ΕΠΙΚΑΙΡΑ

«Πλώρη» για μεταρρυθμίσεις στα εργασιακά βάζει ο Μακρόν

«Πλώρη» για μεταρρυθμίσεις στα εργασιακά βάζει ο Μακρόν, παρά την ραγδαία πτώση που παρουσιάζει η δημοτικότητά του λίγους μήνες μετά την εκλογή του.

Ειδικότερα, σήμερα η γαλλική κυβέρνηση αναμένεται να παρουσιάσει τις αλλαγές, οι οποίες θα έρθουν προς ψήφιση στο κοινοβούλιο το Σεπτέμβριο και έχουν αποδοκιμαστεί έντονα τόσο από επιχειρηματικές ομάδες όσο και από τους αριστερούς αντιπάλους της.

Τα νέα μέτρα αναμένεται να περιορίσουν τη δύναμη των συνδικάτων, την αμοιβή αποχώρησης και να επιτρέψουν στα αφεντικά να διαπραγματευτούν όρους και συνθήκες εργασίας απευθείας με τους υπαλλήλους τους, σύμφωνα με τους επικριτές του.

Ένα από τα πιο ακανθώδη προβλήματα αποτελεί η διευκόλυνση των εταιρειών να απολύουν προσωπικό, με την κυβέρνηση να πρέπει να θέσει ανώτατο όριο για τις αποζημιώσεις στους απολυθέντες εργαζόμενους.

Χθες ο Γάλλος πρόεδρος μίλησε για την παράλληλη εφαρμογή ευρέων μεταρρυθμίσεων σε όλους τους τομείς: τα δημοσιονομικά, την ασφάλεια, τα κοινωνικά επιδόματα, την αγορά εργασίας και την παιδεία.

Υπερασπίστηκε δε όλες τις αποφάσεις που έλαβε μετά την ορκωμοσία του, ξεκινώντας από τη μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας που θα παρουσιαστεί σήμερα και, σύμφωνα με τον ίδιο, έχει στόχο να μειώσει το μεγάλο ποσοστό ανεργίας, αλλά και την αμφιλεγόμενη μείωση του επιδόματος στέγασης.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version