Connect with us

ΓΥΝΑΙΚΑ

Πώς να καθαρίσετε τον φούρνο σας χωρίς επιβλαβή καθαριστικά φούρνου

Με δύο φυσικές πρώτες ύλες που έχετε ήδη στο σπίτι

Τα καθαριστικά φούρνου όχι μόνο μπορούν να αποδειχθούν επιβλαβή για την υγεία σας -μεταξύ άλλων μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμό των ματιών και του δέρματος, κρίσεις άσθματος και ναυτία- αλλά μπορούν, επίσης, να καταστρέψουν τον φούρνο σας εάν δεν είστε προσεκτικοί κατά την χρήση τους.

Λόγω των διαβρωτικών τους ιδιοτήτων, εξηγεί το housedigest.com, τα καθαριστικά φούρνου μπορούν να αφαιρέσουν το χρώμα και να καταστρέψουν το μέταλλο, να χαλάσουν τη μόνωση από καουτσούκ, να παραμορφώσουν το γυαλί και να καταστρέψουν την αντικολλητική επίστρωση που επιτρέπει στον φούρνο να εκτελέσει έναν κύκλο αυτοκαθαρισμού.

Πώς να καθαρίσετε τον φούρνο σας χωρίς επιβλαβή καθαριστικά φούρνου

Εάν ανησυχείτε για τους πιθανούς κινδύνους από τη χρήση καθαριστικών φούρνου, αξίζει να γνωρίζετε ότι υπάρχουν εναλλακτικοί τρόποι καθαρισμού του φούρνου σας που δεν θα προκαλέσουν καμία βλάβη.

Το Kitchn αναδεικνύει, μάλιστα, τη μαγειρική σόδα και το ξύδι ως ένα δημοφιλές δίδυμο καθαρισμού για αυτόν το σκοπό. Για να χρησιμοποιήσετε αυτή τη μέθοδο, θα χρειαστεί να δημιουργήσετε μια πάστα από 1/2 φλιτζάνι μαγειρική σόδα και λίγο νερό. Στη συνέχεια, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα σφουγγάρι για να το τρίψετε κατά μήκος των εσωτερικών επιφανειών του φούρνου σας. Αποφεύγοντας την επαφή με τα θερμαντικά σώματα. Μετά από 12 ώρες, ρίξτε λίγο ξύδι στο εσωτερικό του φούρνου για να αντιδράσει με τη μαγειρική σόδα και να δημιουργήσετε έναν αφρό. Τέλος, σκουπίστε τα υπολείμματα με ένα βρεγμένο πανί.

Ωστόσο, υπάρχουν ακόμη δύο μείγματα για τον καθαρισμό του φούρνου σας που μπορείτε να φτιάξετε με υλικά που πιθανότατα έχετε ήδη στο σπίτι, σύμφωνα με το Treehouse. Και τα δύο ενσωματώνουν μαγειρική σόδα λόγω των λειαντικών της ιδιοτήτων. Για να φτιάξετε το πρώτο. Γεμίστε ένα ποτήρι μέχρι τη μέση με νερό, άλλο ένα τέταρτο με μαγειρική σόδα και στύψτε 1- 2 κουταλιές της σούπας σαπούνι πιάτων.

Για το δεύτερο, συνδυάστε μαγειρική σόδα και ζεστό νερό σε αναλογία 1:1 και προσθέστε δύο κουταλάκια του γλυκού αλάτι. Και οι δύο αυτές μέθοδοι απαιτούν να απλώσετε το μείγμα γύρω από το φούρνο σας και να το αφήσετε για αρκετά λεπτά έως και 12 ώρες. Στη συνέχεια, μπορείτε να το σκουπίσετε με νερό και ένα πανί ή σφουγγάρι.

Click to comment

Απάντηση

ΓΥΝΑΙΚΑ

Το γράμμα μιας δασκάλας για τα Χριστούγεννα

Τι θέλει μια εκπαιδευτικός να γνωρίζουν οι γονείς με αφορμή τις διακοπές των Χριστουγέννων.

Αγαπητοί γονείς,

Καταλαβαίνω ότι τα Χριστούγεννα είναι η εποχή που πιέζεστε να δημιουργήσετε την τέλεια εορταστική ατμόσφαιρα. Καταλαβαίνω ότι θέλετε να μεταδώσετε στο παιδί σας τη μαγεία του Άγιου Βασίλη και να το διαβεβαιώσετε ότι θα φέρει τα καλύτερα δώρα. Ίσως ψάχνετε με τις ώρες και ανησυχείτε μέχρι να βρείτε το καταλληλότερο δώρο για εκείνο. Σίγουρα αυτό σας γεμίζει αρκετό άγχος, αλλά θέλω να σας πω ένα μυστικό.

Σας γράφω αυτό το γράμμα για να σας ενημερώσω ότι κάθε Ιανουάριο, όταν το παιδί σας επιστρέφει στο σχολείο μετά από τις διακοπές των Χριστουγέννων, μου λέει τα πάντα για τις μέρες που πέρασαν. Μου λέει για τις μέρες που μείνατε όλοι μέσα στο σπίτι και βλέπατε τηλεόραση. Μου λέει για τις νύχτες που βγήκατε έξω στο κρύο μόνο και μόνο για να πάρετε McDonald’s. Μου λέει για τις φορές που έμεινε στη γιαγιά και στον παππού και μου περιγράφει τη χαρά του όταν πηγαίνατε μετά τη δουλειά να το πάρετε. Μου λέει πότε το αφήσατε να κοιμηθεί ανάμεσά σας στο δικό σας κρεβάτι. Μου λέει πώς παίξατε ένα παιχνίδι με κάρτες και ότι ξεχάσατε μια φορά να του βάλετε πετσέτα όταν πήγε κολυμβητήριο. Μου λέει για την επίσκεψη που κάνατε σε ένα φιλικό σπίτι την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς και πώς κατάφερε να μην κοιμηθεί μέχρι τα μεσάνυχτα. Μου λέει πόσο του άρεσε να μένει με τις πιζάμες όλη μέρα κάποιες μέρες και μου διηγείται μια εκδρομή σας κάποια άλλη μέρα. Θα μου αναφέρει και για τα δώρα που πήρε…, αλλά για εκείνο τα Χριστούγεννα δεν έχουν καμιά χαρά και αξία χωρίς εσάς!

Να ξέρετε ότι για το παιδί σας τα Χριστούγεννα είστε εσείς… είναι η αγάπη σας, ο χρόνος σας, η ρουτίνα σας και η ασφάλεια που νιώθει μαζί σας… Εσείς είστε το αγαπημένο του δώρο για τις γιορτές!

Καλά Χριστούγεννα!

Σίλια Χαλιώτη
Παιδαγωγός – Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας
Ιδιοκτήτρια του κέντρου “School & Career Consulting”
6975541206
chalioti@gmail.com

Πηγή: mothersblog.gr

Continue Reading

ΟΜΟΡΦΙΑ

Αυτές είναι οι 4 «μαγικές» βιταμίνες που θα δώσουν δύναμη στα μαλλιά σας

Υπάρχουν 4 συμπληρώματα διατροφής που σταματάνε την τριχόπτωση σύμφωνα με τους ειδικούς, οι όποιοι λένε ότι πρέπει να αρχίσουμε να παίρνουμε κάθε μέρα. Αυτά τα θαυματουργά συμπληρώματα μπορούν να μας χαρίσουν υγιή και δυνατά μαλλιά.

Αν παλεύεις και εσύ με την αραίωση των μαλλιών, και έχεις δοκιμάσει κάθε προϊόν που κυκλοφορεί για την καταπολέμηση του προβλήματος – από σαμπουάν πύκνωσης μέχρι απολεπιστικά για το τριχωτό της κεφαλής και λάδια για τα μαλλιά-, αλλά δεν βλέπεις αποτέλεσμα, σου έχουμε καλά νέα.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να θυμάσαι ότι ενώ τα προϊόντα που χρησιμοποιείς για τα μαλλιά σου παίζουν ρόλο στην υγεία τους, τα θρεπτικά συστατικά που λαμβάνει ο οργανισμός σου καθημερινά είναι εξίσου σημαντικά.

Ακόμα και αν από τη διατροφή σου λείπει μια συγκεκριμένη βιταμίνη ή μέταλλο, τα συμπληρώματα αποτελούν μια εξαιρετική λύση.

Ανακαλύψαμε τα καλύτερα συμπληρώματα που προάγουν πιο πυκνές, γεμάτες μπούκλες, και έχουμε στην διάθεση μας τέσσερις επιλογές που μπορείς να λαμβάνεις καθημερινά αν θέλεις να βάλεις τέλος στην τριχόπτωση μια για πάντα.

1. Βιοτίνη

Οι ειδικοί σε θέματα υγείας και ομορφιάς συμφωνούν ότι ένα από τα πιο σημαντικά θρεπτικά συστατικά για την ανάπτυξη των μαλλιών είναι η βιταμίνη Β7, γνωστή και ως βιοτίνη. Ένας από τους σημαντικότερους λόγους για τους οποίους αυτή η βιταμίνη μπορεί να προωθήσει την υγιή ανάπτυξη των μαλλιών είναι το γεγονός ότι βελτιώνει την κυκλοφορία μέσα στο τριχωτό της κεφαλής , η οποία βοηθά τη θρέψη στην περιοχή.

Αυτή η υδατοδιαλυτή βιταμίνη βοηθά στην ενίσχυση της πρωτεϊνικής δομής των μαλλιών, βοηθώντας το σώμα να επεξεργάζεται τα αμινοξέα πιο αποτελεσματικά, ενώ μπορεί ακόμα και να βοηθήσει στην παραγωγή κερατίνης, η οποία είναι μια ζωτικής σημασίας πρωτεΐνη για τη δύναμη των μαλλιών.

Αυτή η βιταμίνη δεν βοηθά μόνο στην πρόληψη και την αναστροφή της τριχόπτωσης, μπορεί επίσης να βοηθήσει στην αποκατάσταση των κατεστραμμένων μαλλιών και να τα κάνει πιο δυνατά από ποτέ.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Continue Reading

ΓΥΝΑΙΚΑ

Λεμονογλυκό ψυγείου με μόλις 4 υλικά -Δροσερό, έτοιμο σε 5 λεπτά

Τα δροσερά γλυκά ψυγείου είναι πάντα ό,τι πρέπει για τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού.

Ένα από τα γλυκά που φέρνουν στο μυαλό μας τις παιδικές μας αναμνήσεις είναι σίγουρα το λεμονογλυκό ψυγείου. Ένα γλυκό που οι περισσότερες μαμάδες και γιαγιάδες φτιάχνουν τους καλοκαιρινούς μήνες μιας και είναι εύκολο, γρήγορο, γευστικό και απίστευτα δροσιστικό.

Αν θέλεις και εσύ να το φτιάξεις, θα χρειαστείς μόνο 4 υλικά και 5 λεπτά για την εκτέλεση της συνταγής, όσο για το γευστικό αποτέλεσμα, θα σε ενθουσιάσει.

Η συνταγή είναι από τον Γιάννο Βαλιάνο

Λεμονογλυκό ψυγείου με μόνο 4 υλικά

Υλικά

  • 2 συσκευασίες σφολιατίνια
  • 1-2 λεμόνια ή λάιμ
  • 400 γρ κρύα φυτική κρέμα γάλακτος (πράσινη )
  • 300 γρ γιαούρτι στραγγιστό

*Η φυτική κρέμα γάλακτος έχει ζάχαρη μέσα αλλά εάν δεν βρείτε με ζάχαρη Πρόσθετε εσείς 1-2 κ.σ άχνη

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι μαζί με το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε (μπορούμε να προσθέσουμε και 1-2 κ.σ χυμό από το λεμόνι). Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε την κρύα φυτική κρέμα γάλακτος μέχρι να κάνει απαλές κορυφές.

Προσθέτουμε το γιαούρτι στην χτυπημένη κρέμα και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα η μια κουτάλα μέχρι γίνει παχύ και βελούδινο. Σε ένα ταψί 25*25 περίπου κάνουμε μια στρώση από τα σφολιατίνια.

Πασπαλίζουμε με λίγο χυμό λεμονιού εάν θέλουμε και έπειτα στρώνουμε τη μισή κρέμα. Επαναλαμβάνουμε για ακόμη μια φορά. Βάζουμε στο ψυγείο το γλυκό για 1-2 ώρες μέχρι να κρυώσει. Διακοσμούμε με λίγα σπασμένα σφολιατινια και ξύσμα λεμονιού.

*Προαιρετικά αν θέλετε να κάνετε την κρέμα λεμονιού θα χρειαστείτε:

Υλικά

  • 2 αυγά
  • 200 γρ ζάχαρη
  • 200 γρ χυμό εσπεριδοειδων ( πορτοκάλι, λεμόνι, μανταρίνι)
  • 70 γρ βούτυρο
  • 1 κ.γλ κορν φλαουρ (κοφτό)

Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το βούτυρο. Τοποθετούμε πάνω σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς και αρκετά καλά με μια μαριζ μέχρι να έχουμε μια πηχτή κρέμα. Θα καταλάβετε ότι είναι έτοιμη και όταν αρχίσει να πήζει.

Σουρώνουμε την κρέμα με ένα σύρμα και ρίχνουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί και αφήνουμε να κρυώσει. Καλύπτουμε με μεμβράνη που εφάπτεται στην επιφάνεια για να μην κάνει πέτσα.

Continue Reading

Κατοικία

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

el Greek
X
Αρέσει σε %d bloggers: