Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η βροχή δεν πτόησε τους 30.000 καρναβαλιστές στην Πάτρα

Περίπου πέντε ώρες διήρκεσε η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση της Πάτρας, με τους 30.000 καρναβαλιστές να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό, παρουσιάζοντας ένα πλούσιο θέαμα.

Παρά την συνεχή βροχόπτωση οι καρναβαλιστές δεν πτοήθηκαν και ξεχύθηκαν στους κεντρικούς δρόμους, όπου με την ζωντάνια τους και την ευρηματικότητά τους αποζημίωσαν τους χιλιάδες θεατές, που παρακολουθούσαν την παρέλαση κάτω από τις στοές των πεζοδρομίων, προστατευμένοι από την βροχή.

Η παρέλαση ξεκίνησε λίγο μετά τις 14:00 το μεσημέρι με την μπάντα του δήμου Πατρέων και ακολουθούσαν ο εντυπωσιακός και σατιρικός βασιλιάς καρνάβαλος, όπως και τα υπόλοιπα άρματα, που όλα κατασκευάστηκαν στο καρναβαλικό εργαστήριο του δήμου Πατρέων.

Φέτος, ο καρνάβαλος ήταν ένας πλουτοκράτης, με ημίψηλο και πούρο, που στο ένα του χέρι κρατούσε ένα βιβλίο, τα μνημόνια 1 και 2 και στο άλλο το μνημόνιο 3, καθώς και ένα ακόμη μνημόνιο με ερωτηματικό.

 

ΠΑΤΡΑ

 

Τον βασιλιά καρνάβαλο συνόδευε το καλλιτεχνικό και πολύχρωμο άρμα της βασίλισσας, που ήταν εμπνευσμένο από τη θάλασσα και το υγρό στοιχείο.

Στην συνέχεια παρήλασαν τα άρματα με τους τίτλους, «Ψωνίσαμε» και «Σύμφωνο πολιτικής Συμβίωσης», όπου κυριαρχούσαν οι φιγούρες του πρωθυπουργού και του Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Αμέσως μετά παρήλασαν τα άρματα από το καρναβάλι των μικρών, «Προπομπός Κιθαρίστας», «Ξαφνικά ένας Παπαγάλος», «Ο Γάτος στη Σκεπή», «Πειρατικό Καράβι», «Το Τρενάκι», «Το Κάστρο», «Δεντράκια και Μανιτάρια» και το Μουσικό ‘Αρμα.

Κατόπιν πήραν την σκυτάλη οι 30.000 καρναβαλιστές, όπου οι πολύχρωμες και ευρηματικές στολές τους, δημιούργησαν ξεχωριστό καρναβαλικό σκηνικό.

Ταυτόχρονα, πολλά από τα πληρώματα είχαν δημιουργήσει τα δικά τους άρματα και κατασκευές, αποσπώντας τον θαυμασμό των θεατών.

 

ΠΑΤΡΑ

 

Η παρέλαση ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 19:00 το βράδυ με τα άρματα του σοκολατοπόλεμου και τους πέντε συλλόγους των σοκολατοριχτών, «Σοκολατοδρομίες», «Σοκολατορίχτες», «Σοκολατομανίες», «Σοκολατομαχίες» και «Σοκολατοπαίκτες», οι οποίοι τηρούν πιστά κάθε χρόνο το παραδοσιακό έθιμο.

Οι φετινές καρναβαλικές εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν τις 21:00 το βράδυ με την τελετή λήξης, που θα πραγματοποιηθεί στον μόλο της Αγίου Νικολάου, στο παλιό λιμάνι.

Εκεί, η παρουσιάστρια της τελετής λήξης, η δημοσιογράφος Νατάσσα Τραγουστή, θα υποδεχθεί τους χιλιάδες καρναβαλιστές και τον δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη, ο οποίος θα κηρύξει τη λήξη του καρναβαλιού.

 

ΠΑΤΡΑ

 

Αμέσως μετά θα παραδοθεί στην πυρά ο βασιλιάς καρνάβαλος, ενώ τα πυροτεχνήματα αναμένεται να δώσουν λάμψη και χρώματα στην καρναβαλική νύχτα.

Θα ακολουθήσει δίωρη συναυλία με το συγκρότημα Passepartout και την τετραμελή ελληνική μπάντα Alcatrash.

Στο μεταξύ, μεγάλος ήταν και φέτος ο αριθμός των επισκεπτών που επέλεξαν την Πάτρα, για να περάσουν το καρναβαλικό τριήμερο. Τα ξενοδοχεία της πόλης είχαν πληρότητα που έφθανε το 100%, ενώ πολλοί ήσαν οι επισκέπτες που διέμεναν σε ξενοδοχεία κοντά στην πόλη.

Όσοι επισκέπτονται την Πάτρα, ζουν τους έντονους καρναβαλικούς ρυθμούς της πόλης και διασκεδάζουν στα πάρτι που οργανώνονται σε πολλά σημεία του κέντρου.

 

patra5

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Η ώρα του οβελία σε όλη την Ελλάδα – Αρκετές σούβλες στην Καβάλα

«Φωτιά» παίρνουν σήμερα Κυριακή του Πάσχα οι σούβλες σε όλη την Ελλάδα!

Από άκρη σε άκρη οι Έλληνες τηρούν το έθιμο για το ψήσιμο του οβελία και ετοιμάζουν το πασχαλινό τραπέζι για να γιορτάσουν με τις οικογένειες και τους φίλους τους.

Το υπαίθριο σούβλισμα του αρνιού το Πάσχα είναι ένα από τα παλαιότερα ελληνικά έθιμα και μάλιστα έχει τις ρίζες του στην αρχαία Ελλάδα. Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι ο οβελίας είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής του πασχαλινού τραπεζιού αλλά και ολόκληρης της ημέρας.

Στην Καβάλα αρκετοί φαίνεται πως είναι εκείνοι οι πολίτες που λόγω και του πολύ καλού καιρού ξεκίνησαν να σουβλίζουν τον παραδοσιακό οβελία από νωρίς το πρωί της Κυριακής του Πάσχα!

Δείτε φωτογραφίες από οβελίες σε Καβάλα και Δράμα :

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Χριστός Ανέστη! – Με κατάνυξη η Ανάσταση στην Καβάλα

Σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε και στην Καβάλα η ακολουθία της Αναστάσεως, με πλήθος πιστών να συρρέει στους ναούς για το «Χριστός Ανέστη».

Ο περισσότερος κόσμος συγκεντρώθηκε στην κεντρική πλατεία της πόλης, όπου χοροστάτησε της ακολουθίας του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος.

 

 

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Ανάσταση με πυροτεχνήματα | Eικόνες από drone στην Καβάλα

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en