ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στήθος με στήθος Σούνακ – Στάρμερ στο βρετανικό κοινοβούλιο

«Να διορθώσει τα λάθη» και να ενώσει το κόμμα του υποσχέθηκε ο Ρίσι Σούνακ  που σήμερα συναντήθηκε για πρώτη φορά με το  νέο υπουργικό συμβούλιο ενώ αντιμετωπίζει στη συνέχεια τον Κίερ Στάρμερ  στην παραδοσιακή  ώρα του πρωθυπουργού στο βρετανικό κοινοβούλιο. 

Να προκηρύξει γενικές εκλογές προκαλεί τον πρωθυπουργό ο ηγέτης του εργατικού κόμματος ενώ τα βέλη του έριξε θίγοντας τον επαναπροσδιορισμό της Σουέλα Μπρέιβερμαν στο υπουργείο εσωτερικών κατηγορώντας τον ότι προϋπήρξε συμφωνία μεταξύ τους με την προϋπόθεση να τον στηρίξει στην κούρσα διαδοχής με τον πρωθυπουργό να την υποστηρίζει εφόσον ζήτησε συγνώμη όπως είπε.

Ο πρωθυπουργός  δεν δεσμεύεται να αυξήσει τις παροχές για τις ευάλωτες ομάδες σε σχέση με τον πληθωρισμό με τον ηγέτη της αντιπολίτευσης να τον κατηγορεί ότι προσποιείται ότι είναι στο πλευρό των εργαζομένων, αλλά κατ’ ιδίαν λέει κάτι πολύ διαφορετικό.

Ωστόσο στις 17 Νοεμβρίου θα ανακοινωθεί το οικονομικό σχέδιο της κυβέρνησης αποφάσισε η νέα κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου. Ο Τζέρεμι Χαντ επισήμανε  ότι θα βοηθήσει την κυβέρνηση να λάβει “δύσκολες αποφάσεις… που αντέχουν στο χρόνο”.  Ο υπουργός οικονομικών  είχε ήδη κάνει τη σύσταση στον Ρίσι Σούνακ να διασφαλίσει ότι τυχόν αποφάσεις θα βασίζονται σε «ακριβείς οικονομικές προβλέψεις». 

Ήδη μετά τον διορισμό του από τη Λιζ Τρας ο Τζέρεμι Χαντ ακύρωσε όλες τις φοροελαφρύνσεις που είχε εξαγγείλει ο Κουάσι Κούαρτενγκ και προειδοποίησε ότι θα έρθουν «δύσκολα μέτρα».

ertnews.gr

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version