Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Ολοκληρώθηκε στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας ο 2ος Κύκλος διδαχής Αρχαίων Ελληνικών

Με την παρουσία μαθητών και γονέων και μια σεμνή τελετή, ολοκληρώθηκε στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας την Πέμπτη 05 Ιουνίου 2014 στις 08.00 μ.μ. ο 2ος Κύκλος διδαχής Αρχαίων Ελληνικών για μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης των Δημοτικών Σχολείων της πόλης μας. Μια προσπάθεια που ξεκίνησε και υλοποιεί για δεύτερη φορά η Θουκυδίδειος Ακαδημία και που ευτύχησε να φιλοξενήσει στο δεύτερο κύκλο της 21 μαθητές και μαθήτριες.

Ανοίγοντας την εκδήλωση ο Πρόεδρος της Ακαδημίας κύριος Ξανθόπουλος Νικόλαος, αναφέρθηκε στο ιστορικό και τους στόχους του εγχειρήματος, αλλά και στην πρόθεση του Δ.Σ. της Ακαδημίας, να πραγματοποιήσει και την επόμενη σχολική χρονιά 2014- 2015, τον 3ο κύκλο ανάλογων μαθημάτων. Δεν παρέλειψε επίσης να αναφερθεί στους λόγους που η Θουκυδίδειος Ακαδημία υποστηρίζει όχι μόνο την επαναφορά της διδασκαλίας των Αρχαίων Ελληνικών με ποιο δυναμικό τρόπο σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, αλλά και στην επαναφορά του πολυτονικού.

Στη συνέχεια κάλεσε στο βήμα το μέλος του Δ.Σ. Φιλόλογο κύριο Σουγκάρη Θεμιστοκλή, ο οποίος με χρήση και οπτικών μέσων, αναφέρθηκε με τεχνοκρατικό τρόπο σε θέματα παιδείας- διδασκαλίας και στην χρησιμότητα στην ανάπτυξη της κρητικής σκέψης των νέων μαθητών, αλλά και στην καλύτερη λειτουργία του εγκεφάλου ως διαδικασίας για την παραπέρα ανάπτυξή τους. Εντύπωση προκάλεσε η αναφορά του σε θέματα λειτουργίας του εγκεφάλου ο οποίος με την καθιέρωση του μονοτονικού, της περιθωριοποίηση της χρήσης των Αρχαίων Ελληνικών, στην ουσία επιτυγχάνει τον παροπλισμό και την αδρανοποίηση του ανθρώπινου εγκεφάλου και ιδιαίτερα του ημίσεως του τμήματος του, που προορίζεται γι’ αυτόν τον σκοπό. Η εκδήλωση έκλεισε με την παρουσίαση δρώμενου το οποίο οι μαθητές απήγγειλαν από στήθους και την επίδοση βεβαιώσεων για την παρακολούθηση των μαθημάτων.

Οι 21 μαθητές και μαθήτριες που παρέλαβαν τις βεβαιώσεις τους αλφαβητικά ήταν: Αρζόγλου Δέσποινα 25οΔημ/κό, Βλαχόπουλος Γεώργιος 2ο Δημ/κό,  Γεωργιάδου Σταυριανή 19ο Δημ/κό, Γιαμμαλίδου ΄Αννα 19ο Δημ/κό, Ελευθεριάδου Ελένη 4ο Δημ/κό, Θωμά Ευτυχία 5ο Δημ/κό, Καραγκιαούρης Ελευθέριος 4ο Δημ/κό, Καρατζόγλου Νικόλαος 5ο Δημ/κό,  Μαρμαλίδου Ζωή 25ο Δημ/κό, Μιχαήλ Δέσποινα 25ο Δημ/κό, Μιχαηλίδου Μαριάννα 4ο, Μπάνος Σταύρος 2ο Δημ/κό, Μπάνου Ελένη 2ο Δημ/κό, Ντινούδης Αργύρης 18ο Δημ/κό, Προκοπίου Βικτώρια 21ο Δημ/κό, Τζούμα Δέσποινα 18ο Δημ/κό, Τρομπούκη Κωνσταντίνα 2ο Δημ/κό Χρυσούπολης, Τσαλμάς Βασίλειος 12ο Δημ/κό Τσίρλη Ευαγγελία 15ο Δημ/κό, Χατζηθεωδόρου Θεόδωρος 4ο Δημ/κό, Χατζηιωσηφίδου Σοφία 20ο Δημ/κό.

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Δεν θα λειτουργήσουν τα Λασπόλουτρα των Κρηνίδων λόγω θεμάτων ασφαλείας

Στον προσανατολισμό μη-λειτουργίας των Λασπόλουτρων των Κρηνίδων βρίσκεται η διοίκηση του Δήμου Καβάλας όπως επισήμανε σε δηλώσεις του στο ENA Channel και στην εκπομπή Αναλυτής ο Δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης.

Όπως τόνισε ο κ. Μουριάδης υπάρχουν θέματα ασφαλείας τα οποία καθιστούν δύσκολη την λειτουργία των Λασπόλουτρων.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ :

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Προσωρινός ανάδοχος εντός των ημερών για το έργο ύδρευσης της Δ.Ε. Φιλίππων

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία κατάθεσης προσφορών στο μεγάλο έργο της ΔΕΥΑΚ, για την ύδρευση της Δημοτικής Ενότητας Φιλίππων.

Προσωρινό ανάδοχο θα έχουν αυτήν την εβδομάδα. Αμέσως μετά θα υπάρξει διαδικασία ελέγχων κτλ. Σύμβαση θα υπογραφεί το Καλοκαίρι, το δε έργο θα αρχίσει κατά το Φθινόπωρο.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Στην Ελευθερούπολη Δήμου Παγγαίου έφτασε η Ολυμπιακή Φλόγα

Αφίχθη το πρωί της Τρίτης 23 Απριλίου η Φλόγα των Ολυμπιακών Αγώνων στην Ελευθερούπολη του Δ. Παγγαίου. Πρώτα πραγματοποιήθηκε η λαμπαδηδρομία με τους καταξιωμένους αθλητές ενώ στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε η τελετή αφής της Φλόγας ακολουθούμενη από ύμνους και την έπαρση των σημαιών.

Ωστόσο εντυπωσιακά ήταν και τα πολιτιστικά δρώμενα που έλαβαν χώρα με μικρά παιδιά να αναπαραστάνουν τα αθλήματα των αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων και να καθηλώνουν τους παρευρισκόμενους.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en