Quantcast
Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Όλοι εναντίον Μητσοτάκη στη Βουλή για τις υποκλοπές

Σκληρή μάχη στην προ ημερησίας, με κυρίαρχο το ερώτημα εάν έχουν γίνει παρακολουθήσεις και άλλων πολιτικών και δημοσιογράφων. Με “θεσμικό προφίλ” αντεπιτίθεται ο πρωθυπουργός.

Στο στόχαστρο των κομμάτων της αντιπολίτευσης αναμένεται να βρεθεί ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη σημερινή προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για τις υποκλοπές.

Το βασικό ερώτημα που θα θέσει σύσσωμη η αντιπολίτευση είναι εάν έχουν γίνει παρακολουθήσεις από την ΕΥΠ και άλλων πολιτικών και δημοσιογράφων. Ο πρωθυπουργός θα κληθεί επίσης να αιτιολογήσει τα περί “νόμιμης επισύνδεσης” του Νίκου Ανδρουλάκη. Επιπλέον θα τεθεί το ζήτημα του κακόβουλου λογισμικού Predator, που η κυβέρνηση επιμένει ότι δεν έχουν χρησιμοποιήσει οι ελληνικές αρχές.

Τρεις θα είναι οι βασικοί άξονες της άμυνας του κ.Μητσοτάκη. Πρώτον, θα υπερασπιστεί τη νομιμότητα της παρακολούθησης Ανδρουλάκη, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα ότι παρά το νόμιμον της διαδικασίας υπήρξε “υπηρεσιακή αστοχία”.

Δεύτερον, θα επικαλεστεί το επιχείρημα ότι η ίδια η κυβέρνηση δημοσιοποίησε την παρακολούθηση Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ άρα δεν έχει τίποτε να κρύψει, ενώ ο Παναγιώτης Κοντολέων ανέλαβε την υπηρεσιακή και ο Γρηγόρης Δημητριάδης την πολιτική ευθύνη.

Τρίτον, θα επιχειρήσει να εμφανιστεί θεσμικός εστιάζοντας στο τι πρέπει ουσιαστικά να γίνει, από εδώ και πέρα, έτσι ώστε να μην συμβεί ξανά το ίδιο στο μέλλον, χωρίς να διακυβευθεί ο ρόλος της ΕΥΠ ως ένας εξαιρετικά κρίσιμος βραχίονας της ασφάλειας της χώρας, όπως υποστηρίζει η κυβέρνηση.

Στο γαλάζιο παρασκήνιο αιωρείται επίσης η φήμη ότι η Νέα Δημοκρατία έχει και θα παρουσιάσει στοιχεία, που θα βάζουν στο κάδρο των θεσμικών ευθυνών και το ΣΥΡΙΖΑ, αιτιολογώντας έτσι και την πρόθεση της να επεκτείνει ως έχουσα την πλειοψηφία και το χρόνο έρευνας της εξεταστικής επιτροπής.

Για το ΣΥΡΙΖΑ, μόνη λύση είναι οι εκλογές

Από την Κουμουνδούρου διαμηνύουν πάντως ότι “καθαρός ουρανός αστραπές δε φοβάται”. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, αναμένεται σε κάθε περίπτωση να καλέσει τον πρωθυπουργό να απαντήσει ποια άλλα πολιτικά πρόσωπα παρακολουθούνται, καθώς και εάν τελικά έχει χρησιμοποιήσει άμεσα ή έμμεσα η κυβέρνηση το Predator.

ΟΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει επίσης ότι οι εκλογές είναι η μόνη λύση και “κλείνει το μάτι” στο ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ. Η γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου τόνισε χαρακτηριστικά (Κόκκινο 105,5) ότι:

“Είναι προφανές ότι η μόνη απάντηση σε όλη αυτή τη σκοτεινή περίοδο για τον ελληνικό λαό και για τη χώρα είναι οι εκλογές, η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία. Να ανοίξει ο δρόμος για μια προοδευτική κυβέρνηση η οποία θα θέσει ένα νέο σχέδιο θεσμικής επανεκκίνησης της χώρας, το οποίο θα αφορά βέβαια και την ΕΥΠ”.

Το ΠΑΣΟΚ στοχοποιεί Μητσοτάκη, κρατά αποστάσεις από ΣΥΡΙΖΑ

Το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ πάντως σε κάθε ευκαιρία κρατά αποστάσεις από την Κουμουνδούρου, ενώ ταυτόχρονα επιτίθεται στη ΝΔ και προσωπικά στον κ.Μητσοτάκη.

Ο κ. Ανδρουλάκης χαρακτηριστικά μιλώντας χθες στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ υποστήριξε ότι: “Αυτές οι αποκαλύψεις δε φέρνουν πιο κοντά εμένα στον κ.Τσίπρα όπως λένε τα παπαγαλάκια της ΝΔ, αποκαλύπτουν περίτρανα πόσο μοιάζουν οι δικές σας πρακτικές κυριοι της ΝΔ με πρακτικές που βίωσε ο λαός το 2015- 2019”.

Δήλωσε επίσης: “Εμείς δεν είμαστε πρόθυμοι εταίροι κανενός. Είμαστε ένα κόμμα με ιστορία και παράδοση. Δεν κινόυμαστε α λα καρτ, σεβόμαστε το κράτος δικαίου και καταγγέλουμε όποιον το καταπατά, είτε λέγεται Τσίπρας και Καμμένος είτε Μητσοτάκης”.

Ο κ.Ανδρουλάκης επέρριψε όμως προσωπικά στον πρωθυπουργό την ευθύνη για την παρακολούθηση του, αφήνοντας αιχμές για ένα σχέδιο με στόχο τον έλεγχο του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ. Μίλησε ειδικότερα για παρακρατικό μηχανισμό της ΝΔ, ο οποίος “ήθελε σε ομηρία το ΠΑΣΟΚ, αλλά απέτυχε παταγωδώς”.

Σημειωτέον ότι το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ εξέτασε το ενδεχόμενο να απείχε από τη σημερινή προ ημερησίας συζήτηση σε ένδειξη διαμαρτυρίας γιατί δεν έγινε δεκτό το αίτημα του να συγκληθεί πρώτα εκ νέου η επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και να κληθεί σε αυτή για εξηγήσεις ο πρόεδρος της ΕΥΠ, Θεμιστοκλής Δεμίρης. Τελικά όμως θα συμμετέχει κανονικά, διά του επικεφαλής της ΚΟ Μιχάλη Κατρίνη, μη θέλοντας προφανώς να “χαρίσει” στο ΣΥΡΙΖΑ τη σύγκρουση με τον κ.Μητσοτάκη.

Ο κ.Ανδρουλάκης κάλεσε πάντως ήδη χθες από το βήμα της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ τον πρωθυπουργό να πει ποιος ήταν ο λόγος που τον καθιστούσε “εθνικό κίνδυνο” το Σεπτέμβριο του 2021 ώστε να αιτιολογείται η παρακολούθηση του μέχρι την εκλογή του στην ηγεσία του Κινήματος. Διερώτηθηκε μάλιστα “εάν ήμουν κίνδυνος ως ευρωβουλευτής δεν είμαι μεγαλύτερος κίνδυνος ως αρχηγός του τρίτου κόμματος;” Έθεσε επίσης το ερώτημα εφόσον η επισύνδεση ήταν νόμιμη, πως θα την απέτρεπε ο πρωθυπουργός.

Το ΚΚΕ θέλει έρευνα για τις υποκλοπές στον Περισσό

Το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ τονίζει άλλωστε ότι μιλά για εξεταστική για συγκεκριμένες υποθέσεις με τεκμηριωμένα στοιχεία, όπως η παρακολούθηση Ανδρουλάκη επί ΝΔ ή οι υποκλοπές στο τηλεφωνικό κέντρο του ΚΚΕ που αφορούν και την κυβέρνηση ΝΔ και τη συγκυβέρνηση Τσίπρα- Καμμένου.

Το ΚΚΕ από την πλευρά του προφανώς συμφωνεί με την πρόταση του ΠΑΣΟΚ που περιλαμβάνει την υπόθεση των υποκλοπών στον Περισσό, ενώ χαρακτηρίζει γενικόλογη και χωρίς στοιχεία, την πρόταση της κυβέρνησης για διεύρυνση του χρονικού διαστήματος κατά δέκα χρόνια, αλλά χωρίς συγκεκριμένα στοιχεία.

Το ΚΚΕ, ζητά να γίνει συζήτηση και να διερευνηθούν στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής, όλες οι συγκεκριμένες υποθέσεις, που αφορούν τις παρακολουθήσεις του Νίκου Ανδρουλάκη, τις παρακολουθήσεις δημοσιογράφων, αλλά και τις υποκλοπές στο τηλεφωνικό κέντρο του ΚΚΕ από το 2016 έως σήμερα.

Εν τω μεταξύ ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος έχει υποβάλλει αίτημα στην ΑΔΑΕ ζητώντας να μάθει αν παρακολουθείται το τηλέφωνο του. Ενώ χθες και ο πρόεδρος του ΜέΡΑ 25, Γιάνης Βαρουφάκης, ζήτησε ενημέρωση για τις άρσεις απορρήτου με επιστολή του στον πρόεδρο της ΑΔΑΕ.

 

Πηγή: news247.gr

Click to comment

Απάντηση

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Κασσελάκης κατά Μητσοτάκη: Όταν έκλαψε η Θάτσερ | Όλες οι «μεγάλες επενδύσεις» σε ένα βίντεο

«Όταν έκλαψε η Θάτσερ. Ή αλλιώς: Όλες οι ‘μεγάλες επενδύσεις’ Μητσοτάκη σε ένα βίντεο», αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, σε ανάρτηση του στο «Χ», την οποία συνοδεύει με ένα δίλεπτο βίντεο του iSYRIZA που περιλαμβάνει δηλώσεις του πρωθυπουργού και υπουργών, και αφορά στα ζητήματα της επένδυσης στο ανθρώπινο δυναμικό, τα εργασιακά, την ελευθερία της αγοράς εργασίας, τις δημόσιες υποδομές.

«Η απάντησή μας; Δυναμώνουμε τον ΣΥΡΙΖΑ. Γίνε μέλος στο isyriza.gr», προσθέτει ο κ. Κασσελάκης.

«Όταν έκλαψε η Θάτσερ. Ή αλλιώς: Όλες οι ‘μεγάλες επενδύσεις’ Μητσοτάκη σε ένα βίντεο», αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, σε ανάρτηση του στο «Χ», την οποία συνοδεύει με ένα δίλεπτο βίντεο του iSYRIZA που περιλαμβάνει δηλώσεις του πρωθυπουργού και υπουργών, και αφορά στα ζητήματα της επένδυσης στο ανθρώπινο δυναμικό, τα εργασιακά, την ελευθερία της αγοράς εργασίας, τις δημόσιες υποδομές.

«Η απάντησή μας; Δυναμώνουμε τον ΣΥΡΙΖΑ. Γίνε μέλος στο isyriza.gr», προσθέτει ο κ. Κασσελάκης.

Continue Reading

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Χαρίτσης | Μαχητικοί απέναντι στην αντικοινωνική πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη και πειστικοί προς την κοινωνία

«Ηκοινωνική ανάγκη για να υπάρξει ελπίδα στην κοινωνία παραμένει» δήλωσε ο βουλευτής Αλέξης Χαρίτσης σε χθεσινοβραδινή συνέντευξη του στο Kontra Channel, μιλώντας για τη συγκρότηση της ΚΟ από τους βουλευτές που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ο βουλευτής Μεσσηνίας, που θα είναι πρόεδρος της ΚΟ των 11 ανεξάρτητων, ανέφερε ότι «έχουμε όλες και όλοι μας μια ιστορία πίσω μας» και ότι «θα συγκροτήσουμε μια Κοινοβουλευτική Ομάδα της Αριστεράς που θέλουμε να απευθυνθεί σε όλο το προοδευτικό ακροατήριο της χώρας, με το ιδεολογικό μας πλαίσιο, με τις προγραμματικές μας αρχές και με έναν λόγο που θα είναι πειστικός και μαχητικός απέναντι στην αντικοινωνική πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη» και «ταυτόχρονα θα ανοίγει διεξόδους για το μέλλον». Υποστήριξε ότι «αυτό έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία και αυτό απουσιάζει σήμερα από το πολιτικό σύστημα». Είπε, μεταξύ άλλων, ότι η ελπίδα πρέπει να παραμείνει ζωντανή και πως «δεν μπορούμε να κάνουμε πολιτική μόνο με ατάκες» αλλά ότι χρειάζεται περιεχόμενο, πρόγραμμα, συμμετοχή της κοινωνίας στη διαμόρφωση του.

Σημείωσε ότι «αυτό που θέλουμε να κάνουμε το επόμενο διάστημα είναι να συνενώσουμε δυνάμεις». Είπε ότι η εποχή απαιτεί ριζοσπαστικές τομές και ότι «οι δυνάμεις της ριζοσπαστικής Αριστεράς μπορούν να συναντηθούν με τις δυνάμεις της αριστερής σοσιαλδημοκρατίας, της πολιτικής Οικολογίας, με κινήματα που διεκδικούν κοινωνικά και ατομικά δικαιώματα». «Με όλους αυτούς μπορούμε να συναντηθούμε και να συμπορευθούμε στον δρόμο προς τις ευρωεκλογές, εκεί όπου ο λαός θα κρίνει την προσπάθεια μας αυτή» τόνισε.

Continue Reading

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ

Μητλιάγκα | «κ. Χρυσάφη σεβαστείτε την περίοδο μετάβασης των δημοτικών αρχών και σταματήστε επιτέλους τις απ’ ευθείας αναθέσεις»

Με αφορμή τις συνεχιζόμενες απ’ ευθείας αναθέσεις στις οποίες επιδίδεται η απερχόμενη δημοτική αρχή του κ. Χρυσάφη, οι οποίες δεν καλύπτουν ούτε απρόβλεπτες, ούτε απρόσμενες ούτε επείγουσες ανάγκες του Δήμου Σερρών, όπως επιτάσσει η χρονική περίοδος της μετάβασης από την παλιά στη νέα δημοτική αρχή η νεοεκλεγείσα Δήμαρχος Σερρών απηύθυνε σήμερα στον κ. Χρυσάφη και τους εν ενεργεία «Συμμάχους» την εξής επιστολή: 

«Όπως πολύ καλά γνωρίζετε οι Δημοτικές Εκλογών της 8ης Οκτωβρίου 2023, ανέδειξαν το συνδυασμό μας ΕΝωτική ΤΟπική Συμφωνία (ΕΝ.ΤΟ.Σ.) με επικεφαλής την Βαρβάρα Μητλιάγκα, ως τη νέα Δημοτική Αρχή στο Δήμο Σερρών για την επόμενη δημοτική περίοδο 2024-2028. Σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3852/2010, τις οποίες και θεωρούμε δεδομένο ότι γνωρίζετε πολύ καλά,  το Δημοτικό Συμβούλιο «…ένα μήνα πριν από τη διενέργεια των εκλογών και μέχρι την εγκατάσταση των νέων δημοτικών αρχών αποφασίζει μόνο για θέματα που αναφέρονται σε έκτακτες περιπτώσεις εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης, καθώς και για θέματα που αφορούν την υλοποίηση συγχρηματοδοτούμενων έργων». Δεδομένου ότι το Δημοτικό Συμβούλιο είναι το ανώτατο όργανο πολιτικής λειτουργίας του Δήμου, ο νόμος με την ανωτέρω διάταξη περιγράφει τη λογική της άσκησης της διοίκησης των Δήμων από την απερχόμενη δημοτική αρχή κατά την μεταβατική περίοδο μεταξύ των εκλογών και της εγκατάστασης των νέων δημοτικών αρχών. Η διοίκηση του Δήμου κατά την περίοδο αυτή πρέπει να διέπεται σε όλα τα επίπεδα από μια λογική διαχείρισης των απολύτως απαραίτητων λειτουργιών του, των απρόβλεπτων αναγκών, των επειγόντων θεμάτων που δεν επιδέχονται αναβολής, καθώς και των συγχρηματοδοτούμενων έργων. 

Από την 8η Οκτωβρίου και μετά, παρά το γεγονός ότι ως απερχόμενη πλέον δημοτική αρχή θα οφείλατε να σεβαστείτε και τη λαϊκή κυριαρχία η οποία εκφράστηκε στις εκλογές, αλλά και τις επιταγές και τη λογική του νόμου, και παρά την προφορική μας «παραίνεση» να σταματήσετε τα άσκοπα έξοδα, η δημοτική σας αρχή επιδίδεται σε μια σωρεία «απ’ ευθείας αναθέσεων», οι οποίες μόνο για το χρονικό αυτό διάστημα αγγίζουν το ποσό των 400.000,00 € για δαπάνες και προμήθειες που στις περισσότερες των περιπτώσεων ούτε επείγουσες είναι, ούτε απρόβλεπτες ανάγκες καλύπτουν, ούτε τα συγχρηματοδοτούμενα έργα αφορούν, αδειάζοντας με τον τρόπο αυτό τα ταμεία του Δήμου μας χωρίς κανένα απολύτως σεβασμό στην λογική της μετάβασης της εξουσίας η οποία ως βασικός κανόνας της δημοκρατίας θα έπρεπε να διέπει τη λειτουργία σας αυτή τη χρονική περίοδο. Κι αυτό παρά τη διαρκή μας επαφή με τις υπηρεσίες του Δήμου και τη ρητή μας παραίνεσή μας προς εσάς να σεβαστείτε τα αυτονόητα.

Σας καλούμε να σεβαστείτε επιτέλους τις επιταγές της δημοκρατίας και τον πολιτικό πολιτισμό που διατείνεστε ότι πρεσβεύετε και μέχρι την αποχώρησή σας από το Δήμο Σερρών την 31η/12/2023 να μην προβείτε σε άλλες απ’ ευθείας αναθέσεις παρά μόνο εάν αυτές καλύπτουν απαραίτητες, επείγουσες και απρόβλεπτες ανάγκες για την απρόσκοπτη λειτουργία του Δήμου και των Υπηρεσιών.

Παρακαλούμε να κοινοποιήσετε την επιστολή μας αυτή σε όλους του Αντιδημάρχους, Προέδρους Νομικών Προσώπων και εν ενεργεία συμβούλους της παράταξής σας, καθώς και σε όλες τις Διευθύνσεις και Προϊσταμένους Τμημάτων του Δήμου Σερρών».

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
gear and tool as logo pavlidis

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

Αρέσει σε %d bloggers: