ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Σαλάτα ταμπουλέ με φέτα, δυόσμο και ρόδι

Υλικά για 4 άτομα

Προετοιμασία 15 λεπτά

Αναμονή 30 λεπτά

Υλικά-300 γρ. πλιγούρι

-1 λίτρο ζωμό λαχανικών

-1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

-1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο

-1 ρόδι (μόνο τους σπόρους)

-200 γρ. φέτα τριμμένη

Για τη σάλτσα

-6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

-4 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού

-2 κουτ. σούπας χυμό πορτοκάλι

-αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση

Ρίχνουμε σε κατσαρόλα το πλιγούρι μαζί με τον ζωμό να πάρουν μία βράση. Το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε σκεπασμένο με πετσέτα ώστε να απορροφήσει όλα τα υγρά του για 30 λεπτά. Σε περίπτωση που δεν τα έχει απορροφήσει, το σουρώνουμε και το αφήνουμε να στεγνώσει καλά.Το ανακατεύουμε καλά με τα υπόλοιπα υλικά της σαλάτας. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα, ανακατεύοντας όλα τα υλικά της καλά. Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη σάλτσα που ετοιμάσαμε, την αφήνουμε για 5 λεπτά να σταθεί και να αναμειχθούν οι γεύσεις και σερβίρουμε.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version