Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Ολοκληρώθηκε στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας ο 2ος Κύκλος διδαχής Αρχαίων Ελληνικών

Δημοσιεύτηκε

στις

Με την παρουσία μαθητών και γονέων και μια σεμνή τελετή, ολοκληρώθηκε στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας την Πέμπτη 05 Ιουνίου 2014 στις 08.00 μ.μ. ο 2ος Κύκλος διδαχής Αρχαίων Ελληνικών για μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης των Δημοτικών Σχολείων της πόλης μας. Μια προσπάθεια που ξεκίνησε και υλοποιεί για δεύτερη φορά η Θουκυδίδειος Ακαδημία και που ευτύχησε να φιλοξενήσει στο δεύτερο κύκλο της 21 μαθητές και μαθήτριες.

Ανοίγοντας την εκδήλωση ο Πρόεδρος της Ακαδημίας κύριος Ξανθόπουλος Νικόλαος, αναφέρθηκε στο ιστορικό και τους στόχους του εγχειρήματος, αλλά και στην πρόθεση του Δ.Σ. της Ακαδημίας, να πραγματοποιήσει και την επόμενη σχολική χρονιά 2014- 2015, τον 3ο κύκλο ανάλογων μαθημάτων. Δεν παρέλειψε επίσης να αναφερθεί στους λόγους που η Θουκυδίδειος Ακαδημία υποστηρίζει όχι μόνο την επαναφορά της διδασκαλίας των Αρχαίων Ελληνικών με ποιο δυναμικό τρόπο σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, αλλά και στην επαναφορά του πολυτονικού.

Στη συνέχεια κάλεσε στο βήμα το μέλος του Δ.Σ. Φιλόλογο κύριο Σουγκάρη Θεμιστοκλή, ο οποίος με χρήση και οπτικών μέσων, αναφέρθηκε με τεχνοκρατικό τρόπο σε θέματα παιδείας- διδασκαλίας και στην χρησιμότητα στην ανάπτυξη της κρητικής σκέψης των νέων μαθητών, αλλά και στην καλύτερη λειτουργία του εγκεφάλου ως διαδικασίας για την παραπέρα ανάπτυξή τους. Εντύπωση προκάλεσε η αναφορά του σε θέματα λειτουργίας του εγκεφάλου ο οποίος με την καθιέρωση του μονοτονικού, της περιθωριοποίηση της χρήσης των Αρχαίων Ελληνικών, στην ουσία επιτυγχάνει τον παροπλισμό και την αδρανοποίηση του ανθρώπινου εγκεφάλου και ιδιαίτερα του ημίσεως του τμήματος του, που προορίζεται γι’ αυτόν τον σκοπό. Η εκδήλωση έκλεισε με την παρουσίαση δρώμενου το οποίο οι μαθητές απήγγειλαν από στήθους και την επίδοση βεβαιώσεων για την παρακολούθηση των μαθημάτων.

Οι 21 μαθητές και μαθήτριες που παρέλαβαν τις βεβαιώσεις τους αλφαβητικά ήταν: Αρζόγλου Δέσποινα 25οΔημ/κό, Βλαχόπουλος Γεώργιος 2ο Δημ/κό,  Γεωργιάδου Σταυριανή 19ο Δημ/κό, Γιαμμαλίδου ΄Αννα 19ο Δημ/κό, Ελευθεριάδου Ελένη 4ο Δημ/κό, Θωμά Ευτυχία 5ο Δημ/κό, Καραγκιαούρης Ελευθέριος 4ο Δημ/κό, Καρατζόγλου Νικόλαος 5ο Δημ/κό,  Μαρμαλίδου Ζωή 25ο Δημ/κό, Μιχαήλ Δέσποινα 25ο Δημ/κό, Μιχαηλίδου Μαριάννα 4ο, Μπάνος Σταύρος 2ο Δημ/κό, Μπάνου Ελένη 2ο Δημ/κό, Ντινούδης Αργύρης 18ο Δημ/κό, Προκοπίου Βικτώρια 21ο Δημ/κό, Τζούμα Δέσποινα 18ο Δημ/κό, Τρομπούκη Κωνσταντίνα 2ο Δημ/κό Χρυσούπολης, Τσαλμάς Βασίλειος 12ο Δημ/κό Τσίρλη Ευαγγελία 15ο Δημ/κό, Χατζηθεωδόρου Θεόδωρος 4ο Δημ/κό, Χατζηιωσηφίδου Σοφία 20ο Δημ/κό.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Αρνητικά όλα τα τεστ σε προσωπικό/φιλοξενούμενους του Κωνστάντειου Γηροκομείου Καβάλας

Δημοσιεύτηκε

στις

Ανακοινώθηκε το πρωί του Σαββάτου 11 Ιουλίου ότι τα τεστ κορωνοϊού στους φιλοξενούμενους & το προσωπικό του «Κωνστάντειου» γηροκομείου Καβάλας είναι όλα αρνητικά.

Άρα δεν υπάρχει κανένα επιπλέον κρούσμα του ιού στο γηροκομείο εκτός από αυτό του 85χρονου, οποίος παραμένει σε δωμάτιο “καραντίνα” εντός του γηροκομείου.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Σπιρτζης | Οσες παραχωρήσεις έγιναν από το ΤΑΙΠΕΔ στο Λιμάνι της Καβάλας έγιναν με πιέσεις του ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσιεύτηκε

στις

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης των δύο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με το Δήμαρχο Καβάλας Θόδωρο Μουριάδη συζητήθηκε και η ιδιωτικοποίηση του λιμένα Απόστολος Παύλος.

Μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Καβάλας μετέφερε ότι θα πρέπει αρμόδιος για τα θέματα της χερσαίας ζώνης του λιμανιού να είναι ο δήμος και όχι κάποιος ιδιώτης ενώ όσον αφορά τις παραχωρήσεις του ΤΑΙΠΕΔ ο πρώην Υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης τόνισε ότι όποιες παραχωρησεις υπάρχουν από το ΤΑΙΠΕΔ μέχρι στιγμής έγιναν μετά από πολλές πιέσεις της προηγούμενης Κυβέρνησης.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Αιτημα Μουριάδη σε Νοτοπούλου-Σπίρτζη να μην περνούν τα προγράμματα ΕΣΠΑ από το Δημοτικό Συμβούλιο

Δημοσιεύτηκε

στις

Με αφορμή την απόρριψη του προγράμματος ΕΣΠΑ για την ανάπλαση της περιοχής της συνοικίας της Παναγίας Καβάλας από την αντιπολίτευση στο δημοτικό συμβούλιο Καβαλας αλλά και την έγκριση του συγκεκριμένου προγράμματος στο Δήμο Χαλανδρίου δ(σχετικά εδώ) ο Δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης μετέφερε ως αίτημα στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Νοτοπούλου και Χρήστο Σπίρτζη κατά την διάρκεια της συνάντησής τους στην Καβάλα τα συγκεκριμένα προγράμματα ΕΣΠΑ που δεν εγκρίνονται να μην περνούν από το δημοτικό συμβούλιο έτσι ώστε να προχωρούν κανονικά χωρίς αντιδράσεις όταν είναι προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

Αξίζει να σημειωθεί πώς σχετικά με την συγκεκριμένη πρόταση η πρώην Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης και τομεάρχης τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Νοτοπούλου δεν φαίνεται να συμφώνησε με τον Δήμαρχο.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Μουριαδης σε Νοτοπούλου | Σφάλμα της προηγούμενης δημοτικής αρχής για τη γέφυρα το πληρώνουμε ακόμα

Δημοσιεύτηκε

στις

Πραγματοποιείται αυτήν την ώρα συνάντηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνας Νοτοπούλου και Χρήστου Σπίρτζη με τον Δήμαρχο Καβάλας Θόδωρο Μουριάδη στο Δημαρχείο Καβάλας.

Μεταξύ των θεμάτων τα οποία συζητούνται ειναι και αυτό της γέφυρας στο παλιό νοσοκομείο της Καβάλας όπου ο Δήμαρχος μετέφερε στην πρώην Υπουργό Μακεδονίας-Θράκης Κατερίνα Νοτοπούλου πώς ένα σφάλμα της προηγούμενης διοίκησης του δήμου το πληρώνει ακόμα ο Δήμος Καβάλας αναφερόμενος φυσικά στο γεγονός ότι η προηγούμενη δημοτική αρχή απευθύνθηκε στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και όχι στην τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για να αποκατασταθεί η γέφυρα στο παλιό νοσοκομείο.

Μρταξύ άλλων ο πρώην υπουργός υποδομών κ. Χρήστος Σπίρτζης τόνισε ότι σε συνολικότερο βαθμό η Περιφέρεια έχει πρόβλημα με τις γέφυρες δίνοντας το παράδειγμα της γέφυρας του Ιάσμου.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

.

Monopolio Delivery

Δημοφιλή

Popular posts:

PABTEBOY ME GIATRO

Mladen Group 01

Mladen Group 02

Mladen Group 03

Mladen Group 04

Mladen Group 05

Mladen Group 06

Mladen Group 07

Mladen Group 08

Mladen Group 09

Mladen Group 10

Mladen Group 11

Mladen Group 12

Mladen Group 13

Mladen Group 14

Mladen Group 15

Mladen Group 16

Mladen Group 17

Mladen Group 18

Mladen Group 19

Free Group 01

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ