ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξεμένουμε από φάρμακα για τον δύσκολο χειμώνα – SOS από φαρμακοποιούς

«Πονοκέφαλος» για τους φαρμακοποιούς και τους πολίτες είναι οι ελλείψεις στα φάρμακα, οι οποίοι εκπέμπουν SOS ενόψει του δύσκολου χειμώνα. Ιδιοκτήτρια φαρμακείου μιλά για την ανησυχία με την επάρκεια των φαρμάκων, αλλά και για τα εμβόλια κατά της γρίπης.

«Μιλάμε για μία κατάσταση που ξεπερνάει τα 300 φάρμακα. Φάρμακα απλά, καθημερινά, για τον διαβήτη και φάρμακα για παιδιά. Αρμόδιοι φορείς πρέπει να δώσουν μεγάλη προσοχή στο θέμα της επάρκειας», τόνισε.

Η φαρμακοποιός σημείωσε επίσης ότι μπορούμε καλύψουμε τις ελλείψεις και να βοηθήσουμε ανθρώπους που χρειάζονται φάρμακα με τα γενόσημα.

Ο μεγαλύτερος αγώνας είναι να έχουν εμπιστοσύνη στους φαρμακοποιούς όταν προτείνουν γενόσημα, σημειώνει. Είναι το ίδιο φάρμακο απλώς από άλλη εταιρεία. Υπάρχουν όμως και φάρμακα που δεν έχουν δικό τους γενόσημο.

«Σε αυτή την περίπτωση έχουμε τεράστιο πρόβλημα», επισημαίνει η φαρμακοποιός.

Αντιγρηπικό εμβόλιο

Σε ό,τι αφορά το εμβόλιο για τη γρίπη και τη δυνατότητα πλέον να το κάνουν οι πολίτες χωρίς συνταγογράφηση κατευθείαν στο φαρμακείο, η φαρμακοποιός είπε ότι «είναι μια υπηρεσία που πρέπει να την παρέχουμε».

Ωστόσο, σημείωσε ότι «για να κάνουμε το εμβόλιο θα πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι ο ασθενής είναι υγιής», που σημαίνει ότι καλό είναι να έχει επισκεφτεί έναν γιατρό προηγουμένως.

Ο κόσμος μπορεί να πηγαίνει καθημερινά στα φαρμακεί και να εμβολιάζεται. Υπάρχει επάρκεια με 4 εκατ. εμβόλια για τη γρίπη.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version