ΚΑΒΑΛΑ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΟ ΣΥΛΑΛΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ LNG «Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ»

Την Πέμπτη 12 Ιουνίου ο Μάκης Παπαδόπουλος εκπροσώπησε την ανεξάρτητη δημοτική κίνηση «Ο Τόπος της Ζωής μας» στη σύσκεψη φορέων, που έγινε με στόχο την αποτροπή της εγκατάστασης πλωτής δεξαμενής υγροποιημένου φυσικού αερίου LNGστις προτεινόμενες από τη ΔΕΠΑ θέσεις στον κόλπο της Καβάλας. Μετά το τέλος της σύσκεψης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Για άλλη μια φορά, χωρίς να μας ρωτήσουν, επιχειρούν να περάσουν σχέδια σε βάρος της τοπικής μας κοινωνίας. Από τη μια η ΔΕΠΑ προσπαθεί να περάσει γρήγορα γρήγορα και χωρίς καμιά συζήτηση την εγκατάσταση LNG, όπου και όπως τη συμφέρει, κι από την άλλη δεν έχουμε καμία απάντηση για την αλλαγή που είναι ανάγκη να γίνει στη χάραξη του αγωγού ΤΑΡ.

Πιστεύουμε ότι το συλλαλητήριο που αποφασίστηκε πρέπει να είναι μια δυναμική αντίδραση σε αυτές τις μεθοδεύσεις. Το υπουργείο πρέπει να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες του και να πάψει να κρύβεται πίσω από τη ΔΕΠΑ και την κατασκευάστρια εταιρία του ΤΑΡ. Ταυτόχρονα, οφείλουμε όλοι οι τοπικοί φορείς να συνεργαστούμε, ώστε να προωθηθεί το ταχύτερο δυνατόν ο απαραίτητος χωροταξικός σχεδιασμός, που θα κλείσει την πόρτα στα σχέδια που θέλουν να κάνουν de facto την περιοχή μας ένα επικίνδυνο ενεργειακό πάρκο…»

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version