Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Όλοι εναντίον Μητσοτάκη στη Βουλή για τις υποκλοπές

Σκληρή μάχη στην προ ημερησίας, με κυρίαρχο το ερώτημα εάν έχουν γίνει παρακολουθήσεις και άλλων πολιτικών και δημοσιογράφων. Με “θεσμικό προφίλ” αντεπιτίθεται ο πρωθυπουργός.

Στο στόχαστρο των κομμάτων της αντιπολίτευσης αναμένεται να βρεθεί ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη σημερινή προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για τις υποκλοπές.

Το βασικό ερώτημα που θα θέσει σύσσωμη η αντιπολίτευση είναι εάν έχουν γίνει παρακολουθήσεις από την ΕΥΠ και άλλων πολιτικών και δημοσιογράφων. Ο πρωθυπουργός θα κληθεί επίσης να αιτιολογήσει τα περί “νόμιμης επισύνδεσης” του Νίκου Ανδρουλάκη. Επιπλέον θα τεθεί το ζήτημα του κακόβουλου λογισμικού Predator, που η κυβέρνηση επιμένει ότι δεν έχουν χρησιμοποιήσει οι ελληνικές αρχές.

Τρεις θα είναι οι βασικοί άξονες της άμυνας του κ.Μητσοτάκη. Πρώτον, θα υπερασπιστεί τη νομιμότητα της παρακολούθησης Ανδρουλάκη, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα ότι παρά το νόμιμον της διαδικασίας υπήρξε “υπηρεσιακή αστοχία”.

Δεύτερον, θα επικαλεστεί το επιχείρημα ότι η ίδια η κυβέρνηση δημοσιοποίησε την παρακολούθηση Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ άρα δεν έχει τίποτε να κρύψει, ενώ ο Παναγιώτης Κοντολέων ανέλαβε την υπηρεσιακή και ο Γρηγόρης Δημητριάδης την πολιτική ευθύνη.

Τρίτον, θα επιχειρήσει να εμφανιστεί θεσμικός εστιάζοντας στο τι πρέπει ουσιαστικά να γίνει, από εδώ και πέρα, έτσι ώστε να μην συμβεί ξανά το ίδιο στο μέλλον, χωρίς να διακυβευθεί ο ρόλος της ΕΥΠ ως ένας εξαιρετικά κρίσιμος βραχίονας της ασφάλειας της χώρας, όπως υποστηρίζει η κυβέρνηση.

Στο γαλάζιο παρασκήνιο αιωρείται επίσης η φήμη ότι η Νέα Δημοκρατία έχει και θα παρουσιάσει στοιχεία, που θα βάζουν στο κάδρο των θεσμικών ευθυνών και το ΣΥΡΙΖΑ, αιτιολογώντας έτσι και την πρόθεση της να επεκτείνει ως έχουσα την πλειοψηφία και το χρόνο έρευνας της εξεταστικής επιτροπής.

Για το ΣΥΡΙΖΑ, μόνη λύση είναι οι εκλογές

Από την Κουμουνδούρου διαμηνύουν πάντως ότι “καθαρός ουρανός αστραπές δε φοβάται”. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, αναμένεται σε κάθε περίπτωση να καλέσει τον πρωθυπουργό να απαντήσει ποια άλλα πολιτικά πρόσωπα παρακολουθούνται, καθώς και εάν τελικά έχει χρησιμοποιήσει άμεσα ή έμμεσα η κυβέρνηση το Predator.

ΟΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει επίσης ότι οι εκλογές είναι η μόνη λύση και “κλείνει το μάτι” στο ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ. Η γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου τόνισε χαρακτηριστικά (Κόκκινο 105,5) ότι:

“Είναι προφανές ότι η μόνη απάντηση σε όλη αυτή τη σκοτεινή περίοδο για τον ελληνικό λαό και για τη χώρα είναι οι εκλογές, η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία. Να ανοίξει ο δρόμος για μια προοδευτική κυβέρνηση η οποία θα θέσει ένα νέο σχέδιο θεσμικής επανεκκίνησης της χώρας, το οποίο θα αφορά βέβαια και την ΕΥΠ”.

Το ΠΑΣΟΚ στοχοποιεί Μητσοτάκη, κρατά αποστάσεις από ΣΥΡΙΖΑ

Το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ πάντως σε κάθε ευκαιρία κρατά αποστάσεις από την Κουμουνδούρου, ενώ ταυτόχρονα επιτίθεται στη ΝΔ και προσωπικά στον κ.Μητσοτάκη.

Ο κ. Ανδρουλάκης χαρακτηριστικά μιλώντας χθες στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ υποστήριξε ότι: “Αυτές οι αποκαλύψεις δε φέρνουν πιο κοντά εμένα στον κ.Τσίπρα όπως λένε τα παπαγαλάκια της ΝΔ, αποκαλύπτουν περίτρανα πόσο μοιάζουν οι δικές σας πρακτικές κυριοι της ΝΔ με πρακτικές που βίωσε ο λαός το 2015- 2019”.

Δήλωσε επίσης: “Εμείς δεν είμαστε πρόθυμοι εταίροι κανενός. Είμαστε ένα κόμμα με ιστορία και παράδοση. Δεν κινόυμαστε α λα καρτ, σεβόμαστε το κράτος δικαίου και καταγγέλουμε όποιον το καταπατά, είτε λέγεται Τσίπρας και Καμμένος είτε Μητσοτάκης”.

Ο κ.Ανδρουλάκης επέρριψε όμως προσωπικά στον πρωθυπουργό την ευθύνη για την παρακολούθηση του, αφήνοντας αιχμές για ένα σχέδιο με στόχο τον έλεγχο του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ. Μίλησε ειδικότερα για παρακρατικό μηχανισμό της ΝΔ, ο οποίος “ήθελε σε ομηρία το ΠΑΣΟΚ, αλλά απέτυχε παταγωδώς”.

Σημειωτέον ότι το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ εξέτασε το ενδεχόμενο να απείχε από τη σημερινή προ ημερησίας συζήτηση σε ένδειξη διαμαρτυρίας γιατί δεν έγινε δεκτό το αίτημα του να συγκληθεί πρώτα εκ νέου η επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και να κληθεί σε αυτή για εξηγήσεις ο πρόεδρος της ΕΥΠ, Θεμιστοκλής Δεμίρης. Τελικά όμως θα συμμετέχει κανονικά, διά του επικεφαλής της ΚΟ Μιχάλη Κατρίνη, μη θέλοντας προφανώς να “χαρίσει” στο ΣΥΡΙΖΑ τη σύγκρουση με τον κ.Μητσοτάκη.

Ο κ.Ανδρουλάκης κάλεσε πάντως ήδη χθες από το βήμα της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ τον πρωθυπουργό να πει ποιος ήταν ο λόγος που τον καθιστούσε “εθνικό κίνδυνο” το Σεπτέμβριο του 2021 ώστε να αιτιολογείται η παρακολούθηση του μέχρι την εκλογή του στην ηγεσία του Κινήματος. Διερώτηθηκε μάλιστα “εάν ήμουν κίνδυνος ως ευρωβουλευτής δεν είμαι μεγαλύτερος κίνδυνος ως αρχηγός του τρίτου κόμματος;” Έθεσε επίσης το ερώτημα εφόσον η επισύνδεση ήταν νόμιμη, πως θα την απέτρεπε ο πρωθυπουργός.

Το ΚΚΕ θέλει έρευνα για τις υποκλοπές στον Περισσό

Το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ τονίζει άλλωστε ότι μιλά για εξεταστική για συγκεκριμένες υποθέσεις με τεκμηριωμένα στοιχεία, όπως η παρακολούθηση Ανδρουλάκη επί ΝΔ ή οι υποκλοπές στο τηλεφωνικό κέντρο του ΚΚΕ που αφορούν και την κυβέρνηση ΝΔ και τη συγκυβέρνηση Τσίπρα- Καμμένου.

Το ΚΚΕ από την πλευρά του προφανώς συμφωνεί με την πρόταση του ΠΑΣΟΚ που περιλαμβάνει την υπόθεση των υποκλοπών στον Περισσό, ενώ χαρακτηρίζει γενικόλογη και χωρίς στοιχεία, την πρόταση της κυβέρνησης για διεύρυνση του χρονικού διαστήματος κατά δέκα χρόνια, αλλά χωρίς συγκεκριμένα στοιχεία.

Το ΚΚΕ, ζητά να γίνει συζήτηση και να διερευνηθούν στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής, όλες οι συγκεκριμένες υποθέσεις, που αφορούν τις παρακολουθήσεις του Νίκου Ανδρουλάκη, τις παρακολουθήσεις δημοσιογράφων, αλλά και τις υποκλοπές στο τηλεφωνικό κέντρο του ΚΚΕ από το 2016 έως σήμερα.

Εν τω μεταξύ ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος έχει υποβάλλει αίτημα στην ΑΔΑΕ ζητώντας να μάθει αν παρακολουθείται το τηλέφωνο του. Ενώ χθες και ο πρόεδρος του ΜέΡΑ 25, Γιάνης Βαρουφάκης, ζήτησε ενημέρωση για τις άρσεις απορρήτου με επιστολή του στον πρόεδρο της ΑΔΑΕ.

 

Πηγή: news247.gr

Click to comment

Απάντηση

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Κυρ. Μητσοτάκης | Τα σύνορά μας έχουν χρώμα γαλάζιο και όχι γκρίζο

Νέο μήνυμα προς την Άγκυρα έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από την τελετή ονοματοδοσίας της νέας πυραυλακάτου του Πολεμικού Ναυτικού «Υποπλοίαρχος Βλαχάκος».

«Τα σύνορά μας έχουν χρώμα γαλάζιο και όχι γκρίζο», δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι η ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης.

«Όταν μιλάμε για την πατρίδα, ωστόσο, τον πρώτο λόγο πάντα έχει το εθνικό καθήκον. Κανείς, λοιπόν, δεν πρέπει να προεξοφλεί ούτε πώς η Ελλάδα θα οργανώσει τον αμυντικό της σχεδιασμό, ούτε πώς θα στηρίξει το έμψυχο δυναμικό της. Αυτό το οποίο προέχει σήμερα είναι η άγρυπνη ετοιμότητα, είναι η ατσάλινη ενότητα, είναι η ώριμη αποφασιστικότητα. Αρχές που διαπερνούν τις δικές σας αθόρυβες καθημερινές πράξεις. Που αποτελούν όμως και τις πιο ηχηρές απαντήσεις στα μεγάλα λόγια κάποιων άλλων», ανέφερε χαρακτηριστικά

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι οι Έλληνες «κλείνουν τα αυτιά τους στα πυροτεχνήματα και στις απειλές, ακούγοντας μόνο τη φωνή της δικαιοσύνης αλλά και της ιστορίας», ενώ τόνισε ότι «όποιος παραβιάζει τελικά τα σύνορα τιμωρείται».

«Στον 21ο αιώνα δεν χωρούν αυτοκρατορικά οράματα άλλων εποχών. Πολύ περισσότερο, δεν έχουν θέση κάθε λογής επίδοξοι τοπικοί ταραχοποιοί», είπε με νόημα ο πρωθυπουργός.

Τέλος, ο Κυριάκοης Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι τα προβλήματα πρέπει να λύνονται ειρηνικά και με γνώμονα το Διεθνές Δίκαιο. «Αυτό απαιτούν οι λαοί μας και είναι λάθος, μεγάλο λάθος, κάποιοι να επιχειρούν να δηλητηριάζουν την κοινή τους γνώμη, ανακαλύπτοντας εχθρούς εκεί που απλά δεν υπάρχουν», κατέληξε.

Υπενθυμίζεται ότι η τοποθέτηση του πρωθυπουργού ήρθε μια μέρα μετά την αυστηρή απάντηση της Αθήνας στο κρεσέντο απειλών που συνέχισε και χθες η Αγκυρα, αυτή τη φορά με ανακοίνωση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας. Με την ανακοίνωση κατηγορείται η Ελλάδα για «παράνομες και προκλητικές ενέργειες» και τονίζεται ότι η Τουρκία «δεν θα διστάσει να χρησιμοποιήσει κάθε είδους νόμιμες μεθόδους και μέσα για την προστασία των συμφερόντων και δικαιωμάτων του έθνους μας». Αμεση ήταν η απάντηση του υπουργείου Εξωτερικών, που τόνισε ότι «η Τουρκία δεν έχει κανένα δικαίωμα να παραβιάζει κατάφωρα το Διεθνές Δίκαιο και να απειλεί την Ελλάδα με πόλεμο». Επανέλαβε ότι η Ελλάδα δεν προβάλλει καμία διεκδίκηση εις βάρος της γειτονικής χώρας και τάσσεται υπέρ του διαλόγου στη βάση του Διεθνούς Δικαίου, υπογράμμισε ωστόσο ότι «θα υπερασπιστεί τα νόμιμα συμφέροντα και τα δικαιώματά της, εφόσον παραστεί ανάγκη».

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Παναγιωτόπουλος | Η πολιτική ηγεσία περιβάλλει με απόλυτη εμπιστοσύνη την στρατιωτική ηγεσία

Στην τελετή ονοματοδοσίας και εντάξεως του νεότευκτου Ταχέος Περιπολικού Κατευθυνόμενων Βλημάτων (ΤΠΚ) «ΥΠΟΠΛΟΙΑΡΧΟΣ ΒΛΑΧΑΚΟΣ» στο Πολεμικό Ναυτικό, που πραγματοποιήθηκε παρουσία του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στη Διοίκηση Ταχέων Σκαφών παρέστη ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος.

Παρόντες στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Ναυτικό Οχυρό Σκαραμαγκά ήταν ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, ο Υφυπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κωνσταντίνος Κατσαφάδος, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ κ. Ιωάννης Μπρατάκος, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Γ.Γ. του ΥΠΕΘΑ κ. Αντώνιος Οικονόμου, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης και ο Υπαρχηγός ΓΕΑ Υποπτέραρχος (Ι) Δημοσθένης Γρηγοριάδης.

Παρευρέθηκαν επίσης οι Βουλευτές της Α’ και Β’ Πειραιώς, μέλη της Κοιβουλευτικής Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, εκπρόσωποι της Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοικήσεως, πρώην υπουργοί και συγγενείς των πεσόντων Ηρώων του Πολεμικού Ναυτικού στα Ίμια, ενώ χοροστάτησαν οι Σεβασμιότατοι Μητροπολίτες Νικαίας κ.κ. Αλέξιος και Μάνης κ.κ. Χρυσόστομος. Ανάδοχος του πλοίου ήταν ο αδελφός του Ήρωα, ο κ. Νικόλαος Βλαχάκος.

Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης στον χαιρετισμό που απηύθυνε τόνισε τα εξής:

«Εξοχότατε κ. Πρόεδρε της Κυβερνήσεως.

Κυρίες και κύριοι,

Είναι άλλη μία σημαντική μέρα για το Πολεμικό Ναυτικό. Αισθάνομαι ιδιαίτερη τιμή και χαρά που μου δίνεται σήμερα η ευκαιρία να παρευρεθώ και να χαιρετίσω την ονομασία και ένταξη της Πυραυλακάτου «Υποπλοίαρχος Βλαχάκος» στο Πολεμικό Ναυτικό μας.

Η υπερσύγχρονη αυτή ομάδα κρούσης είναι η έβδομη αυτού του τύπου που παραλαμβάνει το Πολεμικό Ναυτικό κι αποτελεί έναν ακόμα πολλαπλασιαστή ισχύος στη μαχητική ικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεων. Είναι μιας υψηλής αξίας προσθήκη στη δυνατότητα του Στόλου μας να προβάλει την ναυτική ισχύ της χώρας μας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Η ένταξή της στο Πολεμικό Ναυτικό, παρά την καθυστέρηση, ολοκληρώνει (επιτέλους, θα έλεγα) ένα πρόγραμμα θεμελιώδους σημασίας για τις επιχειρησιακές ικανότητες των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ παράλληλα αναδεικνύει τις δυνατότητες που μπορεί να έχει ελληνική βιομηχανία και οφείλονται εδώ τα εύσημα, ασφαλώς, στους εργαζομένους των Ναυπηγείων Ελευσίνος για τη συμβολή τους.

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας προχώρησε χωρίς ενδοιασμούς στο θέμα της ολοκλήρωσης του προγράμματος Πολεμικού Ναυτικού στα Ναυπηγεία Ελευσίνος, ώστε έτσι να τού αποδοθεί η τελευταία Πυραυλάκατος του προγράμματος. Αποδεικνύοντας έτσι στην πράξη, την αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης για την άμεση ενίσχυση και τον εκσυγχρονισμό του οπλοστασίου μας με τεχνολογίες αιχμής, όπως άλλωστε αποτυπώνεται στα εν εξελίξει προγράμματα πρόσκτησης και ναυπήγησης νέων μονάδων καθώς και στην πρόσληψη εξειδικευμένου προσωπικού.

Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει και στο προσωπικό του Πολεμικού Ναυτικού, το οποίο αναλαμβάνει να φέρει εις πέρας το δύσκολο αυτό έργο με την αποπεράτωση των υπολειπομένων εργασιών, προκειμένου το πλοίο να καταστεί πλήρως επιχειρησιακό το ταχύτερο δυνατόν.

Μιας που αναφέρθηκα στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, θα μου επιτρέψετε να εκμεταλλευτώ την ευκαιρία να αναφέρω και τα εξής συμπληρωματικά: Η Πολιτική Ηγεσία περιβάλλει με απόλυτη εμπιστοσύνη την Στρατιωτική Ηγεσία, τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, τους Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων, όλη τη Στρατιωτική Ηγεσία. Επαναλαμβάνω: Όλη τη Στρατιωτική Ηγεσία, την οποία άλλωστε η Κυβέρνηση επέλεξε διά του θεσμικά προβλεπομένου τρόπου των κρίσεων από το ΚΥΣΕΑ.

Αυτή η Ηγεσία έχει ήδη αποδείξει ότι μπορεί στα δύσκολα. Αυτή λοιπόν την ώρα που η απειλή εναντίον της χώρας είναι κάτι παραπάνω από ορατή, οφείλουμε όλοι, ο καθένας όπως μπορεί και στο μέτρο της ευθύνης που του αναλογεί, να συνδράμουμε τη Στρατιωτική Ηγεσία ώστε να επιτελεί απερίσπαστη το έργο της, δηλαδή να θωρακίζει τη χώρα. Έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε. Ένα δείγμα μόνο αυτής της δουλειάς βρίσκεται ακριβώς πίσω μας, είναι το σπουδαίο αυτό πλοίο.

Εάν αναλογιστεί όμως κανείς τη μικρή κοσμογονία που συντελείται εδώ και τρία περίπου χρόνια στη συνολική προσπάθεια αναβάθμισης των δυνατοτήτων Ενόπλων Δυνάμεων της Πατρίδας, τότε θα καταλάβει ότι έχουμε και πολλή δουλειά πίσω μας. Ασφαλώς όμως, έχουμε και πολλή δουλειά μπροστά μας με δύσκολες συνθήκες, όχι μόνο οικονομικά και γεωπολιτικά, αλλά και -όπως το αισθάνομαι τουλάχιστον το λέω- μέσα σε μια περιρρέουσα ατμόσφαιρα όπου συχνά η δράση προκαλεί περισσότερη -και πολλές φορές πιο κακόπιστη- κριτική από την αδράνεια. Η δουλειά όμως πρέπει να γίνει και θα γίνει με την αγαστή ασφαλώς συνεργασία Πολιτικής και Στρατιωτικής Ηγεσίας, χωρίς φόβο και πάθος.

Κυρίες και κύριοι,

Κινούμαστε σε ένα ιδιαίτερα ασταθές γεωπολιτικό περιβάλλον. Η καθημερινή δράση και παρουσία του Πολεμικού Ναυτικού στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο συμβάλλει καθοριστικά στην Άμυνα και την Ασφάλεια της περιοχής μας και διασφαλίζει τα εθνικά μας συμφέροντα κάνοντας πράξη το «Μέγα το της θαλάσσης κράτος».

Αγαπητά μέλη της οικογένειας του Ηρώα Υποπλοιάρχου Βλαχάκου, σήμερα στεκόμαστε με ευγνωμοσύνη, συγκίνηση, ευλάβεια και υπερηφάνεια μπροστά στο πλοίο που φέρει το όνομα του, ένδειξη ελάχιστου φόρου τιμής για τη θυσία του. Έτσι, η παρουσία του στις θάλασσες θα διατηρεί ανεξίτηλη την μνήμη του Ηρώα Βλαχάκου.

Τέλος, στον Κυβερνήτη και το πλήρωμα της Πυραυλάκατου «Υποπλοίαρχος ΒΛΑΧΑΚΟΣ» εύχομαι καλά ταξίδια, καλές θάλασσες κι ο Άγιος Νικόλαος πάντοτε στην πλώρη σας. Είστε θεματοφύλακες και συνεχιστές βαριάς κληρονομιάς, συνεπώς κάντε μας υπερήφανους «μεθ’ ορμής ακαθέκτου».

Σας ευχαριστώ».

Continue Reading

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ

Δήμος Σερρών | Ποιοι είναι οι νέοι αντιδήμαρχοι και οι Εντεταλμένοι Σύμβουλοι

Ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης ανακοίνωσε σήμερα τους νέους Αντιδημάρχους και Εντεταλμένους Συμβούλους του Δήμου Σερρών με τη θητεία τους να ισχύει από 1-10-2022 έως 31-12-2023.

Ο κ.Χρυσάφης ευχαρίστησε για την προσφορά και το έργο τους όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους της «Συμμαχίας Σερραίων», που διετέλεσαν και βρίσκονται σε θέσεις ευθύνης.

«Η τελευταία μικρή αλλαγή που γίνεται στο σχήμα διοίκησης του Δήμου σηματοδοτεί την εμπιστοσύνη που έχω σε όλους τους συνεργάτες μου.

Προχωράμε μέχρι το τέλος της τρέχουσας θητείας στην υλοποίηση των δεσμεύσεών μας με το ίδιο όραμα και τον ίδιο στόχο: να παρέχουμε έργα και υπηρεσίες που αξίζουν στους Δημότες μας.

Ταυτόχρονα είμαστε ανοιχτοί στην κοινωνία συμμαχώντας με όλους όσους ενστερνίζονται το πρόγραμμα και τη φιλοσοφία της Συμμαχίας Σερραίων», υπογράμμισε ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης, ο οποίος ευχαρίστησε ακόμη τα μέλη της Αντιπολίτευσης για τη συμβολή τους στην κατάκτηση ενός υψηλού επιπέδου σεβασμού στη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αναλυτικά οι νέοι Αντιδήμαρχοι και Εντεταλμένοι Σύμβουλοι, όπως ορίστηκαν με απόφαση του Δημάρχου Σερρών είναι:

–Μισιρλής Σπυρίδων, Αντιδήμαρχος Οικονομικών Λειτουργιών, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Προγραμματισμού, Ανάπτυξης, Επιχειρηματικότητας, Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής.

– Νυχτοπάτης Γεώργιος, Αντιδήμαρχος Έργων, Υποδομών και Μελετών κατά τόπον Αντιδήμαρχος για τις Δημοτικές Ενότητες Ορεινής και Άνω Βροντούς, μέλος της Οικονομικής Επιτροπής.

– Πάνου Σωτηρία, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας και Υγείας, μέλος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

– Καρακολίδης Παναγιώτης, Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Συντήρησης Οχημάτων κατά τόπον Αντιδήμαρχος για τη Δημοτική Ενότητα Σκουτάρεως.

–Τουρτούρας Ιωάννη, Αντιδήμαρχος Αγροτικής Οικονομίας και Πρασίνου και κατά τόπον Αντιδήμαρχος για τη Δημοτική Ενότητα Καπετάν Μητρουσίου, μέλος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

–Χρυσανθίδης Βασίλειος, Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών, μέλος της Οικονομικής Επιτροπής

–Δινάκης Κωνσταντίνος, Άμισθος Αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας και Εξυπηρέτησης Πολιτών και κατά τόπον Αντιδήμαρχος στη Δημοτική Ενότητα Σερρών, Πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Σημειώνεται ότι παραμένουν μέχρι τις 31 – 12- 2022, οπότε λήγει η θητεία τους οι:

–Μερετούδης Δημήτριος, Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας Δόμησης, Πολιτικής Προστασίας και Παλλαϊκής Άμυνας.

–Δεσποτίδης Γιάννης, Άμισθος Αντιδήμαρχος Παιδείας.

Επίσης, ο Δήμαρχος Σερρών όρισε Εντεταλμένους Δημοτικούς Συμβούλους με θητεία από 1-10-2022 έως 31-12-2023 τους:

– Γάτσιο Ιωάννη, Εντεταλμένο Σύμβουλο Τουρισμού και Αθλητισμού.

– Κατιρτζόγλου Βασίλειο, Εντεταλμένο Σύμβουλο Θεμάτων Προσωπικού και της Νομικής Υπηρεσίας.

–Παλάζη – Τσοχατζίδη Χρυσάνθη, Εντεταλμένη Σύμβουλο Πολιτισμού και Νέας Γενιάς.

–Ίντο Κωνσταντίνο, Εντεταλμένο Σύμβουλο Εθελοντισμού

– Ταΐρη Γιώργο, Εντεταλμένο Σύμβουλο Υπηρεσιών του Πολίτη με αρμοδιότητες που έχουν σχέση με τα τμήματα Δημοτικών Κοιμητηρίων, Λαϊκών Αγορών και του Γραφείου Καθημερινότητας και Ποιότητας Ζωής.

Τέλος, καμία αλλαγή δεν υπάρχει στους προέδρους των Δημοτικών Επιχειρήσεων και παραμένουν οι:

–Γάτσιος Ιωάννης, Πρόεδρος Ο.Π.Α.Κ.Π.Α.

–Παλάζη – Τσοχατζίδη Χρυσάνθη, Πρόεδρος Κ.Ε.ΔΗ.Σ

–Ρίζος Σάββας, Πρόεδρος ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών

–Χαλκιόπουλος Αλέξανδρος, Πρόεδρος Δ.Ε.Υ.Α.Σ.

–Δεσποτίδης Γιάννης, Πρόεδρος Δ.Α.Ε.Κ.Α.Σ.

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

el Greek
X
Αρέσει σε %d bloggers: