Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Πρόγραμμα μη επιστρεπτεας προκαταβολής |Απαντήσεις αντιπεριφερειάρχη Καβάλας

Συνέντευξη τύπου παραχωρεί αυτή την ώρα ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Κώστας Αντωνιάδης με θέμα την ολοκλήρωση προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών. Ένα πρόγραμμα του οποίου το βάρος έχει η περιφέρεια. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία το 2019 είχαμε 41 κρούσματα του δυτικού Νείλου ενώ φέτος με το νέο πρόγραμμα είχαμε μόλις 8 κρούσματα στην Π.Ε. Καβάλας. Το πρόγραμμα αυτό θα συνεχίσει και την επόμενη χρονιά, αναμένεται οι ψεκασμοί να αρχίσουν Μάρτιο ή Απρίλιο του 2021.

Ενέργειες της ΠΕ Καβάλας για ένταξη των καλλιεργειών: αμύγδαλα, φασόλια και σόγια στο πρόγραμμα ΠΣΕΑ. Σύμφωνα με τη διεύθυνση αγροτικής ανάπτυξης ύστερα από συνεννόηση με τον ελγα Καβάλας έγινε μια συνάντηση και εντοπίστηκε ότι υπάρχει μείωση στην παραγωγή φασολιών περίπου στο 50%, μείωση στη παραγωγή σόγια και αμυγδάλων περίπου 70%. Έχουν σταλεί στο υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης τα συγκεκριμένα στοιχεία ώστε οι αγρότες να αποζημιωθούν. Για τα σταφύλια υπάρχει μείωση της τιμής αλλά και των εξαγωγών, έχει σταλεί πόρισμα ώστε και τα σταφύλια να μπούνε στην κατηγορία.

Ενημέρωση για την πορεία των έργων της αντιπλημμυρικής θωράκισης στο νησί της Θάσου. Ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας μετέβη την Τρίτη στο νησί της Θάσου με υπηρεσιακούς παράγοντες. 330.000 ευρώ από το επιχειρησιακό της πρόγραμμα παρέχει η περιφέρεια αμθ για τον καθαρισμό ρεμάτων στο νησί της Θάσου.

Οπως ανακοίνωσε ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης θα πραγματοποιηθει τηλεδιάσκεψη σήμερα στις 3 για τα τεχνικά έργα, με την εκπρόσωπο του πρωθυπουργού Μαρία Αντωνίου, με τους δημάρχους Καβάλας και τεχνικούς της Εγνατίας οδού.

Όσον αφορά των Κορωνοιο τον μήνα Οκτώβριο μέχρι τις 29 Οκτωβρίου είχαμε 108 κρούσματα κορωνοϊού. Ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας έκανε έκκληση να είμαστε όλοι ιδιαίτερα προσεκτικοί, ενώ τόνισε οτι και στην λαϊκή αγορά είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΉ η χρήση της μάσκας.

Διευκρινίσεις για το πρόγραμμα της ΠΑΜΘ της μη επιστρεπτέας προκαταβολής. Το πρόγραμμα ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας το χαρακτήρισε ένα καλό πρόγραμμα που αφορά τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις. Συνολικά στην π.ε. Καβάλας έχουμε 37.000 επιχειρηματίες μικρών ή πολύ μικρών επιχειρήσεων. Ο αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι η περιφέρεια αμθ είναι η μοναδική περιφέρεια που δίνει στήριξη στους αυτόαπασχολούμενους, π.χ. ιδιοκτήτες ταξί. Ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας τόνισε ότι στις υπόλοιπες περιφέρειες δεν θα πάρουν όλες οι επιχειρήσεις χρήματα. Πιο συγκεκριμένα απαντώντας στο ψήφισμα των φορέων τόνισε πως στην περιφέρεια αμθ θα πάρουν όλες οι επιχειρήσεις χρήματα, αντίθετα με την περιφέρεια κεντρικής Μακεδονίας όπου εκει η χρηματοδότηση γίνεται με μοριοδοτηση και πολλές επιχειρήσεις θα μείνουν απ’ έξω.

Ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας εξηγήσε την διαδικασία επιλογής και πληρωμών των επιχειρήσεων. Στόχος της περιφέρειας είναι τα Χριστούγεννα να πέσει χρήμα στην αγορά.

Όσον αφορά τα μελετητικά γραφεία που ζητάνε υψηλά ποσά ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας τόνισε ότι το πρόγραμμα είναι πιο απλό από άλλες περιφέρειες, και τα στοιχεία που απαιτούνται είναι λιγότερο περίπλοκες.

Στο ερώτημα εάν θα υπάρξουν βελτιώσεις στο πρόγραμμα για τις επιχειρήσεις του τουρισμού ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας τόνισε ότι κάτι τέτοιο θα το ανακοινώσει ο περιφερειάρχης.

 

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Επιμελητηρίο Καβάλας | Ολοκληρώθηκε το πρώτο Βαρόμετρο Οικονομικής Συγκυρίας

Ολοκληρώθηκε το πρώτο Βαρόμετρο Οικονομικής Συγκυρίας του Επιμελητηρίου Καβάλας, που αφορά τις επιχειρήσεις – μέλη του και αποτελεί δίμηνη έρευνα, με ερωτήσεις επικαιρότητας και ερωτήσεις αναφορικά με την πορεία των επιχειρήσεων.

Η έρευνα διεξήχθη σε δείγμα 315 επιχειρήσεων το διάστημα Μαΐου- Ιουνίου από την εταιρεία δημοσκοπήσεων Interview, για λογαριασμό του Επιμελητηρίου Καβάλας. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, ικανοποιητική κρίνουν 5 στους 10 καβαλιώτες επιχειρηματίες, που συμμετείχαν στην έρευνα, την κατάσταση της επιχείρησης τους για το διάστημα Μαΐου-Ιουνίου 2022, ενώ για το επόμενο εξάμηνο 4 στους 10 εκτιμούν πως η επιχείρηση τους θα κινηθεί στα ίδια επίπεδα, την ώρα που, σχεδόν, αντίστοιχο ποσοστό διαβλέπει χειροτέρευση της πορείας της.

Continue Reading

ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Σε εξέλιξη σύσκεψη για τις καταστροφές στις αγροτικές καλλιέργειες στην Ελευθερούπολη

Σύσκεψη πολιτικών, τοπικών και αγροτικών φορέων είναι σε εξέλιξη από τις 8:30 το πρωί της Δευτέρας 4 Ιουλίου στην Ελευθερούπολη του Δήμου Παγγαίου για τις μεγάλες καταστροφές που προκλήθηκαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα σε αγροτικές καλλιέργειες.

Το παρών στην σύσκεψη δίνουν μεταξύ αλλων ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ με αρμοδιότητα σε θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές Χρήστος Τριαντόπουλος, ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο Γ.Γ. του Υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλης Σταυριανουδάκης, η Γ.Γ. του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Χ. Καλογήρου, ο Γ.Γ. Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών Ν. Κουλοχέρης και ο Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας Β. Παπαγεωργίου.

Παρόντες είναι επίσης οι τρεις κυβερνητικοί βουλευτές Νίκος Παναγιωτόπουλος, Γιάννης Πασχαλίδης και Μακάριος Λαζαρίδης, ο Δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Χρήστος Μέτιος και ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Αλέξης Πολίτης.

Continue Reading

ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Σύσκεψη την Δευτέρα παρουσία Υπουργών για τα προβλήματα των αγροτών του Δήμου Παγγαίου

Όπως ανάρτησε ο Δήμαρχος Παγγαίου στα social media :

Αύριο , Δευτέρα 4-7-2022 και ώρα 8.30 π.μ.θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο Παγγαίου ευρεία σύσκεψη προκειμένου να αξιολογηθεί η κατάσταση μετά τις πρόσφατες θεομηνίες που έπληξαν το Δήμο Παγγαίου. Στη σύσκεψη θα μετέχουν πέραν των τοπικών παραγόντων ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ με αρμοδιότητα σε θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές κ Christos Triantopoulos, ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Λυκουρέντζος Θεοφ. Ανδρέας, ο Γ.Γ. του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Μιχάλης Σταυριανουδάκης, η Γ.Γ. του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Χ. Καλογήρου, ο Γ.Γ. Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών κ. Ν. Κουλοχέρης και ο Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας κ. Β. Παπαγεωργίου.

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

el Greek
X
Αρέσει σε %d bloggers: