ΑΓΡΟΤΙΚΑ-ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ

Νίκος Παναγιωτόπουλος: Χαλαζόπτωση στο δήμο Παγγαίου

Εδώ και μερικές μέρες ο Βουλευτής Καβάλας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ασχολείται αθόρυβα αλλά εντατικά με το ζήτημα των σοβαρών ζημιών από τη χαλαζόπτωση της περασμένης Τετάρτης σε περιοχές του Δήμου Παγγαίου.

Την Πέμπτη επικοινώνησε με τις υπηρεσίες του ΕΛΓΑ Καβάλας προκειμένου να ενημερωθεί για τον προγραμματισμό των ενεργειών της υπηρεσίας για την καταγραφή των ζημιών. Το ίδιο απόγευμα συναντήθηκε με τον νέο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης  Γιώργο Καρασμάνη, με τον οποίο συζήτησαν την ανάγκη αναθεώρησης της ασφαλιστικής Νομοθεσίας του ΕΛΓΑ και τα προβλήματα του ισχύοντος συστήματος αντιχαλαζικής προστασίας. Το Σάββατο το πρωί επισκέφτηκε τις πληγείσες περιοχές του πρώην Δήμου Ορφανού, μπήκε σε αμπέλια, είδε τις ζημιές από κοντά και συζήτησε με αρκετούς σταφυλοπαραγωγούς το πρόβλημα. Την Κυριακή έκανε το ίδιο σε Νέα Πέραμο και Ελαιοχώρι και Φωλιά .

Σήμερα Δευτέρα θα κινηθεί στην περιοχή των Τεναγών που χτυπήθηκε και αυτή από το χαλάζι, ενώ συντονίζεται με τον νεοεκλεγέντα Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Θεόδωρο Μαρκόπουλο και φορείς των αγροτών  για μια ολοκληρωμένη πρόταση αντιμετώπισης τέτοιων φαινομένων στο μέλλον.

Εντός των προσεχών ημερών φέρνει στη Βουλή, επίκαιρη ερώτηση για την αντιχαλαζικη προστασία προκειμένου το θέμα να συζητηθεί στο κοινοβούλιο με τον αρμόδιο Υπουργό.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version