Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξάνθη | Εορτή Αιμοδότη 2015

image_print

Σας ανακοινώνουμε τα ονόματα των υπό βράβευση εθελοντών αιμοδοτών-μελών του Συλλόγου μας με τα μετάλλια του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, τα Ειδικά τιμητικά βραβεία από τον Δήμο Ξάνθης και τα Ειδικά βραβεία και επαίνους του Συλλόγου μας, στα πλαίσια της ΕΟΡΤΗΣ ΑΙΜΟΔΟΤΗ 2015». Η εκδήλωση  θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 8 Μαίου 2015 στο κοσμικό κέντρο «ΚΤΗΜΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑ» (5οχιλ.Ξάνθης-Ιάσμου).Φέτος ο σύλλογος συμπληρώνει τα 40 έτη προσφοράς και για το λόγο αυτό έχουν προγραμματιστεί τριήμερες εορταστικές εκδηλώσεις. Στις εκδηλώσεις έχει προσκληθεί να παραστεί και ο Υπουργός Υγείας κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Τιμηθέντες με ΕΙΔΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΠΟ ΔΗΜΟ ΞΑΝΘΗΣ

(πάνω από 50 εθελοντικές αιμοδοσίες)

 

ΕΠΩΝΥΜΟ ΟΝΟΜΑ ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ
ΓΑΛΑΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ

 

Τιμηθέντες με  ΕΙΔΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΠΟ ΣΥΛΛΟΓΟ «ΑΓΑΠΗΣ»

(πάνω από 40 εθελοντικές αιμοδοσίες)

ΕΠΩΝΥΜΟ ΟΝΟΜΑ ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ
ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΚΑΡΑ ΧΟΤΖΑ ΜΕΤΙΝ ΧΑΣΑΝ
ΚΑΦΕΤΖΟΓΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΚΑΦΕΤΖΟΓΛΟΥ ΦΩΤΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΛΟΥΚΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ
ΜΑΛΙΔΕΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΜΠΑΤΕΧΑΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ
ΣΚΟΥΛΑΡΙΚΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
ΤΟΠΤΣΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΧΑΪΤΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΘΕΟΔΟΣΙΟΣ

 

Τιμηθέντες με το ΑΡΓΥΡΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ

(πάνω από 25 εθελοντικές αιμοδοσίες)

ΕΠΩΝΥΜΟ ΟΝΟΜΑ ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ
ΑΙΝΙΤΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΗ ΦΙΛΙΠΠΟΣ
ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΓΙΟΒΑΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΔΑΛΑΚΟΥΡΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΔΗΜΟΓΛΟΥ ΣΤΑΥΡΟΣ ΦΩΤΙΟΣ
ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ
ΔΟΚΟΥΤΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΚΑΖΑΖΙΑΔΗΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
ΚΙΡΑΤΖΗ ΧΑΛΗΛ ΧΟΥΣΕΪΝ ΧΟΥΣΕΪΝ
ΚΟΥΚΟΥΡΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ
ΛΙΟΤΣΙΚΑ ΕΥΓΕΝΙΑ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ
ΛΥΜΠΕΡΑΚΗ ΓΙΑΝΝΟΥΛΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΜΑΛΛΗΣ ΙΑΚΩΒΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΜΕΚΚΑΚΑΣ ΔΗΜΟΣ ΑΓΓΛΕΛΟΣ
ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ
ΜΠΑΚΑΛΑΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΜΠΑΡΟΥΤΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΜΠΟΥΔΡΑΚΗΣ ΙΩΣΗΦ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
ΝΤΑΟΥΤΙΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ
ΠΟΤΑΜΙΤΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΕΤΡΟΣ
ΤΖΕΒΕΛΕΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΤΟΥΖΛΑΤΖΗ ΜΠΟΥΡΧΑΝ ΡΙΖΑ
ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ ΒΕΡΓΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
ΧΑΣΑΝ ΣΑΛΗ ΣΑΜΗ ΜΕΧΜΕΤ
ΨΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

 

 

Τιμηθέντες με το ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ

(πάνω από 10 εθελοντικές αιμοδοσίες)

ΕΠΩΝΥΜΟ ΟΝΟΜΑ ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ
ΑΔΕΜΟΓΛΟΥ ΙΣΜΑΗΛ ΜΟΥΣΤΑΦΑ
ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
ΑΜΟΙΡΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ
ΑΝΔΡΕΑΔΗΣ ΜΙΧΑΗΛ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΑΡΤΕΜΙΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΑΣΗΜΟΓΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΑΣΛΑΝΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
ΒΕΡΓΟΤΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΠΕΤΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
ΓΙΟΥΡΟΥΚ ΧΟΥΣΕΪΝ ΜΕΧΜΕΤ
ΓΚΟΥΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΓΟΥΛΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΔΕΜΕΡΤΖΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΣΑΒΒΑΣ
ΔΕΜΕΤΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
ΔΡΑΓΑΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΙΜΑΜΙΔΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΙΩΣΗΦΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΚΑΪΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΚΑΛΕΝΤΖΗ ΧΑΜΔΗ ΡΑΜΑΔΑΝ
ΚΑΡΑΝΤΑΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ
ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ ΑΛΕΞΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ
ΚΕΛΓΙΩΡΓΗΣ ΗΛΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΚΑΤΕΝΛΗΚΛΗ ΧΑΣΑΝ ΕΜΗΝ
ΚΕΧΑΓΙΑ ΜΟΥΣΤΑΦΑ ΡΕΦΑΤ
ΚΕΧΑΓΙΑ ΧΑΣΑΝ ΑΧΜΕΤ
ΚΙΖΛΑΡΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
ΚΟΛΙΟΥΡΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΚΟΝΤΟΒΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
ΚΟΣΜΙΔΗΣ ΙΩΣΗΦ ΣΑΒΒΑΣ
ΚΟΥΤΡΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΚΥΡΑΤΖΗ ΧΟΥΣΕΪΝ ΙΣΜΕΤ
ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΛΟΥΚΜΑΚΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΒΤΙΝΟΣ
ΜΑΓΓΙΝΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΗΜΟΣ
ΜΑΓΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΜΑΛΑΔΕΝΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΜΑΝΤΑΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ
ΜΑΥΡΙΔΗΣ ΛΑΖΑΡΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ
ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛ ΑΒΡΑΑΜ
ΜΙΧΟΥ ΣΤΑΥΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΜΟΥΝΤΟΥΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΜΟΥΣΛΗ ΜΟΥΡΑΤ ΧΑΣΑΝ
ΜΟΥΣΛΗ ΜΠΟΥΡΑΖΑΝ ΑΜΕΤ ΧΑΣΑΝ
ΜΠΑΡΓΚΑΝ ΧΙΚΜΕΤ ΧΙΛΜΗ
ΜΠΑΡΤΖΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΗΛ
ΜΠΕΚΗΡΟΓΛΟΥ ΕΡΚΑΝ ΧΟΥΣΕΪΝ
ΜΠΕΛΛΟΣ ΣΥΜΕΩΝ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΜΠΛΟΥΧΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΕΤΡΟΣ
ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΜΠΟΥΡΝΤΟΥΝΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΟΣΜΑΝ ΟΓΛΟΥ ΤΑΝΖΟΥ ΟΡΧΑΝ
ΠΑΝΑΗΛΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΥΖΑΝΑ ΚΟΣΜΑΣ
ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ
ΠΙΓΚΑΛ ΦΑΤΜΕ ΜΑΧΜΟΥΤ
ΡΑΜΗ ΟΓΛΟΥ ΕΡΚΑΝ ΡΑΜΗ
ΣΑΜΑΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΣΕΛΒΙΕΡΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΣΙΣΑΜΠΕΡΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΝΕΟΚΛΗΣ
ΣΠΑΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΓΑΡΥΦΑΛΛΟΣ
ΣΥΡΑΚΟΣ ΖΗΣΗΣ ΣΠΥΡΟΣ
ΣΩΠΙΑΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΑΖΑΡΟΣ
ΤΑΒΛΑΡΙΔΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
ΤΟΥΜΠΑΡΙΔΗΣ ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ ΕΥΓΕΝΙΟΣ
ΤΣΑΚΑΛΙΔΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗ
ΤΣΑΚΜΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ
ΤΣΑΝΑΚΤΣΟΓΛΟΥ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
ΤΣΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ
ΤΣΕΒΕΛΕΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΤΣΙΚΡΙΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΤΣΙΜΠΛΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΦΕΡΟΥΧ ΟΓΛΟΥ ΕΜΙΝ ΦΕΡΟΥΧ
ΧΑΣΑΝ ΟΓΛΟΥ ΧΙΤΜΕΤ ΧΑΣΑΝ
ΧΑΤΖΗ ΟΓΛΟΥ ΧΑΣΑΝ ΧΑΜΔΗ

 

Τιμηθέντες με ΕΙΔΙΚΟ ΕΠΑΙΝΟ

(νεότεροι αιμοδότες για το 2013 ηλικίας 17-18 ετών)

ΕΠΩΝΥΜΟ ΟΝΟΜΑ ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ
ΜΠΟΖ ΣΑΜΠΡΗ ΧΙΚΜΕΤ
ΣΟΥΛΕΙΜΑΝ ΣΟΥΛΕΙΜΑΝ ΑΧΜΕΤ
ΤΑΡΤΑΛΗ ΣΕΖΕΡ ΙΣΜΕΤ
ΠΑΠΑΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΖΑΓΝΑΦΕΡΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

 

Τιμηθέντες με ΕΙΔΙΚΟ ΕΠΑΙΝΟ

Αιμοπεταλιοδότες για το 2014

ΕΠΩΝΥΜΟ ΟΝΟΜΑ ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ
ΑΣΛΑΝΙΔΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
ΓΙΟΒΑΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

 

ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ-ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ :

α. Οι βραβεύσεις γίνονται σύμφωνα με τα στοιχεία του Συλλόγου που υπάρχουν από το 1975 και αφορά αιμοδοσίες που «προσφέρθηκαν» στο όνομα του Συλλόγου. Δυστυχώς το Γ.Ν. Ξάνθης δεν είχε τη δυνατότητα να τηρεί αρχεία για το ίδιο χρονικό διάστημα και έτσι όσοι δώσανε ονομαστικά δεν τους συνυπολογίζονται αυτές οι αιμοδοσίες.

β. Σύμφωνα με την σχετική απόφαση του Υπουργείου Υγείας που έχει να κάνει με τα ηθικά κίνητρα των αιμοδοτών όσοι έχουν μέχρι 24 αιμοδοσίες τους απονέμετε το χάλκινο μετάλλιο του Υπουργείου ενώ από 25 αιμοδοσίες και άνω  το ασημένιο αντίστοιχο μετάλλιο. Το Δ.Σ. από το 2008 καθιέρωσε την βράβευση όσων έχουν συμπληρώσει 40 αιμοδοσίες με ειδικό βραβείο ενώ με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης στις 23-2-2009 καθιερώθηκε με τη συμπλήρωση 50 αιμοδοσιών να δίνεται τιμητική διάκριση από το Δήμο Ξάνθης. Τέλος έχει καθιερωθεί από τον Μάιο του 2011 να τιμώνται με Ειδικό Έπαινο οι εθελοντές αιμοπεταλιοδότες και οι νεώτεροι αιμοδότες ηλικίας 17-18 ετών που αιμοδότησαν για πρώτη φορά και εντάχθηκαν στην οικογένεια της «ΑΓΑΠΗΣ».

 

Για το Δ.Σ

Ο Πρόεδρος                                                          Ο Γεν. Γραμματέας

 

 

Ιωάννης Χαρ.Παπαχρόνης                                             Γεώργιος Αριστ. Μαθιουδάκης

 

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Πίστα Motocross Κρηνίδων: Ολοκληρώνεται το έργο ηλεκτροδότησης

image_print

Σημαντική αναβάθμιση αποκτά η πίστα Motocross των Κρηνίδων, καθώς ολοκληρώνεται το έργο της μόνιμης ηλεκτροδότησής της, δίνοντας τέλος στη χρήση γεννητριών και δημιουργώντας νέες προοπτικές για τη φιλοξενία μεγάλων διοργανώσεων.

Το έργο αφορά τη σύνδεση της πίστας με το δίκτυο διανομής ηλεκτρικής ενέργειας του ΔΕΔΔΗΕ και περιλαμβάνει την εγκατάσταση μόνιμης παροχής χαμηλής και μέσης τάσης. Ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 21.500 ευρώ και χρηματοδοτείται μέσω του Προγράμματος Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Με την ολοκλήρωση του έργου θα καλύπτονται οι ανάγκες φωτισμού της πίστας, των χώρων εξυπηρέτησης και στάθμευσης, ενώ θα εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του εξοπλισμού χρονομέτρησης, των ανακοινώσεων, των αποδυτηρίων, του ιατρείου και των υπόλοιπων εγκαταστάσεων. Παράλληλα, δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για τη διοργάνωση βραδινών αγώνων και ειδικών εκδηλώσεων, αναβαθμίζοντας περαιτέρω τις δυνατότητες της αθλητικής εγκατάστασης.

Η ηλεκτροδότηση της πίστας αποτελούσε διαχρονικό αίτημα του Αθλητικού Μοτοσυκλετιστικού Ομίλου Κρηνίδων, καθώς αναμένεται να βελτιώσει σημαντικά τις συνθήκες διεξαγωγής των αγώνων και να ενισχύσει την ελκυστικότητα της περιοχής για πανελλήνιες και διεθνείς διοργανώσεις motocross.

DNews Widget
Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπεράκτια αιολικά «μαμούθ» στο Θρακικό Πέλαγος – Σχέδιο για έργα ισχύος 600 MW

image_print

Το Θρακικό Πέλαγος αποκτά πρωταγωνιστικό ρόλο στον σχεδιασμό της χώρας για την ανάπτυξη των υπεράκτιων αιολικών πάρκων, καθώς το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας προχωρά στη δέσμευση ηλεκτρικού χώρου για έργα συνολικής ισχύος 2,35 GW, με τη μεγαλύτερη επιμέρους ισχύ, 600 MW, να προβλέπεται για την περιοχή της Θράκης.

Η σχετική υπουργική απόφαση καθορίζει την κατανομή της διαθέσιμης ισχύος ανά θαλάσσια ζώνη και τα ενδεικτικά σημεία σύνδεσης με το εθνικό σύστημα μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας. Για το Θρακικό Πέλαγος, ως σημείο σύνδεσης προτείνεται το Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Νέας Σάντας, ενώ η περιοχή προορίζεται να φιλοξενήσει και την πιλοτική εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος υπεράκτιων αιολικών πάρκων.

Η δέσμευση του απαραίτητου ηλεκτρικού χώρου αποτελεί βασική προϋπόθεση ώστε, όταν ολοκληρωθούν οι αδειοδοτήσεις και οι διαγωνιστικές διαδικασίες, τα πρώτα υπεράκτια αιολικά πάρκα να μπορούν να συνδεθούν άμεσα στο δίκτυο. Παράλληλα, έχει ξεκινήσει η σύσταση εταιρείας ειδικού σκοπού, η οποία θα αναλάβει τις ανεμολογικές, βυθομετρικές, γεωτεχνικές και περιβαλλοντικές μελέτες που απαιτούνται για την ωρίμανση των έργων.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του ΥΠΕΝ, το Θρακικό Πέλαγος βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των περιοχών ανάπτυξης υπεράκτιων αιολικών, γεγονός που αναμένεται να ενισχύσει τον ενεργειακό ρόλο της Θράκης και να ανοίξει τον δρόμο για σημαντικές επενδύσεις στην ευρύτερη περιοχή.

DNews Widget
Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προστασία από τους πνιγμούς: Η πρόληψη σώζει ζωές

image_print

Με την έναρξη της θερινής περιόδου και την αυξημένη προσέλευση πολιτών στις παραλίες, οι αρμόδιες αρχές απευθύνουν έκκληση για αυξημένη προσοχή, καθώς οι πνιγμοί εξακολουθούν να αποτελούν μία από τις σημαντικότερες αιτίες απώλειας ανθρώπινων ζωών στο υδάτινο περιβάλλον.

Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι η πρόληψη είναι το αποτελεσματικότερο μέσο προστασίας. Η επιλογή οργανωμένων παραλιών με ναυαγοσωστική κάλυψη, η συνεχής επίβλεψη των παιδιών, η αποφυγή κολύμβησης μετά την κατανάλωση αλκοόλ ή βαριού γεύματος, καθώς και η ενημέρωση για τις καιρικές συνθήκες μπορούν να μειώσουν σημαντικά τον κίνδυνο ατυχημάτων.

Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται για τα μικρά παιδιά, τα οποία δεν πρέπει να μένουν ποτέ χωρίς επίβλεψη κοντά στο νερό, ακόμη και για λίγα δευτερόλεπτα. Παράλληλα, οι ηλικιωμένοι και τα άτομα με προβλήματα υγείας καλούνται να συμβουλεύονται τον γιατρό τους πριν από το κολύμπι και να αποφεύγουν την είσοδο στη θάλασσα όταν επικρατούν δυσμενείς συνθήκες.

Οι διασώστες υπενθυμίζουν ότι σε περίπτωση κινδύνου δεν επιχειρούμε διάσωση χωρίς τα κατάλληλα μέσα και εκπαίδευση, καθώς υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να βρεθεί σε κίνδυνο και ο διασώστης. Η άμεση ειδοποίηση του ναυαγοσώστη ή των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης μπορεί να αποδειχθεί καθοριστική.

Η ενημέρωση, η υπευθυνότητα και η τήρηση βασικών κανόνων ασφαλείας αποτελούν τα ισχυρότερα «όπλα» για την πρόληψη των πνιγμών. Το καλοκαίρι μπορεί να είναι ασφαλές για όλους, όταν η απόλαυση της θάλασσας συνοδεύεται από προσοχή και σεβασμό στους κανόνες ασφαλείας.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en