Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επαγγελματίες Θάσου | Άμεσα νέο πρόγραμμα ενίσχυσης των επιχειρήσεων όπως σε άλλες Περιφέρειες

Την έντονη δυσαρέσκεια τους σχετικά με το πρόγραμμα ενίσχυσης των επιχειρήσεων με τη διαδικασία μη επιστρεπτέας προκαταβολής από την Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας και Θράκης εξέφρασαν μέσω έγγραφης διαμαρτυρίας το βράδυ της Δευτέρας 12 Οκτωβρίου 2020 οι επαγγελματίες του νησιού της Θάσου

Πιο συγκεκριμένα η έγγραφη διαμαρτυρία επισημαίνει τα εξής :

Την Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2020 και ώρα 6.00 μμ πραγματοποιήθηκε συνάντηση των επαγγελματιών του νησιού με θέμα το πρόγραμμα ενίσχυσης των επιχειρήσεων με τη διαδικασία μη επιστρεπτέας προκαταβολής από την Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας και Θράκης.

Δυστυχώς για ακόμη μια φορά γινόμαστε θεατές της αδιαφορίας της διοίκησης της περιφέρειας μας, ως προς τις ανάγκες αλλά και τις εκκλήσεις των επαγγελματιών της Θάσου.
Στο πρόγραμμα που ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης κύριος Μέτιος, υπάρχουν σημαντικές αδυναμίες που το καταστούν άδικο ως προς τους επαγγελματίες του Τουρισμού αλλά και των εποχιακών επαγγελμάτων.

Οι ενστάσεις μας επικεντρώνονται στα εξής 2 σημεία:

Α) Μοναδικό κριτήριο αξιολόγησης αποτελεί ο αριθμός απασχολούμενων στην εκάστοτε επιχείρηση από την έναρξη της πανδημίας, δηλαδή 19 Μαρτίου 2020, και με διατήρηση του ιδίου αριθμού εργαζομένων την τρέχουσα περίοδο.
Αυτό και μόνο καταργεί το στοιχείο της εποχικότητας και ακυρώνει τις ελπίδες όλων των επιχειρήσεων . Καμία επιχείρηση, ανεξαρτήτου δυναμικότητας δεν έχει ολοκληρώσει τις προσλήψεις της από τον Μάρτιο για μια καλοκαιρινή σαιζόν που ξεκινάει Μάιο .

Β) Δεν λαμβάνεται υπόψη ΚΑΘΟΛΟΥ το κριτήριο της μείωσης εσόδων λόγω covid-19 όπως γίνετε σε όλες τις υπόλοιπες Περιφέρειες της Ελλάδος.
Οι επιχειρήσεις στη Θάσο έχουνε πτώση της τάξεως 70- 95%. Είναι απαράδεκτο να μην μετράει στην αξιολόγηση!!
Το πρόγραμμα αυτό όπως ανακοινώθηκε δεν αποτελεί ένα δίκαιο και αποτελεσματικό πρόγραμμα ούτε με κριτήρια οικονομικής αποτελεσματικότητας αλλά ούτε στη βάση μιας γεωγραφικής , τομεακής προσέγγισης με κύριο ζητούμενο την αποτελεσματικότητα .

Με αυτό το πρόγραμμα ούτε η ρευστότητα της αγοράς θα επιτευχθεί, ούτε ανταγωνιστικό πλεονέκτημα μας προσφέρει σε σχέση με τις άλλες Περιφέρειες. Αντιθέτως δημιουργείται πρόβλημα επιβίωσης αρκετών επιχειρήσεων.

Έπειτα από μια τουριστική σαιζόν στην οποία βιώσαμε πρωτόγνωρες καταστάσεις , λειτουργήσαμε τις επιχειρήσεις μας τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και στηρίξαμε την προσπάθεια για ανάκαμψη της οικονομίας , αυτό που ζητάμε είναι τουλάχιστον δίκαιη μεταχείριση και όχι ένα πρόγραμμα τύπου «ελεημοσύνης» για τις εποχιακές επιχειρήσεις.

Η Π.Ε Θάσου αποτελεί τη ναυαρχίδα του Τουρισμού της ΠΑΜΘ, έχοντας το 80% της τουριστικής κίνησης. Τα έσοδα όμως από τον Τουρισμό διοχετεύονται σε όλη την ευρύτερη περιοχή . Δεν θα έπρεπε να υπάρχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τη Θάσο όταν αντιμετωπίζει τόσο σοβαρά προβλήματα?

Ζητάμε ομόφωνα την άμεση ανάκληση του συγκεκριμένου προγράμματος και την εκπόνηση τάχιστα νέου που θα δημιουργεί ισότητα και αντίστοιχη μεταχείρηση με τις άλλες Περιφέρειες.
2500 επιχειρήσεις της Θάσου ζητάνε την ισόνομη μεταχείριση!

Επιτέλους κύριε Περιφερειάρχη τοποθετείστε τους πολίτες της περιφέρειας σας στο ίδιο επίπεδο με τους πολίτες της υπόλοιπης Ελλάδας.

Αρκεί ένα copy paste των προγραμμάτων των υπολοίπων 11 περιφερειών.

Κατ’ αλφαβητική σειρά:
Ομοσπονδία Ενοικιαζομένων Δωματίων ΑΜΘ
Σύλλογος Επαγγελματιών Λιμένα Θάσου
Σύλλογος Επαγγελματιών Λιμεναρίων Θάσου
Σύλλογος Επαγγελματιών Ποτού Θάσου
Τουριστικός Περιβαλλοντικός Πολιτιστικός Σύλλογος Προστασίας & Ανάπτυξης Χρυσής Αμμουδιάς Παναγίας Θάσου
Η Συντονιστική Επιτροπή Επιχειρήσεων της Θάσου

Click to comment

Απάντηση

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Πιερρακάκης από Αλεξανδρούπολη | Πιστεύουμε στα περιφερειακά πανεπιστήμια

Ολοκληρώθηκαν σήμερα οι εργασίες της 105ης Συνόδου των Πρυτάνεων, στην οποία παρέστη ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Κυριάκος Πιερρακάκης.

«Η δέσμευση της κυβέρνησης για στήριξη του ΔΠΘ και για λόγους εθνικούς και για λόγους ακαδημαϊκούς μετουσιώθηκε με τον τελευταίο νόμο για την ανώτατη εκπαίδευση, τον οποίο φέραμε στην ελληνική Βουλή. Πιστεύουμε βαθιά στο Δημοκρίτειο, πιστεύουμε βαθιά στα ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια, στα ελληνικά περιφερειακά πανεπιστήμια», δήλωσε από την Αλεξανδρούπολη ο υπουργός.

Αναφορικά με την ατζέντα της πολύωρης συζήτησης, που είχε με τους πρυτάνεις, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σημείωσε πως εξετάστηκε μία σειρά από πρόσθετες ρυθμίσεις και ενέργειες για την περαιτέρω μείωση της γραφειοκρατίας, ώστε να δοθεί στα πανεπιστήμια η δυνατότητα να αναπτυχθούν γρηγορότερα και καλύτερα διεθνώς. «Σ’ αυτό το πλαίσιο της διαρκούς συζήτησης και της διαρκούς ώσμωσης με τα ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια θα περιμένουμε περαιτέρω προτάσεις από τη Σύνοδο των Πρυτάνεων για πρόσθετες ενέργειες, που τα πανεπιστήμιά μας θα κληθούν να κάνουν κι εμείς θα κληθούμε να νομοθετήσουμε στο επόμενο διάστημα», είπε ο κ. Πιερρακάκης.

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με την συμμετοχή του Μουσικού Σχολείου ο Ακάθιστος Ύμνος

Το Μουσικό Σχολείο Καβάλας, στο πλαίσιο του παιδαγωγικού και κοινωνικού του έργου, έλαβε μέρος στην τέλεση του Ακάθιστου Ύμνου στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μετά το Πάσχα παρατείνονται τα έργα στον Άγιο Νικόλαο

Αδιάκοπα εργάζονται οι εργάτες στα στενά του Αγίου Νικολάου όπου διενεργούνται τα έργα για το Ανοιχτό Εμπορικό Κέντρο. Κύριο πρόβλημα έως τώρα είναι η γενική εικόνα καθότι ήδη πολλοί τουρίστες έχουν έρθει στην πόλη της Καβάλας.

Από εκεί που η κατάσταση φαινόταν αισιόδοξη οι καθυστερήσεις δημιουργούν δυσανασχέτιση. Το συνεργείο της ΔΕΔΔΗΕ, βρίσκεται παραπλεύρως του Ιερού Ναού από τις πρωινές ώρες καθημερινά διενεργώντας έργα με αποτέλεσμα για ακόμη μια φορά να αποσύρωνται τραπεζοκαθίσματα από τα καταστήματα.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en