ΕΡΓΑΣΙΑ

Άκυρες οι προσλήψεις των 29 του ΣΤΗΡΙΖΩ της ΠΝΟΗΣ και ξεκινάει η διαδικασία πρόσληψης από την αρχή!

Λόγω των διαφόρων προβλημάτων και αλλεπάλληλων διορθώσεων στα κριτήρια πρόσληψης των 29 ατόμων με «πειραγμένα» μόρια, για το πρόγραμμα «Στηρίζω», μετά από καταγγελία που έγινε στην ειδική υπηρεσία διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού, απορρίφθηκαν οι προσλήψεις και ζητείται από την αρχή αυτή που υπάγεται στο Υπουργείο Εργασίας, να γίνει από την αρχή η διαδικασία μοριοδότησης.

Μάλιστα, η υπηρεσία προειδοποιεί την ΠΝΟΗ ότι θα κάνει επιτόπιο έλεγχο για την τήρηση των όρων δημοσιότητας καθώς και την διαδικασία μοριοδότησης.Τον τελευταίο καιρό, οι δημοσιογράφοι της Καβάλας, έφτασαν να αισθάνονται ενοχλητικοί με τις ερωτήσεις τους, λόγω του ότι και ο Δήμαρχος Καβάλας Κωστής Σιμιτσής και η Πρόεδρος της ΜΚΟ ΠΝΟΗ Ιωάννα Χατζηβαρύτη, δυσανασχετούσαν, θεωρώντας ότι ρωτούν για ζητήματα, που αυταπόδεικτα λειτούργησαν σωστά. Ο δε, δημοτικός σύμβουλος Καβάλας Ηλίας Καλανταρίδης, που ανέδειξε το πρόβλημα της μη ορθής διαδικασίας πρόσληψης των 29 ατόμων στο πρόγραμμα «Στηρίζω», όπως και άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι που έδειξαν ενδιαφέρον, άκουγαν τα εξ αμάξης κάθε φορά που ρωτούσαν τη διοίκηση του Δήμου σχετικά.

Τον περασμένο Νοέμβριο, ο Ηλίας Καλανταρίδης διαπίστωσε, ότι στην προκήρυξη που είχε αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΠΝΟΗΣ, το σύνολο της μοριοδότησης, δεν έφτανε το 100%, αλλά συμπληρωνόταν μόνο το 90%. Ένα μήνα αργότερα, διαπιστώνοντας το λάθος αυτό η ΠΝΟΗ, μετά από την καταγγελία του Ηλία Καλανταρίδη, άλλαξε την προκήρυξη, χωρίς ωστόσο να την αναρτήσει, αφήνοντας την παλιά. Αλλά κι αυτή η νέα προκήρυξη, ήταν πάλι λάθος, αφού τα ποσοστά των κριτηρίων έφταναν το 105% κι όχι το 100%. Παρά τα αλλεπάλληλα αυτά λάθη, που κατ’ άλλους θεωρούνται «πειραγμένα» για ευνόητους λόγους, έγιναν οι προσλήψεις αυτές και όπως γίνεται αντιληπτό, όλο αυτό το διάστημα οι 29 είναι σαν να μην προσλήφθηκαν ποτέ και κανείς δεν γνωρίζει, αν θα βρεθεί τρόπος να πληρωθούν για τις μέχρι τώρα υπηρεσίες τους.

Να σημειωθεί, ότι κατά την γνώμη της εφημερίδας μας, την οποία εγκαίρως την εκφράσαμε, το πρόγραμμα αυτό, από την αρχή δομήθηκε με λάθος τρόπο. Στόχος του προγράμματος ήταν να ενισχυθούν οι φτωχοί άνθρωποι, με την παροχή προϊόντων βασικής διατροφής, αλλά τελικά κατέληξε ως τρόπος πρόσληψης ανθρώπων της επιλογής τους. Σε σχόλιο της εφημερίδας μας, είχαμε επισημάνει ότι δυο μόλις μέρες πριν από την ημέρα της λήξης της κατάθεσης των δικαιολογητικών, δόθηκε στη δημοσιότητα η λίστα των απαραίτητων δικαιολογητικών.

Από το μεσημέρι εκείνης της Τετάρτης που δόθηκε η λίστα αυτή στη δημοσιότητα, οι ενδιαφερόμενοι, έπρεπε μέχρι την Παρασκευή, μέσα σε δυο μέρες, να συγκεντρώσουν δεκατρία (13) δικαιολογητικά. Και για να κατανοήσουν οι αναγνώστες μας, πόσο «στημένα» δείχνουν τα πράγματα, πρέπει να πούμε, ότι για να πάρει κανείς, μόνο ένα από τα δικαιολογητικά, από τον Δήμο, το Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης, χρειάζεται να περιμένει τρεις εργάσιμες μέρες. Αναρωτιόμαστε, λοιπόν, πως αυτοί οι 29 που προσλήφθηκαν, γνώριζαν νωρίτερα τα δικαιολογητικά που θα χρειαζόταν, για να έχουν τον χρόνο να τα συγκεντρώσουν και να τα προσκομίσουν;

Από το συνολικό πρόγραμμα σχεδόν το ένα τρίτο διατέθηκε για την προμήθεια και διάθεση τροφίμων και όλα σχεδόν τα υπόλοιπα χρήματα, διατίθενται για την μισθοδοσία των ατόμων που προσλαμβάνει το πρόγραμμα. Τα δε άτομα αυτά, δημιούργησαν πρόβλημα, και απασχόλησε τη δημοσιότητα η συμπεριφορά τους. Κατηγορήθηκαν, ότι με το πρόσχημα του ελέγχου, για το αν πραγματικά είναι οι δικαιούχοι φτωχοί, έμπαιναν στα σπίτια και άνοιγαν τα ψυγεία να δουν αν έχουν τρόφιμα μέσα η όχι!!!

Ωστόσο, νομίζουμε, ότι η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού, δεν πρέπει να περιοριστεί στο να ελέγξει μόνο, το αν τηρήθηκε ο νόμος σε ότι αφορά τις διαδικασίες, αλλά να προχωρήσει και στον λεπτομερή έλεγχο των δαπανών που έγιναν, αλλά και το που διατέθηκαν τα προϊόντα που προμηθεύθηκαν. Κι αυτό, είναι ανάγκη να γίνει, δεδομένου, ότι στην ΠΝΟΗ, διατέθηκαν και χορηγίες για το Κοινωνικό Παντοπωλείο, είτε από φορείς και επιχειρήσεις, είτε από απλούς συμπολίτες μας. Κι αυτό, κάνει ακόμη πιο θολό το τοπίο της διαχείρισης όλων αυτών των αγαθών.

Γιώργος Γανίτης

 

 

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version