Quantcast
Connect with us

ΞΑΝΘΗ

Νέο πρόγραμμα εκπαιδευτικής ρομποτικής και soft skills από το Xanthi TechLab του Κέντρου Πολιτισμού Δ. Ξάνθης

Ένα ακόμη ξεχωριστό πρόγραμμα εκπαιδευτικής ρομποτικής και soft skills από το Xanthi TechLab του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης.

Το πρόγραμμα S.W.E.fLL έχει σχεδιαστεί λαμβάνοντας υπόψη τις καλές πρακτικές και την τεχνογνωσία από μια σειρά προγραμμάτων (steam yourself, train your brain, glafx) το  Xanthi TechLab πραγματοποίησε σε συνεργασία με την eduACT ,έχοντας την υποστήριξη της Πρεσβείας των Η.Π.Α.

Σκοπός του προγράμματος είναι να αφήσει ένα ουσιαστικό αποτύπωμα στην τοπική κοινωνία αφενός εμπνέοντας τους μαθητές και τις μαθήτριες να προσεγγίσουν τις επιστήμες μέσω του παιχνιδιού και της διασκέδασης και αφετέρου καλλιεργώντας στους ενήλικους συμμετέχοντες ένα σύνολο δεξιοτήτων με τις οποίες θα μπορέσουν να ηγηθούν μιας ομάδας μαθητών.

Είναι μια μοναδική ευκαιρία για νέους να γνωρίσουν έννοιες της Φυσικής, της Τεχνολογίας, της Μηχανικής, των Τεχνών και των Μαθηματικών μέσα από την κατασκευή και τον προγραμματισμό ρομπότ.

Συνολικά 24 ομάδες παιδιών 9 έως 16 ετών, με τη βοήθεια ενηλίκων εκπαιδευτών – μεντόρων (17+ ετών), θα κατασκευάσουν, θα προγραμματίσουν, θα ερευνήσουν. Στα πλαίσια του παγκόσμιου διαγωνισμού ρομποτικής, έρευνας και καινοτομίας FIRST® LEGO® League, οι ομάδες θα επιλέξουν και θα επιλύσουν ένα πραγματικό πρόβλημα σχετικά με τον αθλητισμό, όπου είναι και το φετινό θέμα του διαγωνισμού. Επιπλέον, θα κατασκευάσουν ένα αυτόνομο ρομπότ χρησιμοποιώντας τον εκπαιδευτικό εξοπλισμό LEGO® MINDSTORMS® EV3, το οποίο θα επιλύει αποστολές σε μια θεματική πίστα με LEGO μοντέλα κατασκευών. 

Μικροί και μεγάλοι, όλοι μαζί συνεργάζονται προκειμένου να αναπτύξουν τόσο χρήσιμες επαγγελματικές δεξιότητες, όσο και αξίες ζωής που κάνουν την καινοτομία το καλύτερο μέσο για την απόκτηση της γνώσης.

Κορύφωση του προγράμματος αποτελούν μικρές γιορτές της γνώσης, στις οποίες θα μοιραστούν τις φοβερές ιδέες τους οι ομάδες μεταξύ τους αλλά και με την τοπική κοινωνία.

Το πρόγραμμα θα λάβει χώρα στα TechLabs  στη Ξάνθη, Βέροια, Σπάρτη και Κέρκυρα, με την έμπρακτη υποστήριξη της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα.

Η συμμετοχή των εμπλεκομένων στο πρόγραμμα είναι δωρεάν.

  • Μαθητές από 9-16 ετών: 

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdsBYJhzD-712RzOF-jpv-0ZzJaDLGLUO_sqL_ArTQI3UG4Ig/viewform

-Μέντορες από 17+ :  

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeoYFBYg7Uak_SADzxrhDyqha_mDq1qOCFGW3uvRaQNUZvV7Q/viewform

 

Στοιχεία Επικοινωνίας:

Δημοτική Βιβλιοθήκη Ξάνθης

2541022415 (εσωτερικό 3)

Υπεύθυνος Χanthi TechLab: Δημήτρης Γιαννακούδης

Mail:xanthitechlab@gmail.com

Click to comment

Απάντηση

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Ξάνθη | Τροχαίο με διακινητή στο Σέλερο | Στο Νοσοκομείο 6 άτομα!

Τροχαίο ατύχημα στο οποίο ενεπλάκη ένα ΙΧ αυτοκίνητο που οδηγούσε διακινητής σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (28/03) στο Σέλερο, της Ξάνθης.

Αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών συνέλαβαν τον αλλοδαπό διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός του οχήματος μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών  αρχικά δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς, ενώ στη συνέχεια το όχημα ακινητοποιήθηκε έπειτα από πρόσκρουση σε έτερο Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν δύο ημεδαποί.

Από το τροχαίο ατύχημα τραυματίσθηκαν ο διακινητής, τρεις διακινούμενοι και οι δύο ημεδαποί, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Ξάνθης για νοσηλεία.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι για το όχημα μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών έχει δηλωθεί κλοπή την 26-3-2024 σε αστυνομική υπηρεσία της Θεσσαλονίκης.

Πηγή: xanthinea.gr

Continue Reading

ΔΡΑΜΑ

Με πολύ κόσμο οι παρελάσεις σε ΑΜ-Θ και Λήμνο – Παρέλαση με άλογα στην παρέλαση του Δοξάτου

Κορυφώθηκαν στην Ξάνθη  οι εκδηλώσεις εορτασμού της 25ης Μαρτίου, με τη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση που πραγματοποιήθηκε στην κεντρική οδό της πόλης. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε η Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ξάνθης κ. Πολυξένη Μπρίκα.

Continue Reading

ΞΑΝΘΗ

Σε 67χρονο ασθενή το πρώτο απογευματινό χειρουργείο στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης

Το πρώτο απογευματινό χειρουργείο στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης έγινε χθες σε ασθενή 67 ετών για αφαίρεση βουβωνοκήλης.

Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης «Χ» έδωσε συγχαρητήρια στην ομάδα των συνεργατών, που, όπως επισημαίνει, έμπρακτα συνεχίζουν την προσπάθεια παροχής υπηρεσιών υγείας στους πολίτες!

Η διοικήτρια του νοσοκομείου, Έλενα Ροφαέλα, παρακολούθησε από μέσα το πρώτο απογευματινό χειρουργείο και μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τόνισε πως είναι σημαντικό σε ένα μικρό επαρχιακό νοσοκομείο να γίνεται μια σοβαρή προσπάθεια από το προσωπικό.

Πηγή: newsbeast.gr

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en