Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας ταξιδεύει στην Ξάνθη

Σάββατο 3 & Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018 [21.00] Λαογραφικό & Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης.

Η  κινηματογραφική λέσχη της ΦΕΞ σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας  μας ταξιδεύουν στον κόσμο του μικρού μήκους με τις  βραβευμένες ταινίες του 40ου Φεστιβάλ.

Το πρόγραμμα προβολών

1η μέρα (Σάββατο Φεβρουαρίου 2018 / [21.00] Λαογραφικό & Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης)

  1. ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ  / σκην.   ΘΑΝΟΣ ΚΕΡΜΙΤΣΗΣ  / 35’
  2. BRAZUCA / σκην.   ΦΑΙΔΩΝΑΣ ΓΚΡΕΤΣΙΚΟΣ / 19’
  3. TESTING GRETA / σκην.   ABBIE LUCAS/ 11’
  4. ΜΑΝΕΚΙ ΝΕΚΟ/ σκην.   ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΑΥΡΗΣ / 19’
  5. ΦΡΑΓΜΑ / σκην.   ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΕΛΤΖΙΔΗΣ / 17’
  6. ΚΑΤΑΨΥΞΗ / σκην.   ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΑΚΟΣ/ 16’
  7. ΧΡΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΑΝΤΙΠΑΡΑΜΥΘΙ / σκην.   ΕΥΘΥΜΗΣ ΧΑΤΖΗΣ/ 26’

2η μέρα (Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018/ [21.00] Λαογραφικό & Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης)

  1. PLAY  / σκην.   ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ/ 32’
  2. ΠΡΟΦΙΤΕΡΟΛ / σκην.   ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΚΑΡΦΗ ΚΩΗ/ 13’
  3. Η ΜΕΘΟΔΟΣ/ σκην.   ΧΑΡΗΣ ΓΙΟΥΛΑΤΟΣ/ 13’
  4. Η ΖΩΗ ΜΕΤΑ / σκην.   ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΑΓΙΑΣ/ 17’
  5. MAD DOGS / σκην.   ΔΑΝΑΗ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ/ 12’
  6. ΤΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ / σκην.   ΧΑΡΗΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ/ 17’
  7. ΟΥΡΑΝΙΑ/ σκην.   ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΥΡΤΗ/ 16’
  8. Η ΑΣΥΜΑΝΤΗ ΖΩΗ ΤΗΣ ΕΛΕΝΗΣ ΠΑΥΛΗ/ σκην.   ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΠΕΣΙΗΣ/ 16’

Σχετικά με το  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ (2017)

Να θυμίσουμε πως μεγάλος νικητής της φετινής διοργάνωσης (Χρυσός Διόνυσος) ανακηρύχθηκε ο Βαγγέλης Λυμπερόπουλος για το «Play» του ενώ τον Αργυρό Διόνυσο απέσπασε ο Δημήτρης Νάκος για το «Κατάψυξη».

Με ρεκόρ αιτήσεων συμμετοχής το 40ο Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, που φέτος τελεί υπό την αιγίδα της Βουλής των Ελλήνων, έδωσε και φέτος το καθιερωμένο του ραντεβού με το πιο ζωντανό κομμάτι της ελληνικής κινηματογραφίας: τους νέους Έλληνες μικρομηκάδες. Αλλά και αυτούς που επιμένουν  στην μικρή φόρμα αντιμετωπίζοντας την μικρού μήκους ταινία όπως της αξίζει: ως ένα αυτόνομο έργο τέχνης.

Από τις 223 αιτήσεις που κατατέθηκαν φέτος (τις περισσότερες στην ιστορία του), επιλέχθηκαν 66 ταινίες που διεκδίκησαν τα βραβεία του φεστιβάλ. Ανάμεσά τους 4 ντοκιμαντέρ και 2 animation. Συμμετείχαν αρκετοί παλιοί γνώριμοι του θεσμού που έχουν διακριθεί στο παρελθόν αλλά και πολλοί πρωτοεμφανιζόμενοι. Αξίζει να αναφέρουμε πως στην φετινή διοργάνωση το ένα τρίτο των σκηνοθετών ήταν γένους θηλυκού ενώ μια γυναίκα, η Κατερίνα Μαραγκουδάκη προήδρευσε στην κριτική επιτροπή, που απαρτίστηκε κατά πλειοψηφία από γυναίκες.

Φέτος, επέστρεψαν μετά από χρόνια στον κινηματογράφο δημιουργοί που στο παρελθόν έχουν γυρίσει μεγάλου μήκους ταινία, ενώ το σκηνοθετικό τους ντεμπούτο έκαναν ακόμα και ηθοποιοί.

Οι φετινές «μικρές» που διαγωνίστηκαν, ήταν ανεξάρτητες στην πλειονότητά τους παραγωγές. Στα ονόματα των παραγωγών που συμμετείχαν συναντάμε πολλούς που έχουν συνδέσει το όνομα τους με την διεθνή πλέον απήχηση του ελληνικού σινεμά.

H οικονομική κρίση και το προσφυγικό συνεχίζουν να απασχολούν μια μερίδα των νεαρών δημιουργών: ανεργία, φτώχια, τοκογλυφία, επαγγελματική κατάρρευση, άστεγοι, τράπεζες, γιάπηδες σε κρίση. Όμως φέτος φαίνεται πως νέες  θεματικές ενότητες έχουν έρθει στο προσκήνιο: τα γηρατειά, το αλτσχάϊμερ, η κακοποίηση των ζώων και τα κοινωνικά προβλήματα που σχετίζονται με την έμφυλη ταυτότητα μοιάζουν να κυριαρχούν -χωρίς να λείπουν οι κωμωδίες, οι ταινίες φαντασίας, ακόμα και τα μιούζικαλ ή οι μετααποκαλυπτικές ιστορίες που αξιοποιούν με ευφάνταστο τρόπο την λαϊκή παράδοση. Το μετρό της Αθήνας είναι ένας προνομιακός χώρος για κάποιες από τις ταινίες. Σε αυτόν τον υποβλητικό, υπογειο χώρο του σιδηροδρόμου αναδεικνύονται πτυχές της καθημερινής δραματικότητας.

Οι ανθρώπινες σχέσεις, η διαχείριση της απώλειας και ο έρωτας (ακόμα και στην Τρίτη ηλικία) συνεχίζουν να εμπνέουν τους δημιουργούς, όπως και η γενικευμένη δυσανεξία απέναντι στη διαφορετικότητα. Η εικονική πραγματικότητα των μίντια και τα αδιέξοδα των νέων στην επαρχία βρίσκονται στον πυρήνα κάποιων άλλων ιστοριών.

Το λεγόμενο «weird cinema» επίσης δεν λείπει, αλλά οι νέοι κινηματογραφιστές το «υπηρετούν» με έναν φρέσκο, δημιουργικό και αστείο πολλές φορές τρόπο.

Περισσότεροι από κάθε άλλη χρονιά, είναι  οι δημοφιλείς ηθοποιοί που πρωταγωνιστούν στις ταινίες του διαγωνιστικού. Είναι προφανές πως δεν επιθυμούν απλώς να βοηθήσουν τους νέους σκηνοθέτες στα πρώτα τους βήματα, όπως συνέβαινε παλιότερα, αλλά αντιμετωπίζουν πλέον την μικρού μήκους ταινία ως ένα όχημα ανάδειξης της υποκριτικής τους δεινότητας. Ενδεικτικά αναφέρουμε τους: Γ.Στάνκογλου, Μ.Παπαδημητρίου, Μ.Μαυροματάκη, Α.Καραζήση, Κ.Καρβούνη, Μ.Σκουλά, Β.Ανδρεαδάκη, Ε.Λίτση, Ξ.Καλογεροπούλου, Μ.Καλλιμάνη, Πρ.Αλειφερόπουλο, Υ.Μαλτέζου, Σ.Κόκκαλη, Γ.Σκαφιδά, Μ.Ζορμπά, Μ.Γιαννάτου, Μ.Κεχαγιόγλου, Γ.Κέντρο, Ν.Γεωργάκη, Α.Σακελλαροπούλου, Φ.Βαξεβάνη και  Μ.Αλιφέρη..  Σε ρόλους έκπληξη εμφανίζονται: ο γνωστός σκηνοθέτης Γιώργος Τσεμπερόπουλος, ο Αντώνης Ρέλλας, σκηνοθέτης με αναπηρία, ακτιβιστής κι ένα από τα ιδρυτικά μέλη της Κίνησης Καλλιτεχνών με Αναπηρία, αλλά και η ηθοποιός και trans performer Εύα Κουμαριανού.

Κινηματογραφική Λέσχη ΦΕΞ Από τις παλαιότερες στην Ελλάδα,(1971) με πλούσιο πρόγραμμα σε κινηματογραφικά αφιερώματα. Οι συνεργασίες της με άλλα φεστιβάλ και λέσχες φέρνουν δημιουργούς στην πόλη και δίνουν το βήμα σε νέους κινηματογραφιστές. Ακόμη συμμετέχει σε παραγωγές που γίνονται στην Ξάνθη και οργανώνει μαθήματα, σεμινάρια και παραγωγές. Συνεργάζεται και παρουσιάζει στην Ξάνθη: Anim fest στην Ξάνθη / Φεστιβάλ Γερμανόφωνου κινηματογράφου στην Ξάνθη / Φεστιβάλ Ισπανόφωνου κινηματογράφου στην Ξάνθη / Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης  / Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης/ Micro μ  / Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας / Φεστιβάλ Αμερικανικού κινηματογράφου στην Ξάνθη.

* Προβάλει περισσότερες από 100 ταινίες (100 περίπου μέρες προβολών) στο νομό.

*Να μην ξεχάσω ακόμη να παρακολουθήσω ….

Εκδηλώσεις εργαστηρίων. www.facebook.com/FEXANTHI

Αναλυτικό πρόγραμμα της ΦΕΞ  www.fex.org.gr

 Το πρόγραμμα της ΦΕΞ υλοποιείται με την ευγενική υποστήριξη των:  • ΣΕΚΕ ΑΕ • ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΤΜΕΖΑ  • Σχολή χορού  ΜΑΡΙΑ ΛΑΜΠΡΟΥ •  Ταβέρνα «ΤΟ ΔΡΟΜΑΚΙ»  •  ΚΤΗΜΑ ΒΟΥΡΒΟΥΚΕΛΗ  •  BOUTIQUE HOTEL 1905 •  MEZEBAR  Bar & Gril  •  ΣΚΑΡΠΕΛΟ συντήρηση έργων τέχνης   •  βιβλιοπωλείο «ΠΥΡΓΕΛΗ» •  ΑΒΑΞ ΑΕ  Βιοαέριο Ξάνθης •  

Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης / πολιτιστικό δίκτυο Ξάνθης    

ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ    Αντίκα 7, 67132 Ξάνθη  Τηλ.: 25410 25421 – 6937120986  

fexanthis@gmail.com fexorg@otenet.gr   www.fex.org.gr  https://www.facebook.com/FEXANTHI

 

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

ΝΟΘΑΚ | Α’ φάση του Πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Β’ Εθνικής ανδρών 2023-2024

Το Σαββατοκύριακο 25-26 Μαΐου 2024, στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Καβάλας θα διεξήχθη η Α’ φάση του Πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Β’ Εθνικής ανδρών 2023-2024 υπό την αιγίδα της ΚΟΕ, στην οποία συμμετέχουν συνολικά 16 ομάδες σε 4 ομίλους.

Στον όμιλο που συμμετέχει η ανδρική ομάδα του ΝΟΘΑ Καβάλας θα αντιμετωπίσει τις τρεις ομάδες της Θεσσαλονίκης που αγωνίζονται στην κατηγορία, ΝΓΣ Ηρακλής, ΣΑΠΚ Νεάπολης και ΧΑΝΘ.

Στόχος για τον ΝΟΘΑΚ που εδώ και 2 χρόνια βρίσκεται στην κατηγορία είναι να εξασφαλίσει το ένα από τα δύο εισιτήρια του ομίλου για τα play off, αλλά και να δώσει τη δυνατότητα στο φίλαθλο κοινό της περιοχής, να γνωρίσει ακόμη περισσότερο το άθλημα της υδατοσφαίρισης. Ο Β’ γύρος του πρωταθλήματος θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη τον Ιούνιο.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης από Αγρίνιο: Πάμε να βάλουμε το τρίποντο στις ευρωεκλογές μετά τις νίκες του 2023

Στο Αγρίνιο βρέθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο των περιοδειών του σε όλη την Ελλάδα ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου με τον πρωθυπουργό να στέλνει μήνυμα συσπείρωσης για να πετύχουμε, όπως είπε, το εκλογικό τρίποντο μετά τις νίκες της ΝΔ στις εθνικές εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου του 2023.

Ο πρωθυπουργός, με αφορμή τη συζήτηση της Παρασκευής στη Βουλή για την ακρίβεια, επέκρινε την αντιπολίτευση λέγοντας «δεν μπορείς να έρχεσαι να λες ότι η απάντηση στο πρόβλημα της ακρίβειας είναι να μειώσουμε το ΦΠΑ και να δώσουμε 13ο και 14ο μισθό, τα ξανακούσαμε. Δεν θα ξαναχρεοκοπήσουμε από τις ψεύτικες και λαϊκίστικές προτάσεις κάποιων που σας λένε ψέματα κοιτώντας σας στα μάτια. Δεν θα σας κοροϊδέψουμε όπως κάποιοι άλλοι».

«Πάμε να βάλουμε το τρίποντο στις ευρωεκλογές μετά τους θριάμβους του Μαίου και του Ιουνίου με άλλη μια μεγάλη νίκη στις εκλογές της 9ης Ιουνίου με το Αγρίνιο στην πρώτη γραμμή. Να στείλουμε το μήνυμα ότι η φωνή της Ελλάδας πρέπει να εξακολουθεί να ακούγεται δυνατή στις Βρυξέλλες και την επόμενη πενταετία γιατί στη ΝΔ ξέρουμε να κερδίζουμε τις εκλογικές μάχες» ξεκίνησε την ομιλία του ο πρωθυπουργός.

Όπως τόνισε «μιλάμε τη γλώσσα της αλήθειας οι πολίτες μας εμπιστεύθηκαν. Ευχαριστώ για τα μεγάλα ποσοστά των εκλογών του 2023 και μου επιτρέπουν να συνεχίσω στο Μαξίμου να ανταποκρίνομαι στις προσδοκίες σας για να αλλάζουμε τον τόπο μέρα μέρα. Έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να πάρουμε την Ελλάδα από μαύρο πρόβατο της Ευρώπης και να την κάνουμε πρωταθλήτρια».

«Η φωνή της Ελλάδας μετράει στην Ευρώπη και αυτό έγίνε με κόπο και προσπάθεια. Και όταν αυτό συμβαίνει είναι προς όφελος των Ελληνίδων και των Ελλήνων με παράδειγμα το Ταμείο Ανάκαμψης και τα 36 δισ. που ήδη έχουν αρχίσει να εκταμιεύονται. Δύο παραδείγματα: Ψηφιακοί διαδραστικοί πίνακες σε χιλιάδες σχολεία και προληπτικές εξετάσεις με το πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά». Ξαναφτιάχνουμε κέντρα υγείας, κάνουμε σημαντικές παρεμβάσεις στις υποδομές» πρόσθεσε για τη σημασία των ευρωεκλογών ο Κυριάκος Μητσοτάκης συμπληρώνοντας ότι τα επόμενα χρόνια θα κριθουν ζητήματα όπως «πώς μπορούμε να έχουμε μια μεταναστευτική πολιτική που να προσταεύει τα σύνορά μας για να μην μπαίνει στη χώρα όποιος θέλει. Αν θα μπορέσουμε να κινητοποιήσουμε ευρωπαϊκούς πόρους για ενιαία ευρωπαϊκή άμυνα ή για το δημογραφικό. Εμείς έχουμε προτάξει την προστασία της οικογένειας στον πυρήνα των πολιτικών μας»

«Σκεφτείτε πόσες σημαντικές αποφάσεις θα ληφθούν στις Βρυξέλλες και το Στρασβούργο την επόμενη ημέρα. Ποιοι θέλετε να σας εκπροσωπούν; Η απάντηση είναι μια: τη ΝΔ. Την παράταξη που έβαλε την Ελλάδα στην ΕΕ, την κράτησε στην Ευρώπη, που κάνει την Ελλάδα πρωταγωνίστρια και όχι ουραγό» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο αυτό.

Παράλληλα ζήτησε να σταλεί στις 9 Ιουνίου ένα πολιτικό μήνυμα «σταθερότητας και συνέχειας όσον αφορά το εγχώριο πολιτικό σύστημα. Θα μου πείτε δεν ψηφίσαμε το 2023; Φυσικά, και μας εμπιστευτήκατε με μεγάλο ποσοστό ευθύνης και όχι αλαζονείας. Είναι πολύ αλαζονικό να μας κατηγορούν για κάτι τέτοιο με αφορμή το 41% γιατί προσβάλουν εσάς. Είναι πολύ σημαντικό η κυβέρνηση να έχει την ισχυρότερη πολιτική νομιμοποίηση για να δρομολογήσουμε τις μεταρρυθμίσεις. Και δεν θα το έλεγα αν η αντιπολίτευση δεν είχε μετατρέψει τις ευρωεκλογές σε άτυπο δημοψήφισμα. Λένε στείλτε μήνυμα αποσταθεροποίησης. Θα στείλουμε μήνυμα αλλά θα είναι σταθερότητας, συνέχειας και σκληρής δουλειάς».

Στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο ζήτημα της ακρίβειας που, όπως είπε, «ταλανίζει τα νοικοκυριά. Κάνουμε ελέγχους, παρεμβάσεις στη νομοθεσία αλλά η διαρθρωτική απάντηση είναι η αύξηση των μισθών και η μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης. Τη δεύτερη 4ετια γίνεται πράξη η δέσμευση για καλύτερους μισθούς και του μέσου και του κατώτατου» για να εξαπολύσει, στη συνέχεια, βέλη προς την αντιπολίτευση.

«Δεν μπορείς να έρχεσαι να λες ότι η απάντηση στο πρόβλημα της ακρίβειας είναι να μειώσουμε το ΦΠΑ και να δώσουμε 13ο και 14ο μισθό, τα ξανακούσαμε. Δεν θα ξαναχρεοκοπήσουμε από τις ψεύτικες και λαϊκίστικές προτάσεις κάποιων που σας λένε ψέματα κοιτώντας σας στα μάτια. Δεν θα σας κοροϊδέψουμε όπως κάποιοι άλλοι».

Έστειλε, επίσης, το μήνυμα «νομιμότητα παντού και αυτό περνάει από ένα μήνυμα ότι δεν μπορούμε να ανεχθούμε μικρές ή μεγάλες παρανομίες. Δεν θα συγκαλύπτουμε εφοριακούς που τα πιάνουν. Το ίδιο και με τη βία στα γήπεδα. Όλα αυτά δεν έχουν θέση στην Ελλάδα που οραματιζόμαστε. Για να συνεχίσουμε στον δρόμο αυτό και με ακόμα πιο μεγάλη ταχύτητα χρειαζόμαστε μια μεγάλη νίκη στις κάλπες της 9ης Ιουνίου».

«Για να την πετύχουμε θέλουμε συσπείρωση και συσστράτευση όλων. Αντίπαλός μας η απάθεια και η μικρή γκρίνια που μπορεί να υπάρχουν από μια κυβέρνηση που παράγει έργο. Θα σας ζητήσουμε τη γκρίνια να την αφήσουμε στην άκρη και την απάθεια μιλώντας στον κόσμο για την κρισιμότητα των ευροεκλογών γιατί ο κόσμος του 2024 δεν είναι ο κόσμος του 2019. Είμαι σίγουρος ότι καθώς μπαίνουμε στην τελική ευθεία τη συσπείρωση τη βλέπω παντού και θα μας δώσει μεγάλη νίκη. Πάμε μαζί σταθερά τολμηρά να φέρουμε την Ελλάδα πιο κοντά στην Ευρώπη. Πάμε γερά, πάμε για μεγάλη νίκη της ΝΔ» κατέληξε στην ομιλία του το Αγρίνιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πρώτα στην Περιφέρεια

Η επίσκεψη Μητσοτάκη στην πόλη – θα ακολουθήσει στη συνέχεια η Άρτα – ξεκίνησε με επίσκεψή του στα γραφεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας όπου τον υποδέχθηκε ο περιφερειάρχης, Νεκτάριος Φαρμάκης.

Ο πρωθυπουργός συζήτησε με τους παρευρισκόμενους για ζητήματα της Αιτωλοακαρνανίας, τα έργα που παραδόθηκαν πρόσφατα καθώς και για την ένταξη των εγγειοβελτιωτικών έργο στον Βάλτο. Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε, επίσης, στο ενδιαφέρον που πάντα υπάρχει για το εκλογικο αποτέλεσμα στην Αιτωλοακαρνανία και τη σημασία των ευρωεκλογών.

Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης μετέβη στο δημαρχείο Αγρίνιου, όπου στον πεζόδρομο της Χ. Τρικούπη, τον υποδέχθηκε ο δήμαρχος Γιώργος Παπαναστασίου.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επίδομα παιδιού: Θα διακόπτεται για τους μαθητές που έχουν αδικαιολόγητες απουσίες

H χορήγηση του επιδόματος παιδιού από τον ΟΠΕΚΑ σε κάποιες περιπτώσεις δικαιούχων θα διακοπεί από την 1η Ιουλίου 2024 μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου του 2024

To μέτρα της αναστολής του επιδόματος παιδιού θα αφορά στις περιπτώσεις στις οποίες δεν θα εκπληρώνεται στο τέλος του σχολικού έτους 2023-2024 η επαρκής φοίτηση των ανηλίκων τέκνων στην υποχρεωτική εκπαίδευση λόγω αδικαιολόγητου αριθμού απουσιώνΔιευκρινίζεται πως το επίδομα αυτό δεν θα επαναχορηγείται έστω και αν το τέκνο εγγραφεί στο νέο σχολικό έτος 2024-2025.

Τι ισχύει για τα ανήλικα τέκνα ηλικίας

Υπενθυμίζεται πως τα ανήλικα τέκνα ηλικίας 4 έως 16 ετών του αιτούντος επίδομα παιδιού θα πρέπει:

α. να έχουν εγγραφεί στην υποχρεωτική εκπαίδευση για το σχολικό έτος 2023-2024 και

β. να ολοκληρώσουν επαρκώς τη φοίτησή τους στις 30-6-2024 για το εν λόγο σχολικό έτος , δηλαδή να μην αναγκαστούν να επαναλάβουν την τάξη τους λόγω μεγάλου αριθμού αδικαιολόγητων απουσιών.

Για την έγκριση αίτησης μέχρι τις 30 Ιουνίου 2024 θα πρέπει να συντρέχει η προϋπόθεση (α) και από την 1η Ιουλίου 2024 έως τις 31 Δεκεμβρίου 2024 θα πρέπει να συντρέχουν και οι δυο παραπάνω προϋποθέσεις.

Για να διασταυρωθεί ηλεκτρονικά η φοίτηση των ανήλικων τέκνων στην υποχρεωτική εκπαίδευση, θα πρέπει στο πεδίο «Στοιχεία Φοίτησης Τέκνου», να καταχωρηθούν:

α. τα στοιχεία της Σχολικής Μονάδας, η Τάξη και ο Αριθμός Μητρώου του μαθητήν το τέκνο βρίσκεται στην υποχρεωτική εκπαίδευση.

β. το έτος ολοκλήρωσης της φοίτησης στην υποχρεωτική εκπαίδευση (Γυμνάσιο), αν το τέκνο έχει ολοκληρώσει την υποχρεωτική εκπαίδευση.

-Εάν διασταυρωθούν όλα τα στοιχεία του μαθητή, τότε η αίτηση θα μπορεί να προχωρήσει κανονικά.

-Εάν δεν διασταυρωθούν εμφανίζεται σχετική επισήμανση.

 

ΠΗΓΗ | newsbomb.gr

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
tractor in the background of the text
text about elections
white night text
food track
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΔΡΑΜΑ

Το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας ταξιδεύει στην Αλεξανδρούπολη

Εδώ και 20 χρόνια το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας περιοδεύει σε όλη την Ελλάδα. Το Φεστιβάλ των Μικρομηκάδων με τις βραβευμένες και διακριθείσες ταινίες του θα κάνει στάση στην Αλεξανδρούπολη στις 24 & 25 Απριλίου.

Τη Δευτέρα 24 και την Τρίτη 25 Απριλίου το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας ταξιδεύει στην Αλεξανδρούπολη!

Εδώ και περισσότερα από 20 χρόνια, οι βραβευμένες και διακριθείσες ταινίες του ετήσιου Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, εντάσσονται σ’ ένα “μακρύ ταξίδι” επαφής με το κινηματογραφόφιλο κοινό, που κάθε χρόνο αποδεικνύει το ολοένα και μεγαλύτερο ενδιαφέρον του για το “μικρό”.

Όπως κάθε χρόνο λοιπόν, η Κινηματογραφική Λέσχη Αλεξανδρούπολης συμβάλλει στην προβολή και διάδοση του έργου των νέων κινηματογραφιστών, προβάλλοντας τις βραβευμένες ταινίες του Φεστιβάλ.

Οι προβολές αρχίζουν στις 21:00, θα έχουν διάρκεια 2 ώρες και θα πραγματοποιηθούν στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης, με ελεύθερη είσοδο για όλους!

 

Πηγή: www.alexpolisonline.com

Click to comment

Απάντηση

ΔΡΑΜΑ

Κασσελάκης από Δράμα: Στις ευρωεκλογές στείλτε μήνυμα στην κυβέρνηση

Στην πόλη της Δράμας βρέθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Βόρεια Ελλάδα.

Σύμφωνα με την ενημέρωσης της Κουμουνδούρου ο κ. Κασσελάκης «έγινε δεκτός με χειροκροτήματα και επευφημίες, ενώ κατά την υποδοχή του δέχτηκε ως δώρο κι ένα λεύκωμα με φωτογραφίες της πόλης».

Ακολούθως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, επισκέφτηκε το Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης, όπου το Επαγγελματικό Λύκειο Δοξάτου, με την υποστήριξη του Μουσικού Σχολείου, παρουσίασαν τα αποτέλεσμα της εργασίας τους πάνω στο κρασί.

Κασσελάκης: «Στείλτε μήνυμα στις Ευρωεκλογές»
Σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση ο Στέφανος Κασσελάκης περπάτησε στο κέντρο της πόλης και συνομίλησε με πολίτες κάθε ηλικίας. Αφού άκουσε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή σε ό,τι αφορά τις υποδομές και τις συγκοινωνίες, τόνισε: «Η χώρα έχει κυβέρνηση τα τελευταία πέντε χρόνια. Εάν δεν έχει υπάρξει πρόοδος στις υποδομές, στείλτε της ένα μήνυμα. Τόσα χρήματα χάνονται σε σπατάλη του κράτους, είτε πρόκειται για ψηφιακά έργα, τα οποία ερευνά τώρα η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, είτε για την Πολιτική Προστασία, για ζημιές που θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί, είτε πρόκειται για σπατάλη ακόμα και στα νοσοκομεία, που πληρώνουν πιο πολλά τώρα σε εργολάβους αντί στους νοσηλευτές, στις καθαρίστριες, σε φύλαξη. Υπάρχει η χρηστή διοίκηση κι η υπάρχει και η σπατάλη. Ας κάνουν τα έργα εδώ, αν πραγματικά σέβονται τη Δράμα και όλη την Ανατολική Μακεδονία-Θράκη».

Ο κ. Κασσελάκης δεσμεύτηκε για τον εξονυχιστικό έλεγχο της σπατάλης των κρατικών πόρων. Επιπλέον, συζητώντας με πολίτες που εξέφρασαν τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, υπογράμμισε ότι το φορολογικό πρόγραμμα του κόμματος έχει στο επίκεντρό του την ελάφρυνση των μικρών και των μεσαίων εισοδημάτων.

Continue Reading

ΔΟΞΑΤΟ

Συνάντηση του Δημάρχου Δοξάτου με τον Περιφερειάρχη Α.Μ.Θ. για στρατηγικά θέματα

Πραγματοποιήθηκε εποικοδομητική συνάντηση εργασίας μεταξύ του Δημάρχου Δήμου Δοξάτου, κ. Γιώργου Βογιατζή, και του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κ. Χριστόδουλου Τοψίδη. Παρών ήταν επίσης ο χωρικός Αντιπεριφερειάρχης, κ. Μιχάλης Μουρβετίδης, κ. Αργύρης Πατακακης Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής και ο Κωνσταντίνος Κόντος Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος σε θέματα Επαγγελματικής Κατάρτισης , Αντιδήμαρχοι και Εντεταλμένοι Συμβουλοι του Δήμου Δοξάτου καθώς και συνεργάτες του περιφερειάρχη.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε σε μια σειρά από κρίσιμα θέματα για την περιοχή όπως ο Αναδασμός του Δοξάτου, ο καθαρισμός των αποστραγγιστικών καναλιών, την εξειδίκευση του τεχνικού προγράμματος της περιφέρειας για τον Δήμο Δοξάτου καθώς και τα ζητήματα του ξεροχείμαρρου Δοξάτου.

Εξετάστηκαν θέματα πολιτιστικών δράσεων της περιοχής και θέματα αρμοδιότητας της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας.

Τέλος τονίστηκε η σημασία του κάθετου άξονα ως εργαλείο ανάπτυξης του Δήμου.

Η συνάντηση αυτή σηματοδοτεί την αρχή μιας στενότερης και πιο οργανωμένης συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Δοξάτου και της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με κοινό στόχο την πρόοδο και την ανάπτυξη της περιοχής.

Continue Reading

ΔΡΑΜΑ

Η Δράμα τιμά την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου – Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Με την καθιέρωση της 19ης Μαΐου ως Ημέρας Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, θα πραγματοποιηθούν στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας/Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, την Κυριακή 19 Μαΐου 2024, οι παρακάτω εκδηλώσεις: 

-Γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων, Περιφερειακών και Δημοτικών καταστημάτων, των ΝΠΔΔ, των Τραπεζών, των ΝΠΙΔ σε όλη την επικράτεια της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας από την ογδόη πρωινή ώρα μέχρι τη δύση του ηλίου της 14ης Μαΐου 2024.

-Φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του Δημοσίου, των ΟΤΑ, καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών, από τη δύση του ηλίου της 14ης Μαΐου 2024 μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης.

Κυριακή 19 Μαΐου 2024

09:00 π.μ.: Αρχιερατική Θεία Λειτουργία-Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Δράμας. Ομιλία από τον κ. Ευστάθιο Παπαδόπουλο.

11:00 π.μ.: Προσέλευση στο μνημείο της

Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου στον 

Δημοτικό Κήπο Δράμας 

(επί της οδού Πατριάρχου Διονυσίου)

  • Επιμνημόσυνη Δέηση
  • Απόδοση Θρήνου-Τραγούδι
  • Απαγγελία ποιήματος από τον ποιητή και στιχουργό Συμεών Αθανασιάδη 
  • Κατάθεση στεφάνων 
  • Εθνικός Ύμνος
  • Λήξη τελετής

Παράλληλες εκδηλώσεις :

Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 – Πλατεία Ελευθερίας Δράμας 

20:00 : Ομιλία από την Βούλα Πατουλίδου-Χρυσή Ολυμπιονίκης, με θέμα «Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου-Κατάθεση Ψυχής μας», με συμμετοχή της χορωδίας των μαθητών του Μουσικού Σχολείου Δράμας.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, θα ακολουθήσει πορεία προς το Μνημείο Ποντιακού Ελληνισμού στον Δημοτικό Κήπο Δράμας. 

Σάββατο 18 Μαΐου 2024 – Α΄ Νεκροταφείο Δράμας 

10:30 π.μ.:  Τρισάγιο στον τάφο του Στυλιανού Κοσμίδη (Ιστύλ Αγά) ! με ομολητή τον κ. Μιχάλη Παπαδόπουλο.

Απόδοση χορού Σέρρα προς τιμήν του Στυλιανού Κοσμίδη. 

Τα σχετικά με το μνημόσυνο και την επιμνημόσυνη δέηση παρακαλείται να ρυθμίσει η Ιερά Μητρόπολη Δράμας.

Τα σχετικά με τον σημαιοστολισμό και τη φωταγώγηση ο Δήμος Δράμας.

Τα σχετικά με τη στρατιωτική παράταξη η Ανώτερη Διοίκηση Φρουράς Δράμας.

Τα σχετικά με την τήρηση της τάξης η Αστυνομική Διεύθυνση Δράμας.

Τελετάρχη ορίζουμε τον κ. Θωμά Πετρίδη, υπάλληλο Δήμου Δράμας. 

Παρακαλούνται οι εκπρόσωποι των φορέων που θα καταθέσουν στεφάνι να επικοινωνήσουν με το Δήμο Δράμας στο τηλέφωνο 2521350733 έως και την Πέμπτη 16/05/2024 και ώρα 15:00

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας

Μιχαήλ Μουρβετίδης  

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας ταξιδεύει στην Ξάνθη

Σάββατο 4  & Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017 [21.00] Λαογραφικό & Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης. Η  κινηματογραφική λέσχη της ΦΕΞ σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας  μας ταξιδεύουν στον κόσμο του μικρού μήκους με τις  βραβευμένες ταινίες του 38ου Φεστιβάλ. Πληροφορίες: Κινηματογραφική Λέσχη της ΦΕΞ Ξάνθης, τηλ. 25410 25421.

Το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας ταξιδεύει

Εδώ και περισσότερα από 20 χρόνια το Φεστιβάλ των Μικρομηκάδων περιοδεύει με τις ταινίες του σε  όλη την Ελλάδα, αλλά και σε πολλές χώρες του κόσμου: από τις Κυκλάδες και την Μακεδονία, έως το  Σίδνευ της Αυστραλίας.

Να θυμίσουμε πως μεγάλος νικητής της φετινής διοργάνωσης (Χρυσός Διόνυσος) ανακηρύχθηκε ο  Αλέξανδρος Μαραγκός για τον «Κύβο» του ενώ τον Αργυρό Διόνυσο απέσπασε ο Ντίνος Παναγόκος για  το «Νανούρισμα της Μαρίας»

Με ρεκόρ αιτήσεων συμμετοχής αλλά και το πλουσιότερο διαγωνιστικό μικρού μήκους στην ιστορία του, το 39ο Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας έδωσε και φέτος το καθιερωμένο του ραντεβού με το πιο ζωντανό κομμάτι της ελληνικής κινηματογραφίας: τους νέους Έλληνες μικρομηκάδες. Αλλά και αυτούς που επιμένουν στην μικρή φόρμα αντιμετωπίζοντας την μικρού μήκους ταινία όπως της αξίζει: ως ένα αυτόνομο έργο τέχνης.

Από τις 209 αιτήσεις που κατατέθηκαν φέτος (τις περισσότερες στην ιστορία του), επιλέχθηκαν 62 ταινίες που διεκδίκησαν τα βραβεία του φεστιβάλ. Ανάμεσά τους 6 ντοκιμαντέρ και 2 animation. Συμμετείχαν αρκετοί παλιοί γνώριμοι του φεστιβάλ που έχουν διακριθεί στο παρελθόν αλλά και πολλοί πρωτοεμφανιζόμενοι.

Οι φετινές «μικρές» που διαγωνίστηκαν, είναι ανεξάρτητες στην συντριπτική πλειονότητά τους παραγωγές. Στα ονόματα των παραγωγών φέτος συναντάμε πολλούς που έχουν συνδέσει το όνομα τους με την διεθνή πλέον απήχηση του ελληνικού σινεμά.

Είναι φανερό πως η οικονομική κρίση και η σύγχρονη κοινωνική πραγματικότητα στην Ελλάδα συνεχίζουν να απασχολούν σταθερά μια μεγάλη μερίδα των νεαρών δημιουργών -είτε ως κεντρικός πυρήνας των ιστοριών τους, είτε ως φόντο σε μια Ελλάδα που δοκιμάζεται: ανεργία, φτώχια, τοκογλυφία, επαγγελματική κατάρρευση, άστεγοι, τράπεζες. Το θέμα της αυτοκτονίας μοιάζει να απασχολεί αρκετούς αυτήν την χρονιά.

 Σύμφωνα με τον καλλιτεχνικό διευθυντή Αντώνη Παπαδόπουλο «για πρώτη φορά η κρίση εισέρχεται τόσο δυναμικά στην θεματολογία -κυρίως ως φόντο ανθρώπινων ιστοριών. Φαίνεται πως η κοινωνία της κρίσης κινητοποιεί συνειδήσεις και πυροδοτεί καλλιτεχνικές ανησυχίες».

Φέτος ακόμα περισσότεροι σκηνοθέτες καταπιάνονται με το προσφυγικό και ειδικότερα με την άφιξη των μεταναστών στα ελληνικά νησιά και τις συνεχιζόμενες τραγωδίες στο Αιγαίο (κάποιοι μάλιστα εστιάζουν στα παιδιά), καταδεικνύοντας τα γρήγορα αντανακλαστικά της ταινίας μικρού μήκους.

Τα ψυχοδράματα έχουν την τιμητική τους (γηρατειά, ανημπόρια, αλτσχάϊμερ, θάνατος, σχέσεις εξάρτησης, ψυχοπάθεια), ενώ οι κωμωδίες κάνουν αισθητή την απουσία τους. Η έκτρωση, η αποβολή, η διαχείριση του πένθους, η βία των ίδιων των παιδιών ως απάντηση στο αίσθημα της απόρριψης, το εκπαιδευτικό σύστημα, η αντιμετώπιση του «ξένου», αποτελούν μερικές ακόμα θεματικές. Το γκέι στοιχείο είναι φέτος παρόν και μέσα από μια λεσβιακή ερωτική ιστορία.

Πολλοί, ίσως περισσότεροι από κάθε άλλη χρονιά, είναι οι δημοφιλείς ηθοποιοί που πρωταγωνιστούν στις ταινίες του διαγωνιστικού. Είναι προφανές πως δεν επιθυμούν απλώς να βοηθήσουν τους νέους σκηνοθέτες στα πρώτα τους βήματα, όπως συνέβαινε παλιότερα, αλλά αντιμετωπίζουν πλέον την μικρού μήκους ταινία ως ένα όχημα ανάδειξης της υποκριτικής τους δεινότητας. Ενδεικτικά αναφέρουμε τους: Μ. Παπαδημητρίου, Μ. Μαυροματάκη, Β. Ανδρεαδάκη, Σ. Σεϊρλή, Ν. Μεντή, Ρ. Οικονομίδου, Θ. Τζήμου, Λ. Παπαληγούρα, Πρ. Αλειφερόπουλο, Ε. Τρίγγου, Κ. Σαμαρά, Γ. Παπαδόπουλο, Α. Αϊδίνη, Γ. Σκαφιδά, Μ. Γιαννάτου, Αρ. Μουτούση, Μ. Κεχαγιόγλου.

Κινηματογραφική Λέσχη ΦΕΞ Από τις παλαιότερες στην Ελλάδα,(1971) με πλούσιο πρόγραμμα σε κινηματογραφικά αφιερώματα. Οι συνεργασίες της με άλλα φεστιβάλ και λέσχες φέρνουν δημιουργούς στην πόλη και δίνουν το βήμα σε νέους κινηματογραφιστές. Ακόμη συμμετέχει σε παραγωγές που γίνονται στην Ξάνθη και οργανώνει μαθήματα, σεμινάρια και παραγωγές. Συνεργάζεται και παρουσιάζει στην Ξάνθη: Anim fest στην Ξάνθη / Φεστιβάλ Γερμανόφωνου κινηματογράφου στην Ξάνθη / Φεστιβάλ Ισπανόφωνου κινηματογράφου στην Ξάνθη / Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης  / Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης/ Micro μ  / Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας / Φεστιβάλ Αμερικανικού κινηματογράφου στην Ξάνθη.

* Προβάλει περισσότερες από 100 ταινίες (100 περίπου μέρες προβολών) στο νομό.
ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΆΣΩ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΉΣΩ ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΜΗΝΑ

Εκδηλώσεις εργαστηρίων. www.facebook.com/FEXANTHI  

Αναλυτικό πρόγραμμα της ΦΕΞ  www.fex.org.gr  

Αποκριές στην Ξάνθη / αναλυτικά στο πρόγραμμα του Δήμου Ξάνθης.

Το πρόγραμμα της ΦΕΞ  υλοποιείται με την ευγενική υποστήριξη των:  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΤΜΕΖΑ  • Ταβέρνα «ΤΟ ΔΡΟΜΑΚΙ»  •  ΟΙΝΟΙ ΣΓΟΥΡΙΔΗ ΕΠΕ • ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΟΡΦΕΑΣ • ΚΤΗΜΑ ΒΟΥΡΒΟΥΚΕΛΗ  •  SMIRDEX   • BOUTIQUE HOTEL 1905 •  MEZEBAR– Bar & Gril  •  ΣΚΑΡΠΕΛΟ – συντήρηση έργων τέχνης   •  ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ «ΠΥΡΓΕΛΗ» •   BIO-LIVE σαπωνοποιείο Ξάνθης  •  ΑΒΑΞ – Βιοαέριο Ξάνθης •  ΣΕΚΕ ΑΕ  •

Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης / πολιτιστικό δίκτυο Ξάνθης    

ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ    Αντίκα 7, 67132 Ξάνθη  Τηλ.: 25410 25421 – 6937120986  

fexanthis@gmail.com fexorg@otenet.gr   www.fex.org.gr  https://www.facebook.com/FEXANTHI

 

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

ΝΟΘΑΚ | Α’ φάση του Πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Β’ Εθνικής ανδρών 2023-2024

Το Σαββατοκύριακο 25-26 Μαΐου 2024, στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Καβάλας θα διεξήχθη η Α’ φάση του Πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Β’ Εθνικής ανδρών 2023-2024 υπό την αιγίδα της ΚΟΕ, στην οποία συμμετέχουν συνολικά 16 ομάδες σε 4 ομίλους.

Στον όμιλο που συμμετέχει η ανδρική ομάδα του ΝΟΘΑ Καβάλας θα αντιμετωπίσει τις τρεις ομάδες της Θεσσαλονίκης που αγωνίζονται στην κατηγορία, ΝΓΣ Ηρακλής, ΣΑΠΚ Νεάπολης και ΧΑΝΘ.

Στόχος για τον ΝΟΘΑΚ που εδώ και 2 χρόνια βρίσκεται στην κατηγορία είναι να εξασφαλίσει το ένα από τα δύο εισιτήρια του ομίλου για τα play off, αλλά και να δώσει τη δυνατότητα στο φίλαθλο κοινό της περιοχής, να γνωρίσει ακόμη περισσότερο το άθλημα της υδατοσφαίρισης. Ο Β’ γύρος του πρωταθλήματος θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη τον Ιούνιο.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης από Αγρίνιο: Πάμε να βάλουμε το τρίποντο στις ευρωεκλογές μετά τις νίκες του 2023

Στο Αγρίνιο βρέθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο των περιοδειών του σε όλη την Ελλάδα ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου με τον πρωθυπουργό να στέλνει μήνυμα συσπείρωσης για να πετύχουμε, όπως είπε, το εκλογικό τρίποντο μετά τις νίκες της ΝΔ στις εθνικές εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου του 2023.

Ο πρωθυπουργός, με αφορμή τη συζήτηση της Παρασκευής στη Βουλή για την ακρίβεια, επέκρινε την αντιπολίτευση λέγοντας «δεν μπορείς να έρχεσαι να λες ότι η απάντηση στο πρόβλημα της ακρίβειας είναι να μειώσουμε το ΦΠΑ και να δώσουμε 13ο και 14ο μισθό, τα ξανακούσαμε. Δεν θα ξαναχρεοκοπήσουμε από τις ψεύτικες και λαϊκίστικές προτάσεις κάποιων που σας λένε ψέματα κοιτώντας σας στα μάτια. Δεν θα σας κοροϊδέψουμε όπως κάποιοι άλλοι».

«Πάμε να βάλουμε το τρίποντο στις ευρωεκλογές μετά τους θριάμβους του Μαίου και του Ιουνίου με άλλη μια μεγάλη νίκη στις εκλογές της 9ης Ιουνίου με το Αγρίνιο στην πρώτη γραμμή. Να στείλουμε το μήνυμα ότι η φωνή της Ελλάδας πρέπει να εξακολουθεί να ακούγεται δυνατή στις Βρυξέλλες και την επόμενη πενταετία γιατί στη ΝΔ ξέρουμε να κερδίζουμε τις εκλογικές μάχες» ξεκίνησε την ομιλία του ο πρωθυπουργός.

Όπως τόνισε «μιλάμε τη γλώσσα της αλήθειας οι πολίτες μας εμπιστεύθηκαν. Ευχαριστώ για τα μεγάλα ποσοστά των εκλογών του 2023 και μου επιτρέπουν να συνεχίσω στο Μαξίμου να ανταποκρίνομαι στις προσδοκίες σας για να αλλάζουμε τον τόπο μέρα μέρα. Έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να πάρουμε την Ελλάδα από μαύρο πρόβατο της Ευρώπης και να την κάνουμε πρωταθλήτρια».

«Η φωνή της Ελλάδας μετράει στην Ευρώπη και αυτό έγίνε με κόπο και προσπάθεια. Και όταν αυτό συμβαίνει είναι προς όφελος των Ελληνίδων και των Ελλήνων με παράδειγμα το Ταμείο Ανάκαμψης και τα 36 δισ. που ήδη έχουν αρχίσει να εκταμιεύονται. Δύο παραδείγματα: Ψηφιακοί διαδραστικοί πίνακες σε χιλιάδες σχολεία και προληπτικές εξετάσεις με το πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά». Ξαναφτιάχνουμε κέντρα υγείας, κάνουμε σημαντικές παρεμβάσεις στις υποδομές» πρόσθεσε για τη σημασία των ευρωεκλογών ο Κυριάκος Μητσοτάκης συμπληρώνοντας ότι τα επόμενα χρόνια θα κριθουν ζητήματα όπως «πώς μπορούμε να έχουμε μια μεταναστευτική πολιτική που να προσταεύει τα σύνορά μας για να μην μπαίνει στη χώρα όποιος θέλει. Αν θα μπορέσουμε να κινητοποιήσουμε ευρωπαϊκούς πόρους για ενιαία ευρωπαϊκή άμυνα ή για το δημογραφικό. Εμείς έχουμε προτάξει την προστασία της οικογένειας στον πυρήνα των πολιτικών μας»

«Σκεφτείτε πόσες σημαντικές αποφάσεις θα ληφθούν στις Βρυξέλλες και το Στρασβούργο την επόμενη ημέρα. Ποιοι θέλετε να σας εκπροσωπούν; Η απάντηση είναι μια: τη ΝΔ. Την παράταξη που έβαλε την Ελλάδα στην ΕΕ, την κράτησε στην Ευρώπη, που κάνει την Ελλάδα πρωταγωνίστρια και όχι ουραγό» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο αυτό.

Παράλληλα ζήτησε να σταλεί στις 9 Ιουνίου ένα πολιτικό μήνυμα «σταθερότητας και συνέχειας όσον αφορά το εγχώριο πολιτικό σύστημα. Θα μου πείτε δεν ψηφίσαμε το 2023; Φυσικά, και μας εμπιστευτήκατε με μεγάλο ποσοστό ευθύνης και όχι αλαζονείας. Είναι πολύ αλαζονικό να μας κατηγορούν για κάτι τέτοιο με αφορμή το 41% γιατί προσβάλουν εσάς. Είναι πολύ σημαντικό η κυβέρνηση να έχει την ισχυρότερη πολιτική νομιμοποίηση για να δρομολογήσουμε τις μεταρρυθμίσεις. Και δεν θα το έλεγα αν η αντιπολίτευση δεν είχε μετατρέψει τις ευρωεκλογές σε άτυπο δημοψήφισμα. Λένε στείλτε μήνυμα αποσταθεροποίησης. Θα στείλουμε μήνυμα αλλά θα είναι σταθερότητας, συνέχειας και σκληρής δουλειάς».

Στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο ζήτημα της ακρίβειας που, όπως είπε, «ταλανίζει τα νοικοκυριά. Κάνουμε ελέγχους, παρεμβάσεις στη νομοθεσία αλλά η διαρθρωτική απάντηση είναι η αύξηση των μισθών και η μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης. Τη δεύτερη 4ετια γίνεται πράξη η δέσμευση για καλύτερους μισθούς και του μέσου και του κατώτατου» για να εξαπολύσει, στη συνέχεια, βέλη προς την αντιπολίτευση.

«Δεν μπορείς να έρχεσαι να λες ότι η απάντηση στο πρόβλημα της ακρίβειας είναι να μειώσουμε το ΦΠΑ και να δώσουμε 13ο και 14ο μισθό, τα ξανακούσαμε. Δεν θα ξαναχρεοκοπήσουμε από τις ψεύτικες και λαϊκίστικές προτάσεις κάποιων που σας λένε ψέματα κοιτώντας σας στα μάτια. Δεν θα σας κοροϊδέψουμε όπως κάποιοι άλλοι».

Έστειλε, επίσης, το μήνυμα «νομιμότητα παντού και αυτό περνάει από ένα μήνυμα ότι δεν μπορούμε να ανεχθούμε μικρές ή μεγάλες παρανομίες. Δεν θα συγκαλύπτουμε εφοριακούς που τα πιάνουν. Το ίδιο και με τη βία στα γήπεδα. Όλα αυτά δεν έχουν θέση στην Ελλάδα που οραματιζόμαστε. Για να συνεχίσουμε στον δρόμο αυτό και με ακόμα πιο μεγάλη ταχύτητα χρειαζόμαστε μια μεγάλη νίκη στις κάλπες της 9ης Ιουνίου».

«Για να την πετύχουμε θέλουμε συσπείρωση και συσστράτευση όλων. Αντίπαλός μας η απάθεια και η μικρή γκρίνια που μπορεί να υπάρχουν από μια κυβέρνηση που παράγει έργο. Θα σας ζητήσουμε τη γκρίνια να την αφήσουμε στην άκρη και την απάθεια μιλώντας στον κόσμο για την κρισιμότητα των ευροεκλογών γιατί ο κόσμος του 2024 δεν είναι ο κόσμος του 2019. Είμαι σίγουρος ότι καθώς μπαίνουμε στην τελική ευθεία τη συσπείρωση τη βλέπω παντού και θα μας δώσει μεγάλη νίκη. Πάμε μαζί σταθερά τολμηρά να φέρουμε την Ελλάδα πιο κοντά στην Ευρώπη. Πάμε γερά, πάμε για μεγάλη νίκη της ΝΔ» κατέληξε στην ομιλία του το Αγρίνιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πρώτα στην Περιφέρεια

Η επίσκεψη Μητσοτάκη στην πόλη – θα ακολουθήσει στη συνέχεια η Άρτα – ξεκίνησε με επίσκεψή του στα γραφεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας όπου τον υποδέχθηκε ο περιφερειάρχης, Νεκτάριος Φαρμάκης.

Ο πρωθυπουργός συζήτησε με τους παρευρισκόμενους για ζητήματα της Αιτωλοακαρνανίας, τα έργα που παραδόθηκαν πρόσφατα καθώς και για την ένταξη των εγγειοβελτιωτικών έργο στον Βάλτο. Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε, επίσης, στο ενδιαφέρον που πάντα υπάρχει για το εκλογικο αποτέλεσμα στην Αιτωλοακαρνανία και τη σημασία των ευρωεκλογών.

Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης μετέβη στο δημαρχείο Αγρίνιου, όπου στον πεζόδρομο της Χ. Τρικούπη, τον υποδέχθηκε ο δήμαρχος Γιώργος Παπαναστασίου.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επίδομα παιδιού: Θα διακόπτεται για τους μαθητές που έχουν αδικαιολόγητες απουσίες

H χορήγηση του επιδόματος παιδιού από τον ΟΠΕΚΑ σε κάποιες περιπτώσεις δικαιούχων θα διακοπεί από την 1η Ιουλίου 2024 μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου του 2024

To μέτρα της αναστολής του επιδόματος παιδιού θα αφορά στις περιπτώσεις στις οποίες δεν θα εκπληρώνεται στο τέλος του σχολικού έτους 2023-2024 η επαρκής φοίτηση των ανηλίκων τέκνων στην υποχρεωτική εκπαίδευση λόγω αδικαιολόγητου αριθμού απουσιώνΔιευκρινίζεται πως το επίδομα αυτό δεν θα επαναχορηγείται έστω και αν το τέκνο εγγραφεί στο νέο σχολικό έτος 2024-2025.

Τι ισχύει για τα ανήλικα τέκνα ηλικίας

Υπενθυμίζεται πως τα ανήλικα τέκνα ηλικίας 4 έως 16 ετών του αιτούντος επίδομα παιδιού θα πρέπει:

α. να έχουν εγγραφεί στην υποχρεωτική εκπαίδευση για το σχολικό έτος 2023-2024 και

β. να ολοκληρώσουν επαρκώς τη φοίτησή τους στις 30-6-2024 για το εν λόγο σχολικό έτος , δηλαδή να μην αναγκαστούν να επαναλάβουν την τάξη τους λόγω μεγάλου αριθμού αδικαιολόγητων απουσιών.

Για την έγκριση αίτησης μέχρι τις 30 Ιουνίου 2024 θα πρέπει να συντρέχει η προϋπόθεση (α) και από την 1η Ιουλίου 2024 έως τις 31 Δεκεμβρίου 2024 θα πρέπει να συντρέχουν και οι δυο παραπάνω προϋποθέσεις.

Για να διασταυρωθεί ηλεκτρονικά η φοίτηση των ανήλικων τέκνων στην υποχρεωτική εκπαίδευση, θα πρέπει στο πεδίο «Στοιχεία Φοίτησης Τέκνου», να καταχωρηθούν:

α. τα στοιχεία της Σχολικής Μονάδας, η Τάξη και ο Αριθμός Μητρώου του μαθητήν το τέκνο βρίσκεται στην υποχρεωτική εκπαίδευση.

β. το έτος ολοκλήρωσης της φοίτησης στην υποχρεωτική εκπαίδευση (Γυμνάσιο), αν το τέκνο έχει ολοκληρώσει την υποχρεωτική εκπαίδευση.

-Εάν διασταυρωθούν όλα τα στοιχεία του μαθητή, τότε η αίτηση θα μπορεί να προχωρήσει κανονικά.

-Εάν δεν διασταυρωθούν εμφανίζεται σχετική επισήμανση.

 

ΠΗΓΗ | newsbomb.gr

Continue Reading

ΕΒΡΟΣ

Το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας ταξιδεύει στην Αλεξανδρούπολη

Το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας αναγνωρίζοντας την ανάγκη για την περαιτέρω προβολή της μικρού μήκους ταινίας, εντάσσει στον ετήσιο προγραμματισμό του τη διοργάνωση προβολών των βραβευμένων ταινιών μικρού μήκους, σε πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού, ανάμεσά τους και η Αλεξανδρούπολη, σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Αλεξανδρούπολης.

Οι προβολές θα γίνουν τη Δευτέρα 14 και την Τρίτη 15 Μαρτίου στις 9:30 μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης, με ελεύθερη είσοδο για όλους.

Η ταινία μικρού μήκους προβάλλεται, προωθείται, αναδεικνύεται και χειροκροτείται στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Εδώ και δεκαπέντε πλέον χρόνια, οι βραβευμένες και διακριθείσες ταινίες του ετήσιου Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, εντάσσονται σ’ ένα “μακρύ ταξίδι” επαφής με το κινηματογραφόφιλο κοινό, που κάθε χρόνο αποδεικνύει το ολοένα και μεγαλύτερο ενδιαφέρον του για το “μικρό”.

Η θέση του Φεστιβάλ Δράμας στο εγχώριο κινηματογραφικό τοπίο, ως το κορυφαίο φεστιβάλ στο είδος του, αλλά και η διεθνής του αναγνώριση συμβάλλουν σημαντικά στην επιτυχία των “ταξιδιών” του, που καίριο σκοπό έχουν την προβολή και διάδοση του έργου των νέων κινηματογραφιστών.

Όπως κάθε χρόνο λοιπόν, η Κινηματογραφική Λέσχη Αλεξανδρούπολης συμβάλλει στην προβολή και διάδοση του έργου των νέων κινηματογραφιστών, προβάλλοντας τις βραβευμένες ταινίες του Φεστιβάλ.

Click to comment

Απάντηση

ΕΒΡΟΣ

Έβρος | Συνελήφθη διακινητής ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθη την Δευτέρα (20-5-2024) το πρωί στην Εθνική οδό Ορμενίου – Αρδανίου, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου, ένας αλλοδαπός διακινητής, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στο εσωτερικό της χώρας δέκα (10) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν το παραπάνω όχημα και ένα κινητό τηλέφωνο. 

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου Ορεστιάδας.

Continue Reading

ΕΒΡΟΣ

Συνάντηση εργασίας της Υφυπουργού Χριστίνας Αλεξοπούλου με εκπροσώπους της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Συνάντηση εργασίας είχε, σήμερα (17/05), η Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδια για τις Μεταφορές, Χριστίνα Αλεξοπούλου με τον Αντιπεριφερειάρχη Μεταφορών, Επικοινωνιών και Καλών Πρακτικών κ. Ιρφάν Χατζηγκενέ, εκπροσώπους της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και τους Γενικούς Διευθυντές Μεταφορών και Επικοινωνιών Περιφερειών της χώρας (διά ζώσης και διαδικτυακά) για τους στρατηγικούς στόχους του Εθνικού Σχεδίου Μεταφορών.

Με ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ, το 2024 έχει ανακηρυχθεί σε έτος «Οδικής Κυκλοφορίας και Ασφάλειας στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης» και το γεγονός αυτό όρισε εν πολλοίς το πλαίσιο της συζήτησης, καθώς λόγω αυτής της ανακήρυξης προγραμματίζεται μία σειρά πολλών δράσεων σε ολόκληρη την ΠΑΜΘ με στόχο την προώθηση της οδικής ασφάλειας και της ασφάλειας των Μεταφορών εν γένει. Παράλληλα, συζητήθηκε και η δημιουργία άτυπου Δικτύου Περιφερειών Ελλάδας σε θέματα Επικοινωνιών και Μεταφορών με την υποστήριξη του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Η  Υφυπουργός αναφέρθηκε στις μεταφορές και τους στρατηγικούς στόχους του εθνικού σχεδίου Μεταφορών που αφορούν στην:

  • Οικονομική ανάπτυξη, αποδοτικότητα και λειτουργία του συστήματος μεταφορών, σε Περιφερειακό και Εθνικό επίπεδο.
  • Ενίσχυση της συνδεσιμότητας των μεταφορών, η οποία περιλαμβάνει τη συνδεσιμότητα με τα νησιά και μεταξύ συμπληρωματικών μέσων μεταφοράς, τη συνεργασία των συστημάτων, την εδαφική συνοχή και τη διασυνοριακή σύνδεση με χώρες εντός/εκτός ΕΕ.
  • Εξασφάλιση ενός περιβαλλοντικά βιώσιμου τομέα μεταφορών.
  • Παροχή προσβασιμότητας και κοινωνικής ένταξης σε σχέση με την απασχόληση, την εκπαίδευση και τις κοινωνικές υπηρεσίες για τον πληθυσμό

Μεγάλο μέρος της συζήτησης αφιερώθηκε και στην αδήριτη ανάγκη μείωσης των νεκρών από τροχαία δυστυχήματα, που αποτελεί στόχο του Υπουργείου Μεταφορών, αλλά ταυτόχρονα επί αυτού του σκοπού εργάζεται και η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Ως επιστέγασμα της συνάντησης συμφωνήθηκε η ενίσχυση της συνεργασίας σε όλους τους τομείς αναφορικά με την προώθηση, βελτίωση και αναβάθμιση της ασφάλειας των μεταφορών και της κινητικότητας.

1715933842829

 

1715933842870

 

b511d3f4 f082 4b7a 8bb8 c6b0a2b542c6

Continue Reading

ΕΒΡΟΣ

Νεκρό 4 μηνών βρέφος στο Διδυμότειχο – Το βρήκα με αφρούς στο στόμα, λέει η μητέρα

Νεκρό μεταφέρθηκε σήμερα Παρασκευή 17 Μαΐου ένα 4 μηνών βρέφος στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου από τους γονείς του.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η μητέρα του αγοριού ισχυρίζεται ότι το είχε ταΐσει τελευταία φορά στις 23:00 και σήμερα το πρωί το βρήκε νεκρό με αφρούς στο στόμα.

Κατά τις πληροφορίες της δημόσιας τηλεόρασης η οικογένεια ανήκει στη μουσουλμανική μειονότητα της περιοχής.

Η αστυνομία ειδοποιήθηκε εγκαίρως και διεξάγει την έρευνα. Σύμφωνα με πληροφορίες το βρέφος θα μεταφερθεί στην Αλεξανδρούπολη για νεκροψία – νεκροτομή ώστε να διερευνηθούν τα αίτια του θανάτου.

Στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου έχει μαζευτεί πλήθος συγγενών της οικογένειας προς συμπαράστασή της.

Continue Reading

ΞΑΝΘΗ

Το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας ταξιδεύει στην Ξάνθη

Κυριακή 28 & Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου & ώρα 21.00 στο Λαογραφικό & Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης
Η κινηματογραφική λέσχη της ΦΕΞ σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας μας ταξιδεύουν στον κόσμο του μικρού μήκους με τις βραβευμένες ταινίες του 38ου Φεστιβάλ.

Το Φεστιβάλ της Δράμας, ταξιδεύει… με “μικρές” αποσκευές
Η ταινία μικρού μήκους προβάλλεται, προωθείται, αναδεικνύεται και χειροκροτείται στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας αναγνωρίζοντας την ανάγκη για την περαιτέρω προβολή της μικρού μήκους εντάσσει στον ετήσιο προγραμματισμό του τη διοργάνωση προβολών ταινιών μικρού μήκους σε πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού.
Εδώ και δεκαπέντε πλέον χρόνια, οι βραβευμένες και διακριθείσες ταινίες του ετήσιου Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, εντάσσονται σ’ ένα ‘μακρύ ταξίδι’ επαφής με το κινηματογραφόφιλο κοινό, που κάθε χρόνο αποδεικνύει το ολοένα και μεγαλύτερο ενδιαφέρον του για το ‘μικρό’.
Η Γερμανία, η Αίγυπτος, η Κύπρος, η Σερβία, η Ιταλία, η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, καθώς και 60 πόλεις της ελληνικής περιφέρειας έχουν αποτελέσει σταθμούς, λιμάνια και προορισμούς του ταξιδιού του Φεστιβάλ Δράμας.
Η θέση του Φεστιβάλ Δράμας στο εγχώριο κινηματογραφικό τοπίο, ως το κορυφαίο φεστιβάλ στο είδος του, αλλά και η διεθνής του αναγνώριση συμβάλλουν σημαντικά στην επιτυχία των ‘ταξιδιών’ του, που καίριο σκοπό έχουν την προβολή και διάδοση του έργου των νέων κινηματογραφιστών.

Το πρόγραμμα
Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016
EUROMAN σκηνοθεσία ΓΑΒΡΙΗΛ ΤΖΑΦΚΑΣ / 22’
ΕΚΔΥΣΙΣ σκηνοθεσία ΦΑΙΔΡΑ ΤΣΟΛΙΝΑ /17’
JOANNA σκηνοθεσία ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΦΑΦΟΥΤΗΣ / 9’
INNER LAND σκηνοθεσία ΒΙΒΙΑΝ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ / 18’
ΠΑΛΙΡΡΟΙΕΣ – ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ σκηνοθεσία ΣΤΑΥΡΙΑΝΝΑ ΛΙΤΣΑ / 11’
PROSOPON σκηνοθεσία ΘΩΜΑΣ ΘΩΜΑ / 5’
SIMON SAYS σκηνοθεσία ΝΙΚΟΣ ΤΣΕΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ / 13
BLUE TRAIN σκηνοθεσία ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΑΥΡΗΣ /15

Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016
ΣΥΚΟ σκηνοθεσία ΝΙΚΟΛΑΣ ΚΟΛΟΒΟΣ /13’
ΠΩΓΩΝΙΣΚΟΣ σκηνοθεσία ΘΑΝΑΣΗΣ ΝΕΟΦΩΤΙΣΤΟΣ / 11’
4 ΜΑΡΤΙΟΥ σκηνοθεσία ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΑΚΟΣ /15’
ΕΘΝΟΦΟΒΙΑ σκηνοθεσία ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΙΟΓΚΑΣ / 16’
DREAM TOY σκηνοθεσία ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΟΥΛΙΑΡΑΣ / 13’
PACINO’S WAY σκηνοθεσία ΧΑΡΗΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΑΚΗΣ /18’
ΚΑΤΗΦΟΡΑ σκηνοθεσία ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΜΜΙΤΣΗΣ /13’
Ο ΣΠΟΡΟΣ σκηνοθεσία ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΚΟΤΣΩΝΗ /15’

Να μην ξεχάσω ακόμη να παρακολουθήσω ….
Εκδηλώσεις εργαστηρίων. Ενημερωθείτε για τις δράσεις των εργαστηρίων από www.facebook.com/FEXANTHI

Πληροφορίες: Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης / το πολιτιστικό δίκτυο Ξάνθης
Αντίκα 7, 67132 Ξάνθη – παλιά πόλη. Τηλ.25410 25421 / www.fex.org.gr fexanthis@gmail.com

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σοβαρό τροχαίο λίγο έξω από το Μαγικό της Ξάνθης

Ένα σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου (18/05) λίγο έξω από το Μαγικό, στον δρόμο προς Μέλισσα, όταν δύο οχήματα συγκρούστηκαν σφοδρά.

Η σύγκρουση προκλήθηκε κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, ωστόσο ήταν ιδιαίτερα σφοδρή με τα οχήματα να γίνονται κυριολεκτικά σμπαράλια. Από τη σύγκρουση προκλήθηκαν και υλικές ζημιές στην περίφραξη της παρακείμενης βιοτεχνίας ΧΗΜΒΙΟΞΑΝ, με ένα εκ των οχημάτων να καταλήγει πάνω στον τοίχο.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ για να παραλάβουν τους τραυματίες, καθώς και η Αστυνομία αλλά και η Πυροσβεστική.

xanthinea.gr

Continue Reading

ΞΑΝΘΗ

Ερώτηση Μ. Μπαράν | Να ενταχθούν όλες οι εκτάσεις καλλιέργειας καλαμποκιού του Δήμου Τοπείρου στη συνδεδεμένη ενίσχυση

Μεγάλη είναι η δυσαρέσκεια και η  αναστάτωση των αγροτών του Δήμου Τοπείρου του Νομού Ξάνθης καθώς πέρα από τη μείωση της παραγωγής τους, σε διάφορα αγροτικά προϊόντα,αντιμετωπίζουν και πλείστα όσα προβλήματα εξαιτίας του αποκλεισμού τους από τις συνδεδεμένες ενισχύσειςπου αφορούν την καλλιέργεια αραβοσίτου. Οι συνθήκες της οικονομικής  τους ασφυξίας ξεπερνά κάθε όριο και η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί προκαλεί τον φόβο και την ανασφάλεια για το μέλλον των καλλιεργειών τους πόσο δε μάλλον για τους ίδιους και τις οικογένειές τους.

Σύμφωνα μάλιστα με προφορική ενημέρωσή τους από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, η επιλογή χορήγησης των συνδεδεμένων ενισχύσεων στο Νομό Ξάνθης πραγματοποιήθηκε βάσει γεωγραφικών κριτηρίων ενώ αντίθετα ενημερώθηκαν ότι αποζημιώθηκε το σύνολο των καλλιεργητών στην γειτονική Χρυσούπολη Καβάλας.

Προς αποκατάσταση της εν λόγω αδικίας είναι επιτακτική η ένταξη των καλλιεργητών αραβοσίτου του Δήμου Τοπείρου Ξάνθης στη συνδεδεμένη εισοδηματική στήριξη, η οποία αναμφίβολα θα οδηγήσει στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης τους και στην ανάπτυξη της συγκεκριμένης αγροτικής περιοχής. 

Η μείωση της παραγωγής αραβόσιτου θα προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις ικανές να οδηγήσουν ακόμη και στην κατάρρευση του κτηνοτροφικού κλάδου.

Βάσει των ανωτέρω, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

  1. Ποια είναι η πολιτική του Υπουργείου σχετικά με την οικονομική ενίσχυση των καλλιεργειών αραβοσίτου και πώς σχεδιάζεται η επέκτασή της για να καλύψει περισσότερες εκτάσεις, συμπεριλαμβανομένων και αυτών στο Δήμο Τοπείρου;
  2. Ποια είναι τα κριτήρια για την επιλογή των εκτάσεων που εντάσσονται στις συνδεδεμένες ενισχύσεις και πώς μπορούν οι αγρότες να εξασφαλίσουν τη συμμετοχή τους;
  3. Σκοπεύετε να προβείτε σε κάποια διορθωτική πράξη για να αποκατασταθεί η αδικία εις βάρος των καλλιεργητών αραβοσίτου στο Δήμο Τοπείρου;

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μπουρχάν Μπαράν

Continue Reading

ΔΟΞΑΤΟ

Πρόσκληση συμμετοχής ανέργων σε επιδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης με εκπαιδευτικό επίδομα έως 1.725€

Στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «Ολοκληρωμένη Παρέμβαση Συμβουλευτικής Υποστήριξης, Κατάρτισης και Πιστοποίησης για την επαγγελματική́ ενδυνάμωση ανέργων χαμηλών εκπαιδευτικών προσόντων σε θύλακες ανεργίας των περιφερειών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Θεσσαλίας και Δυτικής Ελλάδας»  στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020», ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ) ανακοινώνει ότι συνεχίζεται η υποβολή αιτήσεων των δυνητικά ωφελούμενων.

Το πρόγραμμα κατάρτισης έχει συνολική διάρκεια 345 ώρες, εκ των οποίων 270 ώρες θεωρητική κατάρτιση και 75 ώρες πρακτική άσκηση.

Το εκπαιδευτικό επίδομα κάθε ωφελούμενου για κάθε ώρα κατάρτισης, είναι πέντε ευρώ (5€/ώρα) και έως 1.725€ για την πλήρη παρακολούθηση του προγράμματος.  

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σε 5 Περιφέρειες, συγκεκριμένα: Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Θεσσαλίας και Δυτικής Ελλάδας. 

 

Η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων που γίνεται μέσω του ακόλουθου

συνδέσμου στο διαδίκτυο: https://sbeanergoi.gr/ 

 

Η συγκεκριμένη πράξη περιλαμβάνει εξατομικευμένη συμβουλευτική καθοδήγηση, θεωρητική κατάρτιση, πρακτική άσκηση και πιστοποίηση των επαγγελματικών γνώσεων για 4.984 άνεργους ανεξαρτήτου ηλικίας, εγγεγραμμένων στην ΔΥΠΑ, που είναι μόνιμοι κάτοικοι των Περιφερειών: Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Θεσσαλίας και Δυτικής Ελλάδας.

Δικαιούχοι να συμμετέχουν στο πρόγραμμα είναι άνεργοι, κάτοικοι της περιοχής παρέμβασης, οι οποίοι πληρούν τις κάτωθι γενικές προϋποθέσεις:

  • Να είναι εγγεγραμμένοι/ες άνεργοι/ες στα Μητρώα Ανέργων της ΔΥΠΑ, με κάρτα ανεργίας σε ισχύ, ανεξαρτήτως αν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας ή όχι.
  • Να κατοικούν στις 5 επιλέξιμες Περιφέρειες της Πράξης, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Θεσσαλίας και Δυτικής Ελλάδας.
  • Να έχουν ολοκληρώσει την υποχρεωτική εκπαίδευση, ήτοι να είναι Απόφοιτοι Γυμνασίου ή Δημοτικού σχολείου για τους απόφοιτους έως το 1980.
  • Να μην έχουν τη μαθητική, σπουδαστική ή φοιτητική ιδιότητα.  Ειδικά οι απόφοιτοι ΙΕΚ θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τις εξετάσεις πιστοποίησης.
  • Να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησής τους.

Στη ιστοσελίδα του έργου: sbeanergoi.gr παρέχονται λεπτομερή στοιχεία για το πρόγραμμα και οδηγίες για τη συμπλήρωση της αίτησης.

Η Πράξη περιλαμβάνει τις ακόλουθες δράσεις: 

  1. Την παροχή δεκατριών (13) ατομικών συνεδριών συμβουλευτικής με στόχος την ενίσχυση των ωφελούμενων για τη βέλτιστη χρήση των «αποθεμάτων» και των ικανοτήτων που διαθέτουν, μέσα από την παροχή νέων και καινοτόμων μεθόδων που εξασφαλίζουν την προσωπική τους ανάπτυξη και την επαγγελματική τους ανέλιξη.
  2. Την  υλοποίηση θεωρητικής κατάρτισης σε οριζόντιες (90 ώρες) όσο και εξειδικευμένες γνώσεις (24 προγράμματα διάρκειας 180 ωρών), με στόχο την αναβάθμιση των εργασιακών δεξιοτήτων των ωφελούμενων άνεργων χαμηλών εκπαιδευτικών προσόντων.
  3. Την πρακτική άσκηση διάρκεια εβδομήντα πέντε (75) ωρών, η οποία στοχεύει στην ενδυνάμωση του επαγγελματικού προφίλ του ωφελούμενου μέσω της εμβάθυνσης ή απόκτησης πρακτικών γνώσεων και δεξιοτήτων σε σύνδεση με το προφίλ του κάθε ωφελούμενου
  4. Την πιστοποίηση προσόντων και δεξιοτήτων από διαπιστευμένους φορείς πιστοποίησης, σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ISO/ IEC 17024 ή τον ΕΟΠΠΕΠ ή μέσω διεθνώς αναγνωρισμένων προϊοντικών πιστοποιήσεων, ανάλογα με το περιεχόμενο των προγραμμάτων κατάρτισης που θα παρακολουθήσουν.

Η Πράξη χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ), στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020» και από εθνικούς πόρους, μέσω του ΠΔΕ.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας ταξιδεύει στην Ξάνθη

Πέμπτη 26 & Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015 & ώρα 21.00
στο Λαογραφικό & Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης
Η κινηματογραφική λέσχη της ΦΕΞ σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, μας ταξιδεύουν στον κόσμο του μικρού μήκους με τις βραβευμένες ταινίες του 37ου Φεστιβάλ.

Πρόγραμμα Προβολών

Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015 & ώρα 21.00 στο Λαογραφικό & Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης
Τρεις αυγουλιέρες παραλίγο τέσσερις, Διάρκεια: 24΄, Κωνσταντίνος Σαμαράς
Ιλένα, Διάρκεια: 15΄, Σπύρος Σκάνδαλος
For Eternity, Διάρκεια: 7΄, Μαρία Λάφη
Όταν αρχίζει το τραγούδι, Διάρκεια: 8΄, Γιάννης Πόθος
II, Διάρκεια: 16΄, Ευθύμης Kosemund Σανίδης
Drag me: An urban music tale, Διάρκεια: 6΄, Νίκος Κέλλης
Πέρασμα, Διάρκεια: 7΄, Λάμπρος Γεωργόπουλος
Jennings Lodge, Διάρκεια: 11΄, Αλίκη Σούμα
Maasai, Διάρκεια: 16΄, Χάρης Λαγκούσης

Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015 & ώρα 21.00 στο Λαογραφικό & Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης
Προσευχή, Διάρκεια: 20΄, Θανάσης Νεοφώτιστος
Εβίβα, Διάρκεια: 16΄, Δημήτρης Νάκος, Αμέρισσα Μπάστα
Βόλτα, Διάρκεια: 11΄, Στέλλα Κυριακοπούλου
A single body, Διάρκεια: 20΄, Σωτήρης Δουνούκος
Sunday, Διάρκεια: 17΄, Βαγγέλης Σέρφας
Δείπνο για λίγους, Διάρκεια: 10΄, Νάσος Βακάλης
The Immortalizer, Διάρκεια: 22΄, Μάριος Πιπερίδης

Στο 37ο Φεστιβάλ της Δράμας προβλήθηκαν συνολικά 204 ταινίες σε όλα τα προγράμματά ενώ 38 ταινίες (από τις 165 αιτήσεις που κατατέθηκαν) διεκδίκησαν τα βραβεία του Φεστιβάλ.
Μεγάλος νικητής αναδείχθηκε ο Θανάσης Νεοφώτιστος και η ταινία του “Προσευχή” με κεντρικό θέμα την ερωτική αφύπνιση σ’ ένα περιβάλλον σχολικού εκφοβισμού, που απέσπασε το Χρυσό Διόνυσο του Εθνικού τμήματος του 37ου Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας.
Η οικονομική κρίση και η σύγχρονη κοινωνική πραγματικότητα στην Ελλάδα, απασχόλησαν για μια κόμη χρονιά μια μεγάλη μερίδα των νεαρών δημιουργών. Επιπλέον θέματα όπως: η ανεργία, η έξαρση του εθνικισμού, ο ρατσισμός, οι άστεγοι, αλλά και οι διαπροσωπικές σχέσεις (οικογένεια, έρωτας, φιλία), οι υπαρξιακές αναζητήσεις, η μοναξιά και η τρίτη ηλικία, αποτέλεσαν αφορμή για προβληματισμό μέσα από τις δημιουργίες που επιλέχθηκαν για να προβληθούν στο Φεστιβάλ.

Κινηματογραφική Λέσχη
Από τις παλαιότερες στην Ελλάδα,(1971) με πλούσιο πρόγραμμα σε κινηματογραφικά αφιερώματα. Οι συνεργασίες της με άλλα φεστιβάλ και λέσχες φέρνουν νέους δημιουργούς στην πόλη και δίνουν το βήμα σε νέους κινηματογραφιστές. Ακόμη συμμετέχει σε παραγωγές που γίνονται στην Ξάνθη και οργανώνει μαθήματα, σεμινάρια και παραγωγές.
Η κινηματογραφική Λέσχη της ΦΕΞ συνεργάζεται με φορείς και Φεστιβάλ και παρουσιάζει στην Ξάνθη :
· Anim fest στην Ξάνθη
· Φεστιβάλ Γερμανόφωνου κινηματογράφου στην Ξάνθη
· Φεστιβάλ Ισπανόφωνου κινηματογράφου στην Ξάνθη
· Φεστιβάλ Αμερικανικού κινηματογράφου
· Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
· Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης
· Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας
* Προβάλει περισσότερες από 100 ταινίες (100 περίπου μέρες προβολών) στο νομό.

Εργαστήρι κινηματογράφου
Ποια είναι τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε τέχνης; Ο τρόπος που παρακολουθούμε αλλά και πως και με πιο τρόπο συμμετέχουμε σε κάθε παραγωγή; Θεωρητικά αλλά και τεχνικά ζητήματα.
Συζητούμε για τις κάμερες, διάφορα είδη φιλμ, φώτα, flash, φίλτρα, studio, εργαστήρια…. Και συζητάμε για τη χρήση τους και το λόγω χρήσης του καθενός… Τις αφηγηματικές δομές και το σχεδιασμό μιας παραγωγής…
Πως οργανώνω την παραγωγή μου; Η ιδέα μου… Η υποστήριξη της ιδέας. Το σενάριο – Το ντεκουπάζ – Το ρεπεράζ – Το studio – φωτισμοί – συνθέσεις – φακοί… Τι χρησιμοποιώ και γιατί; Οι λήψεις – Η επεξεργασία – το μοντάζ …

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη ημερίδα εξωστρέφειας στην Καβάλα

Ημερίδα εξωστρέφειας, πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το πρψί του Σαββάτου25 Μαϊου στην πόλη της Καβάλας, όπου παρόντες ήταν αρκετοί επιχειρημαατίες και επαγγελματίες της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, φορείς της Περιφέρειας αλλα και του Δήμου Καβάλας αλλά και ο Υφυπουργός εξωτερικών κ. Κώστας Φραγκογιάννης.

Οι παρόντες είχαν την ευκααίρια να ακούσουν απο επίσημα προσκεκλημένους ανάλυσεις που αφορούν την την ανάπτυξη της επιχερηματικότητας.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Επίσκεψη Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ στο νέο αεροδρόμιο ΛΥΔΙΑ

Τις νέες εγκαταστάσεις της EGNATIA AVIATION και το αεροδρόμιο ΛΥΔΙΑ,επισκέφτηκε το πρωί του Σαββάτου 25 Μαϊού ο Περιφερείάρχης ΑΜ-Θ, κ. Χριστόδουλος Τοψίδης μαζί, με τον αντιπεριφέρειάρχη Καβάλας, κ. Θόδωρο Μαρκόπουλο, τον αντιπεριφέρειάρχη Ανάπτυξης, κ, Αλέξανδρο Ιωσηφίδη αλλα και άλλα μέλη της παράταξης τους. Στο σημείο ξεναγήθηκαν απο τον ιδιοκτήτη της σχολής, κ. Δημήτρη Λυμπεράκη και ενημέρώθηκαν για την εξέλιξη των έργων στο νέο αεροδρόμιο.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

«Βραβεία Μπότση»: Στην Εύβοια το φετινό βραβείο της Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου

Η 38η απονομή των δημοσιογραφικών βραβείων και τιμητικών διακρίσεων του Ιδρύματος Προαγωγής Δημοσιογραφίας «Αθανασίου Β. Μπότση», πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 20 Μαΐου 2024 στο περιστύλιο του Ζαππείου Μεγάρου, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Στην ειδική τελετή απονεμήθηκαν βραβεία και τιμητικές διακρίσεις, σε δημοσιογράφους που διακρίθηκαν σε διάφορους τομείς πνευματικής και κοινωνικής προσφοράς.

Ανάμεσα στους βραβευθέντες, ο συνάδελφος, μέλος της Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου, Άκης Θεοφανίδης, ιδιοκτήτης – εκδότης της εφημερίδας «Ευβοϊκή Γνώμη», καθώς και ο ιδρυτής της εφημερίδας Ιωάννης Θεοφανίδης, στους οποίους απονεμήθηκε το βραβείο «Δικαία Ζαμπούνη»* που απονέμει από το 2019 η Ένωση μας.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν εκ μέρους της Ε.Ι.Ε.Τ., ο Πρόεδρος Αντώνης Μουντάκης (που έκανε και την απονομή) και ο Ταμίας Άγγελος Βασίλαινας.

Ανάμεσα στους δημοσιογράφους που βραβεύτηκαν ήταν οι:

Γιώργος Λιάνης, Κώστας Χαρδαβέλας, Δημήτρης Κωνσταντάρας, Μανώλης Κωστίδης, Απόστολος Μαγγηριάδης, Μένιος Σακελλαρόπουλος κ.α.

Την εκδήλωση προσφώνησε ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Προαγωγής Δημοσιογραφίας, «Αθανασίου Μπότση» Πάνος Καραγιάννης, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν η Πρόεδρος τη ΠΟΕΣΥ Σωτήρης Τριανταφύλλου και η Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Μαρία Αντωνιάδου.

Η φετινή εκδήλωση είχε δύο ιδιαίτερα στοιχεία. Το πρώτο ήταν η απονομή ενός συλλογικού βραβείου στους δημοσιογράφους που κάλυψαν τις πλημμύρες που προκάλεσε η καταστροφική επέλαση του «Ντάνιελ» στη Θεσσαλία καθώς και τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη.

Το δεύτερο ήταν η απονομή τιμητικών πλακετών στους δύο πιλότους που έφυγαν από τη ζωή στις 25 Ιουλίου 2023, κατά τη διάρκεια αεροπυρόσβεσης στον Πλατανιστό Ευβοίας. Τις πλακέτες για τον σμηναγό Χρήστο Μουλά και τον ανθυποσμηναγό Περικλή Στεφανίδη απένειμε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε ανώτατο αξιωματικό του στρατού και στον πατέρα του Π. Στεφανίδη.

*Με απόφαση του Δ.Σ. της Ε.Ι.Ε.Τ. το βραβείο της Ε.Ι.Ε.Τ., που θεσμοθετήθηκε από το 2019 στα πλαίσια Βραβείων των Ιδρύματος Προαγωγής Δημοσιογραφίας «Αθανασίου Β. Μπότση», ονομάστηκε «Δικαία Ζαμπούνη», τιμώντας μ’ αυτόν τον τρόπο τη μεγάλη δωρήτρια από την Σάμο, στην οποία οφείλουμε τα ιδιόκτητα γραφεία της Ε.Ι.Ε.Τ. στην Αθήνα (Ακαδημίας 71-73).

Continue Reading

espa logo

espa_logo_en