωνικής πολιτικής η οποία θα πρέπει να γίνει εντονότερη και εμφανέστερη σε όλο τον Δήμο.

Η Ώρα Δημιουργίας και η Αναστασία Ιωσηφίδου έχει συγκεκριμένο πλάνο γύρω από τα θέμα του κοινωνικού τομέα, όπως για παράδειγμα η ενίσχυση των κοινωνικών δομών αλλά και η ενίσχυση με υλικοτεχνική υποδομή και προσωπικό του σημαντικού θεσμού «Βοήθεια στο σπίτι».

Ένα άλλο σημαντικό κομμάτι της κοινωνικής πολιτικής που πρέπει να εφαρμοστεί στον δήμο μας είναι η ενίσχυση της δυναμικής του ρόλου του Κοινωνικού Παντοπωλείου αλλά και η δέσμευση της παράταξης ότι κανένας συμπολίτης μας δεν θα μείνει χωρίς γιορτινό τραπέζι και κανένα παιδί χωρίς δώρο.

Η κοινωνική πολιτική πρέπει να εστιάσει στην βελτίωση της ποιότητας ζωής του καθένα από εμάς έτσι ώστε συνάνθρωποι μας και οικογένειες με αποδεδειγμένη αδυναμία (και δυστυχώς υπάρχουν αρκετές στον δήμο Καβάλας) με δίκαια κριτήρια που δεν δημιουργούν αποκλεισμούς άνευ λόγου να έχουν πλήρη απαλλαγή δημοτικών τελών και φυσικά την δυνατότητα να προμηθεύονται προϊόντα από το κοινωνικό παντοπωλείο.»

Γιατί επιλέξατε να συστρατευτείτε με την Αναστασία Ιωσηφίδου και τον συνδυασμό Ώρα Δημιουργίας;

«Στο πρόσωπο της Αναστασίας Ιωσηφίδου διέκρινα μία δυναμική και έμπειρη στα αυτοδιοικητικά δρώμενα γυναίκα η οποία έχοντας καταφέρει ήδη πολλά πράγματα στην διοίκηση της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ για πέντε χρόνια μπορεί να καταφέρει ακόμα περισσότερα και να οδηγήσει τον Δήμο Καβάλας εκεί που πραγματικά του αρμόζει και εκεί που θα έπρεπε ήδη να βρίσκεται! Το μόνο που χρειάζεται είναι την ψήφο των συνδημοτών μας για να το αποδείξει.»

Τέλος, ποιο είναι το μήνυμά σας προς τους πολίτες του Δήμου Καβάλας και γιατί να επιλέξουν να σας ψηφίσουν;

«Ο Δήμος Καβάλας πρέπει να σταθεί αρωγός και να βοηθά όλους τους δημότες και τις οικογένειες που τον χρειάζονται και να μην μένει απλός θεατής. Θεωρώ ως την πιο κατάλληλη επιλογή για να υπάρξει σοβαρή και αποτελεσματική κοινωνική πολιτική στον Δήμο Καβάλας είναι η παράταξη της Αναστασίας Ιωσηφίδου για αυτό στις 8 Οκτωβρίου στηρίζουμε την Ώρα Δημιουργίας. Σας ευχαριστώ.»

Continue Reading

ΑΠΟΨΕΙΣ

Ειρήνη Βρανά: Στόχος και Χρέος, το αναπτυξιακό επίπεδο της Καβάλας.

ΣΤΟΧΟΣ και ΧΡΕΟΣ μας να ανεβάσουμε αναπτυξιακό επίπεδο την περιοχή μας!

Οι καλύτερες στιγμές στη ζωή είναι αυτές που τις φοβόμαστε τόσο όσο τις θέλουμε.

Όταν πήρα την απόφαση να συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ έτσι ένιωθα. Η αγάπη μου όμως για τα κοινά και τον τόπο μου νίκησαν το συναίσθημα της αμφιβολίας, αν πήρα τη σωστή απόφαση, και ταυτόχρονα οπλίστηκα με δύναμη να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις που προέκυψαν από αυτή τη τιμητική για μένα Βουλευτική Υποψηφιότητα .

Ιδιαίτερο ρόλο σε αυτή την απόφαση έπαιξε και η συμμετοχή μου στη διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Καβάλας ως μέλος του Δ.Σ , όπου διαπίστωσα πόσα πολλά μπορώ και οφείλω να κάνω για την ανάπτυξη της πόλης και του νομού μας καθώς και πόσο πολύ με ελκύει η προοπτική να βάλω και εγώ ενα λιθαράκι σε αυτήν την προσπάθεια .

Η μεγαλύτερη πρόκληση είναι να κρατήσουμε την οικονομία μας σε δυναμική τροχιά ανάπτυξης .

Αγωνίζομαι να είμαι άνθρωπος και ενεργός πολίτης. Αυτό είναι η κορυφαία πολιτική μάχη.

Γιατί πιστεύω σε αυτή την κρίσιμη για τη χώρα περίοδο ο καθένας έχει την υποχρέωση να προσφέρει ώστε η πατρίδα μας να συνεχίσει με σταθερότητα την πορεία προς τα εμπρός και να εξασφαλίσουμε το μέλλον των ανθρώπων και των παιδιών μας.

Διότι αν για κάτι μπορούμε να είμαστε περήφανοι ως Νέα Δημοκρατία, είναι το γεγονός ότι σταθήκαμε δίπλα στον πολίτη, στον κάθε επιχειρηματία όταν οι αντίπαλοι μας, που δεν δοκιμάστηκαν από μία σειρά πρωτοφανών κρίσεων που μας χτύπησαν την πόρτα, ασκούν μόνο τοξική κριτική και πρακτικές λαϊκισμού και μίζερης καταστροφολογίας . Αυτές, ωστόσο υποχωρούν μπροστά στην ορμή του χρέους της δικής μας παράταξης που είναι, να στηρίζει πάντα τους πιο αδύναμους και το έχουμε αποδείξει με τα μέτρα που έχει πάρει η Κυβέρνηση του Kyriakos Mitsotakis και αυτά που πρόκειται να υλοποιηθούν εφόσον έχουμε αυτοδύναμη Κυβέρνηση στις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Γιατί ο διχασμός και η δημαγωγία ανήκουν οριστικά στο παρελθόν. Η «Ελλάδα 2» με τη νέα Ν.Δ προχωρεί πλέον μπροστά και κοιτάζει ψηλά !

Το πραγματικό ζητούμενο της εκλογικής αναμέτρησης στις 25 Ιουνίου δεν είναι απλά οι πολίτες να επιβεβαιώσουν την επιλογή που έκαναν την 21η Μαΐου , αλλά να δώσουν ακόμα υψηλότερα ποσοστά στη Ν.Δ για ένα και μοναδικό λόγο .

Γιατί είμαστε εδώ για τους πολλούς , όχι για τους λίγους. Είμαστε μία παράταξη βαθιά λαϊκή, η οποία πρώτα από όλα στρέφει το βλέμμα της στους πιο αδύναμους συμπολίτες μας, αυτούς που χρειάζονται τη στήριξη του κράτους.

Η επιτυχημένη οικονομική πολιτική της λελογισμένης μείωσης των φόρων, της στήριξης, της ανάπτυξης, των επενδύσεων πρέπει να συνεχιστεί και την επόμενη τετραετία ώστε αυτή η πορεία της προκοπής, την οποία έχει χαράξει η κυβέρνηση του Kyriakos Mitsotakis να μην διακοπεί. Το έργο της Κυβέρνησης της Ν.Δ περιλαμβάνει μεγάλες πρωτοβουλίες που συνοδεύονται από χιλιάδες άλλες μικρότερες εξίσου σημαντικές με κοινό στόχο την «Ανάπτυξη για Όλους». Και όλες να κατατείνουν σε ένα σύνθημα : ´ Το είπαμε , το κάνανε ‘ ! Λέξεις με ουσιαστικό αντίκρισμα . Γιατί οι άνθρωποι μοιάζουν στις υποσχέσεις τους, μόνο στις πράξεις διαφέρουν.

Την περίοδο της διακυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη τα εμπόδια μετατράπηκαν σε ευκαιρίες. Έτσι η τουριστική περίοδος που ξεκίνησε αποδεικνύει ότι η διαχείριση μετά την κρίση της πανδημίας έφερε την Ελλάδα να πρωταγωνιστεί στους δημοφιλείς προορισμούς της Ευρώπης . Αυτό μπορώ να το επιβεβαιώσω και με την προσωπική άποψη και εμπειρία που έχω λόγω της επιχειρηματικής μου δραστηριότητας στον Τουρισμό .

Αυτό σημαίνει πολύτιμο εισόδημα, νέες θέσεις εργασίας και ανάπτυξη .

Στην πρόσφατη επίσκεψη του Προέδρου μας στη Θάσο αναφέρθηκε ότι δίνει ουσιαστική στήριξη στις υποδομές που έχει και θα αποκτήσει το νησί μας και τη χαρακτήρισε ‘ναυαρχίδα’ του τουρισμού στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης .

Το ίδιο βλέπουμε να συμβαίνει και στο ηπειρωτικό παραλιακό κομμάτι της Καβάλας και στη ΒΙ.ΠΕ, να δυναμώνεται η οικονομία του νομού μας με νέες επενδύσεις απαιτήσεων, όπως εξήγγειλε ο δικός μας Υφυπουργός Οικονομικής Διπλωματίας και Εξωστρέφειας στο Υπουργείο Εξωτερικών : Costas Fragoyiannis.

Παράλληλα η στήριξη των επιχειρήσεων με μείωση φόρων και εξωστρέφεια συντείνουν στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας καλά αμειβόμενων που είναι μία πραγματικότητα.

Οι πολίτες πρέπει να σκεφτούν σοβαρά -και αυτοί που δεν μας ψήφισαν – να μας εμπιστευτούν στην κάλπη της 21ης Ιουνίου.

Η χώρα χρειάζεται σήμερα μία αξιόπιστη, σοβαρή και στιβαρή διακυβέρνηση.

Αισθάνομαι την ανάγκη να σας ευχαριστήσω εκ νέου για την αγάπη με την οποία ένιωσα πραγματικά ότι με αγκαλιάσατε στο διάστημα της σύντομης προεκλογικής μου εκστρατείας, που οργανώθηκε από το περίσσευμα αγάπης φίλων και εθελοντών και την εμπιστοσύνη που μου δείξατε τιμώντας με, με τη ψήφο σας.

Νιώθω αυξημένη την προσωπική μου ευθύνη απέναντι σε όλους τους ψηφοφόρους μου και δη στα παιδιά που ψήφισαν για πρώτη φορά , πολλά εκ των οποίων είναι φίλοι και φίλες του γιου και της κόρης μου και στα άτομα επίσης που ήμουν προσωπική επιλογή τους παρότι δεν ανήκουν στην παράταξη μας. Γιατί ως παράταξη, αντιτάσσουμε στον κομματικό φανατισμό τη δύναμη των ιδεών και τις ταλαντούχες προσωπικότητες των στελεχών μας.

Η κάλπη της 25ης Ιουνίου είναι κενή αλλά δεν είμαστε σε πολιτικό κενό. Οι ψηφοφόροι μας δεν μας έδωσαν λευκή επιταγή. Σεβόμαστε τη λαϊκή εντολή της 21ης Μαΐου και ζητάμε πληρεξούσιο υλοποίησης του προγράμματος μας στο ακέραιο.

Σας καλώ να δώσουμε ακόμη έναν αγώνα ποιότητας και επιχειρημάτων και να προχωρήσουμε μαζί να ανεβάσουμε αναπτυξιακό επίπεδο τον νομό μας.

Να ρίξουμε την ανεργία κάτω από το 10% και να προσελκύσουμε ακόμα περισσότερες επενδύσεις.

Χρειαζόμαστε ασφαλή Κοινοβουλευτική Πλειοψηφία. Αυτή άλλωστε που είχαμε.

Όπως πολύ σωστά επισήμανε ο Αβραάμ Λίνκολν : Η ψήφος είναι πιο δυνατή από τη σφαίρα. Με τη σφαίρα μπορεί να σκοτώσεις τον εχθρό σου. Με τη ψήφο μπορεί να σκοτώσεις το μέλλον των παιδιών σου .

Ψηφίζουμε με σύνεση και λογική για το μέλλον μας και των παιδιών μας !

Στις εκλογές αυτές ψηφίζουμε για την Ανάπτυξη και τη Σταθερότητα !

Διότι μόνο η Ν.Δ έχει συγκροτημένο και κοστολογημένο πρόγραμμα , τη βούληση και τη θέληση να αναλάβει την ευθύνη της διακυβέρνησης της Ανάπτυξης , της ασφάλειας και της σταθερότητας του τόπου μας!

Ειρήνη Βρανά

Υποψήφια Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας Π.Ε Καβάλας

Continue Reading

ΕΚΛΟΓΕΣ

Άδεια για την άσκηση εκλογικού δικαιώματος

H ΓΣΕΕ με το Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων & Ανέργων της Συνομοσπονδίας (ΚΕ.Π.Ε.Α./ΓΣΕΕ), ενημερώνει τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα για τη χορήγηση ειδικής άδειας απουσίας με αποδοχές με σκοπό την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος (ΥΑ 46445/ ΦΕΚ Β΄2989/6-5-20231).

Συγκεκριμένα ισχύουν τα εξής:

  • Όλες οι βιομηχανικές, βιοτεχνικές και εμπορικές επιχειρήσεις, εκμεταλλεύσεις και εργασίες του ιδιωτικού τομέα, καθώς και όσοι γενικώς απασχολούν προσωπικό και υπάγονται στον ιδιωτικό τομέα, υποχρεούνται να χορηγήσουν στο προσωπικό τους ειδική άδεια απουσίας με αποδοχές για την διευκόλυνση άσκησης του εκλογικού τους δικαιώματος κατά τις βουλευτικές εκλογές της 21ης Μαΐου 2023.
  • Ο αριθμός των ημερών αδείας, που χορηγείται για το σκοπό αυτό και που καλύπτει τον απολύτως αναγκαίο χρόνο για τη μετάβαση των εργαζομένων στον τόπο άσκησης του εκλογικού τους δικαιώματος και την επιστροφή τους απ΄ αυτόν, καθορίζεται ως εξής:

Α. Για τους μισθωτούς για τους οποίους εφαρμόζεται καθεστώς πενθήμερης εβδομαδιαίας εργασίας:

i) Σε όσους μετακινηθούν, για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος σε απόσταση 200-400 χιλιομέτρων, χορηγείται άδεια μιας (1) εργάσιμης ημέρας.

ii) Σε όσους μετακινηθούν σε απόσταση 401 χιλιομέτρων και άνω, χορηγείται άδεια δύο (2) εργασίμων ημερών, εφόσον κινηθούν εξ ολοκλήρου οδικώς, με βάση υπεύθυνη δήλωσή τους.

iii) Σε όσους μετακινηθούν από και προς νησιά, για τα οποία δεν υπάρχει οδική πρόσβαση, ο αριθμός των ημερών αδείας που χορηγείται θα εξετάζεται κατά περίπτωση, ανάλογα με την απόσταση και τις ειδικές συνθήκες μετακίνησης, χωρίς
ωστόσο η άδεια στις περιπτώσεις αυτές, να υπερβαίνει τις τρεις (3) εργάσιμες ημέρες.

 

Β. Για τους μισθωτούς για τους οποίους εφαρμόζεται καθεστώς εξαήμερης εβδομαδιαίας
εργασίας:

i) Σε όσους μετακινηθούν, για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος σε απόσταση 100 – 200 χιλιομέτρων, χορηγείται άδεια μιας (1) εργάσιμης ημέρας.

ii) Σε όσους μετακινηθούν σε απόσταση 201-400 χιλιομέτρων, χορηγείται άδεια δύο (2) εργασίμων ημερών.

iii) Σε όσους μετακινηθούν σε απόσταση 401 χιλιομέτρων και άνω χορηγείται άδεια τριών (3) εργασίμων ημερών, εφόσον κινηθούν εξ ολοκλήρου οδικώς, με βάση υπεύθυνη δήλωσή τους.

iv) Σε όσους μετακινηθούν από και προς νησιά, για τα οποία δεν υπάρχει οδική πρόσβαση, ο αριθμός των ημερών αδείας που χορηγείται θα εξετάζεται κατά περίπτωση, ανάλογα με την απόσταση και τις ειδικές συνθήκες μετακίνησης, χωρίς
ωστόσο η άδεια στις περιπτώσεις αυτές, να υπερβαίνει τις τρεις (3) εργάσιμες ημέρες.

Γ. Τα παραπάνω ισχύουν και ως προς τη χορήγηση ειδικής άδειας απουσίας με αποδοχές στο προσωπικό με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου του Δημοσίου, των ΝΠΔΔ, των ΟΤΑ, καθώς και στο προσωπικό των υπολοίπων νομικών προσώπων του δημοσίου Τομέα οποιασδήποτε κατηγορίας, κλάδου και σχέσης εργασίας (Εγκύκλιος Υπουργείου Εσωτερικών ΔΙΔΑΔ/Φ.18.33/2632/οικ.7623/28-4-2023 2

Επισημαίνεται ότι:

1) Για εκείνους τους εργαζόμενους, που πρέπει να μετακινηθούν με βάση τα παραπάνω για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος η Κυριακή 21 Μαΐου 2023 (ημέρα διεξαγωγής της ψηφοφορίας) είναι εργάσιμη μέρα, τότε αυτή θεωρείται ως μέρα ειδικής άδειας απουσίας με αποδοχές, πέραν αυτών που ορίζονται παραπάνω.

2) Η ειδική άδεια απουσίας για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος δεν συμψηφίζεται με την ετήσια άδεια με αποδοχές (άδεια αναψυχής).

3) Με την από 24-5-2019 και αριθμό πρωτοκόλλου οικ. 23400/662 Εγκύκλιο 3 του Υπουργείου Εργασίας, δίνονται διευκρινίσεις σχετικά με την ύπαρξη σπουδαίου λόγου αποχής από την εργασία λόγω κλήσης και συμμετοχής εργαζόμενου σε εφορευτική επιτροπή για τη διεξαγωγή εκλογών.

 

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
white night text
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en