Connect with us

ΘΑΣΟΣ

Λαϊκή Συσπείρωση Θάσου | Οι παρεμβάσεις που έγιναν μετά τις πλημμύρες του περασμένου Νοέμβρη δεν ήταν αποτελεσματικές

Δημοσιεύτηκε

στις

Μια δυνατή, αλλά μικρής διάρκειας, Αυγουστιάτικη νεροποντή ήταν ικανή για να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στα Λιμενάρια και στο δρόμο Σκάλα Μαριές – Μαριές. Μάλιστα πέρα από τις υλικές καταστροφές κινδύνεψαν και ανθρώπινες ζωές.

Το παραπάνω γεγονός αντικειμενικά δείχνει ότι οι όποιες παρεμβάσεις έγιναν μετά τις πλημμύρες του περασμένου Νοέμβρη δεν ήταν αποτελεσματικές και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου μπροστά και στο φθινόπωρο που έρχεται.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης, της Περιφέρειας, του Δήμου είναι μεγάλες γιατί υπηρετούν την καπιταλιστική ανάπτυξη που θεωρεί κόστος τα απαραίτητα για το λαό έργα, που δεν είναι για το λόγο αυτό επιλέξιμα και από την ΕΕ. Ο στόχος τους είναι να μπουκώσουν με χρήμα και προνόμια τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, να περάσουν χωρίς να βραχούν και από τη νέα κρίση που επιταχύνθηκε λόγω της πανδημίας και ας βουλιάζει στα λασπόνερα η ζωή και ο μόχθος του λαού.

Επανειλημμένα έχουμε θέσει το ζήτημα των αντιπλημμυρικών έργων που είναι επιβεβλημένα για το νησί συνολικά. Ειδικά μετά και τις πυρκαγιές τα καμένα έχουν αφεθεί στην τύχη τους (π.χ. δεν έχει γίνει καμία δενδροφύτευση), με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ολοένα και περισσότερα προβλήματα, να επιβαρύνονται ακόμα περισσότερο τα ελάχιστα έργα που υπάρχουν. Είναι επιτακτικό να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να προφυλαχτεί ο ορεινός όγκος να μην γεμίζουν οι χείμαρροι με φερτά υλικά και να καθαρίζεται από αυτά η κοίτη του χειμάρρου.

Πιο συγκεκριμένα για τα Λιμενάρια θεωρούμε ότι η αντιπλημμυρική θωράκιση του χωριού έχει να κάνει με τέσσερα έργα που μαζί με μικρές τοπικές παρεμβάσεις ανά γειτονιά, ανά περιοχή, όπως ο έλεγχος και καθαρισμός φρεατίων, οι ξεμπαζώσεις ρεμάτων, οι δενδροφυτεύσεις, θα περιορίσουν σημαντικά την ορμή του νερού.

Το πρώτο αφορά την ολοκλήρωση του αντιπλημμυρικού στον κεντρικό χείμαρρο Λιμεναρίων μήκους 800 μέτρων. Τα πρώτα 100 μέτρα μαζί με τη γέφυρα στις εκβολές έχουν πραγματοποιηθεί και με την επίμονη παρέμβαση του ΚΚΕ στη Βουλή. Το έργο αυτό έχει δημοσιευτεί στην εφημερίδα της κυβερνήσεως, μαζί με τη μελέτη και πρέπει να κατατεθεί στο επιχειρησιακό πρόγραμμα Αν. Μακεδονίας – Θράκης με κόστος 3.480.000 ευρώ.

Το δεύτερο είναι το αντιπλημμυρικό έργο του χειμάρρου των Καλυβίων, έργο που ξεκίνησε στην περιοχή «πλάστιγγα» όπου και προχώρησε ένα κομμάτι με τον εγκιβωτισμό, όταν στην τότε κοινότητα ασκούσε διοίκηση η παράταξη που στήριζε το ΚΚΕ, αλλά σταμάτησε από τους επόμενους και έκτοτε δεν έχει γίνει τίποτα, σκοντάφτοντας και σε συμφέροντα ιδιωτών οι οποίοι δεν θέλουν να γίνει το έργο. το έργο αυτό είναι απαραίτητο και πρέπει η δημοτική αρχή σε συνεργασία με την περιφέρεια να το εντάξει στο επιχειρησιακό πρόγραμμα Αν. Μακεδονίας – Θράκης με κόστος …….

Το τρίτο αφορά τον δρόμο που πρέπει να κατασκευαστεί με τον «Μαθιάδικο λάκκο» και να γίνουν όλες οι απαραίτητες υποδομές για την διευθέτηση των όμβριων υδάτων που πρέπει να καταλήγουν στο Λάκκο με φρεάτια, σωληνώσεις, κτλ. Ένα έργο που έπρεπε να έχει γίνει «χτές».

Το τέταρτο αφορά τα νερά που καταλήγουν από το χωματόδρομο Καλπήνη/Καλύβια όπου έχει γίνει δρόμος αλλά τα νερά δεν έχουν ουσιαστικά διευθετηθεί.

Όλα τα παραπάνω είναι έργα που με ευθύνη όλων των δημοτικών αρχών μέχρι σήμερα, της περιφέρειας και της κυβέρνησης δεν υλοποιήθηκαν. Παράλληλα, διεκδικούμε την άμεση αποζημίωση των κατοίκων που επλήγησαν από τις πρόσφατες πλημμύρες στο 100% και μέτρα ανακούφισής τους από τέλη, δάνεια, χρέη. Η δημοτική αρχή να σταματήσει να κρύβεται πίσω από τις αντιλαϊκές αποφάσεις της κυβέρνησης, της αποκεντρωμένης και του επιτρόπου και να στηρίξει τα δίκαια αιτήματα των πλημμυρόπληκτων.

Εκφράζουμε την ανησυχία μας και για τα απαραίτητα μέτρα, έστω και κατόπιν εορτής, αποκατάστασης του χειμάρρου και των υπόλοιπων σημείων που υπήρξαν προβλήματα μιας και οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για την χρηματοδότηση έργων αξίας 200.000 ευρώ όχι μόνο δεν επαρκούν αλλά και είναι αμφίβολο αν τελικά θα υλοποιηθούν μιας και ακόμα δεν έχουν πληρωθεί όσοι ανέλαβαν υπηρεσίες αποκατάστασης για τις προηγούμενες ζημιές του Νοεμβρίου.

Ακόμη, μέχρι να ολοκληρωθούν τα αντιπλημμυρικά έργα είναι αναγκαίο άμεσα να πραγματοποιηθούν τεχνικά έργα που θα μειώνουν τον όγκο του νερού και θα το οδηγούν στον κεντρικό χείμαρρο.

Τέλος, αλλά εξίσου σημαντικό είναι η προβληματική κατάσταση με το δίκτυο ύδρευσης Λιμεναρίων – Ποτού όπου μεγάλο τμήμα του είναι στον αέρα.

Καλούμε τους κατοίκους να μην επαναπαυθούν με τις υποσχέσεις για μια ακόμα φορά από κυβέρνηση, Περιφέρεια, Δήμο. Να απαιτήσουν αγωνιστικά τα απαραίτητα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας σε όλο το νησί για να προστατευτεί η ζωή και το βιός μας.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Κεντρο μελισσοκομιας | Εξοπλισμός για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων

Δημοσιεύτηκε

στις

Το Κέντρο Μελισσοκομίας ΚΑΒΑΛΑΣ – ΘΑΣΟΥ ενημερώνει τους μελισσοκόμους του Ν. Καβάλας ότι  μπορούν να αιτηθούν την ένταξή τους στη δράση «Εξοπλισμός για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων» στο πλαίσιο υλοποίησης του Προγράμματος Βελτίωσης της Παραγωγής και Εμπορίας Μελιού έτους 2021.

Η αίτηση θα πρέπει να συνοδεύεται από:

  1. Ταυτότητα
  2. Ευκρινές Φωτοαντίγραφο θεωρημένου Μελισσοκομικού Βιβλιαρίου, (το φωτοαντίγραφο πρέπει να περιλαμβάνει τη σελίδα 2, τη σελίδα 3 και τη σελίδα με την τελευταία θεώρηση).
  3. Φωτοαντίγραφο της αίτησης-δήλωσης κυψελών διαχείμασης (την παραλαμβάνετε από την ΔΑΟΚ  έως 31/12/2020).
  4. Φωτοαντίγραφο της πρώτης σελίδας του τραπεζικού λογαριασμού.
  5. Υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/86 (την παραλαμβάνετε από το ΚΜ). 
  6. Πρωτότυπα μηχανογραφημένα παραστατικά αγοράς κυψελών έως 20/05/2020 συνοδευόμενα από τις αντίστοιχες εξοφλητικές αποδείξεις και τα καταθετήρια τραπεζών.

Σημείωση: Η Υποβολή της αίτησης θα γίνετε δεκτή έως 10/02/2021 αφού υποβληθεί αυτοπροσώπως ή να αποσταλεί σε σκαναρισμένο αντίγραφο ή να αποσταλεί με συστημένη ταχυδρομική επιστολή.     

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο του Κέντρου Μελισσοκομίας ΚΑΒΑΛΑΣ – ΘΑΣΟΥ 25930 58290.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΘΑΣΟΣ

Γράμμη Καβάλα – Πρίνος | Αντιδράσεις για την μείωση των δρομολογίων

Δημοσιεύτηκε

στις

Συνέντευξη τύπου πραγρατοποίησαν σωματεία Καβάλας- Θάσου για την μείωση των δρομολογίων Πρίνου – Καβάλας. Οι εκπρόσωποι των σωματείων τόνισαν την δυσαρέσκεια τους για την μείωση των δρομολογίων, ενώ τόνισαν ότι είναι κρίσιμης σημασίας για όλο το νησί η πρόσβαση στην Καβάλα.

Η γραμμή είναι σημαντικό να έχει τακτικά δρομολόγια και για το κέντρο υγείας Πρίνου, για την γρήγορη μεταφορά ασθενών στο νοσοκομείο της Καβάλας.

Οι εκπρόσωποι παρέθεσαν μία σειρά αιτήματων μεταξύ των οποίων τη δημιουργεία Εθνικού Οργανισμού Ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, η άδεια έγκρισης δρομολογιών των πλοίων να γίνεται με αυστηρά κριτήρια.

Τέλος τα σωματεία πρόκειται να στείλουν επιστολή και στην Γενική Γραμματέα Νησιωτικής Πολιτικής Χριστιάννα Καλογήρου.

 

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΘΑΣΟΣ

Εκδηλώσεις για τα Ελευθέρια της Θάσου παρουσία Νίκου Παναγιωτόπουλου

Δημοσιεύτηκε

στις

Η Θάσος γιόρτασε τα 108 χρόνια απελευθέρωσης της στα Λιμενάρια παρουσία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου! Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας έδωσε το πιο ηχηρό μήνυμα από το νησί της Θάσου ενώ στο νησί από το πρωί του Σαββάτου κατέπλευσε και η Πυραυλάκατος Τρουπάκης.

 

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΘΑΣΟΣ

Απέσπασαν από Ελληνίδα στη Θάσο 10.831 ευρώ για να της … καταβληθούν αναδρομικά σύνταξης!

Δημοσιεύτηκε

στις

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για την ταυτοποίηση άγνωστου μέχρι στιγμής δράστη, ο οποίος την 16-10-2020, εξαπάτησε ημεδαπή στη Θάσο Καβάλας.

Συγκεκριμένα ο δράστης προσποιούμενος τον υπάλληλο τράπεζας, επικοινώνησε τηλεφωνικά με την παθούσα και με το πρόσχημα ότι συγγενικό της πρόσωπο δικαιούται αναδρομική σύνταξη, κατάφερε να την εξαπατήσει και να της αποσπάσει χρήματα.

Ειδικότερα, την έπεισε να καταθέσει τμηματικά, συνολικά το χρηματικό ποσό των 10.831 ευρώ σε τραπεζικούς λογαριασμούς, για υποτιθέμενη φορολογική επιβάρυνση, προκειμένου στη συνέχεια να καταβληθεί η αναδρομική σύνταξη. Την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Θάσου.

evros24

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Επαγγελματικος Οδηγος

.

ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ

TAP

Monopolio Delivery

Mladen Group 32

Mladen Group 31

Mladen Group 30

Mladen Group 28

Mladen Group 29

Mladen Group 16

Mladen Group 27

Mladen Group 26

Mladen Group 25

Mladen Group 17

Mladen Group 18

Mladen Group 19

Mladen Group 24

Mladen Group 20

Mladen Group 21

Mladen Group 23

Mladen Group 22

Mladen Group 01

Mladen Group 02

Mladen Group 03

Mladen Group 04

Mladen Group 05

Mladen Group 06

Mladen Group 07

Mladen Group 08

Mladen Group 09

Mladen Group 10

Mladen Group 11

Mladen Group 12

Mladen Group 13

Mladen Group 14

Mladen Group 15

Free Group 01

Δημοφιλή

Popular posts:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ