Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Πρόγραμμα μη επιστρεπτεας προκαταβολής |Απαντήσεις αντιπεριφερειάρχη Καβάλας

Συνέντευξη τύπου παραχωρεί αυτή την ώρα ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Κώστας Αντωνιάδης με θέμα την ολοκλήρωση προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών. Ένα πρόγραμμα του οποίου το βάρος έχει η περιφέρεια. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία το 2019 είχαμε 41 κρούσματα του δυτικού Νείλου ενώ φέτος με το νέο πρόγραμμα είχαμε μόλις 8 κρούσματα στην Π.Ε. Καβάλας. Το πρόγραμμα αυτό θα συνεχίσει και την επόμενη χρονιά, αναμένεται οι ψεκασμοί να αρχίσουν Μάρτιο ή Απρίλιο του 2021.

Ενέργειες της ΠΕ Καβάλας για ένταξη των καλλιεργειών: αμύγδαλα, φασόλια και σόγια στο πρόγραμμα ΠΣΕΑ. Σύμφωνα με τη διεύθυνση αγροτικής ανάπτυξης ύστερα από συνεννόηση με τον ελγα Καβάλας έγινε μια συνάντηση και εντοπίστηκε ότι υπάρχει μείωση στην παραγωγή φασολιών περίπου στο 50%, μείωση στη παραγωγή σόγια και αμυγδάλων περίπου 70%. Έχουν σταλεί στο υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης τα συγκεκριμένα στοιχεία ώστε οι αγρότες να αποζημιωθούν. Για τα σταφύλια υπάρχει μείωση της τιμής αλλά και των εξαγωγών, έχει σταλεί πόρισμα ώστε και τα σταφύλια να μπούνε στην κατηγορία.

Ενημέρωση για την πορεία των έργων της αντιπλημμυρικής θωράκισης στο νησί της Θάσου. Ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας μετέβη την Τρίτη στο νησί της Θάσου με υπηρεσιακούς παράγοντες. 330.000 ευρώ από το επιχειρησιακό της πρόγραμμα παρέχει η περιφέρεια αμθ για τον καθαρισμό ρεμάτων στο νησί της Θάσου.

Οπως ανακοίνωσε ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης θα πραγματοποιηθει τηλεδιάσκεψη σήμερα στις 3 για τα τεχνικά έργα, με την εκπρόσωπο του πρωθυπουργού Μαρία Αντωνίου, με τους δημάρχους Καβάλας και τεχνικούς της Εγνατίας οδού.

Όσον αφορά των Κορωνοιο τον μήνα Οκτώβριο μέχρι τις 29 Οκτωβρίου είχαμε 108 κρούσματα κορωνοϊού. Ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας έκανε έκκληση να είμαστε όλοι ιδιαίτερα προσεκτικοί, ενώ τόνισε οτι και στην λαϊκή αγορά είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΉ η χρήση της μάσκας.

Διευκρινίσεις για το πρόγραμμα της ΠΑΜΘ της μη επιστρεπτέας προκαταβολής. Το πρόγραμμα ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας το χαρακτήρισε ένα καλό πρόγραμμα που αφορά τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις. Συνολικά στην π.ε. Καβάλας έχουμε 37.000 επιχειρηματίες μικρών ή πολύ μικρών επιχειρήσεων. Ο αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι η περιφέρεια αμθ είναι η μοναδική περιφέρεια που δίνει στήριξη στους αυτόαπασχολούμενους, π.χ. ιδιοκτήτες ταξί. Ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας τόνισε ότι στις υπόλοιπες περιφέρειες δεν θα πάρουν όλες οι επιχειρήσεις χρήματα. Πιο συγκεκριμένα απαντώντας στο ψήφισμα των φορέων τόνισε πως στην περιφέρεια αμθ θα πάρουν όλες οι επιχειρήσεις χρήματα, αντίθετα με την περιφέρεια κεντρικής Μακεδονίας όπου εκει η χρηματοδότηση γίνεται με μοριοδοτηση και πολλές επιχειρήσεις θα μείνουν απ’ έξω.

Ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας εξηγήσε την διαδικασία επιλογής και πληρωμών των επιχειρήσεων. Στόχος της περιφέρειας είναι τα Χριστούγεννα να πέσει χρήμα στην αγορά.

Όσον αφορά τα μελετητικά γραφεία που ζητάνε υψηλά ποσά ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας τόνισε ότι το πρόγραμμα είναι πιο απλό από άλλες περιφέρειες, και τα στοιχεία που απαιτούνται είναι λιγότερο περίπλοκες.

Στο ερώτημα εάν θα υπάρξουν βελτιώσεις στο πρόγραμμα για τις επιχειρήσεις του τουρισμού ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας τόνισε ότι κάτι τέτοιο θα το ανακοινώσει ο περιφερειάρχης.

 

Click to comment

Απάντηση

ΘΑΣΟΣ

Ομόφωνα αθώος ο κατηγορούμενος για τις φωτιές στη Θάσο το 2022

Oμόφωνα αθώο έκρινε την Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023 το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριος Δράμας τον 65χρονο κάτοικο Θάσου, ο οποίος τον Αύγουστο του 2022 είχε συλληφθεί από ανακριτικούς υπαλλήλους της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού και του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Θάσου, ως «υπεύθυνος» για δύο πυρκαγιές που είχαν εκδηλωθεί στο νησί λίγες μέρες πριν.

Ανακριτής και Εισαγγελέας είχαν ασκήσει ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για εμπρησμό από πρόθεση στον 65χρονο (διαβάστε σχετικά εδώ) αφού προηγουμένως είχε καταδικαστεί από το Μονομελές Αυτόφωρο σε φυλάκιση 6 μηνών με αναστολή και του επιβλήθηκε πρόστιμο 1.000 ευρώ «για παράνομη κατοχή εύφλεκτων υλικών και αντικειμένων».

Τελικά ο 65χρονος κρίθηκε ομόφωνα αθώος.

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παραλίες Παγγαίου: Η… δεύτερη Χαλκιδική της Βόρειας Ελλάδας με τα πράσινα νερά

Λευκές αμμουδιές, αμμόλοφοι, καταπράσινα, καθαρά νερά, μόλις μία ώρα μακριά από τη Θεσσαλονίκη: ο λόγος για τις παραλίες του δήμου Παγγαίου

Πεντακάθαρες παραλίες, κρυστάλλινες θάλασσες, λευκές αμμουδιές, τόπος γεμάτος μνήμες και παραδόσεις, πλούσια ιστορία, φυσικές ομορφιές και αγνά παραδοσιακά προϊόντα. Ιστορικοί οικισμοί που η διαδρομή τους χάνεται στα βάθη του χρόνου, εκδρομές γεμάτες δράση και δραστηριότητες γεμάτες ένταση. Μια ευκαιρία για απόδραση. Ένας τόπος γεμάτος ζωή.

Αυτά είναι τα γυαλοχώρια του Δήμου Παγγαίου. Η ιδανική πρόταση για καλοκαιρινές διακοπές, αλλά και για αποδράσεις κάθε στιγμή του έτους. Ειδικά τώρα που σταδιακά ολοκληρώνεται η πολύβουη τουριστική σεζόν, η εποχή γίνεται ιδανική για να εξερευνήσει κάποιος την απαράμιλλη φυσική ομορφιά που έχουν τα γυαλοχώρια.

Είναι ένας τόπος που χρόνο με τον χρόνο αναπτύσσεται τουριστικά όλο και περισσότερο. Αποκτάει φανατικούς φίλους που έρχονται από ολόκληρη τη βόρεια Ελλάδα.

Πολλοί εξ αυτών χαρακτηρίζουν τα γυαλοχώρια του Παγγαίου ως τη Χαλκιδική της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, η οικιστική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία, το αυξανόμενο τουριστικό ρεύμα από τις χώρες της Βαλκανικής κυρίως τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία και οι επενδύσεις που γίνονται σε τουριστικές υποδομές από Έλληνες και ξένους φανερώνουν τη μεγάλη δυναμική της περιοχής.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Δήμος Καβάλας: Καθαρισμός του ανοιχτού κολυμβητηρίου με τη συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καβάλας.

Ξεκίνησαν το πρωί της Παρασκευής 2 Ιουνίου με την απάντληση των υδάτων και θα συνεχιστούν τις επόμενες μέρες με την αποψίλωση της χαμηλής βλάστησης του περιβάλλοντος χώρου, οι εργασίες καθαρισμού του ανοιχτού κολυμβητηρίου Καβάλας.

Ο ευπρεπισμός των συγκεκριμένων εγκαταστάσεων δεν θα ήταν εφικτός, χωρίς τη συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καβάλας.

 Ο Δήμος Καβάλας επιθυμεί να ευχαριστήσει τον Διοικητή και το προσωπικό της εν λόγω Υπηρεσίας, διότι, εκτός από το σημαντικό έργο που επιτελούν καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, αφήνουν διαχρονικά το αποτύπωμα τους και στο κοινωνικό σύνολο.

Η στενή συνεργασία των τοπικών φορέων με το Δήμο Καβάλας, αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για τη σταθερή και ουσιαστική βελτίωση της ποιότητας ζωής των συνδημοτών μας.

 

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

Αρέσει σε %d bloggers: