Quantcast
Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Μάχη δίνουν οι εταιρείες security για τα περιφερειακά αεροδρόμια

image_print

Μια από τις σκληρότερες «μάχες» μεταξύ των εταιριών security βρίσκεται σε εξέλιξη και θα ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου, με διακύβευμα το παχυλό συμβόλαιο των 14 εκατ. ευρώ που αφορά τις υπηρεσίες φύλαξης για 16 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας…

O σχετικός ανοιχτός ηλεκτρονικός διαγωνισμός, που προκήρυξε η YΠA, βγήκε στον αέρα στις 13 Νοεμβρίου, με προϋπολογισμό 13,93 εκατ. ευρώ και βασικό κριτήριο κατακύρωσης την οικονομικότερη προσφορά. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο διαγωνισμό σε αριθμό αεροδρομίων, μετά την αλλαγή του καθεστώτος πέρυσι, οπότε και η φύλαξη και των περιφερειακών αεροδρομίων πέρασε από την Αστυνομία στις ιδιωτικές εταιρίες. Έτσι άνοιξε βέβαια ένα νέο «Ελ Ντοράντο» για την αγορά security που κυριαρχείται βασικά από τις ελληνικές θυγατρικές των πολυεθνικών ομίλων.

Στο πεδίο της μάχης, σύμφωνα με πληροφορίες, θα δώσουν το «παρών» και τα τέσσερα ηχηρά ονόματα που μέχρι τώρα δραστηριοποιούνται στο χώρο, χωρίς βέβαια να αποκλείεται η συμμετοχή και άλλων μικρότερων παικτών. Δηλαδή, ο leader της αγοράς G4S, με επικεφαλής τον Ανδρέα Πατεράκη και γενικό διευθυντή τον Παναγιώτη Κοντολέων, η Brinks Hellas με επικεφαλής τον Γιάννη Μαυραπόστολο, η ICTS, που ανέλαβε πρόσφατα την ασφάλεια του ΟΛΘ, με διευθ. σύμβουλο τον Παναγιώτη Καμπούρογλου και η ESA Security (πρώην ISS) με πρόεδρο και CEO τον Βασίλη Αντωνόπουλο, η οποία κέρδισε το Μάιο το αντίστοιχο project για το αεροδρόμιο Μακεδονία.

Tο τωρινό πακέτο περιλαμβάνει τα αεροδρόμια Ακτίου, Αλεξανδρούπολης, Αράξου, Ζακύνθου, Καβάλας, Καλαμάτας, Καρπάθου, Κεφαλληνίας, Λήμνου, Μυκόνου, Μυτιλήνης, Ν. Αγχιάλου, Σάμου, Σαντορίνης, Σκιάθου και Χίου, τα οποία χωρίζονται σε δύο ομάδες των 8. Οι μνηστήρες μπορούν να «χτυπήσουν» είτε μία από τις δύο ομάδες είτε και τις δύο μαζί. H σύμβαση θα έχει διάρκεια 18 μήνες με δυνατότητα παράτασης για άλλους έξι και οι υπηρεσίες αφορούν:

α) Τη διεξαγωγή του ελέγχου πρόσβασης και ασφάλειας προσώπων – χειραποσκευών – μεταφερόμενων αντικειμένων και οχημάτων.

β) Τη διεξαγωγή του ελέγχου ασφαλείας των αποσκευών (hold baggage), φορτίου ταχυδρομείου, προμηθειών πτήσεων και προμηθειών αερολιμένα που διακινούνται στον αερολιμένα.

γ) Την φύλαξη των εγκαταστάσεων των αερολιμένων με στατικές φυλάξεις ή με τη διεξαγωγή περιπολιών στους ελεγχόμενους και μη χώρους τους.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει στο διάστημα από 9-15 Δεκεμβρίου να καταθέσουν φακέλους οικονομικής και τεχνικής προσφοράς, αλλά και πλήθος δικαιολογητικών (οικονομικά στοιχεία, πρότερη εμπειρία κλπ), καθώς και εγγυητική επιστολή, ύψους 2% επί της συνολικής αξίας της σύμβασης (210.000 ευρώ περίπου).

Όλες οι εκτιμήσεις και πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι θα υπάρξει σκληρός ανταγωνισμός καθώς ο νικητής ή οι νικητές, εκτός από αυτό καθαυτό το συμβόλαιο για τα 8 ή τα 16 αεροδρόμια, θα ενισχύσουν αποφασιστικά τη θέση τους στην εγχώρια αγορά. Παράλληλα, όμως, θα «πλασαριστούν» στο νέο τοπίο που θα διαμορφωθεί μετά την ολοκλήρωση της αποκρατικοποίησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων και το πέρασμά τους στην κοινοπραξία Fraport Slentel.

Ο χρόνος αποχώρησης της Αστυνομίας από την ασφάλεια των αεροδρομίων αυτών θα καθοριστεί με υπουργική απόφαση.

dealnews.gr

DNews Widget
Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

113 χρόνια από την απελευθέρωση της Χρυσούπολης

image_print

Με κάθε επισημότητα ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις για τα Ελευθέρια Νέστου, με αφορμή τη συμπλήρωση 113 χρόνων από την απελευθέρωση της Χρυσούπολης, τιμώντας μια από τις σημαντικότερες στιγμές της τοπικής ιστορίας.

Οι εκδηλώσεις άνοιξαν με αναφορές στον αγώνα για την ελευθερία της περιοχής και τη διατήρηση της ιστορικής μνήμης, παρουσία εκπροσώπων των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών, φορέων, συλλόγων και πλήθους πολιτών.

Η επέτειος αποτελεί κάθε χρόνο μια ευκαιρία να αποδοθεί φόρος τιμής σε όσους αγωνίστηκαν για την απελευθέρωση του τόπου και να αναδειχθεί η ιστορική διαδρομή του Δήμου Νέστου.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Λήμνος : Ξεκινά η μεγάλη ανάπλαση του Ρωμαϊκού Γιαλού

image_print

Ένα από τα σημαντικότερα έργα αστικής αναβάθμισης για τη Μύρινα μπαίνει πλέον σε τροχιά υλοποίησης, καθώς ξεκινά η μεγάλη ανάπλαση του Ρωμαϊκού Γιαλού, μιας περιοχής με ιδιαίτερη ιστορική και τουριστική αξία για τη Λήμνο.

Το έργο φιλοδοξεί να αναβαθμίσει αισθητικά και λειτουργικά το παραλιακό μέτωπο, δημιουργώντας έναν σύγχρονο, ασφαλή και φιλικό προς τους κατοίκους και τους επισκέπτες δημόσιο χώρο. Οι παρεμβάσεις περιλαμβάνουν ανακατασκευή πεζοδρομίων, βελτίωση του φωτισμού, ανανέωση του αστικού εξοπλισμού, ενίσχυση της προσβασιμότητας και αισθητικές παρεμβάσεις που θα αναδείξουν τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της περιοχής.

Η δήμαρχος Λήμνου, Ελεονώρα Γέωργα, χαρακτήρισε την έναρξη των εργασιών ως μια ιδιαίτερα σημαντική στιγμή για το νησί, τονίζοντας πως πρόκειται για ένα έργο που αποτελούσε διαχρονικό αίτημα της τοπικής κοινωνίας.

«Η ανάπλαση του Ρωμαϊκού Γιαλού δεν είναι απλώς ένα τεχνικό έργο. Είναι μια ουσιαστική επένδυση στην ποιότητα ζωής των κατοίκων και στην εικόνα της Λήμνου. Δημιουργούμε έναν σύγχρονο δημόσιο χώρο, αντάξιο της ιστορίας και της ομορφιάς του τόπου μας», ανέφερε η δήμαρχος.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η δημοτική αρχή συνεχίζει με συνέπεια τον σχεδιασμό και την υλοποίηση έργων που ενισχύουν τις υποδομές του νησιού και βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

“Σκανάρουν” από αέρα τα χωράφια για την εικόνα των καλλιεργειών που επλήγησαν από περονόσπορο

image_print

Μια σημαντική ιδιωτική πρωτοβουλία βρίσκεται σε εξέλιξη με στόχο την αποτύπωση της πραγματικής έκτασης των ζημιών που προκάλεσε ο περονόσπορος στις καλλιέργειες. Ο γεωργικός σύμβουλος Γιάννης Μητρούσης, αξιοποιώντας σύγχρονα τεχνολογικά μέσα, προχωρά σε εναέριες καταγραφές των πληγεισών εκτάσεων, προκειμένου να δημιουργηθεί μια ολοκληρωμένη εικόνα της κατάστασης.

Με τη χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones), πραγματοποιούνται πτήσεις πάνω από αγροτικές περιοχές που έχουν δεχθεί ισχυρό πλήγμα από την ασθένεια. Οι εναέριες λήψεις επιτρέπουν την ακριβή χαρτογράφηση των καλλιεργειών, καταγράφοντας την ένταση και την έκταση των προσβολών με τρόπο που δεν είναι εύκολο να επιτευχθεί μόνο μέσω επιτόπιων ελέγχων.

Στόχος της πρωτοβουλίας είναι να συγκεντρωθούν αξιόπιστα στοιχεία που θα αποτυπώνουν με σαφήνεια την πραγματική εικόνα των ζημιών, προσφέροντας ένα χρήσιμο εργαλείο τόσο στους παραγωγούς όσο και σε κάθε αρμόδιο φορέα που καλείται να αξιολογήσει τις επιπτώσεις του περονόσπορου.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en