Quantcast
Connect with us

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ

Λαϊκή Συσπείρωση | Να μην εφαρμοστεί η Π.Ν.Π για την αρπαγή των χρημάτων των Περιφερειών

Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ  καταδικάζει  απερίφραστα  την ΠΝΠ που δεσμεύει υποχρεωτικά  τα ταμιακά  διαθέσιμα δήμων, περιφερειών και άλλων δημοσίων οργανισμών στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με αυτήν την  Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου βάζει “χέρι” και μάλιστα αναδρομικά από τις 17/3 σε χρήματα που αντί να διατίθενται για την ανακούφιση του λαού, τα χρησιμοποιεί για την ικανοποίηση των αναγκών των δανειστών, που ήταν απαίτηση της τροϊκα. Για να πληρωθεί ένα χρέος που δεν είναι του λαού, που δε δημιούργησαν οι εργαζόμενοι.

Η συγκυβέρνηση όχι μόνο δεν έφερε αμέσως στη Βουλή νόμο για την κατάργηση των μνημονίων, των δανειακών συμβάσεων και των εφαρμοστικών νόμων, όπως υπόσχονταν προεκλογικά αλλά, ακολουθεί την ίδια αντιλαϊκή πολιτική που εφάρμοσαν οι κυβερνήσεις των ΝΔ – ΠΑΣΟΚ.

Θυμίζουμε προς τους συναδέλφους Περιφερειακούς Συμβούλους της Ν.Δ. , ΠΑΣΟΚ ,ΔΗΜΑΡ πως η προηγούμενη συγκυβέρνηση  είχε εκδώσει πάνω από 25 ΠΝΠ που, οδήγησαν στο κούρεμα των αποθεματικών και σε μειώσεις σε συντάξεις, επιδόματα και παροχές.

Η συγκυβέρνηση, λοιπόν, βάζει χέρι σε νοσοκομεία, σχολεία, εκπαιδευτικά ιδρύματα, δήμους, περιφέρειες, ταμεία ασφαλιστικών φορέων, ΟΑΕΔ και άλλους οργανισμούς, για να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των δανειστών και τρέχουσες ανάγκες του κράτους, καταδικάζοντας ξανά εργαζόμενους και λαϊκά στρώματα σε νέες θυσίες.     

Παράλληλα, η απόφαση αυτή θα λειτουργήσει ως κερκόπορτα για την ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση της εκπαίδευσης και κοινωνικών υπηρεσιών  αφού στα πλαίσια της αυτονομίας, της αυτοτέλειας και της δημοσιονομικής πραγματικότητας η παρουσία χορηγών, επενδυτών, ιδιωτών χρηματοδοτών θα αποτελέσει καθημερινό φαινόμενο.

Την ίδια στιγμή, το κεφάλαιο, οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι όχι μόνο μένουν στο απυρόβλητο αλλά η ίδια κυβέρνηση με προηγούμενη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου είχε χαρίσει σε επιχειρηματίες αρκετά εκατομμύρια ευρώ που προέρχονταν από πρόστιμα ακόμα και για λαθρεμπόριο, εντάσσοντάς τους στη ρύθμιση των 100 δόσεων για τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Η συγκυβέρνηση, αλλά και οι επικεφαλείς των άλλων παρατάξεων του ευρωμονόδρομου  για να δικαιολογήσουν  τα αδικαιολόγητα, ανάμεσα στα πολλά, εμφάνισαν σαν επιχείρημα ότι «υπάρχουν πράξεις πατριωτισμού που πρέπει να τις βλέπεις». `Η ότι «Το ταμείο είναι ένα και άρα μπορεί η συγκυβέρνηση να χρησιμοποιήσει προσωρινά τα χρήματα των οργανισμών για ανάγκες που εμφανίστηκαν »,<<δεν πρέπει να επιτρέψουμε να πέσει η χώρα στα βράχια >>κ.α.

Είναι τουλάχιστον προκλητικό για το λαό να χαρακτηρίζουν πράξη πατριωτισμού μια ΠΝΠ που θίγει τα λαϊκά συμφέροντα, και που είναι πλήρων εναρμονισμένη στις απαιτήσεις της τρόϊκα και των δανειστών.

Ποιος μπορεί να πιστέψει, με δεδομένη την προηγούμενη εμπειρία με το περίφημο «κούρεμα» του PSI στα ασφαλιστικά ταμεία και στα ταμεία δημόσιων οργανισμών, αυτό το επιχείρημα, που μάλλον παραπέμπει στο «δανεικά κι αγύριστα»;

Ακούσαμε σήμερα εδώ από τον Περιφερειάρχη αλλά και από τους επικεφαλείς άλλων παρατάξεων ,ότι αντιτίθονταν στο ζήτημα δήθεν  «κατάργησης του αυτοδιοίκητου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης». Για ποιο αυτοδιοίκητο μιλάτε; Μήπως δεν είναι μηχανισμός του κράτους η Τοπική Διοίκηση; Τώρα, το κατάλαβατε; Όταν αποθεώνατε τον «Καλλικράτη» που προέβλεπε ότι οποιαδήποτε απόφαση τελεί υπό την έγκριση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης και επιστρέφεται ως μη νόμιμη όταν δεν υλοποιεί την κυβερνητική πολιτική, αυτό τι ήταν; Αυτοδιοίκητο…;

Κάποια στελέχη της συγκυβέρνησης επικαλούνται πως αυτά τα χρήματα που δεσμεύτηκαν υποχρεωτικά θα χρησιμοποιηθούν προσωρινά για να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις. Στην πραγματικότητα, αυτό οδηγεί στα εξής αντιλαϊκά διλήμματα:

«Να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις ή να μείνει ανοιχτός ο παιδικός σταθμός;»

«Να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις ή να λειτουργεί ο τομέας της καθαριότητας;»

«Να πληρωθούν μισθοί ή να λειτουργούν τα προγράμματα Πρόνοιας, το “Βοήθεια στο Σπίτι”;»

Θέτουν, λοιπόν, ένα άθλιο δίλημμα και αναπαράγουν τη λογική της έκπτωσης των λαϊκών αναγκών. Καλούν το λαό, τους εργαζόμενους να διαλέξουν τι θα χάσουν!!! Αφού η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, όπως και οι προηγούμενες, θεωρούν ιερά και όσια τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, από τα οποία όχι μόνο δεν πειράζεται ούτε ευρώ αλλά δίνονται εγγυήσεις ότι θα στηριχθούν και θα ενισχυθούν. Αποδεικνύοντας και έτσι τον ταξικό χαρακτήρα και αυτής της συγκυβέρνησης.

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ απέναντι σε αυτήν την κατάσταση, καλεί τους  εργαζόμενους, τις λαϊκές οικογένειες να διεκδικήσουν να μην προχωρήσει καμία δέσμευση ταμειακών διαθέσιμων και αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων, των ΟΤΑ και άλλων δημόσιων φορέων.

 Να επιστραφούν και όσα έχουν ήδη δεσμευτεί και να αποκατασταθούν οι απώλειες που υπέστησαν τα τελευταία χρόνια, όπως στην περίπτωση του PSI.

Καλούμε το Π.Σ. να μην εφαρμόσει η περιφέρεια την ΠΝΠ, να μην επιτρέψει την ληστεία των ταμειακών διαθέσιμων>>

Στη ψηφοφορία του ΠΣ. Μόνο η Λαϊκή Συσπείρωση καταψήφισε την πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου , ενώ όλοι οι άλλοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι των παρατάξεων που στηρίζονται από Ν.Δ , ΣΥΡΙΖΑ , ΑΝΕΛ ,ΠΑΣΟΚ , ΔΗΜΑΡ ,  ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ υπερψήφισαν την ΠΝΠ.

Για την ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος

Τρέλλης Χρήστος

Click to comment

Απάντηση

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ

Επίσκεψη Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστου Σταϊκούρα στην έδρα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστο Σταϊκούρα υποδέχτηκε στην έδρα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ο Περιφερειάρχης κ. Χριστόδουλος Τοψίδης.

Ο κ. Σταϊκούρας συμμετείχε σε τεχνική σύσκεψη που έγινε στην έδρα της ΠΑΜΘ με τη συμμετοχή και του Γενικού Διευθυντή Υδραυλικών Λιμενικών και Κτιριακών Υποδομών κ. Αντώνη Κοτσώνη και βασικό αντικείμενο το έργο για την κατασκευή του Φράγματος Ιάσμου στην ΠΕ Ροδόπης. Στην ίδια σύσκεψη όμως, συζητήθηκαν και άλλα έργα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου και αφορούν φυσικά την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χριστόδουλος Τοψίδης καλωσόρισε τον Υπουργό στην έδρα της Περιφέρειας και τον ευχαρίστησε για το ενδιαφέρον και την αποτελεσματικότητα του. Μετά το πέρας της σύσκεψης ο Υπουργός παρουσίασε αναλυτικά μία δέσμη 34 έργων υποδομής που αφορούν σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της ΠΑΜΘ εξηγώντας την πρόοδο του καθενός και δίνοντας λεπτομέρειες και χρονοδιαγράμματα.

Ο κ. Περιφερειάρχης εξήρε την διάθεση συνεργασίας του Υπουργείου Υποδομών και των στελεχών του και επεσήμανε το έμπρακτο ενδιαφέρον για την περιοχή το οποίο εκφράζεται τόσο από τα έργα τα οποία παρουσίασε ο κ. Σταϊκούρας, όσο όμως και από την πρόθεσή του να συνδράμει στην υλοποίηση ή την πρόοδο έργων που μπορεί να σχετίζονται έμμεσα με το Υπουργείο, αλλά αφορούν σημαντικά την ΠΑΜΘ.

Σε ό,τι αφορά τα Φράγματα, ο κ. Κοτσώνης συνοδευόμενος από στελέχη της Διοίκησης της ΠΑΜΘ προγραμμάτισε αυτοψίες στο ολοκληρωμένο πλέον φράγμα του Ιασίου στην ΠΕ Ροδόπης, στο φράγμα του Μαρμαρά στην ΠΕ Καβάλας, αλλά και στο σημείο που προορίζεται για την κατασκευή του Φράγματος του Ιάσμου για το οποίο όμως πρέπει να προηγηθεί σειρά ενεργειών τις οποίες εκτελούν υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας ΑΜΘ σε συνεργασία με υπηρεσιακά στελέχη των αρμόδιων Υπουργείων.

Στη σύσκεψη με τον κ. Σταϊκούρα συμμετείχαν επίσης ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Μανώλης Ταπατζάς, ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχη κ. Νίκος Ευκαρπίδης, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτικής Γης και Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Ριτβάν Μολλά Ισά, ο Περιφερειακός Σύμβουλος ΠΕ Ροδόπης κ. Αχμέτ Οσμάν Πεχλιβάν, ο Εκτελεστικός Γραμματέας της ΠΑΜΘ κ. Παναγιώτης Χαλβατζής και υπηρεσιακά στελέχη της ΠΑΜΘ. Στη σύσκεψη ήταν παρών και ο Δήμαρχος Ιάσμου κ. Ιμάμ Τζανέρ.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Μπλόκο σε επιστροφές φόρου | Τι πρέπει να ξέρουν οι φορολογούμενοι

Επιστροφές φόρου 93 εκατ. ευρώ βρίσκονται στα «συρτάρια» της ΑΑΔΕ, η οποία αναζητά 130.000 φορολογούμενους για να τους επιστρέψει τα χρήματα που δικαιούνται

Συναγερμό για 38.000 φορολογούμενους άνω των 70 ετών έχει σημάνει η ΑΑΔΕ, σύμφωνα με Τα Νέα. Η Φορολογική Αρχή τούς ψάχνει για να δηλώσουν το IBAN του τραπεζικού τους λογαριασμού προκειμένου να τους επιστρέψει φόρους που δικαιούνται ή ακόμα και ποσά που έχουν κερδίσει στη φορολοταρία.

Επιστροφές φόρου 93 εκατ. ευρώ βρίσκονται στα «συρτάρια» της ΑΑΔΕ, η οποία αναζητά 130.000 φορολογούμενους για να τους επιστρέψει τα χρήματα που δικαιούνται. Από τους φορολογούμενους αυτούς 127.000 είναι φυσικά πρόσωπα με εκκρεμείς επιστροφές φόρου 16 εκατ. ευρώ και 3.000 νομικά πρόσωπα με 77 εκατ. ευρώ.

Σε όλους αυτούς τους φορολογούμενους έχουν σταλεί αλλεπάλληλα μηνύματα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή στην προσωπική τους θυρίδα στο myAADE αλλά χωρίς ανταπόκριση. Φέτος, η έλλειψη IBAN μπλοκάρει και την υποβολή της φορολογικής δήλωσης, με εξαίρεση τις προσυμπληρωμένες δηλώσεις για μισθωτούς και συνταξιούχους, οι οποίες υποβάλλονται αυτόματα από την ΑΑΔΕ.

newsbomb.gr

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Τροχαίο-Κομοτηνή: Χειρουργήθηκαν με επιτυχία μητέρα και βρέφος

Η κατάσταση υγείας της μητέρας και του βρέφους που παρασύρθηκαν από αυτοκίνητο στην Κομοτηνή.

Με επιτυχία στέφθηκε το χειρουργείο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης στο βρέφος που μεταφέρθηκε το απόγευμα της Τρίτης έπειτα από το τροχαίο ατύχημα έξω από το 3ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής.

Το χειρουργείο αφορούσε δυο κατάγματα, ενώ το βρέφος θα συνεχίζει να νοσηλεύεται και να παρακολουθείται για όσο διάστημα κριθεί ιατρικά αναγκαίο, σύμφωνα με πληροφορίες του ιστότοπου xronos.

Σε θάλαμο του Νοσοκομείου Κομοτηνής νοσηλεύεται εκτός κινδύνου κι η 30χρονη μητέρα του, που επίσης νωρίτερα σήμερα χειρουργήθηκε με επιτυχία για κάταγμα.

Προανάκριση για τα αιτία του τροχαίου ατυχήματος διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κομοτηνής.

Το χρονικό της παράσυρσης

Το τροχαίο σημειώθηκε έξω από το 3ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής το πρωί της Τρίτης 28/5. Στο σημείο έσπευσαν η Τροχαία, η Πυροσβεστική και ασθενοφόρο, το οποίο μετέφερε τη γυναίκα και το βρέφος στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής.

Εκεί οι γιατροί έκριναν πως η κατάσταση της υγείας του βρέφους είναι πολύ σοβαρή και αποφάσισαν πως πρέπει να μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης.

Όπως αναφέρουν τα τοπικά Μέσα, στο τροχαίο ενεπλάκησαν δύο αυτοκίνητα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, φέρεται ότι το ένα ΙΧ πέρασε το STOP και ενεπλάκη σε τροχαίο με άλλο αυτοκίνητο. Τότε, το όχημα «ανέβηκε» στο πεζοδρόμιο, χτύπησε πυροσβεστικό κρουνό και κατέληξε σε παγκάκι, όπου εκείνη την ώρα, μεταξύ άλλων, κάθονταν η μητέρα και το βρέφος, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν.

(Στη φωτογραφία το ΣΤΟΠ που φέρεται να παραβίασε ο ηλικιωμένος οδηγός του οχήματος που προκάλεσε το τροχαίο ατύχημα)

newsbomb.gr

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
worker and red cross as logo
tractor in the background of the text
text about elections
food track
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en